icon

Ureaplasma urealyticum. Jaká je úspěšnost léčby?

flo
29. dub 2007

chci se podelit o muj pribeh. Uz asi cca 6 let trpim problemy s mocovym mechyrem + sem tam mykozama. Proste me nikdy v moci nic nenasli, chodim na pravidelne gyn. prohlidky a kazdy rok me delaji testy, zda je vse v poradku.

Nicmemne od Listopadu se snazime o mimi a nejde nam to... bylo me to trochu divny, ale rikala jsem si, ze spadam proste do vetsiny, kterym se to nepodari hned...

Pred tydnem jsem dostala moje "bolesti s mocovym mechyrem" sla jsem na urologii, soukromou... udelali me stery a byla jsem upozornena, ze se muze jednat o chlamydie, zaroven me bylo receno, ze doktori tyto testy rozhodne na pozadani nedelaji, nebot jsou dost drahe. A tak jsem se dozvedela verdikt, ze mam Ureaplasma urealyticum.

ZAJIMA ME , JESTLI JE TADY NEKDO S PODOBNYM PROBLEMEM? JAKA JE USPENOST LECBY? A JESTLI NEKTERA Z VAS I PRESTO OTEHOTNELA?

DEKUJI ZA ODPOVEDI

arylen
18. led 2019

Holky musím se s vámi podělit. Čůrá se mi poslední dobou relativně normálně, jelikož se prolejvám skoro 3 litry čisté vody - nepiju nic jiného, plus beru zase další kolo té kúry Urivacu a asi to nějaký efekt má. Ale zase se mi před dvěma dny spustil silný nažloutlý výtok s bolestí v podbřišku. A vyzkoušela jsem tohle.
http://scarlett-medicaherba.cz/ Zavádí se to na tři dny a prý to detoxikuje a vytahuje záněty a jiné špatné věci z celé pánve, tzn pomáhá to gynekologicky i urologicky. Teď ho mám zavedené cca 20 hodin, čurá se mi normálně a nic mě nepálí, vespod ze mě jdou pryč docela hnusy. Zajímavá věcička

holasovalenka
19. led 2019

@arylen ty jo to jsou Teda věci, ale nevím jestli bych to dala nesnsu ani tampon, no ale kdyby to mělo pomoct 🤔

arylen
19. led 2019

@holasovalenka Dám vědět jaký to bude mít efekt po druhém tělísku, to první vyndavám zítra večer, pak se dělá den pauza a pak zase další tři dny druhé tělísko. Zatím je to zajímavé, všude se mi vnitřně i zevně odlupuje stará sliznice v kusech, jak to tam někde někdo napsal - jako když had svléká kůži
Tak mě tak napadlo, jestli to opravdu nebude mít nějaký efekt, jelikož mě pálí zevně kolem té močové trubice a i tam se mi teď ta sliznice masivně odlupuje, tak ta ureaplasma přece bývá uchycená na povrchu sliznice, takže by se jí takto možná dalo zbavit, že se to sloupne i s ní

holasovalenka
19. led 2019

@arylen fakt?? tak to zní dost zajímavé o tom jsem ještě neslyšela, tak snad to fakt pomůže!!!!

brayka
19. led 2019

@arylen No to je super.Teď jsem o tom četla na netu a mluví o tom i jeden gynekolog na youtub.Vypadá to,že to může opravdu pomoct.Už jsem dala do různé léčby hodně peněz,ale tohle určitě zkusím i ten Urivac(ten se vyrábí u nás v Biovetë v Ivanovicích),odkud pocházím,ale teď už bydlím v Čechách.Holky dejte vědět,jak vám to zabírá.Koukala jsem na heureku a nejlevněji to snad vychází v Brněnské lékárně.Díky za info.

holasovalenka
21. led 2019

@arylen tak jak je? Něco nového?? Já byla dneska na kontrole u urologa a zatím to se mnou nevzdává, dal mi entizol a macmiror, ale ještě než to začnu brát, jdu zítra znova na stery je přesvědčený že tam něco musí být 🙄

brayka
23. led 2019

@holasovalenka Já beru pořád ten preglenix,ale už se mi to zase zhoršuje.Opět neustálé nucení na malou a pálení na konci močové trubice.Na urologii mám jít aż v březnu na stěry.Pořád si říkám,že to není možné,aby to tam bylo po takové dávce antibiotik co jsem měla.Léčitel říkal,že ta sliznice je oslabená po zánětu a musí se zhojit.Užívám ty jeho čaje,ale zatím žádný efekt.Prý se mě má ulevit po měsíci tak o 90%.Tak uvidìm.Ale už ničemu nevěřím.

holasovalenka
23. led 2019

@brayka tak to mě mrzí že už ani ty antidepresiva nepomáhají je to fakt šílený já mám to štěstí že při tom všem to ten doktor se mnou pořád nevzdává a hledá příčinu,ale asi ho to brzy taky přestane bavit. A nepůjdes taky do toho tělíska??

arylen
23. led 2019

Tak holky, v pondělí jsem úspěšně odstátnicovala takže psychicky se teď cítím o něco lépe. Jinak v neděli jsem vyndala to první tělísko, sliznice se mi hodně drobila a celkově ze mě šly sraženiny a jiné hnusy, ale bylo mi fajn. Jenže hned po vyndání mě ještě ten večer začalo zase pálit (ne moc). Pálí mě někde kolem poševního vchodu zevně, v močové trubici ne a čurá se mi normálně. V pondělí jsem měla ty státnice, myšlenky jsem měla furt v učení a v tom abych to dala, odpoledne pak zas byla euforie z toho že jsem to dala, takže jsem si celý den na nějaké pálení ani nevzpomněla. Večer jsem to cítila hodně slabě, chtěla jsem si zavést to druhé tělísko,ale místo toho jsem po příchodu domů padla vyčerpáním a spala a spala. A včera ráno překvápko, dostala jsem šílenou mykózu. Tak jsem si udělala výplach Rosalginem, celý den relativně v pohodě, i když ráno lehké pálení přetrvalo,byli jsme s přítelem na výletě a ten jsem odchodila úplně bez problémů, i zastávky na WC byly v pohodě.. no a večer po příchodu kdy se zas mykóza přihlásila o slovo, jsem si konečně to tělísko zavedla. Téměř mě teď nepálí, ale jdou ze mě ještě větší hrůzy než při tom prvním, silný tekutý výtok s kousky čehosi a spodek mám zevně na dotek celý oteklý a strašně podrážděný. Doufám že se to zas trochu zklidní. Nicméně mě to moc nepřekvapuje, četla jsem, že toto může na začátku i přetrvávat, jak to vytahuje svinstva až kdoví odkud. Čurání je ok. Uvidíme co se vyvrbí dál

holasovalenka
23. led 2019

@arylen Tak velká gratulace k státnicím!!! Ještě aby už nám bylo konečně Líp. Já teď zavádím granule a mažu a zase se cpu nějakýma praskama a čekám na výsledky jestli se tam konečně něco ukáže, ale určitě zase ne, takže jsem zvědavá co zase vymysli dal. V březnu mám jet na hory do Itálie a už teď z toho mám deprese. Navíc se o mě pokouší nějaká chřipka, fakt člověk nemá chvílku klid 🙄

brayka
28. led 2019

Ahoj holky.Dlouho jsem se neozvala.Byla jsem minulý týden u psychiatričky,protože už to nedávám.Napsala mi nějaké prášky na deprese,ale je to čím dál tím horší.Dneska jsem nemohla bolestí vydržet.Jakoby mi někdo škubal za tu močovou trubici.Nejhorší na tom je,že zřejmě vím,proč se mi ta ureaplasma zase vrátila.V létě jsem se vyspala s mím šéfem z práce.Bylo to na jeho popud.Začal mě obtěžovat,když jsme měli z práce nějakou chlastací akci.Měla jsem taky něco popito a on toho zneužil.Nasliboval mi nějaké finanční výhody,které na konec nedodržel.Prostě mě sprostě zneužil a já se nechala.Teď z toho mám tyhle problémy.Cítím se hrozně.Připadám si jak po znásilnění.Mám strach to někomu říct,protože se hrozně stydím.Nejvíc se bojím,aby se to nedozvěděla moje dcera.Ta by mě určitě opustila a odešla by bydlet k tátovi.Nevím co mám dělat.Mám hrozné deprese jak z bolestí,tak i ze sebe samé.Jediný komu jsem to řekla,byla psychiatrička.Ta mě jenom uklidňuje,že to bude dobrý a jestli nechci jít do nemocnice(na psychiatrii).Já jsem ji řekla,že nechci,že to musím ustát sama,ale po dnešku nevím.Kdybych tak mohla vrátit čas,aby se mi to nestalo.Připadám si hrozně pošpiněná.Nevím,jak s tím mám dále žít.Musela jsem se ještě někomu vypovídat.Nezlobte se na mě.Snad to zase zaspím.Chci už zase normálně žít.

holasovalenka
28. led 2019

@brayka Moc mě mrzí, že se cítíš až tak špatně, škoda že nejsi někde z okolí docela ráda bych Te poznala a pomohla alespoň psychicky podpořit. Je to šílené co píšeš, chlapi jsou hold svině, každá z nás někdy naleti, oni to prostě s námi umi. Horší je ze každý to nedokáže tyhle podazy ustát. Ale je škoda, že by to dcera nepochopila, není na tom přeci nic špatného, pokud jsi sama. A neuvažovala jsi ze ještě zkusíš nějakého jiného urologa????

holasovalenka
28. led 2019

@brayka Kdybych Ti mohla jakkoliv pomoct udělala bych to,ale nevím jak, kdybys chtěla kdykoliv napiš na muj email. holasovalenka@seznam.cz

arylen
29. led 2019

@brayka jestli ti to aspoň trochu pomůže, jsem na tom trošku podobně. Chytila jsem to od kolegy z práce, je od hasičů, namakanej chlap, uměl se vlichotit.. a já šla. Nejhorší na tom je to, že je to táta od malýho kluka a přítelkyně, která nic netuší, a že nejsem takhle jediná a první ani poslední, se kterou něco měl. Já v té době byla v nefunkčním vztahu, ex na mě kašlal a psychicky mě shazoval, že jiný ženský jsou hezčí a lepší,že bych měla cvičit a jánevimco, neustále měl nějaký kamarádky a vypisoval si s nimi za mými zády, až sem si připadala jak úplná nula, a když někdo takovej jako kolega pak projevil zájem, nebylo těžký mě navnadit a dostat. Holt jsem byla blbá a myslela spodkem, tak mi to patří za to. Do dneška si to vyčítám, ale jsem svým způsobem naštvaná i na ex, protože to vnímám trošku tak, že mě k tomu svým chováním v podstatě dohnal. Pak ani jeden nechtěli jít na testy ani se přeléčit, ex neměl žádné obtíže tak nad tím mávnul rukou a ten blbec od kterého jsem to chytla mi tvrdil, že od něj to určitě nemám, páč on ani jeho partnerka žádné potíže nemají. Takže jsem to schytala sama jako největší špína, jsem jediná ze všech, kdo má problémy, a oba chlapi ještě od toho dali ruce pryč. Tady vidíte, jaký chlapi jsou.. Současný partner mi tedy jako jediný dává naději, že to s těma chlapama není tak blbý, ochotně se se mnou přeléčoval, ohledně toho jak jsem k tomu přišla vše ví a nijak mne nesoudí. Možná že by tě reakce tvé dcery taky překvapila..

Jinak já jsem několik dní po vyndání druhé kuličky a mám pálení a bolesti sliznice v plné síle zpět. Po urologické stránce to teď docela jde, výtok se taky vyčistil, ale pálí a bolí mě furt to samé místo - zevně někde na pomezí pochvy a močové trubice. Už nevím, kam bych s tím měla jít, gynekoložka mě pošle zase do háje, uroložka to samý, když to není urologický problém. Možná se znovu obrátím na Klubalovou na venero. A asi znovu začnu praktikovat ty himalájské čaje.

brayka
29. led 2019

@arylen Tak to jsem ráda v uvozovkách, že v tom takto nejsem sama. Člověk je v tu chvíli prostě rád, že někdo o něho stojí a na následky vůbec nepomýšlí. Kdyby to tak šlo vrátit zpět. Ale nedá se nic dělat, musíme dál bojovat. Já teď beru od toho bylinkáře Wojnara ten čaj z namýchaných bylinek už začínám druhý týden a je to pálení trošku lepší. Při čůrání a po něm to nepálí, ale začne to až když začínám mít plný močový měchýř. Včera mi bylo ale hrozně. Doslova mě tam škubalo. Bylo to hrozný. Dnes je mi trošku lépe. Pomohlo mi hodně, když jsem se měla komu v kecat. Dusit to v sobě je hrozné. Nejhorší na tom je, že můj bývalý přítel, se kterým mám dceru pořád o nás stojí a chce, abychom se vrátili k němu zpátky, ale já mám strach, protože jsme s dcerkou odešly k vůli jeho pití a já už mu nevěřím, že by přestal. Dokonce mu tehdy vzali i řidičák, když řídil v opilosti auto. A to byla ta poslední kapka, proč jsme šli. Na jedné straně ho mám pořád ráda, ale na druhé se bojím, že by to bylo zase stejné. Ten, kdyby se dozvěděl, že jsem spala se šéfem, tak by byl schopný mu rozbít hubu a nás odstěhovat zpět, ale měla bych to asi do smrti na talíři a při každé hádce by mi to připomněl. Byla bych asi jako otrok, co musí jenom dělat a být šťastná, že mě vzal zpět. Nevím, možná se mílím, ale asi by to tak bylo. Jinak máme spolu dobrý vztah na dálku, protože se vidíme tak jednou týdně. Dcera je se mnou spokojená a nechce se vrátit. Máme spolu dobrý vztah a nechtěla bych ho ničím narušit, když je teď v tak choulostivém věku(16).Doufám, že se mi podaří nad tou mrchou ureou zvítězit, aby se mi ten můj nechtěný sexuální románek pořád nevracel do hlavy. Je mi z toho pořád zle, ale zpět už to nevrátím.

brayka
29. led 2019

@holasovalenka Moc ti děkuji za psychickou podporu. Možná se někdy ozvu na tvůj email a pokecáme víc. Je toho hrozně moc co by člověk chtěl říct. Jsi moc hodná. Ještě jednou děkuji 😔

holasovalenka
29. led 2019

@brayka vůbec nedekuj, vím jaké to je nemít se komu svěřit, hlavně z toho důvodu že se člověk stydí, mám taky pár věcí na srdci, ale nechci to tady raději psát 🙄

holasovalenka
29. led 2019

Teda holky my tři by jsme si asi rizumely😂👍Tak snad aspon brzy vyřešíme ty naše problémy!!!!!!

holasovalenka
31. led 2019

Pár dní me bylo líp a dnes už to zase stojí za nic 🙄 v pondělí si jdu pro výsledky, kde opět nic nebude a už jsem z toho zoufalá

brayka
31. led 2019

@holasovalenka Mě bylo docela dobře včera a dnes a večer mě to zase chytlo(pálení a píchání v močové trubici). Ach jo. Kdy to přestane😥

holasovalenka
4. únor 2019

Tak dnes kontrola na urologii, výsledky opět negativní ale pan doktor stále tvrdí že když to tam není neznamena že to tam není, no už nevím. Dale nějaké antibiotika a za čtrnáct dní další kontrola. Dneska mě dala kamarádka kontakt na nějakého samana tak nevím, není to zrovna levné a nějak na tyhle věci nevěřím..... Co u vás nového??

brayka
4. únor 2019

@holasovalenka Mě řekl urolog před měsícem to stejné, že když jsou testy negativní, tak to neznamená, že tam ta bakterie není. Že se sice ureaplasmay zbavit dá, ale někdy přejdou potíže do chronicity a tam se léčí pouze symptomy analgetika atd. Je to hrůza, že v dnešním století si s touto bakterií nedokáže medicína poradit. Já se teď hodně spoléhá na bylinky, které mi napsal ten léčitel Wojnar.Už je beru třetí týden a podle něho by se to mělo právě do třech týdnů pocitově zlepšit o 90%.Řekla bych, že je to lepší asi tak o 50%.Napsal mi, že když se to moc nezlepší, tak se mám ozvat a napíše mi ještě silnější bylinky. Tak ještě počkám a uvidím. Ale musím říct, že možná v tom hrají roli i ty antidepresiva co beru. V neděli mi bylo zatím nejlépe za poslední púlrok. Nevím čím to bylo. Dnes jsem měla od rána trošku pálení, ale nebylo to tak hrozné. Doufejme, že se to alespoň trošku zlepší. 😪🙄

holasovalenka
4. únor 2019

@brayka kéž by už nám bylo lépe, někdy mám pocit že už to dal nezvládnu. A co bereš za antidepresiva??

brayka
5. únor 2019

@holasovalenka Beru ten preglenix 75mg 2x denně a ještě na noc mirthazapym 30mg.Ono to chvilku trvá, než to zabere(asi měsíc). Dnes jsem byla taky v pohodě. Možná, že mi taky pomáhají ty čaje od Wojnara. Kéž by to tak zůstalo na pořád. 🤔

holasovalenka
6. únor 2019

@brayka já se včera dívala, že bych mu taky napsala, to musím poslat peníze a až pak mi odepise??

arylen
6. únor 2019

Já mám močení a močovou trubici naštěstí relativně v pořádku (taky se denně prolévám 2l čisté vody), jen poševní vchod a kolem močové trubice zevně mě sem tam pálí, někdy víc někdy míň, a občas mám vodnatý výtok, i když ten po těch vkládacích bylinných kuličkách aspoň už není nažloutlý. Polévám si to zevně dezinfekcí na sliznice, je to kombinace 96% ethanolu, chlorhexidinu a peroxidu, ty dvě první složky by měly ureaplasmu zabíjet. Většinou mě potom ale ta sliznice druhý den pro změnu tupě bolí, zřejmě je to reakce na nějakou z těch složek, tak se snažím to omezovat. O víkendu začnu už třetí kúru Urivacu, jsem na to zvědavá, při braní té minulé mi bylo fajn a byla jsem úplně bez potíží. Ale i když teď trošku ty potíže mám, je to o mnoho mnoho lepší než v létě a loni, to bylo oproti tomu peklo, teď v podstatě normálně funguju, můžu mít sex, můžu cvičit, zrovna dneska jsem byla poprvé na lekci Aerial hoop a celou hodinu jsem si na nějaké pálení ani nevzpomněla, akutní močový zánět mě chytil naposledy před více než pěti týdny. Jediné, co si stále netroufnu, je jít plavat do bazénu nebo do lázní a jet na dovolenou k moři. Nejhorší je, že teda vůbec nevím, zda to pálení a bolení furt je ureaplasma nebo takové potíže způsobuje ta blbá e.coli nebo enterokok, všechny testy, kde se něco z toho našlo, byly shodně, 2x e.coli, 2x ureaplasma, 2x enterokok, pokaždé něco jiného a vždycky v množství, u kterého prý bylo diskutabilní, zda vůbec nasadit antibiotika. Uvidím po další kúře Urivacu, po další menstruaci plánuji zopakovat ty vkládací kuličky a beru kapky Gynex na gynekologické potíže, od doby co jsem vysadila antikoncepci mám nepříjemný průběh PMS, návaly, bolesti v podbřišku, únavu, pocit jako když na mě něco leze a nevolnosti. Tak třeba mě to celkově srovná

holasovalenka
6. únor 2019

Tak já dnes psala tomu samanovi, jmenuje se Gruza a doporučila mi ho jedna známá, hned mi odepsal že moje problémy jsou psychosomaticke a dokáže je odblokovat, trvá to dvě hodiny tak nevím jestli do toho jít, mám docela strach ale pokud by to mělo pomoct

brayka
9. únor 2019

@holasovalenka Já být tebou,tak bych to asi zkusila.Co už může člověk ztratit.Já jsem zjistila,že se mi to zhoršuje,když jsem ve větším stresu.Ta psychosomatika bude u mě taky dohromady s ureaplasmou v chronickém stadiu.Tak mi odpověděl jeden lékař na stránce U lékaře.

brayka
14. únor 2019

Tak co holky, jak je. Já to mám chvilku docela dobré a k večeru vždycky horší. Je to hrozně začarovaný kruh, z kterého nejde ven. Dneska jsem se ještě naštvala, protože mi přišla z Lidli z eshopu úplně poničená izolační nerezová konvice. Člověk si chce udělat radost a ani nemůže. Pořád se s prominutím něco sere😣

holasovalenka
15. únor 2019

@brayka mě je hrozně snad nejhůř za celou dobu, teď čekám na vyšetření ledvin ale opět to bude k ničemu, uz jsem dost zoufalá 🙄pořád mám velice časté močení, bolí mě v podbřišku a psychicky ani nemluvím 🙄

Strana