icon

Ureaplasma urealyticum. Jaká je úspěšnost léčby?

flo
29. dub 2007

chci se podelit o muj pribeh. Uz asi cca 6 let trpim problemy s mocovym mechyrem + sem tam mykozama. Proste me nikdy v moci nic nenasli, chodim na pravidelne gyn. prohlidky a kazdy rok me delaji testy, zda je vse v poradku.

Nicmemne od Listopadu se snazime o mimi a nejde nam to... bylo me to trochu divny, ale rikala jsem si, ze spadam proste do vetsiny, kterym se to nepodari hned...

Pred tydnem jsem dostala moje "bolesti s mocovym mechyrem" sla jsem na urologii, soukromou... udelali me stery a byla jsem upozornena, ze se muze jednat o chlamydie, zaroven me bylo receno, ze doktori tyto testy rozhodne na pozadani nedelaji, nebot jsou dost drahe. A tak jsem se dozvedela verdikt, ze mam Ureaplasma urealyticum.

ZAJIMA ME , JESTLI JE TADY NEKDO S PODOBNYM PROBLEMEM? JAKA JE USPENOST LECBY? A JESTLI NEKTERA Z VAS I PRESTO OTEHOTNELA?

DEKUJI ZA ODPOVEDI

holasovalenka
27. lis 2018

@brayka to mě moc mrzí, že máš takové depky, ja to mám tak nastridacku, někdy jsou lepší dny a někdy přesně jak píšeš chce se mě z toho už taky brečet, nejhorší je, že člověk už to má v hlavě tak že nad tím pořád přemýšlí i když nechce.... Drží mě nad vodou jen kluci, kvůli nim se musím držet a aspoň trošku fungovat. Tomu Jonasovi jsem psala a docela mě odbyl, takže nevím. Tak zítra se třeba někam posunu, ale mám strach ani ne z té bolesti, jako spíš z toho co najdou.ale děkuji moc za podporu!!!!!! Musíme doufat že bude líp, musí!!!!!!!!!

arylen
27. lis 2018

@brayka ano, ty kapky Joallis Mollicut. Mám to doma a je to k ničemu, akorát tahají z lidí peníze. To mi ta paní v tom obchodě chtěla ještě vrazit další dvoje kapky, každé za 300..

arylen
27. lis 2018

@holasovalenka To já mám vždycky spíš strach z toho, že nic nenajdou a udělají ze mě zase blázna. Pokaždé se při odběru modlím,aby tam aspoň něco našli.

arylen
27. lis 2018

jinak holky taky vám dneska přišla zpráva od meggi10, ve které vám na váš problém dopručuje nějaké vložky od Tiande? Haha, jako by chronicky nemocný močák spravily nějaké vložky..

holasovalenka
27. lis 2018

@arylen jj taky mě to došlo 😂🙈

brayka
27. lis 2018

@holasovalenka jj mě to taky přišlo.Asi si myslí,že už se z toho pochcáváme.Alespoň to mě dnes rozesmála.Zítra napiš,jak jsi dopadla.Ještě jednou držím pěsti a bolesti se neboj.Bude to ok.

holasovalenka
27. lis 2018

@brayka děkuji moc, mě jsi teď rozesmála ty s tím pochcavanim 😂😂zítra dám vědět

holasovalenka
28. lis 2018

Tak holky mam to za sebou, dlo se to vydržet, spíš teď je to nepříjemné. No a vysledek je takový, že mě paní doktorka, mimo jine nepříjemná jak prdel řekla, že hezci mocak dlouho nevydela a nechápe proč mě tam pan doktor posíla 🙄ale nejhorší je že mě šlo o to aby mě vysetrila i ty cesty které jsem měla o ledvinove kolice pokroucene a ty ona prý cystoskopicky nevidí, že to se musí dělat v narkoze a nebo rentgen s kontrastní látkou. Už nerozumím nikomu a ničemu, takže jsem opět tam kde jsem byla 🙈🙄😬😏

brayka
28. lis 2018

@holasovalenka Tak to je mi líto,že jsi takhle dopadla.Já to měla před osmi lety podobně.Akorát mi zjistili lehký chronický zánět v močové trubici jinak nic.Já už si taky začínám myslet,že už jsme z toho všichni tak unavení a že to možná dělá hodně ta psychika.Když třeba v noci vstanu a jdu na záchod a potom zpátky do postele,tak ani nevím,že mi něco je,ale ráno jak vstanu,tak na to zachviličku začnu myslet a už to začne,tak nevím.Bolí mi to,třeba když sedím a ta moč.trubice jev nějaké jiné poloze.Nejlépe mi je,když ležím.Příští týden budu vědět výsledky,ale myslím si,že se to ukáže zase jako negativní i když mám problémy.Ještě mi napadlo,jestli nemůže doznívat ta léčba po antibiotiky.Už vážně nevím.Urolog mi jednou řekl,že je to běh na dlouhou trať.Já si myslím,že už jsem oběhla celou zeměkouli a pořád je to zře málo.Holky držte se,myslím na vás na všechny co máte stejné potíže.

arylen
30. lis 2018

Tak jsem dneska byla u uroložky, kterou mi dohodili přítelovi rodiče přes známosti.. napřed mi udělala přednášku o tom, jak jsou moje problémy určitě gynekologického původu a že se e.coli ráda vrací a blablabla prostě to co už jsem slyšela x-krát. Udělala mi tedy stěry z moč. trubice i z pochvy, cévkovala mě, odebrala moč i na ureaplasmu apod. Cystoskopii nedělala, že se prý v tomhle případě neprovádí. Výsledky budou v pondělí a pak se uvidí. Na ureaplasmu se moc netvářila, ale pak mi řekla, že se může stát, že se jí nikdy nezbavím, že tam mají lidi, které na ni léčili opakovaně všemi možnými druhy antibiotik a stále je nevyléčili. Odcházela jsem tamodsad skoro s brekem.

brayka
30. lis 2018

@arylen No to je hrozné.Nedovedu si představit,že s tím budu žít celý život.To není život,ale utrpení.Proč všude píší,že se to dá snadno léčit tetracykliny,když to není pravda.Já budu vědět výsledky v pondělí,tak potom napíšu.Stejně si myslím,že i když to bude negat.tak ji určitě mám,protože by ty příznaky jinak odezněly po těch všech antibiotikách.Měla jsem Doxybene 200mg na 15 dní a Azitromicin 500mg 3 tablety.Je mi tě moc líto,protože tu bezmoc cítím stejně,jako ty.Chce se mi zase brečet.Už ani ty antidepresiva nepomáhají.Dala bych všechno na světě,jenom aby mi bylo dobře a ty jistě taky.Stále pátrám na internetu po nějakém léčení,ale bezvýsledně.Jediná doktorka,která mě uklidňuje je obvoďačka.Jinak jsem všem gynek.a urolog.pro smích.Já bych jim ty potíže dala alespoň na čtrnáct dní,aby věděli,jaké to je.Už nemám sílu bojovat.Chtěla bych jenom ležet a spát.

holasovalenka
30. lis 2018

Holky držím vám pěsti ať už konečně něco najdou, nejhorší je když je clověku takhle mizerné a nevi proč 😪😪😪Určitě dejte v pondělí vědět jak jste dopadly, já jdu taky v pondělí na urologii, ale jen s vysledkma tě cytiskopie, takže nic nového se nedozvím. Moc na vás myslím!!!!!!!

brayka
3. pro 2018

@arylen Tak dnes jsem volala paní doktorce na gynekologii a ta mi arogantně zdělila,ž e výsledky mám jak na ureaplasmu,tak i na mykoplasmata negativní a ať už to vypustím z hlavy.Když jsem se zeptala,jestli ty výsledky kultivační jsou přesné,tak mi odpověděla,ať si najdu klidně jinou doktorku a ať beru raději antidepresiva.Ty už beru a je mi to houby platné.Asi se už toho nezbavím.Nakonec skončím na psychiatrii.Jak to tak vypadá,tak si tady asi všichni vymýšlíme.Přesně takový verdikt jsem čekala.Chtěla bych se zeptat,jestli vám taky dělali kultivační vyšetření,nebo jsem slyšela ještě o nějakém jiném,které je prý přesnější.Dá se objednat i přes internet a stojí na ureaplasma asi něco kolem 750kč.Tak nevím,jestli tomu mému vyšetření mám věřit,nebo ne.Ještě jsem si psala velký dotaz na stránky U lékaře a tam mi odpověděl doktor,že bolesti močové měchýře,moč.trubice existují.A že jde o pánevníbolestivý syndrom.Bohužel kauzální léčba neexistuje.Musí se to léčit antidepresivy.A ješ se léčit v centru bolesti.Takže pořád dokola.Halt budu žrát spousty prášků na nervy a budu asi zdravá,ale otupělá.Když doktoři neví,tak se to vždy svede na nervy.To je nejjednodušší.Jak jste dopadly holky?Taky na psychiatrii?

arylen
3. pro 2018

@brayka Já dnes volala na výsledky z toho pátku té uroložce.. v kultivaci z pochvy a z moči se nic nenašlo, z výtěru z močové trubice slabě Enterokok (již podruhé) ale antibiotika na něj už nedostanu, měla jsem jich moc, navíc ta laboratoř neudělala stanovení citlivosti na antibiotika. Mám si prý místo toho koupit v lékárně Urivac, je to lyzát z bakterií E.coli,Enterokoka apod. účinkuje to na imunitu, je v tom obsažena nějaká látka z tělíček těch bakterií a tvé tělo si z toho vybuduje proti těm bakteriím imunitu. je to podobné jako Urovaxom ,který jsem již měla a nepomohl mi, ale byl jen na E.coli. A prý se mám snažit posilnit imunitu. Výsledky na Ureaplasmu budou až příští týden,tak že si ještě zavoláme, ale počítám, že budou negativní. Dnes mě ani nijak extra nepálí, jen trochu ráno. Jindy je to ale děs. Modlím se aby to tedy nakonec byl jen ten Enterokok a zabral mi ten Urivac. Bere se to ale dlouhodobě.

K tomu tvému dotazu. Ureaplasma se dá stanovit buď kultivací, kterou dělala doktorka tobě. Tzn. ten vzorek se nechá růst v nějakém médiu, kde se tomu daří, pokud to tam je, vyroste to víc, aby to v laboratoři viděli. Pokud to tam není, nevyroste nic. U Ureaplasmy je tato metoda nepřesná, protože Ureaplasma se kultivuje obtížně, v laboratorních podmínkách se jí moc nedaří. Výhodou ale je, že při této metodě se dá stanovit citlivost na antibiotika.
Druhá metoda je průkaz přítomnosti DNA Ureaplasmy ve vzorku, provádí se to polymerázovou řetězovou reakcí tzv. PCR ve speciálním přístroji. je to dražší metoda, ale je přesnější při určení, zda Ureaplasmu máš nebo ne. Nevýhodou ale je to, že se u této metody nedá stanovit citlivost na antibiotika, testuje se pouze přítomnost. Ta metoda je taky dražší (kultivace stojí okolo 750 Kč, PCR 1800 Kč)
Já měla obě metody, poprvé mi byla Ureaplasma stanovena kultivací, pak kontrolní kultivace vyšla negativní a za tři měsíce jednou PCR negativní, letos PCR pozitivní. Ty výsledky co čekám teď by měly být kultivační.

holasovalenka
3. pro 2018

Holky tak to je teda něco, co budeme dělat???? Tohle přeci musí skončit!!!!! Moc mě to mrzí i za vás ty naše stavy. Já byla n kontrole s výsledkem z té cystoskopie, takže výsledek je takový, že pan doktor řekl, že je dobré že se tam nic nenašlo a když jsem mu řekla že mě je pořád stejně tak na to nic neřekl dal mam brát uro vaxom, mictonorm a muscoril a když jsem mu řekla, že mam z toho průjem tak se tomu smál že by mě dal ještě něco ale z toho už bych se vážně potentovala, tak přijde vám to normální 🙄dostala jsem dóm kelímek a mam si týden zapisovat kolik a kdy jsem vycurala a další kontrola 17.12 jim je to prostě jedno,porad jen něco zkouší a nevi si rady a když se na něco zeptáš, nebo navrhnes tak jsou nerijemni že jim radime 😬je to bezmoc 😣

brayka
7. pro 2018

Dnes jdu holky na závěrečnou svojí dceři,tak jsem se nadopovala práškama od bolesti,wobenzynem,probiotikama,antidepresivem a ještě jsem si dnes koupila urinal express ph,tak doufám,že to tam zvládnu.Jsme ženský,tak to musíme nějak vydržet.Mějte se a držte se.Napište,jak jste dopadly.

holasovalenka
7. pro 2018

@brayka tak si užij pěkný večer, třeba přijdeš na jiné myšlenky, i když vím jak je těžké nemyslet na ty naše problemy, člověk na to myslí i když nechce a říká si jak by to bylo fajn a jk by si užíval každou chvilku kdyby to všechno pominulo....

brayka
8. pro 2018

Ahoj holky.Nezkoušely jste někdo nějaké ty tinktury Dědek kořenář Břetislav Nový.Na jeho stránkách se také ptají na ureaplasmu a on na to doporučuje hodně věcí(Měsíčkový olej,medvědicová směs,lichořeřešnicová směs,ostropestřová směs atd.Nemáte s tím někdo zkušenosti?

holasovalenka
9. pro 2018

@brayka s tím zkušenost nemám a slyším poprvé, rectu si o tom. Jak jsi zvládla ten večírek?

brayka
9. pro 2018

@holasovalenka Ze začátku to docela šlo,ale asi za dvě hodinky se to zase ohlásilo.Je to hrozný,když se tak člověk dívá okolo sebe na všechny ty lidi,jak se baví a já trpím.Říkám si sakra když to má 80% obyvatel,tak to tam má skoro každý a proč zrovna já musím mít problémy.Dnes jsem napsala email dr.Jonášovi o mých problémech,tak čekám,co mi odpoví.Taky to na jeho stránkách probírají.Už spoléhám jenom na přírodní léčbu.Když jsem si spočítala,kolik by mi stály ty bilinky dědka kořenáře,tak to vyšlo řádově kolem 2000kč.Kdyby alespoň člověk věděl,že to pomůže,tak do toho jde.Chtělo by to nějaké recenze,jestli to někomu pomohlo.Pokusím se pátrat.Musíme se z toho dostat sakra.

holasovalenka
10. pro 2018

Mě to teda dneska hodně bere 😏tak jsem zvědava co ti ten Jonáš napíše, mě teda dost odbyl 🙄

brayka
10. pro 2018

@holasovalenka Ani mi nemluv.Byl hodně arogantní.Říkal,že bych se musela lėčit asi 9 měsíců,že by mi posílal nějaké bylinky.Když jsem se ho ptala na cenu,tak říkal 2900kč asi na měsíc nebo na tři,teď opravdu nevím a že bych musela chodit každé tři měsíce na urologii na kontrol.stěry(už vidím,jak mi je dělají každé tři měsíce,když už tak se je brání dělat,že je to drahé)Dnes jsem šla do lékárny a koupila jsem si nějaké ty kapky,které na ureaplasmu doporučuje dědek kořenář(dubovky,měsíčkový olej+,ostropestřecová směs a lichořeřešnici).Najdeš to na stránkách dědek kořenář.Jak si dneska psala,že tě to dnes hodně bere,tak mě taky.Ach jo.Ještě jsem si koupila dubovou sedací koupel,která prý taky pomáhá.

brayka
10. pro 2018

@arylen Chtěla jsem se zeptat,jak ti dopadly ty výsledky ureaplasmy?Už něco víš?

holasovalenka
11. pro 2018

@brayka přesně taky bych chtěla vidět kdo by nám ty testy dělal na požádání se vším mají problém a se vším jsou hned hotový a je jim jedno jak člověku je a že se s tím neda normálně fungovat. Mě bylo pár dní docela dobře, ale včera se to zase vrátilo a navíc jsem vůbec neměla menzes i když beru antikoncepci, už se mi to stalo podruhé, no ale co na gyndu mě mylostive objednala až na 14.1 proč ne 🙄

holasovalenka
12. pro 2018

Tak dneska jsem že svého stavu docela zoufalá a když jsem poprosila svou gynekolozku aby mě udělala ty testy na ureaplasmu, tak mě to prostě neudělá, takže opravdu už nevím na koho se obrátit 🙄

brayka
13. pro 2018

@holasovalenka To já byla v úterý na urologii a udělali mi stěr z moč.trubice na to vyšetření Pcr,tak jsem zvědavá.Doktor se divil,že jsem měla čtyři roky klid.Uvidím za týden,ale dneska je mi taky hrozně.Člověk si už připadá jako hypochondr.Každé ráno do sebe rvu plnou hrst léků(doplňků stravy) a výsledek žádný.Já bych se snad upsala i ďáblu,jen aby mi bylo dobře.To je mi líto,že tě takhle odbyli.To je asi všude stejné na tý gynekologii.

holasovalenka
13. pro 2018

@brayka mě je taky hrozně, pořád chodím čůrat a bolí mě celej spodek. A kdy budeš mít Výsledky?? To si můžu říct na urologii že chci udělat testy Pcr?

brayka
14. pro 2018

@holasovalenka Moč prý dělal na kultivaci a ten stěr na to druhé,tak uvidím.Taky mě bolí celý spodek.Ani nemluv.Výsledky budu vědět za týden v úterý.Už vidím,jak zase půjdu na cytoskopii.Už z toho blázním.😬😢

brayka
14. pro 2018

@holasovalenka Píšu dnes po druhé.Dnes mám takové bolesti,že už mám v sobě od rána tři ibalginy.Zaberou tak na dvě hodiny a je to tady znova.Nejhorší je,když sedím nebo se nějak ohýbám to mě ta trubice hrozně bolí a štípe.Když ležím,jtak to bývá většinou v pohodě.Ještě mě tak napadlo,jestli po těch zánětech nemůžu mít zúženou moč.trubici,protože když čůrám,tak musím kolikrát i třikrát zatlačit,abych všechno vyčůrala.To musím ještě v úterý na té urologii říct.

holasovalenka
14. pro 2018

@brayka Tak to určitě řekni!!!! Já jdu v pondělí na kontrolu, ale stejně se nic nového nedozvím a už jsem z toho hodně zoufalá 🙄 už se nechci pořád cpát oraskama, chci normálně zase fungovat a užít si vánoce, ale to se asi néstane, vážně nevím co budeme dělat
😪😪😪😪

Strana