Perimenopauza. Jak se projevovala u vás a jak dlouho trvala?
Ahoj,
je mi 44 let a poslední dobou na sobě pozoruji různé změny - nepravidelný cyklus, horší spánek, návaly horka a občas i výkyvy nálad. Gynekoložka zmínila, že by mohlo jít o perimenopauzu. Jak dlouho toto období trvalo u vás? Byly příznaky celou dobu stejné, nebo se postupně zhoršovaly? Děkuji.
Ahoj, mne je 46 a poslednich 7 mesicu pozoruju divne veci.. Ze by se mohlo jednat o perimwnopauzu me napadlo az nedavno.. Naladovost, uzkosti, vetsi unava nez obvykle, suche oci, nechut na sex, z niceho nic teplo ale nepotim se .. a co me stve nejvic je, ze me zacal palit sem tam cely oblicej, ale nezcervena a ani neni teply.. co Vam budu povidat, pekne mi z toho hrabe.. U Dr. Jsem nebyla
Je mi skoro 40 a už to začínám pociťovat taky, poslední rok mám šílené výkyvy nálad, únava, vždycky jsem byla zimouhriva, teď naopak,v noci se potím apod. Děsí mě, že mi ještě není ani 40 a pravděpodobně se o perimenopauzu jednání...jestli takhle budu žít dalších několik let,tak Nevil jak zo ústojim....
Mě je 45 let a poslední dobou potřebuji víc spát (děti už konečně spí celou noc), zároveň jsem se začala budit alespoň 1* v noci na malou, cyklus se mi výrazně zkrátil a je tak pravidelný jako nikdy v životě - po třiceti dnech, ale teď už několikátý měsíc po sobě se přidalo slabší krvácení 10. -11.DC, které trvá 2 dny, myslím, že už se mi mění i metabolismus. Jsem tedy zároveň už 10 let nepřetržitě těhotná, kojící nebo obojí, ale od těch 44 let cítím, že se něco začíná dít a od 45 se přidalo i to krvácení před ovulací…
Mně je 46 a zatím je rozdíl ten, že poslední rok cyklus už není pravidelný jak hodinky. Navíc při některých cyklech ztrácím příznaky ovulace i PMS a při jiných naopak jsou mnohem výraznější. Připíchnu se tady 🙂.
Je mi 43 a jsem kojící a tedy u mě byl velký problém vaginální suchost. Nevim, jestli je to kojením nebo perimenopauzou (u prvního ve 33 letech jsem vaginální suchost nepociťovala). Každopádně mi moc pomohl hyalosan.

V tomto věku může jít o menopauzu, ale to se dá zjistit jen z krve. U každé trvá jinak, klidně 5 let, ale i 8. To samé perimenopauza. Buď to vydržíš nebo si necháš napsat hormony, jiná možnost není a přírodní preparáty nefungují, vyhozené peníze.