Nízká hladina testosteronu, máte zkušenost?

helus82
30. bře 2015

Ahoj ženy, máme s manželem problém. Před nedávnem jsme řešily problém s nedostatečnou erekcí. Navštívil urologa, ten ho vyšetřil, napsal mu Cialis.... po jedné tabletce problém vymizel( asi psychycký blok, tableta jednou pomohla a pak narostlo nejen sebevědomí). takže tohle vyřešeno, sex klidně 3x denně- spokojenost.
Jenže při druhé kontrole a opětovných odběrech mu zjistili nízkou hladinu testosteronu. Doktor mu bez diskuze hned napsal Nebido injekční roztok.
Mám docela rozporuplné pocity. Zdá se mi to dost, vůbec mu nedoporučil změnu životosprávy...
Navíc plánujeme ještě letos otěhotnět- Nebido snižuje výrazně množství spermií....
Má někdo zkušenosti??

lenkasaf
30. bře 2015

@helus82 Ahoj, my řešíme to samé. Partner má nízkou hladinu testostronu, ale díky tomu, že bere léky na to, aby se mu začaly tvořit spermie a ty léky mu bohužel tu hladinu hodně snižují, což není dobré. Takže jsem nakoupila Kotvičník v čaji a v kapkách, zatím občas chuť na sex je, ale jestli to zabírá uvidíme až v Praze na kontrole, kde mu vezmou krev a pak uvidíme. Dr. taky říkal, že pokud se to samo nezvedne, bude mu muset předepsat nějaké hormony, což je prý finančně nákladnější. O tom Nebidu jsem četla, myslela jsem že nám ho taky předepíše, ale pokud snižuje množství spermií, tak asi ne. Uvidíme.

buldam
11. črc 2017

Ahoj ženy , 🙂
my nemohli otěhotnět 2 roky protože jsem dříve užíval AS a zabil
většinu spermií, přesně řečeno 65% bylo KO. Přestal se mi tvořit testosteron,
spermatu jsem měl málo a v tom i málo spermií a my už mysleli že budeme adoptovat děcko, ale přítelkyně byla u doktorky a dostala hormony při kterých dozrávala vajíčka rychleji a déle trvala ovulace, já dostal předepsaný Pregnyl 5000 a píchal jsem si do břicha injekce cca 3 měsíce a k tomu jsem bral Clomid tbl. a ještě 14 dnů po tom co jsem měl poslední injekci Pregnylu , sotva jsem dobral prášky já i přítelkyně a už jsme těhotný čekáme dvouvaječná dvojčata, lékařka řekla že je to způsobeno tím že jsme oba užívali hormony a to zvyšuje početí dvojčat , ale co lepší dvě vlastní než žádné . Ze zvědavosti jsem šel ještě na spermiogam kde na výsledcích bylo zjištěno že jsem plodnější o 30% , spermie lépe a v hojném počtu dozrávali , zvedl se mi i přírodní testosteron a ubylo mrtvých nebo nedozrálých spermií . Můžu doporučit nezoufejte , nic není ztraceno. Všechno zařídila gynekološka , hormony mě i partnerce a také spermiogram 🙂