Vodnaté svědivé puchýřky, máte zkušenost?

nikaal
12. únor 2017

Ahoj, prosím nemá někdo zkušenost. Dělají se mi už cca 3 roky puchýřky na rukou. Za rok asi 4krat po dobu 1 měsíce. Chodila jsem po doktorech když to začalo, alergie to není, z jídla to není. Řekli že si to sama musim hlídat. Nemají ale žádnou návaznost na sebe. Děje se to jak v zimě tak v létě. Už jsem zoufalá, strašně to svědí 1000x hůř než komár, budím se na to. Zašlu i foto pro představu. Děkuji za rady. Teď to mám teprve týden mám to jen na pár místech ale mívám od toho celé ruce.

lv
12. únor 2017

Nemůže to být pustolozní plantární lupénka? Místo už před vznikem bolí, je tak den zarudlé, teplejší a druhý den už vyrazí pupen, minimálně na týden.. obvykle blízko kloubů, ne na hřbetu ruky.. mě na kožním vzali stěr z té pustuly, tak to diagnostikovali.

nikaal
autor
12. únor 2017

Mě to před tím, ale nebolí :/ jenom svědí...

lv
12. únor 2017

@nikaal tak to nebude.

jajinex1987
13. únor 2017

Muze to byt forma atopickeho ekzemu.Me lecili asi 15 let,nez mi na to prisli.Ja tohle mela 1 za 2 mesice.Zcervenani,vodnate puchyre,svedeni,vysuseni,popraskani a svedeni,vyhojeni.Toto trvalo vzdy 2 tydny

nikaal
autor
13. únor 2017

A brala jste na to nějakou mast nebo něco takového?
Děkuji

fallingstars
13. únor 2017

@nikaal Ten poslední puchýřek vypadá, jako když jsem měla pásový opar. Ale to bylo ložisko více puchýřků a samozřejmě jednorázově, svěděly dost. Tak jestli se vám třeba nemohou vysévat nějak atypicky?

jajinex1987
13. únor 2017

@nikaal No když se vrátím do minulosti, tak to začalo nenápadně na malíčku levé ruky. Vždycky nenápadný vodnatý bílý pupínek, který se za pár hodin dokázal proměnit na červený pupenec, který většinou prasknul a způsobil výsev dalších pupínků, to svědilo že jsem občas myslela, že se udrbu. Jenže postupem let se to začalo rozšiřovat na další prsty a pak jsem už měla i celou dlaň. Zpočátku mi zkoušely na kožním kortikoidy, ale úleva byla vždycky tak na 1 měsíc. Pak se to objevilo znova a ještě ve větší míře. A hlavně mi kortikoidy způsobovaly to, že moje ruce vypadaly jako bych je strčila po zápěstí do vařícího oleje (vypadaly jako popálené a byly červené jako rak. Takže tudy cesta nevedla. Pak jsem už zoufalá zkusila jiného lékaře a ten mi zjistil odběrem krve, že se jedná o formu atopického ekzému. No cesta k vyléčení byla docela zdlouhavá nejdříve léky na alergii (myslím že zodac nebo zirtek jsem brala na noc) a k tomu asi jsem musela vyzkoušet asi 10 druhů krémů. Nakonec jsem zjistila, že se mi potíže zmírňují také tím, že jsem si musela dávat striktní pozor na jar, saponáty, gumové rukavice, prací prášek, syrové maso, loupání brambor, loupání citrusového ovoce. Při kontaktu s těmito věcmi se mi to zhoršovalo. No asi by nebylo od věci zkusit zajít na kožní anebo na alergo a udělat krevní testy.
Ale zmizlo mi to až jsem otěhotněla a doufám, že po porodu se mi to nevrátí. 🙂

te_reza
13. únor 2017

Mám podobný problém, udělá se puchýřek, během pár dní ztmavne (červeno-zeleno-hnědá) a pak se sám sloupne. Mám to po celých rukách a taky nevím z čeho, začlo to někdy v létě pár puchýřkama a teď se jich udělá naráz hafo, k doktoru se teprve chystám. Mě to ale nesvědí.

nikaal
autor
13. únor 2017

Děkuji za rady. Určitě zkusím nějakého jiného doktora a nechám si udělat testy. Děkuji

alena393
5. srp 2018

Také se mi dělají tyto pupínky,dělají se mi tak 1do mesíce a někdy mi i takto zčervenají
Mám to už asi 3-4roky a furt se toho nemohu zbavit

te_reza
5. srp 2018

Ja to mam z prasku na bolest, rok mi trvalo, nez mi doslo, z ceho to je.

siva
5. srp 2018

Holky, může to být hormonama. Já mám vysledované, že se začnou dělat zhruba týden před menstruací. Po třetím porodu mi to začalo, ted se to zklidnuje.
Jinak jsem prošla alergologií, kožní... krevními testy a nic se nenašlo. Ptala jsem se i na gyndě a doktorka mi to potvrdila, že to můžou být hormony. Tak zkuste sledovat 🙂
Jinak jediné co mně na to pomohlo, je mast Blue cap. Je sice dražší, nemají ji v každé lékárně, ale mně pomohla.

viktorie_g
29. říj 2020

Dobrý den, chtěla bych se se poradit, před dvě měsíci se mi na rukou a mezi prsty začli objevovat puchýřky, ale nějak jsem se jim nevěnovala asi po dvou dnech mě začali hrozně svědět a měla jsem je už po celém těle, ale nejčastěji mezi prsty na rukou a na nohou teď už je mám rozškrábané a zůstávají mi ošklivé fleky tak prosím pokud s tím máte někdo zkušenost co na to pomáhá jsem z toho už zoufalá 🙄

bluerazor
4. dub 2022

@viktorie_g zdravicko..tak jak jste dopadli? Resila jsem to s dcerou nedávno.. pomohlo nam Harmonelo probio plus to zelene (ma strasne benefitu). Je to zázrak. Na nakup ale budete potřebovat id tak klidne napiste .. a i vam klidne poradím s výběrem. Harmonelo je zázrak- pijeme to cela rodina :D . U nas to bylo virové... trpeli jsme i ekzemem k tomu a ten nam pak taky zmizel..

lennieh6232
16. zář 2022

Nevíte co to může být, prosím? Jestli to může být nějaký píchanec od hmyzu nebo ???? 🤷‍♀️🙄 Malou to prý strašně svědí a bolí. Má jen jeden jediny na ručičce. Poradíte někdo? ✌️🙏😩

jajinex1987
17. zář 2022

@lennieh6232 No toto může být forma reakce na hmyzí píchnutí.Jakoby zánětlivá reakce.Syn to jednou měl.Pichlo ho něco,pak to takto "zhnisalo" asi za týden to prasklo a vysusilo.Zustalo po tom taková jizvička,jako po nestovicich.A nebo to je počátek "atopického ekzemu". Začíná to 1 pupinkem,pak to praskne a ta tekutina v tom je příčina, že se budou objevovat další pupínky a bude se to šířit.Ale nejsem lékař, takže berte můj názor s rezervou.

lennieh6232
19. zář 2022

@jajinex1987 děkuji, no musíme k lékaři... Stále to má, zatím teda jen na jednom a tom samém místě ale zatím ani neprskl, mačkat ho nechci. 😳🤔🤷‍♀️