Ureaplasma urealyticum. Jaká je úspěšnost léčby?
chci se podelit o muj pribeh. Uz asi cca 6 let trpim problemy s mocovym mechyrem + sem tam mykozama. Proste me nikdy v moci nic nenasli, chodim na pravidelne gyn. prohlidky a kazdy rok me delaji testy, zda je vse v poradku.
Nicmemne od Listopadu se snazime o mimi a nejde nam to... bylo me to trochu divny, ale rikala jsem si, ze spadam proste do vetsiny, kterym se to nepodari hned...
Pred tydnem jsem dostala moje "bolesti s mocovym mechyrem" sla jsem na urologii, soukromou... udelali me stery a byla jsem upozornena, ze se muze jednat o chlamydie, zaroven me bylo receno, ze doktori tyto testy rozhodne na pozadani nedelaji, nebot jsou dost drahe. A tak jsem se dozvedela verdikt, ze mam Ureaplasma urealyticum.
ZAJIMA ME , JESTLI JE TADY NEKDO S PODOBNYM PROBLEMEM? JAKA JE USPENOST LECBY? A JESTLI NEKTERA Z VAS I PRESTO OTEHOTNELA?
DEKUJI ZA ODPOVEDI
Holky, ještě mi psala na jiném fóru do zpráv nějaká holčina, že měla ureaplasmu i mycoplasmu a doporučovala mi, že jediné co zabralo na to strašné pálení jí, byly čaje Everest Ajurvéda, konkrétně směsi Dhataki (gynekologické problémy) a Gauri (antimykotická a antitoxinová směs), s tím že jí nejvíce od toho pomohl ten Gauri, protože hlavní složkou je nějaká bylina co účinkuje kromě kvasinek dobře i na ureaplasmata a mykoplasmata, která se v určitém smyslu chovají podobně. Prý jí to pomohlo tak, že se cítí v podstatě bez obtíží, kontrolní testy tedy zatím nepodstoupila, ale hlavní je, že nemá problémy. Chtěla bych ty čaje taky zkusit, jeden stojí stovku, to už za to klidně obětuju.
Nezkoušely jste něco takového? Jako věřím že ty správné byliny na to určitě budou mít nějaký vliv, mně proti tomu pálení aspoň chvilkově subjektivně pomáhá čaj od Grešíka Imunostim a je poznat že se se mnou po něm něco děje, vždycky když si dám dva čaje za den, tak se v pozdně odpoledních hodinách začnu potit a pociťuju takový stav jako když na člověka něco leze, takovou tu vnitřní horkost, takže to asi s mou imunitou něco dělá. Dlouhodobě to ale aspoň zatím vliv nemá.
Taky mě už napadlo zkusit nějakého léčitele. To jste nezkoušely?
Ty čaje neznám,ale když jsem se dívala na složení toho Gauri tak je tam obsažen fenikl,skořice,zázvor,indický šafrán, jmelí a indický angrešt.To by nemuselo být špatné.Asi si to koupím.Viděla jsem ten Imunostim od grešíka i v kapkách.Určitě to zkusím.Díky za info.Ještě jsi nenapsala,jak ti dopadla ta kultivace na ureaplasmu?
Tak v noci jsem nemohla spát, malej má astma takže kaslal celou noc, manžel na horách, takže super situace, tak jsem si ty čaje objednala, tak uvidíme, akorat je blbý že min. objednávka je za 300, přitom dalších 99Kc je posta, ale ty 400 už mě nezabijou. Holky užijte si víkend v rámci možnosti, jsem ráda že nikam dnes nemusím 😏
@brayka Promiň,já jsem tu první zprávu nějak přehlédla,kde píšeš o těch výsledcích nevýsledcích.Já si myslím,že se mi tam taky nic neukáže,ale obtíže mám stejné jako ty.O depkách ani nemluvím.Někde jsem četla,že ta ureaplasma napadá i nervovou soustavu.Tak mě asi požírá celou.O Vánocích ani nemluvím.Budou to zase pěkně zkažené Vánoce.Já vím,že závist je strašná věc,ale závidím všem,kdo jsou zdraví.Kdyby mi dal někdo vybrat,jestli chci vyhrát miliony ve sportce nebo se zbavit týhle potvory,tak si určitě vyberu tu druhou variantu.Jsem zvědavá,která z nás nad ní první zvítězí.Přeji to nám všem a i ostatním o kterých nevíme,že s ní také zápasí.Je to prostě šílený vetřelec.
@holasovalenka já si ty čaje chtěla koupit v kamenném obchodě,ale s pracovní dobou 8-17 se tam nedostanu. Tak budu nakonec taky objednávat a aby to dalo ty 300 tak asi si k těm čajům objednám nějaké relaxační vonné tyčinky, jsou tam směsi na psychické zklidnění a regeneraci, tak asi to. Už fakt při svém celkovém stavu hledám každé stéblo co by mi udělalo aspoň chvilkově fyzicky nebo i psychicky líp.
To je holky docela paradox, dřív jsem nedokázala bylinný čaj pozřít, když mi máma udělala lipový čaj při chřipce, děsně jsem se ušklíbala jak je to hnus. Tuhle jsem si na to vzpomněla a až žasla, co všechno teď dokážu jíst nebo pít, náhle se mi úplně změnily hodnoty a jsem schopná se prolívat i hnusnými bylinnými odvary po celý den a že by to bylo hnusné už mi ani nepřijde.
@brayka To s tou nervovou soustavou jsem taky někde četla. Já mám poslední rok takové zvláštní stavy kdy vnímám realitu jakoby jiným pohledem, trpím strašnou chronickou únavou, když to na mě přijde tak se mi zužuje zorné pole a mám motanice hlavy jako kdybych byla opilá, myslela jsem že by to z toho taky mohlo být, ale Klubalová mi tvrdila, že to není tím, že se ureaplasma spíš usazuje v kloubech a tam způsobuje bolesti. Na to moje mi bylo několika doktory řečeno, že tohle je určitě od psychiky, už jen proto jak mi furt ty moje potíže a ureaplasma leží v hlavě, tak jsem z toho celkově unavená a vyčerpaná. Je fakt, že když jsem brala v lednu antidepresiva a začala chodit s partnerem, tak mi bylo líp a tohle jsem neměla, takže to od psychiky klidně může být.
Holky vám se hlava nemotá?
@arylen Mě se to ozvalo po čtyřech letech v té moč.trubici,ale před tím mě hrozně bolelo pravé koleno a když si to tak uvědomuji,tak asi celé čtyři roky.Teď mám problémy s močákem a koleno je v klidu.Tak se to zřejmě přestěhovalo.Musím říct,že bych brala raději to koleno.Hlava se mi ale motá taky.Ale jak říkáš,bude to spíše od psychiky,jak je člověk z těch bolestí vyčerpaný.
podobné problémy nemám, ale moc drzim palecky
Holky co jsou stery STD??
@holasovalenka STD = Sexually Transmitted Disease = test na pohlavně přenosné choroby, kam ureaplasma také patří
@arylen děkuji zítra na to jdu ale výsledky až po novém roce
@holasovalenka Tak ti držím pěsti.
@brayka děkuji 😘
Kočky tak ty ceje mi dnes došly ale já tu chuť nedám, takže jestli některá chcete tak vám je přenechám zadara
Tak dámy,já samozřejmě ureaplasma negativní, ale včera mě tak štípalo a dnes mne bolí celé okolí močové trubice jako kdyby mě někdo do té stydké kosti nakopal, tak ta dr. mi řekla ať zítra přijdu že se na mě podívá i mimo ordinační hodiny ještě jednou, tak jsem na to zvědavá.
Mě jakoby bolí a pálí po stranách té močové trubice symetricky, občas mám pocit jako by mi ji někdo ze stran držel kleštěmi. Četla jsem na netu a pak i Klubalová mi říkala, že tam v těch místech jsou umístěné parauretrální tzv. Skeneho žlázy, které pomáhají zvlhčovat pochvu a jsou zodpovědné za tzv. "ženskou ejakulaci". Jsou ekvivalentem mužské prostaty. Prý se do těch žlázek často ty bakterie dostanou, skryjí se tam a dá se jich jen obtížně zbavit, protože do těch žlázek neproniknou antibiotika, musejí se brát alespoň 6 týdnů v kuse.
Tak mě tak připadá, jestli je nemám skryté právě tam, místo bolesti a obtíží by odpovídalo. Zítra to zkusím nadhodit té uroložce, co mi na to řekne.
@holasovalenka ty čaje jsou opravdu síla, nic hnusnějšího jsem asi nepila.. ale zvládla jsem už dnes dva, vždycky se snažím si vštípit jak moc si přeju aby mi to pomohlo.
@arylen to je mi teda líto že máš takové bolesti,to jsem teda zvědavá co ti zítra řekne. Já byla dneska na tom steru a na krvi, ale výsledky budu mít až 3.1 tak musim ty vanoce nějak přežít.
@arylen a jinak jsi teda dobrá já ty čaje prostě nedám 🙄
@arylen Tak dneska jsem dostala výsledky.Nakonec mi nedělali to prc,ale běžnouu kultivaci.Samozřejmě negativní.Pan doktor říkal,že je to stejně úspěch,že jsem měla čtyři roky pokoj.Když jsem se ho zeptala,jestli to tam není někde skryté,tak mi řekl,že je to možné,že jsou to hrozné potvory,které žijí v buňkách a někdy mají stádium klidu a někdy ne.Kontrola za tři měsíce(stěry)To co tady popisuješ(bolesti,pálení)Mám úplně stejné pocity.Lépe bych to popsat nemohla.Nafasovala jsem indometacinové čípky a nazdar.Je to strašný.Už opravdu nevím,co dělat.
@brayka já to mam jak kdy, každý den je jiný škoda jen že není víc těch lepších 🙄ale v klidu mě to taky někdy bolí, nejhorší je že člověk na to fakt nedokáže přestat myslet, takže už si kolikrát říkám že jsem blázen 🤪 je to prostě taková bezmoc a nevím jestli tohle někdy skončí ale žít se s tím neda..... 😪
K
@holasovalenka Teď jsem četla o holce,která už to má 14 let a pořád je v bolestech.To je hrůza.A má to pravděpodobně v těch žlázách.Chce se mi brečet.
@brayka musíš doufat, vím že je to těžké, ale jakmile se tomu poddas tak je to špatný!!!
@arylen tak jak jsi dopadla??
Holky doktorka mi vzala ve středu znovu stěry, ale jen na běžné bakterie. Výsledky jsem si měla volat v pátek kolem poledne, ale zapomněla jsem kvůli nákupům, takže zřejmě až po novém roce, prý se po novém roce nějak uvidíme.
Očividně tu ureaplasmu, když jsem ji měla negativní, už asi rovnou odpískala. Na ty Skeneho žlázy jsem se jí ptala a ona že prý co to je, že to v životě neslyšela a že jestli někde mám něco v nějakých žlázách, musí posoudit gynekolog, takže jsem vlastně dostala nejhorší možnou odpověď co jsem mohla.
@brayka co máš za doktora? Urolog nebo gynekolog nebo venerolog? Mi přijde i otřesné, že ohledně té ureaplasmy každý doktor tvrdí něco jiného, někdo že se to dá snadno přeléčit, někdo že ne. Někdo že to žije uvnitř buněk, někdo že to není vnitrobuněčný parazit a že žije jen přichycený na povrchu sliznic. Člověk pak tak ani neví, jak se jeho nepřítel chová. Taky mi přijde otřesný, že jeden doktor člověku řekne o nějakých žlázách a druhý řekne, že to v životě neslyšel.
Já měla klid od toho pálení minulý rok touhle dobou, vydrželo to asi čtyři měsíce, jen se mi co 14 dní opakovaly záněty močových cest. Asi v dubnu to pálení začalo nanovo a od té doby jede nepřetržitě.
Jak jsem byla ve středu u té uroložky, tak od té doby jsem si každý den a zvlášť po vymočení oplachovala zevně spodek peroxidem, ta sliznice mě po aplikaci tak štípala a pálila že bylo očividné, že tam nějaký zánět je, a po chvilce to štípání přestalo a dost se mi ulevilo,asi dva dny jsem o tom nevěděla vůbec, močilo se mi taky relativně normálně, ale včera bác ho a bylo to zpět, dnes mne lehce pálí a pobolívá a ani peroxid teď nezabírá.
Holky narovinu, já mám strašnej strach, že se toho nikdy nezbavím a že z toho jednou zešílím. Nežiju plnohodnotnej život, jen přežívám, furt jen čekám až bude líp. Ani na dovolenou k moři kvůli tomu jet nechci, protože se bojím, že mě to tam chytne v plný síle (paradoxně možná moře by mohlo tomu spodku ulevit), v březnu zas máme možnost jet s partnerem na týden do USA a mě se zase nechce a mám strach samozřejmě kvůli tomuhle. Neskutečný jak to člověka limituje. Před třemi týdny jsme byli na dva dny ve Vídni a já to tam samozřejmě protrpěla v nesnesitelných křečích, močová trubice mě chytla tak, že mi z toho tekl pot po zádech. Taky si nedovedu představit s tímhle otěhotnět a porodit miminko, i když už bychom pomalu měli čas.
Zase si začínám zahrávat s myšlenkou, že si opět seženu Doxyhexal načerno a budu ho v nižší dávce brát dlouhodobě, třeba půl roku, rok, sama, bez pomoci doktorů, ti stejně nepomohou.. od někoho jsem to tu někde četla, že po půl roce braní Doxy je znatelně lepší.
Bohužel, i takovýto příspěvek na Štědrý den.
Holky, já vám tu všem, které s touhle bestií bojujete, ze srdce strašně moc přeju krásné Vánoce, ať ty svátky a vše přečkáte v co nejlepší náladě a pohodě, bez toho nesnesitelného pálení a bolestí, ať se aspoň na chvíli cítíte jako normální zdravý člověk a do nového roku vám přeju, ať se vám konečně povede nad tím zvítězit jednou pro vždy 🍀
Jo holky, malý dodateček, ještě jeden poznatek - přečtěte si něco o laktobacilóze a nechte si kdyžtak u gynekologa nechat udělat rozbor vaginální flóry včetně těch laktobacilů, nejen kvasinky a bakterie. Mně u Klubalové minule vyšlo, že mám Laktobacilus přemnožený, ale nikoho to nijak netankovalo a nikdo mi na to nic nedal, přitom i tohle může být zdrojem obtíží
I já vám přeji krásné Vánoce, i když kvůli naším obtížím si to asi moc nežijeme,ale já prostě musím nějak fungovat kvůli dětem. S tim cestováním Te úplně chápu, taky bych nejraději seděla doma. Já teď měla zase asi tři dny v pohodě a od včera je to zase zpátky, přeci bych nemohla mít klidně vánoce 😳já teď čekám na ty výsledky a modlím se aby tam něco bylo a začalo se něco dít, jinak jsem v háji a jdu si pro antidepresiva 😀
@arylen Ahoj.To mě mrzí,že máš teď takové bolesti.Já chodím k gynekoložce,ale je hrozná.Pořád jenom říká,že jsem na tu ureaplasmu moc upjatá,že testy mám už negativní a že tam nic nemám.Ještě chodím k urologovy,který je fajn a říká,že mámvšechny výsledky ok.Když jsem se ho ptala,jestli může být ta potvora někde skrytá,tak říká,že to vyloučeno není.Že je uvnitř buňky,proto,když mi bere stěry,tak tam tou štëtičkou pořádně dře(bolí to)aby narušil ty buňky aby se věděly správné výsledky.Říká mi pořád,že to chce čas,než se to uklidní,že jsem teď podle něho zdravá.Moje sestra mívá občas psychosomatické problémy jako je píchání v celém těle,pálení atd.Řekla mi,jestli nechci zkusit ty její prášky jmenují se Preglenix75mg a může je napsat buď neurolog nebo psychiatr.Jsou právě na neurologické bolesti(bodání,píchání,pálení atd)Já jsem je začala brát od pátku ráno(trošku se mi ze začátku motala hlava)Dnes je neděle a musím říct,že od včerejška jsem skoro bez potíží.Podle mne už to dělají opravdu nervy.Beru jeden ráno a jeden večer.Na ty Skeneho žlázy jsem dala dotaz do poradny U lékaře a bylo mi zodpovězeno,že se to tam může dostat,ale že by ty žlázy byly zanícené.Že ty problémy co mám od ureaplasmy určitě nejsou.Ať si nechám vyšetřit hladinu hormonů atd.Uvidím,jak bude moje léčba s Preglenixem pokračovat.Říkají,že úplný nástup účinku je třeba až po týdnu.Tak uvidím.Budu Vás informovat.Jinak všem přeji krásné Vánoce,pokud možno bez velkých bolestí.
@holasovalenka @brayka
holky já bych se vůbec nedivila, kdyby to fakt z velké části od té hlavy bylo. Jak jsem zmínila ty čtyři měsíce bez pálení, jen se záněty co 14 dní, tak tehdy jsem brala antidepresiva protože mi umíral tatínek na rakovinu, skutečně to v době jejich braní nepálilo. A co se týče těch zánětů, tak mě se právě prokládají období, kdy mi nic nenajdou, s obdobími, kdy najdou enterokoka nebo e.coli. Takže vlastně když vezmu skóre: ureaplasma potvrzena 2x, enterokok 2x, e.coli 3x, jednou kvasinka, jednou laktobacilus.. možná už mám ten spodek tak prožranej tím vším, že je to pokaždý něco jinýho

@brayka Nic nevím, volala jsem tam zase v pondělí a arogantně mě odbyli, že výsledky ještě nejsou, že to mám zkusit zase za týden. Beztak si myslím, že se tam nenajde nic. Jinak mě ta močová trubice střídavě pálí a bolí - a to samozřejmě nikoho nezajímalo.
Jak tu píšete o tom obtížném močení a pocitu, že máte zúženou močovou trubici - mám to samé a zúženou močovou trubici prý nemám, měřili mi to prve takovou trubičkou, na férovku mi ji tam natvrdo vrazili, což šlo, tak řekli že je to ok, že mě to strašně bolelo je nezajímalo. Myslím že je to tím, že jak tam ta ureaplasma hospodaří někde v oblasti svěrače, tak je to tam oteklé a proto to jde hůře vyčurat
Jinak už zase depkařím, ani trochu nemám radost z toho že budou vánoce, zase mám teď období že nejradši spím, jinak je pro mě život otrava :-/