Ureaplasma urealyticum. Jaká je úspěšnost léčby?
chci se podelit o muj pribeh. Uz asi cca 6 let trpim problemy s mocovym mechyrem + sem tam mykozama. Proste me nikdy v moci nic nenasli, chodim na pravidelne gyn. prohlidky a kazdy rok me delaji testy, zda je vse v poradku.
Nicmemne od Listopadu se snazime o mimi a nejde nam to... bylo me to trochu divny, ale rikala jsem si, ze spadam proste do vetsiny, kterym se to nepodari hned...
Pred tydnem jsem dostala moje "bolesti s mocovym mechyrem" sla jsem na urologii, soukromou... udelali me stery a byla jsem upozornena, ze se muze jednat o chlamydie, zaroven me bylo receno, ze doktori tyto testy rozhodne na pozadani nedelaji, nebot jsou dost drahe. A tak jsem se dozvedela verdikt, ze mam Ureaplasma urealyticum.
ZAJIMA ME , JESTLI JE TADY NEKDO S PODOBNYM PROBLEMEM? JAKA JE USPENOST LECBY? A JESTLI NEKTERA Z VAS I PRESTO OTEHOTNELA?
DEKUJI ZA ODPOVEDI
Tak já už lítám s těmahle problémama zhruba třičtvrtě roku:( Vždy se přeléčím, 2 dny je klid a pak nastanou zase potíže. Pokaždé mi na stěrech najdou neco jineho. Nejdriv to byla ureaplasma pak Gardnerella potom něco vaginalis pak nejaka střevní bakterie a potom jeste neco u ceho si nepamatuji název. Opravdu nevím kde se to ve me bere protoze vetsina těchto chorob se přenáší pohlavním stykem a my s přítelem už půl roku sex kvůli mým problémům nemáme. Pokud nastane den kdy je mi fajn použijeme kondom. Samozdřejmně že mi dr asi nevěří je stále toho názoru ze se to přenáší sexuálním stykem ale já vím že poctivě abstinujeme a pořád jsou nějaké problémy. Už je to dost depresivní..
Mne rekla doktorka, ze se ureoplazma da chytit vsude mozne na wc, v bazenu, saune, z kliky.. moje mamka treba chytla v termalech chlamydie. Ja se lecim 3 mesice, momentalne se mi udelal absces v krku, tak mi dali na orl atb dalacin, dam vedet, jestli to zabralo i na tuhle potvoru. Objednala jsem se k dr. Klubalovi, sice za to dam dost peněz, ale lepší, kdyz clovek vi, co mu je a leci ho. Ja jinak po prvních antibiotikach zadny rozdil nezaznamenala. Zkousela jsem potom piti cds, ale to jsem musela ted prerusit kvuli tomu abscesu, jinak mi přišlo, ze zabira.
Tak výsledky ze stěrů negativní, moč je taky v pořádku, ale potíže pořád mám. Bolest, výtok apod. Nerozumím tomu jak je to možné.
@jancis7 ahoj mohla bych napsat knihu o tehle problémech! V první řadě, kondom ti moc nepomůže co me řekla urolozka, tak například u těch ureaplasma se to dá chytat u přes kondom prý. Důležitý je aby byli preleceni oba. To znamená oba jít na stery komplet i on, aby zjistili co si mezi sebou predavate...
Zdravím Vás, tak přispěju i já svým příběhem. S Ureou se znám již 5 let - tehdy přišla poprvé. Ve svých 23 letech mě trápili bolesti v podbřišku, opakované záněty moč. měchýře, diagnostikován údajně zánět dělohy a 1. antibiotika problémy stále přetrvávaly, 2. antibiotika, 3. a 4. antibiotika. Doporučení na laparoskopickou operaci. A jelikož zřejmě při mě stáli všichni svatí potkala jsem se nyní s mým známým bývalým p. doktorem, který mi pomohl. Tím chci říct, že jsem samozřejmě laparoskopii odmítla a chtěla jsem se po 4 měsících vyléčit jiným způsobem. Až po 5 ti měsících mi byla od mého známého diagnostikována UREA a mykoplazma. Oboje jsou patogenní bakterie - jak tu píšete, přenáší se výhradně pohl. stykem ( který je po celou dobu léčby zakázán) nebot UREA se množí třením. Kde jsem ji tenkrát vzala netuším - přenašeč může být i Váš partner, ale nemusí mít žádné problémy. Tím, že jsem už v 18ti letech měla záněty moč. měchýře jsem náchylná to při oslabené imunitě chytnout v podstatě kdekoliv. Světe div se po nasazené léčbě panem doktorem jsem se po 3 týdnech vyléčila. Od té doby nepodporuji farmacii jako takovou - atb, která mi opakovaně dávali nebyly řešením problému, vytloukly i ty zdravé bakterie, které máme mít ve střevech. Je to začarovaný kruh. Za mě ATB rozhodně ne a když ano tak jako doplnkovou léčbu. Jak tu píšete chápu Vás i já byla zralá na psychiatra, protože už jsem nevěděla kudy kam. Nyní po 5 letech se UREA vrátila a přisuzuji to zřejmě imunitě na bodu 0 a také návštěvě wellness. I když těžko říct - jak ji jednou máte, je to jako vyšlapaná cestička ve sněhu. Lehce se může vrátit kdykoliv. Tak tedy mé svaté grály - jak jsem psala jedná se o patogenní bakterii - máte překyselený organismus. Je nutné začít s dietou - tzn. žádné sladkosti! upravit stravu - dále se odčervit - nejdůležitější. Poté začít užívat v tekuté podobě stříbro a zinek. Je toho více - pokud Vás zajímá podrobnější popis napište mi klidně zprávu. Já jsem se jí již před 5ti lety úspěšně zbavila a bude tomu tak i ted, všem přeju hodně zdraví a také pozitivní myšlení.
@aleneczka Mam k tomu jen toto: Nejdriv pises, ze se prenasi jenom pohlavnim stykem, pak to prisuzujes navsteve wellness. A muzes mi vysvetlit to mnozeni trenim? 😀 Jako soupanim v pipce? Neni to nahodou vnitrobunecny patogen, ktery sam nema bunecnou stenu? A v tom je ta ztizenost lecby?
@giraffe123 Přispěla jsem do fora, protože jsem chtěla dalším uživatelkám pomoct k léčbě. Tudíž na tyty otázky s vysmívajícími smajlíky nebudu reagovat. Hezký večer 😊
@aleneczka No nezlob se na me, ale predstava, ze ureaplasma se mnozi trenim (asi pri styku), pusobi vylozene vtipne a absurdne. Do toho si protirecis tim prenosem, nejdriv napises, ze se prenasi vyhradne pohlavnim stykem a pak napises, ze jsi to znovu chytla ve wellness. Souhlasim s tebou, ze muze napomoct zivotosprava, muze napomoct nejaka alternativa, mne treba urolog doporucoval zlatobyl, ze udajne na ni pomaha. Mne prisla fajn konska davka lichorerisnice. Ale k vyleceni to nevedlo ani po letech. Muj nazor k tebou uvadenemu: ureaplasma se siri tak, ze se dostane nekudy do tela velka davka (virivka, ejakulat, apod) a zalezi na imunite. Nebo ze spis ji ma uz vicemene kazda sexualne aktivni bezpriznakove - jako soucast mikroflory a prusvih nastane, pokud se v tele neco zmeni (treba oslabi boreliozou, coz mi bylo receno urologem v Praze v Androgeosu - soukrome urologicke klinice). A jinak fakta jsou, ze to je vnitrobunecny patogen. Tim se lisi treba od bezneho zanetu mocaku, ktery se lehce prepije a vyplachne hektolitrem tekutiny. Ver, ze jsem za svuj zivot vyzkousela leccos, od hodne radikalni upravy stravy, odkyselovani, protikvasinkove diety, po vyplachy mocoveho mechyre. I pres dlouhou sexualni abstinenci me nic z toho bohuzel nevylecilo a to mam zkusenosti mnohonasobne delsi, nez ty. Pokud nekomu pomuze zmena stravy a bylinky, tak gratuluju, to na tom byl opravdu dobre a nekomplikovane.
@aleneczka A jeste tak k tematu - nejprve jsem zkousela dlouhou dobu bez sexu, nebylo ani s kym a k vyleceni bohuzel nedoslo. Pak nejakou dobu sex s ochranou, pak uz dlouhodobe doted bez ochrany. Testy stale vicemene stejne (serologicke). Dle lekare si to spis nepredavame, to by byly videt vykyvy. Stery ja i pritel negativni (to se ani nedivim, kdyz to mam zazrany nekde v bunkach mocaku). Takze u nekomplikovanych akutnich infekci ureaplasmou s lecbou v radu tydnu souhlasim se striktni abstinenci. Nicmene po tom, co mam za sebou ja tak rikam, ze to proste nejde, to bych mohla odejit do klastera a nemit sex nadosmrti. A po dlouhe lecbe, snazeni, jsem dokonce i otehotnela a v tu dobu mi bylo skvele a to mi pomohlo uplne nejvic. Proste to uz beru jako soucast sveho zivota stejne jako boreliozu, jsem normalni fungujici matka od rodiny vcetne sexu, to jinak nejde, byt to obcas neni jednoduche.
@giraffe123 Co se týče lichořeřišnice souhlasím. Ta pomohla ve vyšších dávkách i mě. Co se týče toho tření, tak mi to bylo řečeno. Proto je zakázán i styk s kondomem. Co se týče toho přenosu a výskytu jak říkáš, dnes to má nejspíše každý sex. aktivní jedinec a pak už záleží jen na imunitě. Můžu se zeptat jak ses odkyselovala ? Za mě je důležité odčervit se - já osobně užívám tablety Caniverm, ač jsou určeny primárně pro psy a kočky. Bohužel legislativa v Čr neumožnuje uvádět dávkování lidem. Dále Coriolous houby od firmy Mycomedical. A vnitřně užívat tekuté stříbro se zinkem, na udržování čistý zinek.
@giraffe123 Chápu a je mi líto tedy, že nedošlo k úplnému vyléčení. Je zvláštní, že si to nepředáváte a stále tě to trápí. Přítel má nějaké projevy? Co se týče těch testů - vše vychází negativně a problémy stále jsou u více případů, tomu nerozumím.. :/
@aleneczka Zasadotvorne potraviny, jecmen, ted uz nevim nejaky jihoamericky caj a tinktura z nej na parazity a pak antiparazitika snad nekde z Thajska pro lidi a pak pro kone tusim. Coriolus jsem taky mela, CDS2 (to mi pomohlo bleskove na HPV), jinak nevim. Je to uz dlouho, stalo me to majlant, ted uz tyhle experimenty nedelam, z rodicaku ani moc neni z ceho a uspory padly. Priteli neni nic a nikdy ani nebylo. Ze steru ma trauma doted, ze pro me udela cokoliv, ale tohle uz ne, ze tyden ho bolelo se jit vycurat, asi to vzali kartackem fakt poradne. A nekolikrat byl preventivne prelecen 3 tydny atb. U me je pruser v borelioze, ta me oslabuje a na tu jsem mela vsemoznou lecbu. Zjevne se ureaplasma vyskytuje v mistech, kam je spatna prostupnost atb. Ted nechci kecat, ale pry snad treba do Bartholiniho zlaz se spatne dostavaji. A treba borelioza ma kryptickou formu, dela cysty, ktere odolavaji lekum a je tak zahibernovana a ceka na vhodnejsi podminky - treba po dobrani atb, pak se zase vyroji. Jestli to umi i ureaplasma, to netusim.
Holky ja uz mam ureaplasmu osmim rokem a furt sem nad ni nevyhrala 😞
@litoka mám úplně to stejný...už jsem víc než zoufalá, mám to už 10 let!... pokud piju docela to jde,pokud ne mám hned pálení, mám vlastně problémy teď už každej den, někdy i bolest v močové trubici...a v těhotenství jsi neměla problémy?jak si to zvládla s tím?já jsem v podstatě na urologii furt...a to nemluvím o sexu kdy se to rapidně zhorší...
@mamio V těhotenství sem mela zanet mocaku jednou a po porodu sem dlouho nemela zánět mocaku ale jakmile mam sex tak mi zarudne posevni sliznice a dost oteče.Gynekolog rekl ze to k tomu patří a ze to zkusime prelecit az po kojení.😞 Tak uvidime az pdnaucim dceru kojeni co bude dal a zda se to konečně povede vyléčit.
Tak jsem zběžně prolétla diskuzi a nestačím se divit. Dnes jsem volala na výsledky svému gynekologovi a jediné, co tam vyšlo pozitivní, je ureaplasma urealyticum, ovšem v množství 10*4, což je údajně hraniční hodnota a gynekolog nezněl, že by to chtěl nějak řešit. Problémy mám už přes 2 roky a teprv teď jsem se rozhodla zažádat si o stěry i na mykoplazmata, protože z běžných stěrů tam nikdy nic nevyšlo a opravdu už jsem si připadala jako idiot, když jsem tam neustále chodila a zkoušeli jsme klasický ATB i antimykotika a problémy to vždy jen zmírnilo, ale nezmizelo to. Přitom mám typické problémy, svědění, vodnatý výtok, pálení při močení, častější chození na WC a to se za ty 2 roky různě měnilo ta intenzita. Někdy více, někdy méně, nejhorší je ale pro mě bolest při styku a proto jsem už celé ty 2 roky neměla sex a to mě dost trápí. Navíc je mi 30 a i když si nejsem jistá, jestli chci děti, ten věk mě přeci jen trochu tlačí ale vzhledem k mým problémům nad rodinou stejně ani nemá cenu uvažovat, protože nejsem schopná ani toho sexu.
Šokuje mě přístup doktora, kdy mi za celou dobu stěry na tohleto sám od sebe neudělal, až ted na moje vyžádání, a i když se tam ureoplasma našla, tak to nijak nechtěl řešit. Nakonec jsem mu dneska volala ještě podruhé a dožadovala se nějakého řešení, napsal azitromycin 500 mg na 6 dní, ale sám byl dost skeptický, že by to k něčemu bylo. A upřímně já se taky obávám, že si tím možná spíš uškodím.
Poslední rok jsem se snažila dát dokupy mikrofloru, když jsem ještě nevěděla co mi je. Jediné co ještě vyšlo za celou dobu pozitivní byl enterococcus fecalis při stěru na autovakcínu a zezačátku tam byly párkrát kvasinky, ale za tu dobu lokální podpůrný léčby probiotiky se tam pak přestalo cokoliv ukazovat. Až ted po dlouhý době vyšla ureoplasma a já jsem měla zprvu radost, že jsem konečně přišla na to, co mi dělalo obtíže, ale ted zjištuju, že možná vůbec nemám vyhráno.
Momentálně se chystám objednat se na urologii, třeba tam budou k řešení vstřícnější a budou mít víc zkušeností, protože gynekolog vypadá, že ho tenhle problém vůbec nezajímá. Gynekolog moje problémy od začátku dost bagatelizoval a pamatuju si, jak jsem si ztěžovala i na urologický potíže, na což mi doporučil akorát urologický čaj. Říkala jsem si, že to mám asi v hlavě a nic se neděje, když všechny stěry i odběry moči byly negativní. Ted vidím, že jsem 2 roky dost možná trpěla zbytečně jen proto, že doktora prostě nenapadlo vzít stěry na mykoplazmata... a nechala jsem se uchlácholit, mezitím co ureoplasma nejspíš devastovala mojí močovou trubici a mikrofloru v pochvě.
Všechny problémy začaly po nechráněném styku, tím spíš mě udivuje, že doktora vůbec netrápilo, že jsme vlastně tak dlouho nemohli na nic přijít a žádná oficiální diagnoza nepřicházela. Zezačátku jsem brala samý antimykotika, ale ty vždy jen zmírnily symptomy a neustále se to vracelo. ATB jsem měla 1x lokální a 1x lokální i celkový (to jsem si vyprosila sama a na chvíli to i zabralo, ale jen do další menstruace... po té se mi vždy symptomy zhorší), jenomže to byly ATB na klasický bakterie, čili to bylo asi od začátku odsouzený k neuspěchu.
Já jsem už nevěděla, co mi může bejt. Všechno negativní, ale problémy neustále se vracející, vždycky se to zmírnilo jen když jsem lokálně zaváděla probiotika a přípravky na okyselení poševního prostředí. Postupně se to dostalo do fáze, že už to pro mě je krom té bolesti a pálení a častého močení celkem snesitelný stav, ale cítím, že prostě nejsem zdravá a pořád mi něco je. Ted když jsem přišla na tu ureoplasmu, tak at mi doktor neříká, že to není tím. Vždyt tam sakra nic jinýho už víc jak rok nevyšlo. NEvím vůbec, co mám dělat, protože sám doktor neví, co s tím, respektive je mu to fuk. Musím jen doufat, že na urologii mi pomůžou, jinak je to fakt v háji. Nejhorší je, že se bojím, že ATB mi můžou situaci zhoršit. Vymlátí to komplet mikrofloru a riskuju, že se objeví zase mykoza nebo nějaká bakteriální vaginoza, ale jsem si prakticky jistá, že veškerý potíže souvisejí s tou ureou. Všechno ostatní je jen sekundární projev dle mého názoru. Celej život jsem trpěla spíš na tu kvasinkovou infekci, ale vždycky to bylo po zaléčení nějakou dobu dobrý, Jinak jsem v životě na žádné záněty močáku netrpěla . Snad nikdy ani jedinkrát, všechno se to objevilo až potom nechráněném styku... tím spíš jsem naštvaná. Můžu si za to částečně sama. Byla jsem dost blbá a hloupá a ted za to pykám.
Omlouvám se za tento místy nesouvislý výlev, ale jsem dneska dost emotivní, celý den nad tím přemýšlím a obracím to ze všech stran a toto ej jediná stránka, kde se můžu s někým pobavit o svém případu. Dokonce jsem posílala dotaz na ulekare.cz. Chtěli za to 100 kč a nedozvěděla jsem se prakticky nic, jen to, že ta hodnota je na ureoplasmu pořád dost nízká a při takovém množství to nejspíš ani na urologii neřeší, ale paní doktorce, která mi odpovídala, asi uniklo, že ten výsledek stěru byl z děložního čípku a ne z moči, takže co já vím, třeba se to tam posuzuje jinak. Jsem dneska už úplně vyfluslá :(
@nanachi Ahoj, tak v první řadě - PROČ UŽ JSI DÁVNO NEZMĚNILA GYNEKOLOGA? Muj osobni pribeh si tu asi uz cetla. Mne se Urea vratila po 5ti letech, nyni jsem v poradku. Lecba mi jako pred 5ti lety trvala 4-5 mesicu. Jak pises problemy mas po nechranenem styku, tim to vse zacalo. Na urologii ti za me urcite nepomuzou ani na venerologii. ATB Ureu neleci. Pokud chces napis mi do zpravy a proberu s tebou moznost lecby, ktera pomoha mne.
@aleneczka vím že jsem měla dávno změnit gynekologa, ale pro mě je tohle hrozně těžká věc. Myslím psychicky. K tomuhle chodím už od 18ti, ale nikdy jsem s ním neřešila nic závažnýho, tak mi to bylo jedno, jakej je. Že má takovej laxní přístup a nic neřeší. Pořád jsem návštěvu jinde odkládala, i tuho urologa jsem odkládala. Ale ted jsem si řekla, že samo už se to asi nezlepší a ty mykoplazmata mi ležely v hlavě dlouho. Celou dobu jsem si tak nějak naivně myslela, že na tohle se stěry po nechráněným styku dělaj automaticky... no spletla jsem se. Ted jsem rok na gyndě nebyla a snažila jsem se s tím bojovat sama těma prebiotikama a probiotikama a upravou pH v pochvě, narvala jsem do tý léčby tisíce a tisíce, protože poslední co mi gyndař řek, že další ATB nemá smysl dávat. Takže jsem se rozhodla to zkusit na vlastní pěst a ted jsem šla na gyndu valstně jen na preventivku a u toho mě napadlo se zeptat na ty mykoplazmata... a takhle to dopadlo. ALespon mám tedy možnost se nějak odpíchnout. JInak ATB tady pár lidí psalo, že jim pomohlo, někomu dokonce napoprvý, ale ty ATB co mi napsal muj gyndař tady skoro nikdo nezminoval, takže si myslím, že ty mi nejspíš nepomůžou... :/
@brayka @holasovalenka @arylen
Ahoj holky, precetla jsem celou vasi diskuzi a uplne citim, jak vam tenkrat bylo :( Jsem na tom nyni totiz podobne.
Chci se zeptat jak vam je po takove dobe, zda se problemy vyresily temi antidepresivy nebo necim jinym?
Ahoj. Přidávám se k @balantine. Ráda bych věděla, jak jste dopadly @brayka, @holasovalenka, @arylen??? Četla jsem celou diskusi, jak detektivku a čekala na rozuzlení, ale už jste se do diskuse nevrátili!!!
@brayka díky moc, že si se ozvala. Moc ti přeju, že ti to dalo pokoj. Já mám problémy 4 roky. AD beru 10 let /kvůli jiným věcem/, ale na tenhle problém my nějak nezabírají. Teď jsem dobrala doxyhexal na ureaplazmu, ale už teď cítím, že se to vrací. Tak ti držím palce ať ti to vydrží.

Holky bolelo vas bricho i po dobrani atb a ureoplazma byla negativní? Mne stále bolí po 3 týdnech atb, tak jestli je nějaká šance, že jsem se jich zbavila a ta bolest je normální nebo ne.