Traumatizující zážitek na gynekologické ambulanci. Jak se bránit?
Ahoj holky. Stala se mi takova věc.
V neděli se mi udělal po stydkým pyskem abces o velikosti třešně,reknu to jak to je,silene bolestivý. V pondělí mi natekli okolní uzliny takze sem se s tezi pohybovala,dostala jsem teploty. Dneska sem se odhodlala ze situaci pujdu resit,strasne sem se styděla. Sla jsem na gyndu ke svému,ten me poslal dl nemocnice ze je to k výkonu.
Kdyz jsem prisla na gyndekologickou ambulanci byl tam velmi arogantni doktor ale nic neobvyklého. To co se odehrálo potom si budu pamatovat jeste dlouho. Mluvil semnou tam jakoze proboha ženská co ste si to udelala,to bych přešla nejsem citlivka ale potom vzal nůžky,s kulatou špičkou a ten abces co sem se ho ani dotknout nemohla mi podotýkám bez UMRTVENI rozstřihl na 3 místech,rvala sem bolesti sileny,on rval na mě at nervu,ze sem mamám od dítěte že musím něco vydržet,potom se mi začal v ráně šťourat a mačkat ji,byla sem spocena a dělalo co mi mdlo z toho jak strašne to bolelo.Kdyz tohle peklo skončilo polil mi to vyloženě polil betadinou,odesla sem jak zpraskanej pes. Kdyz sem vyšla ven rozbrečela sem se a mam chut na nej podat stížnost. Protoze mi nejde o me ja uu svou zkušenost mam bohužel za sebou ale o ostatní pacientky.
Stiznost bych na nej podala. Zazila jsem taky, taky furunkl na nejcitlivejsim miste, postup stejny, bolest ze jsem byla mokra potem fuj tajksl..
ALE doktor se choval normalne, nabidl mi znecitliveni s informaci, ze to mozna bude bolet vic nez ten zakrok, at si vyberu. No, sla jsem do toho jak rekl.. myslim, ze jsem mu behem toho nadavala jak u porodu, ale bral to sportovne, chapal ze to fakt boli. Ja se mu pak omluvila, on se zasmal, ze je hlavne rad, ze jsme to zmakli rychla bez ciratu kolem a sla jsem domu. Bez traumatu - protoze to sice bolelo, ale choval se ke me dobre. Daval mi pocit, ze jsem "statecna" a zadny blby kecy "musim prece neco vydrzet". To nesnasim a doktori by to vazne delat nemeli
Měla jsem absces 10x11cm, taky mi to neumrtvili a bolest to byla strašná, to mačkání hnisu a ten smrad. Mačkala jsem sestřičce ruku a to mi dost pomohlo. Hnisu jsem tam měla obrovské množství, doktor mi zavedl drén. Trauma z toho nemám, pamatuju si na tu obrovskou úlevu a hlavně, že jsem se do nemocnice plazila s horečkou a domů už šla bez teploty. Fascinovalo mě, jak je to lidské tělo dobře zařízené.
Měla jsem absces 10x11cm, taky mi to neumrtvili a bolest to byla strašná, to mačkání hnisu a ten smrad. Mačkala jsem sestřičce ruku a to mi dost pomohlo. Hnisu jsem tam měla obrovské množství, doktor mi zavedl drén. Trauma z toho nemám, pamatuju si na tu obrovskou úlevu a hlavně, že jsem se do nemocnice plazila s horečkou a domů už šla bez teploty. Fascinovalo mě, jak je to lidské tělo dobře zařízené.
@velkabublina to je ale velký rozdíl, být statečná a mít velkou podporu (asi jste měla podporu, když jste mohla sestřičce mačkat ruku). Trauma se rozvíjí při náročném žážitku, kde byl člověk na to sám bez podpory, dehonestován, děly se mu věci nad kterými neměl kontrolu, nedal k tomu svolení...
@katanovobran nebylo to v LTM?😂

Stěžuj si ❤️ zcela oprávněně
Byla jsem s jednou slečnou, které to dělali v anagolsedaci