icon

Ureaplasma urealyticum. Jaká je úspěšnost léčby?

flo
29. dub 2007

chci se podelit o muj pribeh. Uz asi cca 6 let trpim problemy s mocovym mechyrem + sem tam mykozama. Proste me nikdy v moci nic nenasli, chodim na pravidelne gyn. prohlidky a kazdy rok me delaji testy, zda je vse v poradku.

Nicmemne od Listopadu se snazime o mimi a nejde nam to... bylo me to trochu divny, ale rikala jsem si, ze spadam proste do vetsiny, kterym se to nepodari hned...

Pred tydnem jsem dostala moje "bolesti s mocovym mechyrem" sla jsem na urologii, soukromou... udelali me stery a byla jsem upozornena, ze se muze jednat o chlamydie, zaroven me bylo receno, ze doktori tyto testy rozhodne na pozadani nedelaji, nebot jsou dost drahe. A tak jsem se dozvedela verdikt, ze mam Ureaplasma urealyticum.

ZAJIMA ME , JESTLI JE TADY NEKDO S PODOBNYM PROBLEMEM? JAKA JE USPENOST LECBY? A JESTLI NEKTERA Z VAS I PRESTO OTEHOTNELA?

DEKUJI ZA ODPOVEDI

mamio
5. lis 2019

@brayka ma tady snad někdo denodenni pálení a krev v moči pozitivní na tech testovacích papirkach? Uz jsem z toho fakt zoufalá, CT vyšetření, vse, ureaplasma prelecena a pořád tohle? Uz me z toho hrabe a dnes na mě padla uz totální depka...

brayka
6. lis 2019

Pálení mám také, ale krev v moči nemám. Ureaplasma mám už po přeléčení také negativní. Jedině mi to zmírní antidepresiva na bázi pregabalinu(Siranalen beru 75mg ráno a75mg večer) Napíšou to buď na neurologie nebo psychiatrii) V mém případě to bylo na psychiatrii, protože už jsem z toho začala mít hrozné depky, tak jsem si tam zašla. Ale u tebe je divné, že máš ještě tu krev v moči. Leda bys tu močovou trubici měla hodně po tý ureaplasmě poničenou. Co ještě beru jsou probiotika Biopron forte, protože ta antibiotika způsobyla taky hroznou paseku při tom léčení. Beru je už rok a budu je brát zřejmě pořád. Ony tu sliznici opravdu sklidňují. Ten Biopron střídám i s jinými probiotiky. V lékárně jich mají spoustu. Jinak nevím, co bych ti poradila. Ale psychika je nejhorší. Ta způsobuje někdy horší problémy, než samotná ureaplasma.

arylen
6. lis 2019

@brayka On ti to ten pregabalin zmírňuje, protože je určen na neuropatickou bolest, není to ani tak antidepresivum jako takové.

Já doufala, že něco takového dostanu taky. Doktor ale napřed mluvil o alfablokátorech uvolňujících svalstvo močové soustavy a dnes jsem si měla dojít pro recept. Tak tam jdu a on tam s ním byl ještě jeho druhý kolega, který to zhodnotil taky, probrali jsme to, já mu téměř plačky vysypala tu svoji obsesi ureaplasmou, že v hloubi duše prostě nevěřím, že už tam není, popsala jsem mu co jsem četla v různých diskuzích no a nakonec jsem dostala do rukou recept na Trittico (antidepresivum na úzkosti a deprese) s tím že mám za dva měsíce přijít a uvidíme zda to má nějaký efekt, plus mi byla silně doporučena podpůrná psychoterapie. K tomu na ty chronická ložiska v močovém měchýři mám ten Biseptol jednu tabletu na noc, je fakt že se s tím cítím o trochu líp, ale tu močovou trubici stejně neřeší, no a včera jsem si pořídila tohle
https://www.benu.cz/brainway-prodromin-cps-100
to je na neuropatickou bolest a intersticiální cystitidu. Ale bylo mi pokaždé půl hodiny po té tabletě psychicky strašně divně, jako kdybych měla zkolabovat, přestože nežádoucí účinky žádné neuvádí, takže uvidím jak dlouho to vydržím brát

Jinak mi ta psychoterapie je hodně doporučována i okolím a fakt ji potřebuju jako sůl, mám teď celkově naprd život, problémy ve vztahu i jinak a ono se říká, že kdo má stresy ohledně mezilidských vztahů, je náchylný na močové cesty, je to nějaká ta energetická dráha močového měchýře a ledvin

mamio
6. lis 2019

@arylen ano taky jsem to četla, ze pokud se jedná o psychosimatiku, tak jsou mezilidské vztahy... Což by odpovídalo i u mě ze... Ale nemůže se vše házet na psychosomatiku zas, ikdyz je nad tim důležité se zamyslet taky.

brayka
6. lis 2019

To Tritico jsem také brala, ale vůbec mi tohle antidepresivum nepomáhalo. Zapomněla jsem říct, že beru k tomu pregabalinu na noc ještě tabletu antidepresiva Agomelatine. Samotný Agomelatine na deprese by mi nepomáhal od těch bolestivých stavů v močové trubici. Měli ti napsat ještě ten pregabalin já jsem si o něho psychiatričce sama řekla a ona na to, že by mě to mohlo pomoci. Je to hrozné, že si člověk musí sám hledat léky, které pomáhají na tyhle obtíže a potom si o ně říkat lékaři. Stejně se musím znovu objednat na urologii, protože bych měla absolvovat opět stěr z močové trubice a po té asi cystoskopii, na kterou se mi moc nechce, protože jsem ji před osmi lety špatně snášela. Ty s tím nemáš problémy? Já jsem se modlila ať už je po všem. Hrozně mě to bolelo a doktorka se tomu moc divila. Tehdy mi našla chronický zánět močové trubice. Napsala mi nějaká antibiotika a za čtrnáct dní jsem byla v pořádku. Byla to zřejmě taky psychika po prodělané ureaplasmě. Jakmile jsem se dozvěděla, že mi nic vážného není, že je to jenom chron. zánět, tak se mi zřejmě psychicky ulevilo a měla jsem po problémech. Vrátilo se mi to znovu až po čtyřech letech. To jsem šla znovu na urologii a pan doktor říkal, že je to dobré, že to tak dlouho vydrželo nezlobit, že ta ureaplasma může dělat problémy i deset let, že i když jsou stěry negativní, tak to neznamená, že tam není. Každý doktor tvrdí něco jiného. Na gynekologii se mě vysmívali, že jsem zaujatá na diagnózu ureaplasma ať si vezmu antidepresiva a na urologii říkali zase něco jiného. Čemu má tedy člověk věřit. Já si stejně myslím, že ji tam taky mám, ale víc bolesti asi dělá ta psychika. Jak jsi říkala o problémech ve vztazích v souvislosti s močákem, tak to je určitě taky pravda, protože si tím také procházím.

arylen
7. lis 2019

@brayka Tak holt uvidím, za dva měsíce se máme znovu sejít na konzultaci, když se nic nezmění, tak si o ten pregabalin řeknu. Jen mě děsí že bych dlouhodobě musela brát něco, co se nesmí v těhotenství, příští rok bych ráda mimi, ale to stejně v tom stavu, v jakém jsem teď, asi nejde.. Když jsem ale před dvěma lety brala Cipralex, když mi umíral táta, tak jsem tyhle problémy neměla, jen mě co měsíc chytal akutní zánět, ale pálení, bolení a píchání se nekonalo, dokud jsem to brala. Tak mi třeba i tentokrát antidepresiva pomůžou.. Já po té poslední návštěvě teď začala věřit víc že to pálení a bolení opravdu je neurologické a ureaplasmu se snažím vytěsnit a posledních pár dní se cítím o trochu lépe.
Cystoskopie mi nepříjemná nebyla, necítila jsem prostě nic. Jen když tou sondou překonával odpor svěrače při vkládání i vytahování,tak to tak jako tlačilo a lechtalo, ale nebolelo mě nic. Taky mám chronický zánět, ale v měchýři, trubice je prý v pořádku.
Tady na téhle klinice co chodím mi oba doktoři tvrdí to, co mi řeklo už několik jiných, že ureaplasma se u bezpříznakových lidí neléčí protože není důvod a že po tak intenzivním přeléčení, jaké jsem absolvovala, už tam prostě být nemůže, když mi od posledního přeléčení cca 5 testů vyšlo vše negativně a chlap je taky negativní.. snažím se jim věřit, nechci dopustit to že zas propadnu ureaplasmové zoufalosti a nebudu věřit nikomu.

Když ono je to těžký, neměj problémy v životě a ve vztazích, když má člověk problémy zdravotní, co se vlečou a psychiku to ničí, takže je pak člověk podrážděný, protivný a bez nálady v běžném životě i na partnera.. To je pak začarovaný kruh.

Jo a ještě chci zkusit jógu, abych se celkově více uvolnila a byla schopná čelit stresu a mohla posílit imunitu

brayka
2. pro 2019

Ahoj holky. Jak se vám daří. Já nic moc. I přesto, že beru ten pregabalin. 😥

janipeta
2. pro 2019

@brayka, ahoj jsem na tom stejně. Bohužel nic moc. Spíš nic než moc.

arylen
2. pro 2019

Ahoj. Já jsem na antidepresivech, zítra to bude tři týdny co to beru, nakonec jsem si vzala Cipralex co jsem měla ještě doma z minula, z toho Trittica jsem měla strach. Prvních pár dní to se mnou solidně mávalo, teď už je to lepší, i když mám stále někdy tak depresivní stavy, kdy bych radši nebyla. Ale tu a tam už přece jen zas cítím o něco větší chuť k životu. A co se týče samotného problému se spodkem, efekt nastal hned po první tabletě, druhý den jsem se vyčurala tak uvolněně jak už tři roky ne. Pak to teda zas začlo oscilovat že někdy je to lepší, jindy horší, občas mě štípe na kraji a stále mě podrážděně pálí po vymočení ten konec močové trubice. Ale prakticky vymizel pocit plného močového měchýře a nutkání okamžitě po vyčurání, takže něco se se mnou děje,něco to se mnou dělá takže minimálně polovina problému je určitě psychika. U mě je to fakt hodně o strachu jít vůbec ven z domu a do práce, včera mě zaštípalo když jsme jeli na nákup, na jídlo a na kafe a měla jsem chuť se místo toho otočit na patě a utíkat domů,nakonec jsem to překonala a dalo se to a po návratu domů zas ok!! Na psychoterapii jsem se ještě nedokopala, ale fakt musím, potřebuju aby mi někdo zkusil pomoct

janipeta
5. pro 2019

@arylen, já v pondělí nastupuji do nemocnice na urologii. Chtějí mi dát atb do kapacky a budou mi dělat biopsii mocoveho mechyre. Mám strach, ale jež by to pomohlo. Též jsem začala brát ad citalon 10, ale beru ho teprve 11 dnů. Též mám betmiga ten beru měsíc, ale zatím nic moc spíš nic než moc. Mám stále nuceni curat. Už z toho zesidivim a je mi 😢 😢 z toho hrozně. Nemůžu fungovat a jsem na neschopence.

mamio
6. pro 2019

@janipeta ahoj ja uz jsem taky na palici ze všeho... Predvcerejskem jsme byla odevzdat moc na speciální rozbor, neboť i po preleceni (2 měsíce) testy negativní, me tam pořád pálí a na testovacích papirkach mám pořád pozitivní krev a i bílkovinu... Doktorka uz nevi co by, neboť me řekla ze mam ct vyšetření za sebou, cytologii, kde našli teda mocak v zánětu, ale ty ureaplasma me prelecili... Jsme zvědavá co me na to řekne a jak dopadnou výsledky... Mam to několik let uz, pořád stejně... Biopsii me kdysi dávno dělali taky, neboj nic to neni, probudis se s katetrem, pak ho vydělají a jdes domu druhej den...

janipeta
6. pro 2019

@mamio, děkuji ti jsem strachy bez sebe. Snad musíme věřit, že bude lépe. Jo a také Jsem četla, že tohle jedné ženské způsobily skryté kvasinky. Dostala antymikotika horem i spodem a hrozně se jí ulevilo.

janipeta
6. pro 2019

@mamio, jo také mám tu krev a bilkovinu stsle

mamio
7. pro 2019

@janipeta ahoj a myslíš, ze skryté kvasinky můžou udělat i nález krve moci s bilkovinou? A co u tebe, cobti řekli doktoři, čekají na tu biopsii jo? U mě byla hotová tak za 10 dni...

mamio
7. pro 2019

@janipeta vcera jsem propadla uz fakt zoufalství, říkám proboha vždyť takhle nemůžu žít každej měsíc v zánětu... No počkám na výsledky a řeknu doktorce at se mnou uz něco fakt udělá, minule slibovala imunolecbu ale nějak se k tomu nemá, nevím na co furt čeká.

janipeta
7. pro 2019

@mamio, ano můžou to být kvasinky a nebo skrytý zanet. Tak mi to urolozka vysvětlila. Také jsem z toho vyřízená. Je nás hodně s tím to problémem. Píšu si o tom na mnoha diskuzích se stejně postiženými tímhle svinstvem. Teď jsem si pořídila sadu od Jarmily podhorne od naděje. Myslím, že to maličko účinkuje =beru jen pár dnů. Je to lichoresnice T21, česnek T4, grep 25,olse P36, stopkok PG61. Jinak beru betmiga a ad citalon 10. No kéž by to už skončilo a já byla jako dřív. Jo ty kvasinky ta ženská měla a trpěla takhle rok v kuse. Pak ji nasadili antymykotika horem i spodem a ona je zdravá. Chce to omezit cukry a vše z bílé mouky.

janipeta
7. pro 2019

@mamio, jo biopsii mi budou dělat v nemocnici! Je to bolestivé?

mamio
7. pro 2019

@janipeta vůbec to není bolestivé, me totiž dali narkozu... Pak jsem se vzbudila a měla jsem zavedenej jen katetr...pokud jdeš do nemocnice asi te budou uspavat... Nebo?nic to není zadna bolest, opravdu... A to jsem citaa hysterik🤣. Trvalo to max pul hodky nejak tak. Pak jsem sla domu, tenkrát mi zjistili zánětlivý ložisko chlamidie. Ale ted uz je toněkolik let a mám to furt, bez nálezu a prelecena... Mam z toho jen nervi aby se me po tech letech z toho nedělala rakovina močovýho měchýře z tech neustálých zánětu....začínám být uz zoufalej hypochondr.

janipeta
8. pro 2019

@mamio, děkuji ti jsem taky vyplacena. Už toho mám po krk. Snad musíme věřit! Snad bude zase dobře!

mamio
8. pro 2019

@janipeta nemáš vůbec zač ja ve svým okolí neznám nikoho kdo s tím ma problém jako ja. Pokud nevypiju vic jak 3 litry mám to hned znovu, krev pozitivní... Výsledky mám ve středu, a začínám uz být z toho taky na palici... Chce se mi z toho neustále řvát z toho neustálýho kolotoče. Dej vědět jak si na tom..

mamio
8. pro 2019

@janipeta prosím te v jaké skupině si píšeš o tomhle ještě? Ze bych se pridala. Děkuji

arylen
8. pro 2019

Já jsem po víc než třech týdnech antidepresiv a měsíci a půl udržovací léčby těch chronických zánětlivých ložisek Biseptolem (ještě jednou tolik mě čeká) téměř bez obtíží. Není to stoprocentní jako před ureaplasmou, občas stále suché pálení, ale nutkání a řezání a štípání při a po močení a během dne mne prakticky přešlo, rozhodně jsem o 90 procent lepší. Snad si to ještě časem sedne a při příští kontrole ta ložiska už nebudou. Jen si přeju aby to tak zůstalo a aby mi to aspoň takhle vydrželo i pak bez prášků. Držím moc palce aby se ulevilo konečně i vám. Já už mám zas konečně trochu chuť do života a chodit mezi lidi. Ještě mě čeká ta psychoterapie, tam jsem ještě nebyla

mamio
9. pro 2019

@arylen ahoj a kde si měla zánětlivý ložiska a jak ti na to přišli?

arylen
10. pro 2019

@mamio mám je v močovém měchýři, přišli na to cystoskopií, kvůli tomu se mi opakují každý měsíc akutní záněty močového měchýře. Ale s tím pálením, řezáním a nutkáním to prý nesouvisí.

mamio
10. pro 2019

@arylen no me dělali taky cystoskopii, a našli zánět v mocaku na stěnách, prelecili me na ureaplasmu, výsledky uz negativní, ale pořád me tam pálí. Ted čekám na výsledky moče zase,kde zas mikrohematurie (krev) tak uz sem z toho na nervi. Mam to několik let.

mamio
5. led 2020

@janipeta tak. Jak si dopadla?

janipeta
5. led 2020

@mamio, já to mam také chronicke a prý se to špatně leci! Já už nevím co s tím. Jsem objednaná na imunologii na únor. Hrozně mě to ničí život a psychicky jsem na dně.

mamio
5. led 2020

@janipeta a jak dopadla ta biopsie? Me po preleceni uz nic v moči nenašli, ale pálí me tam pořád hlavně po ránu. Tam jsem asi magor takže tam jdu znova.

janipeta
7. led 2020

@mamio, prosím tě mě celý týden dávali atb do žíly a ve středu a ve čtvrtek jsem měla mít vyšetření. No dr, která to nařídila šla na dovolenou a doktor mi to zrušil. Tak jsem neměla nic. Teď jsem byla 2 ledna na urygynekologii a tam mě doktorka řekla, že už je to chronicky a spatne se to leci. Jsem z toho také paf. V moci už také nic nemám a přitom mám problémy. Beru wobenzym. No hrůza.. 😧 Jsem na únor objednaná na imunologii. Zítra jdu na ct páteře. Mám toho po krk.

mamio
7. led 2020

@janipeta ja se objednám tady v Brně na soukromou kliniku. Uz toho mám dost, to ze to máme chronicky tak to neznamená ze se s tím máme smířit... O te imunologii jsme uz taky přemýšlela.. Byla jsem i upozorněna zebto může způsobovat BK virus. Dyztak se na to optej je to práve tady ten virus z imunuty.

Strana