Problém s klouby, je těhotenství bráno jako rizikové?

zajusenka
24. led 2018

Ahoj,
s přítelem plánujeme miminko, tak se chci na vše co nejlépe připravit... Mám zdravotní problémy s klouby, každý pohyb je pro mne 2násobná zátěž. Pracuji v kavárně, a už teď je to náročné... Chtěla bych se zeptat, zda-li nevíte, jak to je v těhotenství, kdy se zátěž na klouby zvišuje... Zda-li je problém s klouby bráno jako rizikový... Jak moc to může zasáhnout do těhotenství... A jaké jsou možnosti a podmínky vůči zaměstnání... Nemocenská... Od kdy - jakého týdne se dá nastoupit...
A tak nějak vše... Děkuji všem za odpovědi.

lv
24. led 2018

Problém s klouby - zatěžuje je určitě váhový přírůstek v těhotenství, také páteř změněné těžiště, rozvolňování pánve, kyčle dostanou zabrat, vše ve vyšším stupni těhotenství. Ale je to obecné, stát se to nemusí. Kvůli tomu jít na rizikové, no možná, ale spíš 5.-6.m, z kraje ne.

cokoladovakocka
24. led 2018

Ja mam zkusenost, ze na rizikove se muze jit od zacatku - tedy hned, jak prijdete ke gynekologovi a potvrdi se, ze jste tehotna. Riziko je i stres, nekdo je na rizikovem tak prakticky okamzite, nevim, proc byste nemohla vy.

Nevim, co mate za diagnozu a kde jste sledovana, ale urcite bych se u daneho lekare zeptala, co doporucuje - ze planujete dite a jestli je mozne brat nejake doplnky, muze vam napsat rehabilitaci (ano, i tehotne mohou na rehabilitaci!)..nevim co presne vam pomaha.

Nevim, jak si ulevujete ted, co pomaha (cviceni, zabaly?) - informujte se, co vse smite v tehotenstvi a az budete na rizikovem doma, zustante aktivni (ve smyslu snazte se udrzet mobilni, "ve forme"), ale jdete na vse pomalu, ulevujte si.

To jen par mych postrehu 🙂

cokoladovakocka
24. led 2018

Jo, jeste me napada - opet se vztahuje k diagnoze, nevim, jakou mate - ale jsou kloubni onemocneni, ktera v tehotenstvi lece ustupuji (samozrejme je to individualni, jako vse), takze se nestresujte predem.
Na zmenu teziste jsou balancni cviky, vubec s tim vase pater problem mit nemusi, to same vahovy prirustek se da do urcite miry "normalni" stravou regulovat. A pokud budete pribirat rozumne a postupne, telo se se zvysenou zatezi pomerne v klidu vyrovna.

emilkamilka
12. zář 2018

braly jste na ty klouby nějaké potravinové doplnky?

zajusenka
autor
25. zář 2018

ahoj, brala jsem vitamíny pro sportovce na klouby a kloubní výživu, různé vitamíny na klouby z lékárny... zkoušela jsem různé krémy a gel... např ibalgin krém a gel .... mám hypermobilitu, hypothyreozu a akroparestezii

emilkamilka
3. říj 2018

brala jsi to sama bez konzultace, nebo jsi měla odbornou konzultaci?

normalnimatka
3. říj 2018

asi uvidíš, jak ti bude.... když budeš mít bolesti, tak prostě u doktora říct. pokud jsi ok, neviděla bych to nutně na rizikáč hned od začátku. ono to ani tak není o tom váhovým přírůstku, já jsem přibrala houby a i tak sem měla kyčle a záda na sračku. spíš se mění těžiště atd a s tím je spojenejch tisíc těhlech krás.

zajusenka
autor
3. říj 2018

@emilkamilka krémy a gely mam od doktorky... A zbytek sama popř kolzultace s lékárníkem

zajusenka
autor
3. říj 2018

@normalnimatka nu ještě těhu nejsem, a už mám dost problémy... Někdy jdu, a tak mně zabolí v kyčli, až z toho zakleknu... A to je jen málo z toho všeho...

zajusenka
autor
3. říj 2018

@normalnimatka a na můj věk (22) a váhu (61kg) při výšce 162cm to není moc ok

emilkamilka
15. říj 2018

zkoušela jsi na ty klouby brát nějaký přípravek? Samozřejmě po konzultaci s odborníkem

zajusenka
autor
15. říj 2018

@emilkamilka jj viz víše