icon

Prednison, Medrol či Metypred, otěhotněly jste?

tehulka1167
26. led 2016

Holky, můžete mě prosím napsat vaši zkušenost s těmito léky. Podařilo se otěhotnět? Jak dlouho jste braly před transferem. Já měla vždy Prednison,ale vůbec ho nesnesu. Nevím co dál. Prý je klíčový při IVF dle doktorky. A pokud jste některá měla protilátky na Anexin jaký léky u vás zvolily? Díky za reakce 🙂

Strana
z5
tehulka1167
autor
7. únor 2016

@alpinka1 Tak to určitě dobře dopadne. Musí. A co jsi měla za problém? Asi jsi mi to psala. 😉

alpinka1
7. únor 2016

@tehulka1167 já mám za sebou dvě ZT ve 13.tt, otěhotněla jsem vždy spontánně, ale s lékama na potlačení imunity, které jsem užívala na RS. Kvůli těm potratům jsme se rozhodli, že to zkusíme bez léků, jen s Prednisonem, ale téměř dva roky bez úspěchu. Nepovedlo se ani IUI, IVF a 2x KET (z toho jen jedno biochemické těhotenství). No a pak mi dali Medrol a bylo to 🙂

tehulka1167
autor
7. únor 2016

@alpinka1 To je super.. 🙂 Já se strašně bála,že to bude stejný jako Prednison a prd. Je mi líp než normálně 😀 plná elánu 😀 😀

alpinka1
7. únor 2016

@tehulka1167 tak mě je po Medrolu naopak hůř než po Prednisonu, hlavně mám strašný depky. Ale zase narozdíl od Prednisonu funguje, tak to musím nějak překousnout.

tehulka1167
autor
28. únor 2016

Ahoj holky,vy co jste braly Medrol jakou dávku jste braly? Navyšovaly jste před transferem?

meyryen
28. únor 2016

@tehulka1167 já jsem brala od začátku stimulace až do 32tt stejnou dávku

mau9
28. únor 2016

ja brala poprve 4mg podruhe 2mg pri prirozenem poceti do 16 tydne.

tehulka1167
autor
4. bře 2016

@alpinka1 Ahoj, jak je?

alpinka1
4. bře 2016

@tehulka1167 Ahoj 🙂 no nic moc, zase jsem potratila, tak teď řešíme co dál, už si s náma nějak nevědí rady. A co ty? Už máš za sebou embryotransfer?

tehulka1167
autor
4. bře 2016

@alpinka1 jezisi ach jo. Byla jsi na imunologii a hematologii?

tehulka1167
autor
4. bře 2016

@alpinka1 ja jdu zítra na odběr vajíček. Uz se těším.

tehulka1167
autor
4. bře 2016

@alpinka1 nestalo se ti to po vysazení Medrolu? Nektery jsou na Medrolu třeba do 30 tt.

alpinka1
4. bře 2016

@tehulka1167 byla, vše ok. ale stejně jsem teď u toho třetího těhotenství měla preventivně Medrol, imunoglobuliny a Fraxiparine. A k ničemu ☹ Genetiku máme taky ok, na hysteroskopii jsem byla a taky bez problémů. Jeee, tak to držím palce! Snad budou krásná embryjka a hezky porostou!

alpinka1
4. bře 2016

@tehulka1167 Medrol jsem brala, vysadila jsem ho až po potratu.

tehulka1167
autor
4. bře 2016

@alpinka1 ach joo. Tak jedině vyšetřit embrya. Me vyšel hur trofoblast

mineate
12. dub 2016

Ahoj vsem, moc Vas zdravim! Prave mi zjistili pozitivni bunecnou imunitu na sperma a ceka me lecba Prednisonem atd. Do CAR chodime od ledna, udelali nam vsechny testy. Ted jeste cekame na vysledky genetiky, ty budou za mesic. Vyslo mi take AMH na hrane normy, ale jinak je vse ok, manzel uplne zdravy. Chtela bych se zeptat co ocekavat od lecby Prednisonem. Je realne, ze to zabere nebo mam spis pocitat s tim, ze nas cekaji IUI nebo IVF? Jeste jsme nic z toho nepodstoupili. Diky moc

no_title
12. dub 2016

@mineate pravděpodobně budete mít asi nějakou dobu sex pouze s kondomem a jak píšeš, léčí se to Prednisonem. Toho se neboj, v CARu se berou nízké dávky narozdíl od jiných nemocí, na které se Prednison bere ve vyšších dávkách (já ho brala dokonce 30 mg, takže vím svoje 😀). Můžeš ale čekat, že z něj bude bolet žaludek (neměl by se jíst na lačno), pokud by bolel, musí se k němu brát léky proti žaludečním vředům - třeba Helicid. Nějakou menší změnu můžeš vidět ve tváři, já jsem byla vždycky trochu oteklá, ale brala jsem toho víc, tak to bude asi proto.
Pokud je problém jen v buněčné imunitě, tak by mohl zabrat, ale předtím musíš nějakou dobu mít styk pouze s kondomem, ono tělo musí zapomenout, že s něčím bojuje 🙂.
A máš potvrzenou ovulaci? Třeba měřením BT nebo pomocí folikulometrie? Pokud máš, tak pohoda. Pokud nemáš, tak se dá jít do nějaké lehčí stimulace třeba Clostilbegytem.
Taky záleží na věku. Osobně nevidím v UIU moc velký smysl, je to stejné jako stimulace Clostilem. Jestli máš nižší AMH, tak bych ovariální zásobu nevyplácávala na UIU, které není tolik účinné, zvlášť, když je u vás imunologický problém.

mineate
12. dub 2016

@no_title No to jsou vyhlidky s tim zaludkem, uz ted mam slabsi zazivani, to bude vesely teda. 😀 Otekly oblicej preziju...pokud se mi to vrati do puvodniho stavu teda. 😀 Kondom jsme zacali hned dodrzovat, i kdyz ten Prednison dostanu asi az za mesic na zaverecny konzultaci v car, tak hadam, ze tim nic nezkazime.🙂
Ovulace snad probiha, z ultrazvuku a hormonalniho profilu to vypada, ze ano, ale na 100% mi to jeste nepotvrdili, to se taky dozvime za mesic. Je mi 34, AMH mam 1,96a ted i bohuzel hodne kratky cykly (19 dni), tak sice doufam, ze to nebude zadny neprekonatelny problem, ale hadam, ze to bude pro doktorku asi taky dulezity faktor k rozhodovani co dal.
Aha, ja myslela, ze ta inseminace je jen vstriknuti spermii do delohy bez odebirani meho vajicka. Nebo jsi myslela, abychom tim neztraceli cas?

no_title
12. dub 2016

@mineate jj je to tak, ale při každé stimulaci několik folikulů zanikne (víc než v běžném cyklu), tak jsem to myslela tak, abysis tu zásobu nevyplácala na něčem, co nemá tak velkou úspěšnost jako IVF. Máš nárok na 4 IVF, mezitím můžete zkoušet KET pokud nějaká embrya z IVF zbydou. Navíc se díky IVF vyhneš té imunitní reakci proti spermiím.

mineate
12. dub 2016

@no_title Jo aha, uz to chapu. Pri inseminaci se taky stimuluji vajecniky. Ja jsem zila v tom, ze se jen vstrikuje to sperma do delohy a nic vic. Tak to mas urcite pravdu, budu na to myslet, kdyby nam treba doktorka davala na vyber.

zikinka
30. dub 2017

Ahoj holky, vím ze diskuze je už stará ale přesto se chci zeptat na zkušenosti s Medrolem. Ty z vás které jste ho braly v dávce 4mg 1x denně přibrala jste po něm?budu moc rada za rady.

tehulka1167
autor
30. dub 2017

@zikinka přibrala a do toho ještě hormony ..

evulinka10
1. kvě 2017

@zikinka Také jsem brala Medrol a i já přibrala, ale po porodu to šlo samo dolů 😉

mau9
1. kvě 2017

Také jsem brala 4 mg medrolu a nepřibrala jsem nic před těhotenství, v těhotenstí už pak ano😉

alpinka1
1. kvě 2017

@zikinka brala jsem 8 mg a nepřibrala jsem, jen jsem byla oteklá v obličeji, po vysazení po nějaké době vymizelo.

zikinka
1. kvě 2017

@tehulka1167 moc holky Dekuju za zkušenost.a bylo to hodně? Myslím do pozitivního TT, pak je mi jasné, ze se v tehu pribira
@evulinka10
@mau9
@alpinka1

tehulka1167
autor
1. kvě 2017

@zikinka no s léčbou ivf skoro rok a pak ten Medrol ten jsem brala od února do srpna tak asi dvacet kilo. V tehu jsem přibrala málo.

zikinka
1. kvě 2017

@tehulka1167 tak to je teda opravdu hodně, ale pokud říkáš, ze předcházela rok léčba včetně IVF hormonu, tak to bude taky asi hodně těmi hormony. Já při první stimulaci přibrala cca 3kg -jen díky hormonum. Druhá stimulace byla s prednisonem a to bylo podobné, ale prednison jsem brala před druhou stimulaci asi jen 2 měsíce.pak se zadarilo a pak už to byly tehu kila.

zikinka
1. kvě 2017

@evulinka10 gratuluji k dalšímu tehu.!! Všimla jsem si toho v popisku, takže to budeš mít deticky hodně za sebou- to asi vyšlo neplánovaně , ze😉 To si spolu hodně vyhrají, to mas prima ikdyz to bude asi ze začátku náročné!

zikinka
1. kvě 2017

@tehulka1167 a gratuluji k miminku!

Strana
z5