Už to neovládám (snad porucha příjmu potravy?)

hadiustknuti
1. bře 2017

Už to neovládám !

Doma jsme měli dost problémů..ale o to teď nejde. Nejsem spokojená se svou váhou a při tom jsem už údajně pod normou. Chodím i schválně zvracet. Ale musím !! Nechci na žádný ozdravný pobyt nebo k nějakému psychologovi protože by se mi snažili "pomoct" a byla bych hned tlustá..A rodině to samozřejmě taky říct nemůžu ani přátelům. Spíše se bojím že to, že jím max. 3× denně, ztrácím a cvičím co nejvíc to jde, tak že to nebude stačit....jak by jste mi poradili. Chci vaše názory..prosím.
Ps: mám i strach kvůli tomu že jsem přestala mít měsíčky..

lenatu
1. bře 2017

@hadiustknuti tak já ti něco povím, tohle je cesta do pekel. Jsi nemocná a mela by jsi s tím začít bojovat. Vím že je to těžké, sama jsem se léčila s bulimií, ale já když jsem byla ve stadiu že jsem pořád zvracela a nemohla přestat tak mi začal bít zvon v hlavě že už je to moc.. Já vím že je to těžké, ale takhle si jen ubližuješ.. a tlustá? Co je u tebe tlustá? Já vážila 42kg.. a přišla si tlustá... Nebudu tě litovat jaký si chudák, protože u mě to taky nepomohlo. Jediné co ti můžu říct je to, že když si to sama neuvedomis tak skončíš jako totální troska,.. holka může tě to i zabít!! Jestli chceš být kočka (zdravě vypadající, ne chrastící kostra - to se chlapům stejně nelíbí) tak by sis za 1. Měla to říct aspoň mamce, nebo někomu z rodiny kdo je ti blízký, za 2. Dojít si k doktorovi, neboj určitě ti neřekne ať se láduješ snickerskama (naopak měl by ti i doporučit jídelníček) + dojít si k psychoušovi neboť tohle už je průser... .A začni na sobě makat! Viděla si někdy jak ty holky co tomuhle podlehnou vypadají a to chceš? Když nebudeš jíst a budeš zvracet tak budeš jen kostra potažená kůží.. a znovu - NE NENÍ TO SEXY! Jako silné pochybuji že ti tu někdo z holek napíše jak víc by jsi měla zhubnout když máš velký problém v hlavě a potřebuješ se vzchopit.. hodně štěstí.

bachovy_esence_poradna
1. bře 2017

@hadiustknuti pokud máte podváhu, ale přesto silný pocit, že potřebujete zhubnout (a obavu, že ztloustnete), pak se určitě jedná o poruchu příjmu potravy...

jde o nemoc... a tu je potřeba řešit... abyste mohla být zdravá, mít se ráda a cítit se dobře 🙂

to jak se cítíte má někde silné důvody... může to být problematický vztah s maminkou... zhoršené sebehodnocení kvůli něčemu co se stalo v rodině (odmítnutí tatínkem, domácí násilí atd.)...
někdy je za tím ale "jen" tlak médií, které nám předkládají VYRETUŠOVANÉ fotografie...

zkuste zapřemýšlet nad tím kdy vznikl ten pocit, že se sama sobě nelíbíte...
odkud pramení celkově potřeba se silně hodnotit...
jaké máte vztahy s rodiči? nebo se sourozenci případně?
jak se cítíte?
co potřebujete?
a jaká ve skutečnosti jste?

napíšu zprávu 😉

hadiustknuti
autor
1. bře 2017

@lenatu děkuju za názor. Chápu to..A je to i pravda. Ale je to hrozně těžké. I o to tu jde - že nemám komu se svěřit a pro koho tu zůstat.. Máma a táta..moc dlouhý příběh. A k psychologovi už chodím. Ovšem tohle jsem mu neřekla. Já..snažila jsem se s tím něco dělat. A ještě se snažit budu. Pouze jsem chtěla nějaké názory..děkuju!

nafuka
1. bře 2017

Jestli chceš mít někdy děti vlastní biologické tak se hodně rychle vzpamatuj.A jestli nechceš od nikoho pomoct pak nechápu proč sem píšeš.

lv
1. bře 2017

Příběh..v 11 jí říkali, že je jí kus, v basketu, že má těžký zadek, začala si postupně hlídat jídlo, cvičit, chválili, že super, šikovná..hlídat a cvičit, míň jist a víc cvičit.. spoustu let léčení, promarněných, bolesti její i rodiny..

Je to nemoc, smrtelná, patří do rukou lékaře.

lenatu
1. bře 2017

@hadiustknuti já to měla tak těžký neboj, vím jaký to je. Naši se rozvedli a jejich minulost (já) chtěli smazat takže mě úplně odstrihli a našli si jiné rodiny .. což mi taky nepomohlo, zkus to říct tomu psychologovi.. nikdo tě za to neodsoudi, je to tvůj život tak si ho prosím nekaž! On ti pomůže, najdete spolu jádro problému a řešení.. musíš ale začít fungovat i fyzicky (jíst a nezvracet!). Pokud to nedáváš tak by ten "pobyt" byl lepší. Já byla na "pobytu" 2 měsíce (pro jistotu) a když jsem viděla ty holky s mentální anorexii tak mi to hodně pomohlo si uvědomit že já takhle skončit nechci, nikdy. Už jen tím, že jsi sem napsala jsi udělala krok dopředu. Tak to nevzdávej.., řekni to psychoušovi - od toho tam je a zabojuj! Držím ti palce, vím jak je to těžké ale ty to zvládneš!

lenatu
1. bře 2017

Jen musíš chtít!

nafuka
1. bře 2017

@hadiustknuti opravdu nemáš nikoho komu se svěřit? Tohle sama nezvládneš, ale je dobře že si to uvědomuješ.Můžeme tě tady podpořit na dálku, ale nějaká spřízněná dušička vedle tebe by bodla.BOJUJ ZA ŽIVOT.

hadiustknuti
autor
1. bře 2017

@bachovy_esence_poradna tak na to co jste napsala jsem se musela opravdu pozastavit. Ovšem tenhle příběh s rodinou..je už u konce. A zpravit to nejde. Dekuju, zapremyslim nad tím ještě víc..

hadiustknuti
autor
1. bře 2017

@nafuka chtěla jsem jen znát názor..jestli vám tenhle příspěvek nějak neseděl nebo vás nezajímá,tak si ho prosím nevsimejte.
Děkuji.

nafuka
1. bře 2017

@hadiustknuti chtěla jsem to vymazat ale už to nešlo.Máš tam ode mě ještě jeden,tak se prosím nezlob.🙂

lenusaak
1. bře 2017

@hadiustknuti první a důležitý krok máš za sebou - uvědomuješ si to, že se něco děje i když zatím nemaš silu s tim nic moc udělat.
Bohužel toto je opravdu nemoc. Pracuji na metabolicke JIP a takovéhle holčiny jsem tam zažila- někdy už ve stádiu, kdy bohužel bylo pozde, jindy jim bylo pomoci, ale cele to zašlo tak daleko, že lécba pro ne byla dlouha asložitá nemluvě o tom, že v nemocnici stravily kupu sveho času. Čas kdy byly v nejlepsich letech a mely jezdit po dovolenych, vymetat diskoteky a uzivat mladi, života... misto toho byly mesice zavrene v nemocnici mezi ctyrma stenama, pod neustalym dohledem lekařu, psychologů a ze zivota nemely nic.
Nese to s sebou hromadu zdravotních komplikací ale opravdu hromadu.
Když člověk chce dostane se z toho a věrim, že ty chceš. Budeš krásna i s kilama navíc. Nepromarni svuj zivot nesmyslnym hubnutim, mas šanci jenom jednu, měj se ráda taková jaka jsi. Chlapi daji prednost boubelce ktera cisi životem a zdravim a je pro ně symbolem plodnosti...
Držim palce at tomu nepropadneš a zvladneš to!!!!

hadiustknuti
autor
1. bře 2017

@nafuka v pořádku.

marcela2222
1. bře 2017

ahoj, já jsem měla mentální anorexii. Jedla jsem maximálně 3 jablka za den a furt jen cvičila. Pořád jsem si připadala tlustá. Nikomu jsem to nechtěla říct a myslela jsem si, že je vše ok, Za cca dva měsíce jsem zhubla cca přes 20 kg.. Nakonec si toho všimla sousedka a řekla to rodičům. Nesnášela jsem jí za to. Teď jsem jí za to vděčná. Taky mi přestala menstruace a když jsem to řekla doktorce, tak řekla, že ještě chvilku budu pokračovat, tak můžu umřít. Byla jsem u psychiatra a ten mi moc pomohl. Vypovídala jsem se a postupem času začala pomalu jíst. Pokud máš nějaké problémy, tak je tímto stylem neřeš. Trpíš tím jen ty a nikdo jiný. Nestojí to za to, takhle si ničit život. Takže, to někomu urychleně řekni, seber se a zastav to, protože jen ty to můžeš ovlivnit, zastavit to, nikdo jiný... Držím palce a přeji hodně sil !!!!

nafuka
2. bře 2017

@marcela2222 promiň, ale to si rodiče nevšimli že se jim ztrácíš před očima?

hadiustknuti
autor
2. bře 2017

@nafuka taky mi tenhle fakt nějak nesedí...ale na jednu stranu to možné je. ( vlastní zkušenost) spíš bych nevěděla jak udělat to, že by si nevšimli, že nejím oběd.

marcela2222
2. bře 2017

@nafuka ne, skoro jsem nebyla doma a oni byli strašně pracovně vytížený, takže když jsme se potkali, tak to byl zázrak.

marcela2222
2. bře 2017

@hadiustknuti každopádně, důležitý na tom je, že když už ti přestane menstruace, tak už je zle.... Raději si zajdi co nejdříve k doktoru...

bachovy_esence_poradna
2. bře 2017

@hadiustknuti ano, věci, které se nám přihodily nejde "odestát"...

je ale možné si je zpracovat tak, aby nám pořád negativně neovlivňovaly život 😉

to jaké jaké máme vztahy s prvními lidmi, které jsme potkali, s matkou a s otcem, do velké míry určuje, jak sami sebe vnímáme.... kolik máme síly... nakolik se o umíme o sebe postarat... jak uspokojivé máme vztahy... nebo nakolik si dovolíme rozvinout svůj talent a dělat to co nás baví...

záleží jen na tom jak moc chcete a už potřebujete změnu 🙂

hammerina
2. bře 2017

Ahoj, taky jsem na stredni skole resila problémy s vahou. Skoro jsem nejedla, když jedla, tak zvracela. Muzu ti uprimne rict, ze zadny psycholog mi moc nepomohl, musela jsem si to tak nejak v hlavne srovnat sama.Mela jsem nizke sebevedomi a neustale deprese. Pak jsem potkala pritele, který miloval sport a jedl zdravou stravu. Paradoxne me nakazil a ja se neuveritelne nadchla pro zdravy zivotni styl. Zacala jsem delat všechny mozne sporty, varila a pekla zdrave a byla z toho nadsena🙂Citila jsem se vic sebevedoma s tim jak rosly výsledky ze cviceni. Je pravda, ze to všechno zacina v hlave🙂 Prala bych ti, aby jsi taky nasla důvod, proc svůj život zmenit, je prece tvůj a chces ho prozit naplno ne?Dodnes se drzim cviceni a místo nejezeni popřemýšlím nad tim, aby jidlo bylo kvalitni a zdrave - a citim se vyborne!

hadiustknuti
autor
2. bře 2017

@hammerina dosud jsem všechny důvody které jsem měla, ztratila. A myslím..že to mám zatím..celkem pod kontrolou. Jen mě vyděsilo časté vypadavani vlasů a ztráta menstruace.

pe.martina
2. bře 2017

@hadiustknuti no tak nevím, ale profil jste založil/a v březnu a hned takový kontroverzní dotaz .............. asi je potřeba trochu rozproudit diskuze že??

Pokud máte opravdu zájem svůj stav řešit, tak se bez odborníků jak psychologa, tak lékaře atd. neobejdete. Tady vám může poradit kdo chce co chce, ale rozhodnout se mustíte VY!!!!!!

hadiustknuti
autor
2. bře 2017

@pe.martina nejde mi o rozproudeni nějaké diskuze..hledala jsem dlouho nějaký web či něco podobného, kde se můžu svěřit. Jestli je tu nějaké pravidlo že si tu vytvorim profil a musím počkat např. Měsíc, než budu moct napsat co mě trápí, tak jsem o tom nevěděla...vím že se musím rozhodnout já. Pouze jsem chtěla slyšet nějaké názory..či příběhy.

pe.martina
2. bře 2017

@hadiustknuti Neberte to zle, ale opravdu byste se měla přiznat jak rodině, tak lékařům. Je to těžké, ale i vám se uleví a řešení se najde. Nepůjde to bez pomoci, kdybyste to zvládla sama, nevznikl by tento dotaz (nic ve zlém).
Laicky si myslím, že jakákoliv nemoc těla/duše (bulimie, anorexie) patří do rukou odborníků a hlavně je to běh na dlouhou trať.

nafuka
2. bře 2017

@hadiustknuti ty potřebuješ pomoc hned a ne až za měsíc, nikdo nemá právo na tebe útočit.Je dobře že sis to přiznala, ale bez nějaké odborné pomoci to nepůjde.Mám malou holčičku a doufám že tohle nebudu nikdy řešit.

hadiustknuti
autor
2. bře 2017

@nafuka vím..A také moc doufám že se vaše holčička bude mít co nejlíp. Toužím po on, že také jednou budu mít nádhernou rodinu..na to mám ještě čas. Bojím se ale o to, že děti moct mít nebudu...když to mám teď tak jak to mám..

hadiustknuti
autor
2. bře 2017

@nafuka a proto se snažím s řím něco dělat..i když to zatím moc nevychází.

nafuka
2. bře 2017

@hadiustknuti budu ti držet všechny palce na rukách i na nohách, abys to zvládla.můžu se zeptat kolik ti je let?

hadiustknuti
autor
2. bře 2017

@nafuka mockrát vám děkuji. A je mi teprve 13..ovšem nechci být mezi těmi holkami co si kazí život aby byli zajímavé..chci mít krásnou rodinu a zdravé šťastné děti. Proto si moc cením všech co mi tu píší..

nafuka
2. bře 2017

@hadiustknuti a teď mi popravdě přiznej cos dneska snědla?