Ureaplasma urealyticum. Jaká je úspěšnost léčby?
chci se podelit o muj pribeh. Uz asi cca 6 let trpim problemy s mocovym mechyrem + sem tam mykozama. Proste me nikdy v moci nic nenasli, chodim na pravidelne gyn. prohlidky a kazdy rok me delaji testy, zda je vse v poradku.
Nicmemne od Listopadu se snazime o mimi a nejde nam to... bylo me to trochu divny, ale rikala jsem si, ze spadam proste do vetsiny, kterym se to nepodari hned...
Pred tydnem jsem dostala moje "bolesti s mocovym mechyrem" sla jsem na urologii, soukromou... udelali me stery a byla jsem upozornena, ze se muze jednat o chlamydie, zaroven me bylo receno, ze doktori tyto testy rozhodne na pozadani nedelaji, nebot jsou dost drahe. A tak jsem se dozvedela verdikt, ze mam Ureaplasma urealyticum.
ZAJIMA ME , JESTLI JE TADY NEKDO S PODOBNYM PROBLEMEM? JAKA JE USPENOST LECBY? A JESTLI NEKTERA Z VAS I PRESTO OTEHOTNELA?
DEKUJI ZA ODPOVEDI
@holasovalenka Zkus si nechat napsat ten preglenix.Mě zatím zabírá.Můžeš to zkusit a uvidíš.Jestli ti to zabere,tak to opravdu dělají nervy.Já si myslím,že už jsme z toho za ty roky tak unavený,že to opravdu zabírá.Kdyby mi to stále zabíralo,tak to budu brát tak dva nebo tři měsíce a potom to začnu pomalu vysazovat.Když mě to včera nebolelo,tak jsem úplně zapomněla,rže jsem měla někdy nějyké problémy.Gynekoložka i obvoďačka mi to řekli hned,že je to určitě od psychiky.Je to možné,protože mám dvě zaměstnání a už jsem byla za ten rok hodně unavená.A poslední druhá práce mi zkončí vždycky v říjnu a začíná zase v únoru.A když bych měla odpočívat,tak bác začnou mi problémy.Kéž by to bylo od nervů,alespoň se to dá nějak medikamentózně řešit i když je člověk ze začátku takový přiblblý,ale to jenom z počátku,hlavně že nemá to strašlivé pálení,bodání a nucení na močení.Hlavně ať to vydrží.Modlím se každý den k pánu bohu.Holky,ať to taky zvládnete.Budu vás informovat,jestli je můj stav stabilizovaný.Teď konečně začínám doufat,že se to asi dá zvládnout,i když za pomoci Preglenixu.Ještě jsem vám zapomněla říct,že piju třikrát denně ten čas Gauri.
@brayka Počkám na výsledky toho 3. 1 a pak uvidím,ale už chci mít taky konečně klid. No a za ten čaj tě Teda fakt obdivuji 🤔
Tak co holky, jak vám je, jak se cítíte a co výsledky? Já Vánoce přežila v relativním klidu, občas lehce pálilo, občas ne, to oplachování spodku peroxidem dle mě nějaký efekt mělo. Ale včera se mi zase akutně rozjel močák, začalo to zase zespod od močové trubice a pak to bylo v jednom ohni, na wc jsem proseděla v řezání dvě hodiny. Pomohla Blokurima, tak snad to je jen nějaká e.coli nebo podobně. Dneska mám spodek zas celkem v pohodě ale místo toho mě bolí ledviny, volala jsem uroložce a ta má dovolenou :-/ Takže jsem do toho nového roku moc dobře nevykročila. Doufám, že vy jste v pohodě
@arylen Já beru stále ty antidepresiva a je to relativně lepší.Zkouším i koupele v dubové kůře,ale včera mi to po ní začalo pálit.Musela jsem si dát poševní tabletu Idelina na noc a ráno už to bylo lepší.Mě to vždycky pálí,když zkouším cvičit cviky na pánevní dno.To stahování a uvolňování svalů.Vždycky si to potom rozdráždím a hodně mě pálí moč.trubice.Cvičím protože mi doktor na urologii řekl že mám mírný sestup pochvy.Zřejmě po porodu.To může taky dělat neplechu.Jinak čaj piji třikrát denně a ještě do toho třikrát denně zelený ječmen.Kdyby to bylo alespoň tak,jak to přetrvává.Tak by se to ještě nějak dalo přežívat.
Ahoj holky tak já se teď vrátila domů od doktora a dopadla jsem tak že všechny Výsledky negativní 🙄já už se tak modlila aby tam něco bylo a začalo se to léčit. Tohle na konce, napsal mi dal ten mictonorm a k tomu nějaký nový prášky a v lékárně se zdesila že jsou oboje na stejné bazy a že by mohly mít vedlejší účinky takže by se určitě neměly brát oboje, tak mu bude zítra volat naštěstí byla tak ochotná na mě by byl zase nepříjemnéj že mu radim. Už jsem v koncích nemám náladu na nic. Prý kdyz mě nezaberou tak mi napíše ještě nějaký a když ani ty nezaberou tak mě objedná do narkozy a podívají se dovnitř. Ach jo...
@holasovalenka aspoň s tebou chce někdo pořád ještě něco dělat. Já se i přes tu známost u uroložky potýkám s relativním nezájmem.
Já si dneska ráno zas udělala výlet do Medicínského centra ke Klubalovým a nechala jsem si v laboratoři odebrat první ranní moč na tu přesnější metodu DNA PCR na ureaplasmu. Zaplatila jsem za to skoro 3 tisíce, výsledky dostanu emailem hned jak budou, prý týden až dva.. tak nějak očekávám, že tentokrát se zase najde, protože včera a dnes to pálení a celkový pánevní diskomfort byl po dlouhé době stejný jako tenkrát na začátku když mi na to poprvé přišli. Jestli to vyjde pozitivní, dojdu si buď za Klubalovou nebo za tou uroložkou a vydupu si Levofloxacin, který je z antibiotické léčby snad moje poslední šance. Je to fluorochinolon 4. generace, měl by být účinný i tam kde předchozí generace chinolonů už jsou v rezistenci, předepisuje se jen v indikovaných případech když vše selže, mám ale pocit že jeho užití musí schválit státní antibiotický ústav. Pokud mi ho nebudou chtít dát, seženu si Doxyhexal nejméně na půl roku a budu ho zobat tak dlouho, dokud ty mrchy nevyžene. Já jsem prostě pořád přesvědčená, že to pořád mám.
Teď je jen průšvih, že se mi dost zpozdila menstruace a mohu být těhotná, sice zatím všechny testy negativní, ale vyloučeno to není. Já bych miminko brala, jenže mám strach, že by to nebylo klidné těhotenství a to miminko třeba nebylo zdravé, za poslední dobu jsem brala tolik věcí, že už mám v sobě tolik svinstva, navíc ta ureaplasma do toho, a ještě bych ani ten Doxyhexal ani nic jiného nemohla, ty věci co se na ureaplasmu berou, ovlivňují vývoj plodu a pak bych nemohla kojit, nic.. tak doufám, že si tam někde to mímo ještě počká, až se tý mrchy zbavím
@arylen já byla taky přesvědčena že mám ureplazmu, nebo prostě něco a zase jen sklamani, dalších čtrnáct dní na nějakých praskach. Jo tak to Tě lituji taky, miminko bych Ti přála, ale za téhle okolností by sis to asi neuzila. Já už mám tohle za sebou, mám devitileteho kluka a pak šestileté dvojčata taky kluky a je to šílený fungovat v tomhle stavu. Teď navíc má jít malej na operaci s varlatkem a teď přišel ze má rýmu, ty jo já prostě nemůžu mít nic jednoduché. A manžel ten moc nepomůže, dnes jsme se zrovna pohádali, za celou dobu se mě nezeptal jak mi je, jestli nepotřebuji s něčím pomoct, takže jak není opora je to psychicky taky na nic... Kdybych neměla mamku která to chudera všechno prožívá a pomáhá s klukama tak už jsem se z toho složila..
To je hrozný holky.Kdyby si to tak ti doktoři zkusili na vlastní kůži,jak nám je.Já si stejně myslím,že je to trošku ureaplasmy a trošku té psychiky.Beru ten Preglenix a je to lepší.Moje ségra říkala,že jestli to opravdu pomáhá,tak se to pozná tak do měsíce.Teď v sobotu to bude čtrnáct dnů co ho beru,tak ještě počkám.Jinak na kontrolní stěry na urologii mám přijít až za tři měsíce.Držím nám všem pěsti,ať to v tom novém roce zvládáme,pokud možno bez velkých obtíží.
@brayka Jako když mě jen pálí spodek ta sliznice zevně, tak si říkám že to bude od psychiky. Ale jakmile se mi vždycky co 14 dní až měsíc rozjede močová trubice a močák, že prosedím akutně dvě hodiny na WC, tak si říkám že to přece jen od psychiky být nemůže. A nikdy se z běžných bakterií v moči nic nenajde.
Ten čaj pořád piješ? Myslíš, že po něm jsou nějaké změny, nebo jen po tom Preglenixu?
Holky tak jsem to včera v noci nakonec po 46 dnech dostala, takže mímo nebude. Na jednu stranu mě to trochu mrzí, na druhou stranu úleva při tom všem. Já musím teda zaklepat že mám úplně super partnera, byl sám od sebe ochotný jít na testy i přeléčit se, přestože mu doktorka testy ani neudělala a šoupla mu atb rovnou.. chudák kvůli mě bral dvojkombinaci Entizol + Doxy.. už ho s těmi věčnými stížnostmi že mě zas pálí atd. musím taky štvát, ale vždycky mě utěšuje a podporuje, ten chlap má na hlavě svatozář, ale bojím se, že jednoho dne ho to taky začne štvát, tak se snažím trochu krotit.
@arylen tak aspoň že v chlapovi máš podporu, já mám takového flegmatickeho manžela, nic neříká ale ani nepodpoří, hlavně já si před ním na nic nestezuji stejně mě nevnímá když mu něco řeknu už taková povaha, nebo věkem, někdy mě přijde úplně mimo, no spíš mě to mrzí že nemám takovygo toho partnera jak všechno délame a plánujeme spolu a nemám v něm takovou tu psychickou oporu. Miminko určitě přijde až budeš v víc v pohodě, věřím tomu že jednou budeme 🙄🤔
@arylen Čaj piju stále,ale myslím si,že spíš zabral ten preglenix.Neříkám,že je to úplně super,ale určitá úleva tady je.Já mám vždycky největší problémy na večer.Nevím čím to je.Jestli je to tím,že na to člověk občas přes den myslí.Já jsem třeba v pohodě a najednou mě v té močové trubici tak bodne a začne pálit,že si myslím,že se počůrám a potom to trvá třeba hodinu a zase chvilku klídek.Holky,bolí vás to a pálí třeba i v noci,když se probudíte?Mě ne.Začne mi to až za chvilku ráno po probuzení až vstanu.Ale teď po tom preglenixu toho bodání není tolik,co jsem mívala.Dcera se mi diví,jak ten čaj můžu pít.Jednou ho ochutnala a okamžitě ho vyplivla.Piju ho opravdu pravidelně třikrát denně a nevadí mi.Člověk si musí říct,že třeba mi to pomůže,ale nebude to hned.Uvidíme.
@brayka mě to nepálí, jen prostě pořád chodím čůrat, jsou dny kdy je mi líp, ale vic je těch špatných dní, to chodím každou půl hodinu, ale to jdu že záchodu a už bych mohla jít z o a ale snažím se nejít, jinak bych nemohla vylézt z domu. Teď Teda od pátku je to síla navíc jsem to dostala takže mě je tak nějak všelijak. A od zítra mám být tři dny s mladým v nemocnici, tak to bude taky výživné. Já už chci aby to skončilo. Říkám si jestli mi to nemůže dělat antikoncepce, ale to je asi blbost co? Já jen že i přesto že ji beru to třeba vůbec nedostanu a to nemluvím jaké mám migrény vždycky když to mám dostat, asi to na chvilku vysadím, stejně na sex nemám ani pomyšlení s tím mým mocakem🙄
@holasovalenka Tak dnes ti povím,že mi bylo hrozně i přes ty antidepresiva co beru.Od rána po vymočení pálení v močové trubici.Potom jsem si vzala ibalgin a maličko to přešlo.Snažila jsem se hodně prolévat čajem nejen tým himalajským,ale i normálními.Chodila jsem každých deset minut na záchod.Potom to trošku přešlo a teď na večer znovu.Někdy se mi stane že mám klid a jenom se třeba pro něco ohnu a píchne mě tam tak hrozně,že bych se počůrala.Je to hrozné.Kdy už to konečně přejde.Dnes jsem psala léčiteli Wojnarovi,tak uvidím,jak pochodím.Četla jsem někde,že nějaká holčina s tím měla také problémy a on jí pomohl pomocí různých čajů a koupelí.
@brayka a já myslela že aspoň tobě už bude líp díky těm antidepresivum 🙄já už taky nevím co m dělat, člověk už nad tim přemýšlí pořád i když nechce to je vážně na zblazneni
@holasovalenka No včera to bylo fakt hustý,ale dnes docela v pohodě.Teď se mi to začíná ozývat zase na večer.Tak jsem si udělala zase sedací dubovou koupel a lehla do postele.Jsem zvědavá,co mi napíše ten léčitel Wojnar.Nemáte s ním někdo zkušenosti?
@brayka já s ním zkušenost nemám, tak pak dej vědět co napsal
Také nemám zkušenost, já psala v létě léčiteli Klemensovi a dodnes mi nepřišla odpověď, asi je potřeba mu volat
Dobry vecer ja som mala tiez nalez ureoplazmu sp.Gynekolog my mna o tom ani neinfornoval az ked som to videla sama som to zistila ze nieco mam kedze mam urologicke tazkosti tak si myslim ze to bude ztoho.Urolog my dal antbiotika doxyhexal na 10dni.No chcem sa spitat tie druhy ureoplaziem je viac mozno tato co mam ja neni az tak nebezpecna.Niekto z podobnym problemom?neviem aky je rozdiel medzi ureoplazmov spieces a ureoplazmov ureolyticum.
@holasovalenka Dnes jsem dostala odpověď.Mám si koupit u něho v eshopu 2x čaj č.7 při močových cestách a 1x čaj č.13 ženský čaj při špinění.Všechny čaje smíchat dohromady a pít celý měsíc,že by se to mělo zlepšit.Že jsou zeslabené močové cesty po zánětu a že to chvíli trvá,než se to zklidní.Tak jsem si to objednala.Je to na stránkách léčitel Wojnar.
@brayka děkuji moc za info. Já si teď koupila wobenzym už nevím co zkusit, poslední dny jsou šílený. V pondělí jdu na gyndu, ve ctvrtek na urologii tak uvidím asi mu řeknu ať mě vezme na tu narkozu a pořádně mě ten mocak prohlidne. Dneska mě ještě praktická doktorka řekla že mám zkusit homeopatika a akupresuru 🙄pak mi napiš jak ty čaje chutnají už mám strach něco objednat.
@holasovalenka wobenzym mám využívaný už dvoje balení po 300 tabl.Brala jsem ho zároveň s antibiotiky,aby ten průnik antibiotik do těch buněk byl co nejvyšší,ale žádná změna nebyla.Když jsem ho brala před čtyřmi lety taky při léčení ureaplasmy,tak jsem z toho byla do dvou měsíců venku a zase byly čtyři roky pokoj,ale teď je to nějaké horší.Jsem zvědavá,jestli se z toho vyhrabu.Na jednom vebu psala holčina,že se jí to vrací pravidelně po třech nebo čtyřech letech a že ji vždy dají antibiotika,ale že většinou ty první nezaberou,tak ji musí nasadit ještě jiné.Jak je vidět,tak je nás opravdu hodně.A gynekologové to berou pořád na lehkou váhu,že to nic není,že to má 80% obyvatel.Potom napiš,jak si dopadla.Ty čaje budu mít až ve čtvrtek,protože všechny bylinky neměli,tak je musí objednat.
Tak vám píši jak jsem dneska dopadla, byla jsem na gynde ta se zase tvářila, to bylo něco a pry že nechápe co po ní jako chci, přímo takhle, pak jsem jela na urologii tam mě poslal na ultrazvuk po vymoceni, tak ten mi dělala sestra a něco tam našla, ale nevěděla co to je doktor se tvářil jak by tam mohlo něco být když ČT nic neukázal, takže jdu ve čtvrtek na kontrolu a na rentgen, ale jak to do toho čtvrtka přežijí nevím, bolí mě celej spodek a břicho a na záchod bych se mohla odstěhovat. Ať už to skončí!!!
Tak holky mě dneska přišly výsledky toho PCR moči.. ureaplasma samozřejmě negativní!!!
Nevím fakt už co..celý spodek zas posledních pár dní jako v ohni, výtok a bolest v bedrech a v podbřišku, plus se celkově necítím dobře.. asi zas půjdu fakt do těch antibiotik naslepo, jen nevím zda má ještě smysl brát doxyhexal nebo jestli nezkusit ten levofloxacin
@arylen Tak to je mi líto.Já s tím teď také bojuji.Obvoďačka mi řekla,že to můžu mít klidně od páteře.Je fakt,že mě pořád bolí v kříži,ale že by mě od toho pálila močová trubice,to se mi nezdá.Mám to vždycky nejhorší na večer.Ten Preglenix mě alespoň udržuje trošku v klidnějším stavu,jinak už bych z toho zcvokla.Počkám ještě,co se mnou udělají ty objednané bylinky co mi řekl léčitel Wojnar,jinak už nevím.Pořád si říkám,že je to třeba ještě nezahojené po těch potvorách.Jdu spát,abych to zaspala.
Ahoj holky, tak já dnes měla přijít na vyšetření, ale doktor musel na sál tak mě to dělal jinej doktor, byl trošku zmatenéj, tak snad to udělal dobře, napusti li mě mč. mechyr kontrastní látkou a rentgenovali a samozřejmě vše o. K tak nevím mám přijít zase v pondělí 🤔
@holasovalenka Nedělali ti urodinamiku?Já teď začala brát tu směs bilinek(čaj).Chutná dobře oproti tomu himalajskému,tak uvidím.Dala jsem do toho asi 400,-kč,což není tak moc.Léčitel mi psal,že by se mi měl stav zlepšit do třech týdnů o 90%.Tak jsem zvědavá.Dám vám vědět.Jinak dnes mě to docela bralo.Já mám třeba klid a najednou mi tam píchne,že bych se počůrala.Už se bojím i chodit,aby mě tam nebodalo.Když ležím nebo sedím v klidu,tak je to v pohodě.Ach jo,kdy tohle skončí.

@brayka tak aspoň někomu je líp,já mám doma neurol ale to spíš na noc na sklidněni nervů, asi si nechám napsat něco silnějšího. Jak závidím že je Ti líp, třeba je to fakt v hlavě už tomu začínám pomalé věřit. Užijte si krásný den holky 😘