Zvýšená hladina testosteronu. Zkušenosti?

ruzenka456
2. srp 2020

Ahoj holky, můj gynekolog mi řekl, že mám zvýšenou hladinu testosteronu. Napsal mi antikoncepci na půl roku se slovy, že po ukončení brání musíme rychle otěhotnět. To se však nestalo. Ma s tím někdo nějaké zkušenosti?

hermij
5. srp 2020

@ruzenka456 To si děláš srandu... to mě mrzí 😢 Blbec jeden. Antikoncepce tohle přece neléčí!! Víš, co Ti pan doktor tímhle dělá? Nabízí Ti umělé hormony, kterými Ti vyvolá v těle stav podobný menopauze, kdy společně nebude komunikovat mozek a vaječníky, a tak se přestanou produkovat Tvé přirozené hormony = menopauza. Očekává, že po vysazení bude Tvé tělo tak oblblé, že zapomene na problém s hormonální nerovnováhou, v rámci které se více produkoval testosteron, a otěhotníš. Jo, milá, to se takhle můžete snažit o miminko roky ☹ To je hrůza, je mi z toho tak smutno!
Jsem zdravotnice, pracuji se ženami, které řeší problematické cykly, a s páry, kteří si přejí otěhotnět a nedaří se jim, tak k tomu mám snad co napsat... Vyšší hladina testosteronu může provázet různé ženské problémy, nepíšeš o sobě nic víc, a tak nemám vodítko, skrze které bych Ti poradila, tak poradím toto - HA není řešení, není to lék na problém s testosteronem, jen ten problém dočasně překryje. Doporučuji změnit gynekologa, anebo se s ním zkusit domluvit na adekvátní léčbě a hlavně další diagnostice, aby se zjistila příčina. Zkus věřit svému tělu, které bys Ty měla znát nejlépe a ne doktorovi, který to sice může myslet dobře, ale nezná Tě, vidí Tě pár minut. Někde problém bude, testosteron si nevyskočí jen tak, to mi věř 🌷

ruzenka456
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
ruzenka456
autor
10. srp 2020

@hermij No, mě samotné jako laikovy to přišlo divné. O změně lékaře určitě uvažuji. Pak mi pan doktor ještě řekl, že kdyby se to nepodařilo po dobrání HA tak nasadíme hormony 🤦. Mam k tomu ale ještě problemy se štítnou žlázou, které s paní doktorkou poctivě lecime. Cca před půl rokem jsem se dostala do fáze, kdy hladina hormonů je již v normě, dokonce je i jak říkala paní doktorka "předsazená" a připravena na tehotenstvi. Je tedy fakt, že dříve jsem měla problémy i s menstruaci. Teď mi přichází 4 měsíce už pravidelne, predtim jsem třeba 3 mesice nemela. Chodila jsem stále na vyvolavacky. Nicméně, stále nic. Proto jsem se zkusila zeptat zde, zda s tím někdo má problémy a zda názor na mého doktora vidí někdo stejně jako já. Opravdu zkusím změnit lékaře a uvidíme co se bude dít dále.