icon

Strach u zubaře - neošetřitelné dítě

chanellka
9. čer 2017

Ahoj holky jdu si k vam pro radu.. Mam syna 5 let a po drivejsi spatne zkusenosti s jeho prvnim zubarem se strasne zubare boji a je zarazen do skupiny neosetritelne dite 😔 Minuly tyden jsme mu nasli novou zubarku, ktera je super hodna mila trpeliva v ordinaci u ni jsme stravili 2 hodiny ale jak mile vzala do ruky jakykoliv nastroj zacala synova hysterie... pusu sice otevrel pani doktorka se podivala zjistila ze ma 5 kazu 😔 Obcas si syn stezuje ze ho zoubky boli a tak se musi osetrit.. dala mi doporuceni do decke nemocnice v Brne aby jej osetrili pod narkozou... holky muzu vam rict ze tonpro me byl nejhorsi zazitek.. pani doktorka i sestra byly dost neprijemne i pres to ze jsem ji vypovedela cely naš pribeh tak me sjela jak malou holku ze za to muzu ja ze ma takto pokazene zuby a jestli s tim souhlasim ze po narkoze muze mit nasledky a spostu dalsich perlicek 😭😭😭odchazela jsem ze synem z ordinace a brecela jsem taky... se synem chodim na pravidelne prohliky od prvniho zoubku ktery mu narost v jednom roce, zoubky cistime ale byla chyba ze jsem verila nasemu doktorovi ktery tvrdil ze detske zouby se nijak neosetruji az v unoru kdy syna zub bolel jsem ho musela premlouvat aby mu zub osetril a to byla posledni kapka na syna byl neprijemny a nadaval mu 😩😩😩 na to konto jsme zmenili zubniho lekare... holky poradte co mam delat?? Slibiju hory doly snazim se mu vse vysvetlit, vzdy minslibi zento zvladne ale jak mile jsme v cekarne je to pohroma, mam strach ho nechat uspat narkozou kdyz jsem si vcera cetla ty papiry vsechny tak jsem zntoho vyplasena.. Nemate nakou radu nebo nejakeho zubare co takove deti zvlada? Klidne pojedu pres celou republiku jen aby nas nekdo osetril... 😔 Podotykam, ze uz jsme zkouseli dat synovi i diazepam pred osetrenim ale melo opacny ucinek nez utlumujici a syn byl jako kdyby vylip litr energetaku 😔 Holky omlouvam se za tak dlouhy vylev ale jsem pravdu nestastna a vubec nevim co s tim....

Strana
z5
englerova14
27. lis 2017

Mohu doporučit mudr.Tuháčkovou, Liberec, Dentali. Syn je také 'neošetřitelný', je velice trpělivá, celý personál velice milý a vstřícný, není problém děti ošetřit po lehkými sedativy, narkóza není nutná, zvlášť u dětí ne, proboha! Zkuste kouknout na jejich stránky a zkontaktovat se. Přeji mnoho sil, máme to doma podobně. Hezký den M.

petruci6
28. lis 2017

@verdos u vas si myslim,ze uroboli blbost s tym ratanim 5min a nepockali na to,kym to zaberie

petruci6
28. lis 2017

@englerova14
dcera ma o 2mes 3r a nam dr nechcela dat ziadny oblbovak,ze iba narkoza,lebo ze je moc mala a nikto to nema odskusane na malych detoch,na co som sa zasmiala,ze tak sirup ne,ale narkoza jo? ze aky to dava zmysel?

blgl
28. lis 2017

Děkuji moc ,zkusím ,ale asi by se musel stát zázrak ,v ruce už mám žádanku na extrakci v celkové anestezii u nás v Ova . Zítra máme přijít na konzultaci. Teď ještě zkusím volat tu Prahu Kateřinskou,jestli by jsme je uprosili. Problém je ,že zuby bolí ,tlačí nás čas ,každý den dávám Nurofena a děsím se ,že začne bolet tak ,že ani nurofen nezabere .jinak podle zprávy měl malý Midazolam,ne dormicum. Dvakrát po sobě ,dvakrát nezabral ...já osobně ho mám odzkoušeny na sobě ,při nepříjemných vyšetřeních ,poprvé si částečně pamatuji ,pripichli mi ještě dávku a mám okno ,podruhé mě drtili (čistili mi žlučník od zasekleho kamene ,endoskop ústy až ke žlučníku ,to bylo papu ),pamatuji lehce a bolest jak prase ,takže že bych byla úplně gumová ,to ne .

verdos
28. lis 2017

@blgl dormicum je midazolam.

blgl
28. lis 2017

@verdos Aha . No ,tak malý je marný . Nic ,jdu volat tu Prahu ,ozvu se ,jak jsme dopadly a moc všem děkuji ,ani nevíte ,jak je pro mě lepší vědět ,že nejsme jediní ,jak se člověk cítí zoufalý a není v tom sám . Já si v životě nepřestanu vyčítat ,jak jsem do držela násilím a trhali zuby . Mám z toho noční můry doteď 😞

blgl
28. lis 2017

@skripmart tak na Kateřinské mají stop stav ,nevezmou ho ☹

blgl
28. lis 2017

Tak jsem našla nějakou kliniku dent medico v Praze ,která dělá nějakou hlubší sedaci. Čekám ,až zavolají . Zároveň se ale bojím ,obojí je zásah do organismu ,ale v nemocnici mají všechny lékaře ,které potřebují ,myslíte ,že se nemám bát kliniky ? Připadám si jak blbec ,bojím už se všeho . Snad vám všem to dopadne se zoubky dobře ,doporučuji to řešit dříve ,než zuby začnou bolet ,tak jako nás teď ,kdy už tlačí čas ...

petruci6
28. lis 2017

@blgl ked to velmi boli kupte hrebickovy olej a potierajte ten zubok a okolie dasno niekolko x do dna,krasne to ulavi bolesti,odkial ste?

petruci6
28. lis 2017

@blgl tu ste boli? maju entonox a beru deti po registracii http://www.dentaldetail.cz/co-nabizi-dental-det...

blgl
28. lis 2017

@petruci6 děkuji za radu ,dnes koupím,jsme z Ostravy

blgl
28. lis 2017

@petruci6 my právě chodíme do dental detail,jsou moc hodní ,opravdu se snaží ,ale právě analgosedace tam nezabrala 😞

englerova14
28. lis 2017

@petruci6 já už jsem se několikrát setkala s lidskou tupostí a pohodlností...s mladším synem jsem v jeho 8m ležela v nemocnici s akutní nefritidou. Potřebovali moč a protože je prý tak malý, pod narkózou ho vycevkují! Ohradila jsem se, že takhle teda ne, vydesinfikoval se pindík a se sterilním kelímkem jsem u rozbaleného synka počkala na střední proud moči. Sestry to těžce nechápali, že se nad ním 2h hrbím, než se mi vyčurá😒 U staršího zase problém s prořezáním posl.stoliček. Horečky 40, hematomy, angíny a nic. Tehdejší mudr volil narkozu a mechanické otevření dásně.Šla jsem jinan. Vypil sirup, byl takový 'vláčný a mouchy snězte si mě', zákrok na 10 min, za 2 h už byl celkem v poho, 2 den jako by nic. Jsou 'doktoři' a Doktoři. Bohužel, titul mají všichni stejný😕

blgl
28. lis 2017

@englerova14 to je pravda ,neříkám ,že jsem chytřejší ,to zdaleka ne ,ale někteří jsou fakt na pováženou . Zažila jsem na vlastní kůži,bohužel i u dětí. Nejhorší je ,že člověk kolikrát zalapá po dechu a trefná odpověď ho napadne až venku 😕

englerova14
28. lis 2017

@blgl přijde mi, že s tím, že se málokdy někdo ohradí kalkulují...:-\

verdos
29. lis 2017

@englerova14 Já myslím, že to je i tím, že to je standardem ve společnosti obecně. Vidím, jak spousta matek vychovává své děti bez respektu, ohledů, respekt je velmi často jen hraný nebo autoritářsky vynucený, ve skutečnosti málokdo je opravdu lidský, respektující. A pak se to projevuje dál - neplatí to jen o doktorech, ale i jiných profesích (např. učitelky)... jakmile dojde na lámání chleba, stanou se z nich necitlivá zvířata (samozřejmě, jsou výjimky, ale bohužel je musíme nazývat výjimkami). A většině to ani nepřijde divné, protože spousta z nás byla vychována tak, že autorita (myšleno mocensky vynucená, nikoliv přirozená) se musí poslouchat, brečet se nemá, kdo projeví city je slaboch, kdo se svým názorem protiví autoritě (natož takové, která se staví do pozice "boha") je hlupák nebo neschopný, člověk nemůže a nesmí důvěřovat sám sobě, protože druzí to vědí líp a budou ho soudit, atd.
Bože, jak ráda bych našla skutečně respektujícího zubaře nebo aspoň takového, co na sobě jako člověku maká...

petruci6
29. lis 2017

@verdos ja by som najradsej ziadneho zubara ani neriesila ☹ ja uz hladam alternativy ako kaz liecit a nie vrtat a o trhani zubov ani uz neuvazujem,uz som precitala tolko clankov na tuto temu,vsade sa rozchadzaju nazory http://www.calendula.cz/zuby.htm

verdos
29. lis 2017

@petruci6 To chápu, ale tak na tu prevenci, aby se neřeklo, že je dítě zanedbávané, prostě člověk chodit musí, že jo :(. Také řešíme - mám zakoupený e-book týkající se vlivu stravy na zuby - že to není jen o cukru, ale také o kys. fytové, dostatku jiných prvků a vitamínů než jen vápníků (mg, K2), atd. Večer jako ústní vodu používá syn kokosák - nesnáší ho, ale já jsem důsledná a modlím se, aby aspoň toto pomohlo nešíření kazu. Zubní pastu máme s xylitolem... Také děláme co můžeme a hlavně se modlíme no. Článek si přečtu, psychosomatika má určitě taky vliv, i když si nejsem jistá, zda takto konkrétně, ale kdo ví, naše znalosti jsou v mnoha oblastech ještě mizivé (ač se doktoři často staví právě do pozice vševědoucích bohů).

petruci6
29. lis 2017

@verdos ano dolezity je prisun fermentovaneho rybieho oleja,pisali to aj v Medunke,ked bol clanok o zuboch,vraj to dokonca dokaze aj vyliecit kaz

petruci6
29. lis 2017

ta cena je sialena,ale to by som az tak neriesila,problem je,ze to do malej nedostanem http://www.adamraw.cz/olej/

blgl
29. lis 2017

Máte pravdu . Nejsou takoví lékaři všichni ,znám velmi šikovné ,ale bohužel i ty ,co nechápu ,že ještě tuto práci dělají. Nicméně jak jsme dopadli. Dnes jsme jeli do FNO s žádankou na CA extrakci zoubků . Malý se nechal prohlédnout,vydržel OPG ,ale tím to haslo. Dr . Řekla -tak co ,vytahneme zub ? Nevím teda který z nich myslela ,když kazu je tam více a bolí teď dva . Malý zavřel pusu a konec. Já jsem na ni kývla ,že takhle ne. Vím ,co by následovalo-chytte ho a rveme to ven . Takže se paní doktorka namichla ,řekla ,že první možný termín nám dává na 8. Června 2018 ,a tím to haslo . Ať si zkusíme sedací rajským plynem ,že zabere určitě ,že prý mu pomůže více než Midazolam,máme si někde splasit kliniku,která mu to dá . Sbohem a šáteček . Ještě mu teda řekla ,že samozřejmě jakmile to oteče a udělá se zánět ,půjde to násilím tak jak tak . Chce se mi brečet .21. století .nedělám z kluka mamanka ,zkoušeli jsme vše možné i nemožné ,po dobrém ,hry,osvěta ,ukázky ,pozitivní motivace,po zlem -na zadek ,efekt nula. Nebudu kluka mlátit ,protože se bojí ,to už jsem se zařekla. Spousta lidí mávne rukou . No zkuste me dat do bedny s pavoukama a uvidíte ,jak prorazim tu bednu hlavou ,kdyby mi stokrát říkali ,že je to jen neškodný hmyz . A to jsem dospěla ženská. Tohle je kluk ,říkáme mu ,že je to v pohodě ,ale ono to v pohodě není .

verdos
29. lis 2017

@petruci6 Jo, měli jsme na ochutnávku tu variantu se skořicí (tedy ochucenou) - bez šance :(.

blgl
29. lis 2017

@verdos právě že vím ,že jste tu psaly ,že nezabralo ,tak si nejsem jistá ,že zabere . Nehledě na to ,kdy nás někam vůbec vezmou.

petruci6
29. lis 2017
petruci6
29. lis 2017

@blgl skuste ten entonox v tej klinike kde ste boli

blgl
29. lis 2017

Zkusíme ten entonox ,manžel uprosil ještě jednu kliniku ,kde nás vezmou já konzultaci a snad vymyslí brzký termín s entonoxem a snad zabere . Měli jsme bojovou poradu a mamca mi řekla ,zkus rajský ,ale ne tam ,kde měl ten masakr s trháním zubů . Pamatuje si je a nedostaneš ho do futer . U toho jednoho trhání byla se mnou a doteď je jí šoufl,až dnes mi řekla ,jestli jsem si všimla ,že ó něj ohli dvě jehly při opichu ,že ani nechce vidět ,kam ty jehly jely a že se jen modli,že on si to tolik nepamatuje . Já to ani přes zápasícího syna neviděla . Že v jiném prostředí se možná nadycha ,ale jim už věřit nebude . Jsem vyšťavena. Kluk mi večer probrecel ,že už k nikomu nejde . S manželem po sobě štěkáme ,protože jsme nervózní ,jsme oba pracující a musíme překopávat praci a není to úplně jednoduché ,do toho trápení s malým ,starší synator bulí ,že se dohadujem ,nebývá to u nás zvykem ,no už aby se to nejak vyřešilo fakt . Holky ,ale malé děti ,malé starosti 😉

blgl
29. lis 2017

@petruci6 No tak to než tu dojde ,tak už možná naše děti budou mít své děti a možná děti jejich děti si to i budou moci finančně dovolit ...hudba budoucnosti...ale lákavá

marketa11112
29. lis 2017

Ahoj maminky, prosim o radu. Zijeme na mostecku. Synkovi zed budou tri roky. Stale si saha do pusinky a ma asi kaz...zoubky cistime, sladke temer neji, ale do ted chce rano a vecer sunar...
Tak mozna z toho....neumim si predstavit, jak ho zubar osetri...je nedonoseny, drazdivy, nikoho ciziho na sebe nenecha sahnout ..jsme na 7 objednani k zubari, ale nevim co se tam bude dit. Volala jsem na kliniku do chomutova, pry musim mit doporuceni od sveho zubare, dite pak uspi...toho se bojim take. A nemam ani predstavu kolik to stoji. Poradite nekdo? Mate nejake info? Moc dekuji...

Strana
z5