Vyplatí se očkování proti rakovině děložního čípku?
Ahoj holky!Po druhé mi vyšlo na cytologii ASCUS gynekolog mi doporučil očkováni nebo nějaké preparáty na posílení imunity a za půl roku na další cytologii,když by to byl zase ASCUS poslal by mě do onko poradny.
Premyslim nad tim očkováním,pojišťovna mi to hradit nebude je mi 35let.
Na netu jsem četla ze mi to ASCUS nevyléčí ale muze pomoci aby se to nezhoršovalo.Mate někdo zkušenost?
Očkováni by vyšlo na 12K. Nevim zda do toho jit,aby to nebyly vyhozené peníze a další vec je,ze nechci moc zase nějaký další očkování.Ale zase nechci rakovinu 🙂
Hoďte mi názor 🙂
Ockuje se az po konizaci. Az kdyz je “pole ciste”
ASC-US může být důsledek i obyčejné infekce, u mě stačilo přeléčit, následně využívat čípky Cicatridina a kontrolní náběr byl ok. Očkovaná jsem byla již před tímto nálezem a za sebe doporučit nemohu, probudilo mi autoimunitu a již léta jsem tak chronický pacient...
@kessien Myslím, že 12 k je nereálná cena.Vakciny na HPV virus vyjdou celkové kolem 6000. Stačí se informovat v lékárně , kolik je aktuální částka.
@1772 bohužel to reálný je. Me jedna dávka stála 3700 kc 😒 vakcína gardasil9.
Ta levnější je dle netu Cervarix.
Škoda, že me tohle nenapadlo hledat v době, kdy jsem se nechala očkovat já.
Přidám zkušenost. Vyšlo mi ASC-US a pan doktor mě o tom neinformoval, prej všechno dobrý, za rok zas. V průběhu roku jsem se stěhovala a našla novou gynekoložku. Ta si vyžádala nějaké zprávy a tohle zjistila. Takže znovu kontrolní odběry, to vyšlo ok, ale radši přijít za dalšího půl roku. Byla tam zastupující lékařka, která viděla nějaké změny, ale stěry byly ok. Když jsem se zeptala, co to tedy znamená, tak mi vlastně řekla, že dle ní jsem v prvním předrakovinném stádiu a pošlou mě do poradny na onkologii. Tam zase nic neviděli, nic nevyšlo, za ně vše ok. Tak chodím na gyndu po půl roce a doufám, že si s tím tělo poradilo samo. Což mi i řekli, že buď to zmizne nebo se to zhorší a bude konizace.
@kessien Myslím, že 12 k je nereálná cena.Vakciny na HPV virus vyjdou celkové kolem 6000. Stačí se informovat v lékárně , kolik je aktuální částka.
@1772 je to reálná částka. Já jsem se nechala očkovat teď, je mi 36 a jedna dávka stala 3500, takže X 3. Celkově 10500.
@kessien já bych se očkovat nechala, podle mě to nejsou vyhozené peníze, investuješ do sebe a svého zdraví. Nevím, jaký typ prekancerozy máš, ale většinou doporučují očkování až po konizaci.
@1772 je to reálná částka. Já jsem se nechala očkovat teď, je mi 36 a jedna dávka stala 3500, takže X 3. Celkově 10500.
@kessien já bych se očkovat nechala, podle mě to nejsou vyhozené peníze, investuješ do sebe a svého zdraví. Nevím, jaký typ prekancerozy máš, ale většinou doporučují očkování až po konizaci.
@palja semnou prave o konizaci vubec nemluvili,zatim jen o očkováni a posílení imunity.
Asi tak to první bych si nechala udělat LBC cytologii je přesnější + HPV test podle toho výsledků řešila dál nechat si vypsat zadanku do poradny prevence a tam se kouknou na čípek zda je ok ...jinak očkování je celkem k ničemu pokud bude hpv pozitivní je na 9 typu a HPV je cca 100-150 typu ...a je na 7-9 let podle imunity a pak se jede od 0 opět ...posílit imunitu je super čínské houby ,lepší jídelníček ,méně stresu atd...
@1772 u nás taky 3500 a tři dávky, stejně jako píšou holky...
@apokalismus Tak to ta cena vyjde přibližně cca stejně jako před 18 lety, kdy jsme na tom byla já (Gardasil, dřív se to jmenovalo myslím jinak, ale prostě ta vakcína s více kmeny, řekla jsme si, když už, tak teda tu účinnější) a myslím, že jsem taky platila 3x něco přes 3000, celkem to bylo kolem 10 000. Takže stejně jak teď. U dcery rozhodně chci nechat naočkovat v rámci prevence, kdy to bude zdarma.
@kessien ne nezabrání. Ségra je očkovaná a stejně rakovinu dostala, to samé švagrová, teta.... Všechny ženy u nás v rodině jsou očkovaný...
Ascus je dle naší lékařky mírná odchylka od normálu a neznamená vůbec nic. Stačí chodit na kontroly co 4-6 měsíců, může se to samo zlepšit. .ohlo k tomu dojít i po prodělané nemoci či zánětu. Dcera ( 23let) bere léky na snížení imunity z důvodu jiné autoimunní choroby, tento nález má normálně právě proto, že tělo se nedokáže samo bránit. Jednou ji vyšel i Lsil a je pouze sledována. Na kontroly chodí pravidelně, lékařka dokonce dělala ten "lepší" hrazený stěr. Teď naposledy měla opět Lsil, má přijít zase za 5 měsíců. Očkovaná není a ani by se nedala, nejsem ani já. Zrovna při poslední návštěvě mi sestřička říkala, že její vnučka ve věku mé dcery má i přes očkování nález Lsil, že to teď řeší......🥴.
Být tebou, maximálně bych posílila imunitu a počkala, co vyjde příště. Není důvod k panice. 🍀
Mám stejný problém, s očkováním jsem neváhala. Cenu cca 12 tis mohu potvrdit.
Taky jsem nasadila Papilocare na přeléčení. Bohužel se dostavila alergická reakce. Kdyby někimu pomohlo dvoutýdenní balení, ráda posunu dál