icon

Vysoké TSH, snížená funkce štítné žlázy před otěhotněním

misaskul
3. čer 2015

Chtěli jsme se začít snažit o třetí miminko (první dvě těhotenství byla plánovaná a vše OK), ale začaly mi 60ti denní MS cykly a do toho mi bylo zjištěno z krve TSH o hodnotě 15, takže mě čeká návštěva endokrinologie. Nikdy jsem se štítnou žlázou problém neměla, až teď. Máte podobnou zkušenost? Jak probíhala léčba a jak dlouho vám trvalo než se zadařilo otěhotnět?

hojda
•
3. čer 2015

Já doporučuji se podívat na tradiční čínskou medicínu, která to umí srovnat přírodní cestou.

pavlisek1511
•
3. čer 2015

ahoj, já jsem měla také špatnou štítnou žlázu hlavně hodnoty TPO a trvalo rok než se to podařilo léky srovnat. Jde o to, že trvá než se nastaví správná dávka léku, začínala jsem na malých dávkách a postupně se to zvyšovalo a zvyšovalo a také je problém najít endokrinologa, je jich málo a mají dlouhou čekací lhůtu. Jo a k miminku jsme se dopracovali až za další 3 roky, ale to asi nesouvisí se štítkou. Tak hodně štěstí, Pavlína

misaskul
autor
•
4. čer 2015

@hojda Čínská medicína? A kde se o tom dozvím víc?
@pavlisek1511 Ano, čekací lhůty skoro 2 měsíce (v našem případě)...

minerva
•
4. čer 2015

Objednej se na endo, dostaneš léky, hladina se postupně sníží. Ničeho se neboj. Já otěhotněla po pár měsících.

zo_ja
•
4. čer 2015

Návštěvu endokrinologie neodkládej, u špatné fce štítné žlázy hrozí rané potraty (nemusíš ani vědět), nižší IQ mimnka (ne třeba dramaticky, ale prostě o pár čísel nižší než by mělo, kdyby bylo vše ok, což je škoda), a může být problém donosit.
Záleží na hodnotách, toho, jak lékař trefí dávkování a reakci těla. Otěhotnění problém být nemusí, ale je určitě lepší, když se začne před tím, v někt. těh. mají něk. ženy větší výkyvy a hůř se pak diagnostikuje, jestli je to rekací na léky nebo vlivem hormonální hladiny v těh.
Určitě zachovej klid, se štítkou má problém dnes skoro každej, a je lepší, když se to řeší včas.

misaskul
autor
•
4. čer 2015

@minerva Jsem už objednaná, děkuji.
@zo_ja Také díky za názor (uklidňující), o těch potratech v souvislosti se štítnou žlázou vím, četla jsem si o tom už něco málo. Také si myslím, že je rozhodně lepší řešit to rovnou, než bude pozdě. Jen ta čekací doba skoro 2 měsíce je nešťastná... ☹

hojda
•
4. čer 2015

@misaskul Zadej si do google třeba TCM Bohemia. Nám to pomohlo na kašel, jinak by měla malá už kortikoidy. Ptala jsem se tam I na štítnou žlánu a prý to umí těmi bylinkami upravit, snadnějí jde pokud je činnost zvýšená, ale umi I tu sníženou, jen to trvá delší dobu.

misaskul
autor
•
4. čer 2015

Je tu ještě někdo se stejným zdravotním problémem, kdo plánuje založení rodiny????