Traumatizující zážitek na gynekologické ambulanci. Jak se bránit?
Ahoj holky. Stala se mi takova věc.
V neděli se mi udělal po stydkým pyskem abces o velikosti třešně,reknu to jak to je,silene bolestivý. V pondělí mi natekli okolní uzliny takze sem se s tezi pohybovala,dostala jsem teploty. Dneska sem se odhodlala ze situaci pujdu resit,strasne sem se styděla. Sla jsem na gyndu ke svému,ten me poslal dl nemocnice ze je to k výkonu.
Kdyz jsem prisla na gyndekologickou ambulanci byl tam velmi arogantni doktor ale nic neobvyklého. To co se odehrálo potom si budu pamatovat jeste dlouho. Mluvil semnou tam jakoze proboha ženská co ste si to udelala,to bych přešla nejsem citlivka ale potom vzal nůžky,s kulatou špičkou a ten abces co sem se ho ani dotknout nemohla mi podotýkám bez UMRTVENI rozstřihl na 3 místech,rvala sem bolesti sileny,on rval na mě at nervu,ze sem mamám od dítěte že musím něco vydržet,potom se mi začal v ráně šťourat a mačkat ji,byla sem spocena a dělalo co mi mdlo z toho jak strašne to bolelo.Kdyz tohle peklo skončilo polil mi to vyloženě polil betadinou,odesla sem jak zpraskanej pes. Kdyz sem vyšla ven rozbrečela sem se a mam chut na nej podat stížnost. Protoze mi nejde o me ja uu svou zkušenost mam bohužel za sebou ale o ostatní pacientky.
@katanovobran Podle popisu jsi pravděpodobně měla zánět barhtoliniho žlázky, je to velmi bolestivé a vyčištění abcesu touto procedurou je jediná možnost, jak ti ulevit☹ Znám to, absolvovala jsem několikrát. Chování doktora tedy hnusné☹
Vubec nechci chranit chovani toho doktora, ale nekdy to samotne umrtveni muze byt bolestivejsi nez ten zakrok.
Uz bych k nemu ale nikdy nesla dle popisu a cist si na nekoho tuto recenzi, ani tam nepachnu.
Mas to aspon vyresene tim zakrokem?
@misha31 doufam ze ano,vyteklo toho hodně,
@katanovobran Podle popisu jsi pravděpodobně měla zánět barhtoliniho žlázky, je to velmi bolestivé a vyčištění abcesu touto procedurou je jediná možnost, jak ti ulevit☹ Znám to, absolvovala jsem několikrát. Chování doktora tedy hnusné☹
@zuzkasim Nene Bartolinka to nebyla prave,Furunkl říkal
Stížnost bych podala, takové neempatické hovado zpětnou vazbu potřebuje. Navíc hádám, že tě ani dopředu neinformoval, jak bude výkon probíhat, což by měl. Bývala by sis mohla umrtvení vyžádat.
Stížnost bych podala, takové neempatické hovado zpětnou vazbu potřebuje. Navíc hádám, že tě ani dopředu neinformoval, jak bude výkon probíhat, což by měl. Bývala by sis mohla umrtvení vyžádat.
@miryp Nene vůbec,vzal velké nůžky s kulatou špičkou a začal konat,nejdřív mi to mačkal jak zběsilí a pak tohle
@katanovobran Aha, to jsem neznala. Ale projevy jsou pravděpodobně podobné... Někteří doktoři se absolutně neumí chovat, pokud máš čas, stížnost klidně podej. Pokud si to lidé nechají jen tak líbit, nezmění se. Chápu, že doktorů je málo, nemocných hodně, je to velmi náročné povolání, ale odsud posud, pořád bychom se k sobě měli chovat jako lidé. Toto bylo dle tvého popisu absoluně neprofesionální.
@miryp Nene vůbec,vzal velké nůžky s kulatou špičkou a začal konat,nejdřív mi to mačkal jak zběsilí a pak tohle
@katanovobran teď už s tím nic krom té stížnosti neuděláš, ale alespoň jsi poučena pro příště, že se o ty informace musíš sama hlásit, když se doktor k pacientkám chová jako ke kusu hovězího... Držím palce, ať se to dobře zhojí a znovu se to neudělá.
No tak to zveřejni na všech možných recenzích a prosím, podej na něj stížnost. Vždyť se tak bude chovat i k ostatním pacientkám!! Je tvá občanská zodpovědnost si na něj stěžovat, jinak mu to bude procházet!!
Vubec nechci chranit chovani toho doktora, ale nekdy to samotne umrtveni muze byt bolestivejsi nez ten zakrok.
Uz bych k nemu ale nikdy nesla dle popisu a cist si na nekoho tuto recenzi, ani tam nepachnu.
Také se mi udělal absces na stydkém pysku, ale jen malý. Byla jsem s tím na gynekologii, doktor říkal, že to může propíchnout a vymáčknout, že to umrtví. Já jsem mu říkala, že bych se tomu nejradši vyhnula. Na to mi řekl, že zkusíme dát framykoin a uvidíme. Vzhledem k tomu, že většinu času můj dr. pracuje v nemocnici, tak mi vytiskl zprávu, kdyby se to zhoršilo, že mám přijet do nemocnice.
Nejsem doktor, nevím, kdy je podání anestezie horší než samotný zákrok. Z mých zkušeností, extrakce zubu, výměna plomby v zubu, vyříznutí znamínka vždy s anestezií a pohoda.
Také se mi udělal absces na stydkém pysku, ale jen malý. Byla jsem s tím na gynekologii, doktor říkal, že to může propíchnout a vymáčknout, že to umrtví. Já jsem mu říkala, že bych se tomu nejradši vyhnula. Na to mi řekl, že zkusíme dát framykoin a uvidíme. Vzhledem k tomu, že většinu času můj dr. pracuje v nemocnici, tak mi vytiskl zprávu, kdyby se to zhoršilo, že mám přijet do nemocnice.
Nejsem doktor, nevím, kdy je podání anestezie horší než samotný zákrok. Z mých zkušeností, extrakce zubu, výměna plomby v zubu, vyříznutí znamínka vždy s anestezií a pohoda.
@levandule_k jasny, ale umis si predstavit, ze by tou injekci to tam dole musel opichat? Me takhle rezali prso a vyndavali srazeniny, bez umrtveni, bylo to jak u reznika, ale vlastne to bylo ve vysledku asi lepsi.
@levandule_k jasny, ale umis si predstavit, ze by tou injekci to tam dole musel opichat? Me takhle rezali prso a vyndavali srazeniny, bez umrtveni, bylo to jak u reznika, ale vlastne to bylo ve vysledku asi lepsi.
@misha31 Nevím, jaké by to bylo, kdyby mi tam dole dal injekci a dělal mi to zaživa, nikdy jsem to nemusel volit. Z rozhovoru s mým doktorem vyplývalo, že anestezie je standard pro takovýto výkon. Za mě zní hůř to nastřižení a mačkání zaživa než opíchání.
@misha31 Nevím, jaké by to bylo, kdyby mi tam dole dal injekci a dělal mi to zaživa, nikdy jsem to nemusel volit. Z rozhovoru s mým doktorem vyplývalo, že anestezie je standard pro takovýto výkon. Za mě zní hůř to nastřižení a mačkání zaživa než opíchání.
@levandule_k jelikož se mi tohle stalo po druhé a kdyz mi to doktor dělal poprvé (jiny doktor) opichl mi to injekci kolem a mela sem klid necítila sem vubec nic
@zuzkasim az na to, ze v jinych statech se u toho uspava a cisti to v narkoze. To jen tady je to takova silenost
Měla jsem totéž na trisle v těhotenství. Pak po porodu (cisar) mi to taky čistili. Myslím, ze mi to šplíchli nějakým tím znecitlivujicim sprejem, pak vyčistili a mela jsem tam nějaký steh. Ten, myslím, za dva dny vyndali, to uz nebylo tak hrozné. Ale i s tím sprejem, po císaři a s těmi hormony, to byl masakr. Nemohla jsem ani pořádně vyjít schody do patra, pak jsem se tam rozbrecela. U me hrála roli i psychika, zřejmě poporodní blues, ale toto mi nepridalo. Bez ničeho a bez varování to muselo být hrozne. Řekla bych toto, nemusíme to snášet a bez zpětné vazby to prostě nepůjde, změna nenastane. Myslím, ze naše zdravotnictví je top, ale na te empatie to chce opravdu jeste strašně moc zapracovat.
@misha31 píchnout injekci by nejspíš taky bolelo, ale ne tak moc.
Ale pokud byl důvod injekci nedávat, tak by měl doktor minimálně vysvětlit, že to nemůže umrtvit, že to bude bolet. Ať se na to člověk připraví. Ale udělat něco takového bez upozornění, je prostě masakr.
Ale pokud byl důvod injekci nedávat, tak by měl doktor minimálně vysvětlit, že to nemůže umrtvit, že to bude bolet. Ať se na to člověk připraví. Ale udělat něco takového bez upozornění, je prostě masakr.
@betelgeuzz no máš pravdu, jenže když se chováš jako ho... Tak tě tohle ani nenapadne. Ještě jako věta jste matka, co to jako je....?!
@betelgeuzz napsano presne
@betelgeuzz napsano presne
To zní opravdu nepříjemně a nechtěla bych takové chování zažít, myslím, že byste to měla nahlásit nebo aspoň zveřejnit nějaké recenze, aby se tomu mohly příští vyvarovat.🙂
ze zkušenosti - tyhle napuchly abscesy nejdou ani pořádně umrtvit a to samotný pokus o umrtveni boli víc než samotný čištění.
Ale mel to s tebou komunikovat.
Podej stížnost, už za ty kecy... Člověk aby se k těm doktorům bál chodit. Mě opravdu spíš překvapí, když se někdo chová slušně....
Moje příhoda:
Volala jsem na oční kvůli synovi, neochotně mě sestra v únoru objednala na konec září. Když jsme tam došli po tom roce, zapomněla jsem žádanku, tak na mě před synem začala řvát, že ji nemám. Prvně nás kvůli tomu ani nechtěla vzít, pak když jsem jí řekla, že přece nezahodíme termín po půl roce, tak nás velice neochotně vzala. Synovi je deset a teď začala ty kecy. Umíš vubec písmena? Já, že synovi je deset a chodí do čtvrté třídy. Sestra. To, že chodí do školy neznamená, že umí písmena.....atd. Pak ji někdo v tom září volal, odkázala ho na Brno (65km) nebo objednání v dubnu. Říkám si, no, možná kdybyste neordinovali jen pondělí a středa dopoledne, tak těch dětí ošetříte víc. .... Nejvíc mě vadí, že byla hnusná před synem, že to na něj akorát přenese, že půjde k doktorovi a bude se rovnou bát...., že budou zase příjemní jak....
Podej stížnost, už za ty kecy... Člověk aby se k těm doktorům bál chodit. Mě opravdu spíš překvapí, když se někdo chová slušně....
Moje příhoda:
Volala jsem na oční kvůli synovi, neochotně mě sestra v únoru objednala na konec září. Když jsme tam došli po tom roce, zapomněla jsem žádanku, tak na mě před synem začala řvát, že ji nemám. Prvně nás kvůli tomu ani nechtěla vzít, pak když jsem jí řekla, že přece nezahodíme termín po půl roce, tak nás velice neochotně vzala. Synovi je deset a teď začala ty kecy. Umíš vubec písmena? Já, že synovi je deset a chodí do čtvrté třídy. Sestra. To, že chodí do školy neznamená, že umí písmena.....atd. Pak ji někdo v tom září volal, odkázala ho na Brno (65km) nebo objednání v dubnu. Říkám si, no, možná kdybyste neordinovali jen pondělí a středa dopoledne, tak těch dětí ošetříte víc. .... Nejvíc mě vadí, že byla hnusná před synem, že to na něj akorát přenese, že půjde k doktorovi a bude se rovnou bát...., že budou zase příjemní jak....
@macik84 jako takhle, vyčítat ze ordinujou jen dva dny dopoledne je mimo mísu. Nevíš proč se tak děje. Nevíš situaci doktora, neordinuje jinde? Nebo je nemocný? Ma malý děti, pro které nemá hlídání? Je v důchodu a víc proste nezvládne? Tahle představa ze doktor ma sloužit lidu pomalu 24/7 je opravdu lichá. je to podnikatel, tedy pokud chce pracovat jen dva dny týdne, ma na to právo. Ošetři mi len lidi, vydělá míň peněz.
ja svýho času taky ordinovala jen 4h denně 4 dny v týdnu. Protože prostě víc jsem nemohla. A furt lepší trochu než vůbec.
neobhajuju protivnou sestru.
@macik84 jako takhle, vyčítat ze ordinujou jen dva dny dopoledne je mimo mísu. Nevíš proč se tak děje. Nevíš situaci doktora, neordinuje jinde? Nebo je nemocný? Ma malý děti, pro které nemá hlídání? Je v důchodu a víc proste nezvládne? Tahle představa ze doktor ma sloužit lidu pomalu 24/7 je opravdu lichá. je to podnikatel, tedy pokud chce pracovat jen dva dny týdne, ma na to právo. Ošetři mi len lidi, vydělá míň peněz.
ja svýho času taky ordinovala jen 4h denně 4 dny v týdnu. Protože prostě víc jsem nemohla. A furt lepší trochu než vůbec.
neobhajuju protivnou sestru.
@jijulka věc názoru. Já si myslím, že by alespoň ten jeden půl den přidat mohli pro ty děti....
Syn si naštípl prst, manžel s ním jel na chirurgii, kde měli být do tří, měli ovšem na dveřích cedulku dnes do 14:00. Naštěstí to stihli, kontrola za 14 dní, to jsem tam s ním šla já a měli cedulku dnes do 13:00. Podle mě si ji tam lepí denne. Od 11:00 posílali lidí pryč. Dokonce tam přivezli starého pana na vozíku, že špatně došlápl a nemůže vůbec chodit. Odmítli je. Ani nevím, kam jeli asi do nemocnice. Mně tohle prostě mrzí. Neříkám, že to nemají těžký, ale aspoň ta ordinační doba, aby trochu odpovídala.
@jijulka věc názoru. Já si myslím, že by alespoň ten jeden půl den přidat mohli pro ty děti....
Syn si naštípl prst, manžel s ním jel na chirurgii, kde měli být do tří, měli ovšem na dveřích cedulku dnes do 14:00. Naštěstí to stihli, kontrola za 14 dní, to jsem tam s ním šla já a měli cedulku dnes do 13:00. Podle mě si ji tam lepí denne. Od 11:00 posílali lidí pryč. Dokonce tam přivezli starého pana na vozíku, že špatně došlápl a nemůže vůbec chodit. Odmítli je. Ani nevím, kam jeli asi do nemocnice. Mně tohle prostě mrzí. Neříkám, že to nemají těžký, ale aspoň ta ordinační doba, aby trochu odpovídala.
@macik84 lékař není charita ani jeho týden netrva dýl jak ostatním lidem. By mohl přidat ... Nemohl., nejspíš má k tomu důvod a i kdyby neměl, je jeho svobodná vůle kolik dní a jak pracuje pokud mu to tak vyhovuje.
@macik84 co si myslíš ty je irelevantní. Ja taky mam věcne na dveřích “dnes do 13” apod. A vis proč? protože treba sestra musi k lékaři. Nebo ja. Nebo musim s dítětem k lékaři. Nebo mam třeba teplotu, migrénu… Jako nevíš. A když nevíš, tak nemáš právo soudit.
Moje příhoda:
@macik84 žádanku k vyšetření u běžného očního lékaře nepotřebuješ, takže se sestra patrně jen špatně vyspala, nebo byla přepracovaná a proto prudila. Ze stejného důvodu patrně byla nepříjemná i na syna. Ale od toho jsi tam byla ty jako doprovod, abys jí asertivně dala najevo, že k vám si toto dovolovat nebude. Kdyby ses vůči tomu vymezila, nemusela by ses obávat traumatu u svého dítěte. Co se ordinační doby týká, tak soukromá ambulance si řídí tuto sama. Pakliže ti to nevyhovuje, máš svobodnou volbu ve výběru lékaře a můžeš si najít pracoviště, kde pracují 5 dní v týdnu.
Souhlasim,ze by se to nemelo nechat byt.
Ja mela dost spatnou zkušenost na gynekologické ambulanci pred sedmi lety,kdyz se narodilo me 3.dite.
Uz jsem mela trochu zkušenost a kdyz mne propouštěli domu,tak s informaci,ze kdyby cokoli,mame dorazit do stejne nemocnice na ambulanci.
V průběhu šestinedělí jsem videla,ze porad krvácím hodně a neni mi uplne dobře,fungovat jsem ale mohla.Po čtyřech týdnech ze mne vyšel nějaký kousek 3x0,5cm,sice se mi ulovilo,ale krvácení zesílilo.To uz jsem se začala trochu bát a vyrazili jsme do nemocnice.
Ja ve stresu,ze možná budu muset nechat doma kojené mimino,kdyz mne hospitalizuji,hormony jak na houpačce.
A v tomhle stavu jsem narazila na arogantní přístup doktora bez pozdravu a reakci,at ho nezdržuju,kdy jsem mu říkal,co předcházelo většímu krvácení.Do toho jsem tam stala bez spodaru a pocitem,jak moc ho obtěžuju.Mel štěstí,ze po UTZ a injekci se vsechno dalo do normálu.
Dneska vim,ze jsem to minimálně nekam na vedení nahlásit mela.Nemusime si prece nechat líbit všechno!
Souhlasim,ze by se to nemelo nechat byt.
Ja mela dost spatnou zkušenost na gynekologické ambulanci pred sedmi lety,kdyz se narodilo me 3.dite.
Uz jsem mela trochu zkušenost a kdyz mne propouštěli domu,tak s informaci,ze kdyby cokoli,mame dorazit do stejne nemocnice na ambulanci.
V průběhu šestinedělí jsem videla,ze porad krvácím hodně a neni mi uplne dobře,fungovat jsem ale mohla.Po čtyřech týdnech ze mne vyšel nějaký kousek 3x0,5cm,sice se mi ulovilo,ale krvácení zesílilo.To uz jsem se začala trochu bát a vyrazili jsme do nemocnice.
Ja ve stresu,ze možná budu muset nechat doma kojené mimino,kdyz mne hospitalizuji,hormony jak na houpačce.
A v tomhle stavu jsem narazila na arogantní přístup doktora bez pozdravu a reakci,at ho nezdržuju,kdy jsem mu říkal,co předcházelo většímu krvácení.Do toho jsem tam stala bez spodaru a pocitem,jak moc ho obtěžuju.Mel štěstí,ze po UTZ a injekci se vsechno dalo do normálu.
Dneska vim,ze jsem to minimálně nekam na vedení nahlásit mela.Nemusime si prece nechat líbit všechno!
@anonym_f2b11e asi nějaká rezidua placenty. To mě po druhém porodu také potkalo. Já tedy bohužel nakonec musela měsíc po porodu na revizi v narkóze a to víš, že hormony a strach o mě a děti udělal své. Vůbec si neumím představit, že bych v takovém rozpoložení měla čelit konfrontaci s neempatickým personálem nemocnice jako ty. Naštěstí všichni, včetně doktora, který zákrok prováděl, byli podporující a empatičtí, a to i přesto, že se řadím mezi osoby s fóbií z nemocničního prostředí a jehel. Když to tak čtu, tak si říkám, že jsem měla tehdy poslat písemnou pochvalu namísto prostého poděkování...