icon

Svědivá vyrážka v 15. týdnu těhotenství. Máte zkušenost?

stastnamatka07
9. kvě 2026

Ahoj, než v pondělí vyrazím k doktorovi, chci se zeptat tu zda někdo nemá zkušenost.
Dnes jsem v 15tt a pár dní mě trápí svědivá vyrážka na břiše a na rukách a především i na prsách a na jednom je to až taková bolest, že se ho nemohu ani dotknout (alergie nemám, aspoň o ničem nevím).
Jsou to červené tečky a když se i jemně poškrábu tak hned do krve.... je to nepříjemný a bolestivý...
Vitamíny momentálně neberu žádné, žádná změna jídla, prostě vše po starém. Při předchozích třech těhotenstvích jsem takovej problém neměla a nevím jestli mít strach...😒

drep
9. kvě 2026

@stastnamatka07 v těhotenství je kůže sušší a citlivější, ale tohle k tomu nepatří a já bych vyrazila na kožní i o víkendu, zní mi to dost akutně.

stastnamatka07
autor
9. kvě 2026
@drep

@stastnamatka07 v těhotenství je kůže sušší a citlivější, ale tohle k tomu nepatří a já bych vyrazila na kožní i o víkendu, zní mi to dost akutně.

@drep No právě, já mám sušší kůži celý život ale tohle se mi nestalo a to už 3 děti mám. Na internetu jsem se dočetla, že by bylo fajn nechat si udělat jaterní testy.

drep
9. kvě 2026
@stastnamatka07

@drep No právě, já mám sušší kůži celý život ale tohle se mi nestalo a to už 3 děti mám. Na internetu jsem se dočetla, že by bylo fajn nechat si udělat jaterní testy.

@stastnamatka07 jako v 15. Týdnu je hellp extrémně málo pravděpodobný, bacha na to, umělá inteligence je furt dost pitomá. Tohle by podle mě měl vidět kožař, může to být alergie nebo nějaká toxoalergická reakce

stastnamatka07
autor
9. kvě 2026
@drep

@stastnamatka07 jako v 15. Týdnu je hellp extrémně málo pravděpodobný, bacha na to, umělá inteligence je furt dost pitomá. Tohle by podle mě měl vidět kožař, může to být alergie nebo nějaká toxoalergická reakce

@drep Ještě mne napadlo po zkušenosti z okolí, zda to nemůže být toxoplazmóza ? Už si úplně nepamatuji co vše za tím bylo ale máme na dvoře kočku, pouze námi kastrovaná ale očkovaná a odčervená nebyla nikdy. Samozřejmě jsem kočku měla již párkrát na rukách a vůbec mi to nedošlo 🥺

drep
9. kvě 2026
@stastnamatka07

@drep Ještě mne napadlo po zkušenosti z okolí, zda to nemůže být toxoplazmóza ? Už si úplně nepamatuji co vše za tím bylo ale máme na dvoře kočku, pouze námi kastrovaná ale očkovaná a odčervená nebyla nikdy. Samozřejmě jsem kočku měla již párkrát na rukách a vůbec mi to nedošlo 🥺

@stastnamatka07 z pohlazení kočky ale toxoplazmozu nedostaneš. Je ve výkalech a typicky ta nakažlivá stádia vylučují jenom koťata, ne dospělé kočky. A kožní projevy jsou extrémně raritní. Myslím, že by bylo celkem rozumné místo nesmyslné diskuze u AI o zcela marginálních příčinách vyrážky vyrazit k doktorovi a vyřešit to, co je mnohem pravděpodobnější

stastnamatka07
autor
9. kvě 2026
@drep

@stastnamatka07 z pohlazení kočky ale toxoplazmozu nedostaneš. Je ve výkalech a typicky ta nakažlivá stádia vylučují jenom koťata, ne dospělé kočky. A kožní projevy jsou extrémně raritní. Myslím, že by bylo celkem rozumné místo nesmyslné diskuze u AI o zcela marginálních příčinách vyrážky vyrazit k doktorovi a vyřešit to, co je mnohem pravděpodobnější

@drep Já o tomhle ale nediskutuji z Al ale hledala jsem pouze přes moje foto skrz Lens🙂 a tak jak je uvedeno i v popisku v první větě - VYRAZÍM K DOKTOROVI !! 🙂

stastnamatka07
autor
9. kvě 2026
@drep

@drep A dle toho co jsem četla ZDE na diskuzích přímo od paní se stejnou zkušeností, tak i v 15tt lze mít špatné jaterní testy, takže zůstanu nohama na zemi a budu řešit vše možné.

zuzkaasteli
Dnes ve 13:47
@stastnamatka07

@drep A dle toho co jsem četla ZDE na diskuzích přímo od paní se stejnou zkušeností, tak i v 15tt lze mít špatné jaterní testy, takže zůstanu nohama na zemi a budu řešit vše možné.

@stastnamatka07 podobne to vypadalo pri spatnych jaternich testech,ktere mela bratrova přítelkyně už od 7 mesice, ta na to brala poslednich 6 tydnu leky a vypadalo to podobne tomu co popisujes,taky mela vyrazku na brise a pod prsama a na rukoi. Bez urcite k doktorovi,at se proveri krev