icon

Obavy z rakoviny prsu u mladé dcery. Máte zkušenost?

mujemail1919
21. dub 2026

Dobrý den, bojím se o svoji dceru. Svěřila se mi, že má potíže se svým prsem. Před několika týdny jí pod levým podpažím zduřela uzlina. Byla s tím u své lékařky. Ta jí nasadila antibiotika, protože dcera měla nějakou infekci, ale ta nezabrala. Mezitím se jí zvětšila ještě druhá uzlinka. Doktorka jí tedy prohmatala prsy a něco se jí nezdálo. Tak jí vystavila žádanku na mamologii. Dcerka tak byla minulý týden na ultrazvuku. Ještě ten den mi volala. Doktrka jí v levém prsu našla nějaký nález. Hned jí poslala na mamograf. Ten nález potvrdil. Prý dva útvary. 3cm a 2,5cm. Dnes byla na biopsii. Je úplně vyděšená, že to bude zhoubné. Plakala mi do telefonu, že jestli to bude špatné, že raději umře, než by měla chodit na chemoterapii nebo si nechat odstranit prso.
Mám o ní velký strach, ale věřím, že to bude dobré. Dceři je teprve 23 let. Ještě studuje. To přeci nemůže být rakovina takhle brzy. Nebo ano? Máte někdo zkušenost?

veronicka89
21. dub 2026

Myslim , ze cokoliv ti tu kdokoliv napise nema pro tebe ani dceru vypovidajici hodnotu muze to byt opravdu ,, nic ,, nebo ,, vsechno ,, …

Budu s vama doufat ze ,, nic ,, 💚

kolibricek36
21. dub 2026

A nebere antikoncepci? Známá se desiĺa při každé bouli.
Ale vás v této chvíli nikdo si nebude tvrdit tak či onak,od toho jsou dr.

petlep
22. dub 2026

@mujemail1919 Bohuzel muze ale MOC Vam drzim palce aby nebyla. 😘🙏😘

sigyn
22. dub 2026

Vypadá to, že k nalezení došlo ještě včas, takže je klidně možné, že bude stačit operace, kdy se jen odebere postižená tkáň (nikoliv celé prso). Také se nemusí jednat o zhoubný nádor, který by se šířil. Celková chemoterapie se většinou dělá u agresivních nádorů nebo u nálezů >5 cm. Dneska je věda hodně daleko a i kdyby došlo třeba na mastektomii, tak díky plastické chirurgii se můžou vizuální následky dost eliminovat. Hlavně neztrácet hlavu a bojovat!

kamimnichov
24. dub 2026

Tak co, uz jsou vysledky?

mujemail1919
autor
25. dub 2026
@kamimnichov

Tak co, uz jsou vysledky?

@kamimnichov Ano. Bohužel se u dcerky opravdu potvrdila rakovina. Lokálně pokročilá, už je i v obou testovaných uzlinách. Dcerka o tom napřed vůbec nechtěla mluvit, ale pak nám na mé a manželovo naléhání alespoň ukázala zprávu. Jedná se o triple negativní typ. Prý je to u mladších pacientek časté. Bohužel už je prs hodně zasažený. Dcerka má drobnější prsa. Bude muset napřed na chemoterapii, čemuž se stále brání a nechce o tom vůbec slyšet. Příští týden má jít na další vyšetření, aby se prověřilo, jestli je nemoc jen tam, kde o ní už vědí. Chtěla jsem ji doprovodit, ale ona si to chce zvládnout prý sama a o všem se chce rozhodnout sama.
Hrozně moc bych jí chtěla nějak podpořit, ale teď se zdá, že po nás spíše chce odstup. Jsem z toho hodně zoufalá a moc se o ni bojím.

kamimnichov
26. dub 2026
@mujemail1919

@kamimnichov Ano. Bohužel se u dcerky opravdu potvrdila rakovina. Lokálně pokročilá, už je i v obou testovaných uzlinách. Dcerka o tom napřed vůbec nechtěla mluvit, ale pak nám na mé a manželovo naléhání alespoň ukázala zprávu. Jedná se o triple negativní typ. Prý je to u mladších pacientek časté. Bohužel už je prs hodně zasažený. Dcerka má drobnější prsa. Bude muset napřed na chemoterapii, čemuž se stále brání a nechce o tom vůbec slyšet. Příští týden má jít na další vyšetření, aby se prověřilo, jestli je nemoc jen tam, kde o ní už vědí. Chtěla jsem ji doprovodit, ale ona si to chce zvládnout prý sama a o všem se chce rozhodnout sama.
Hrozně moc bych jí chtěla nějak podpořit, ale teď se zdá, že po nás spíše chce odstup. Jsem z toho hodně zoufalá a moc se o ni bojím.

@mujemail1919 to mne moc mrzi. Asi bych ted zkusila byt pobliz, at si to sama zpracuje, ale byla pripravena kdykoli byt k dispozici.

Prosla jsem necim podobnym (ikdyz urcite mene zavaznym). Nejdriv jsem potrebovala si to sama zpracovat, nez jsem byla schopna jit s tim do sveta. A v tu dobu jsem googlila, premyslela a klasicke denni potreby (nakup, vareni…) sly trochu kolem mne. Tak treba nenapadne zajistit ten background, aby mela volnou kapacitu pro svoje potreby, vse si rozmyslet a otevrit se.

Hodne sil 🙏🏻💝

mujemail1919
autor
26. dub 2026
@kamimnichov

@mujemail1919 to mne moc mrzi. Asi bych ted zkusila byt pobliz, at si to sama zpracuje, ale byla pripravena kdykoli byt k dispozici.

Prosla jsem necim podobnym (ikdyz urcite mene zavaznym). Nejdriv jsem potrebovala si to sama zpracovat, nez jsem byla schopna jit s tim do sveta. A v tu dobu jsem googlila, premyslela a klasicke denni potreby (nakup, vareni…) sly trochu kolem mne. Tak treba nenapadne zajistit ten background, aby mela volnou kapacitu pro svoje potreby, vse si rozmyslet a otevrit se.

Hodne sil 🙏🏻💝

@kamimnichov Děkuji za radu. Snad to tak opravdu bude. Dcerka je rozumná, věřím, že teď je to pro ni, stejně jako pro nás všechny, velký šok a ona nakonec dá na rady lékařů. Nabídneme s manželem pomoc, kde bude potřeba a necháme jí volnost na rozhodování.
Nikdy bych nevěřila, že tohle přijde a už vůbec ne, že takto brzy ☹

jennyska
27. dub 2026
@mujemail1919

@mujemail1919 moc dceři, i celé Vaší rodině držím palce! Rakovina zasáhne život celé rodiny, máme bohužel i my tuto zkušenost a taktéž v podstatě ve velmi nízkém věku, u muže. Mnoho sil do nelehkých dnů <3

jasekd
27. dub 2026

Moc vam drzim palce🍀 Budte ji nablizku, jak pise @kamimnichov . Az se dcera oklepe z toho soku, verim, ze vasi blizkost a pomoc oceni❤️

sticker