Vysoké TSH, snížená funkce štítné žlázy před otěhotněním

misaskul
3. čer 2015

Chtěli jsme se začít snažit o třetí miminko (první dvě těhotenství byla plánovaná a vše OK), ale začaly mi 60ti denní MS cykly a do toho mi bylo zjištěno z krve TSH o hodnotě 15, takže mě čeká návštěva endokrinologie. Nikdy jsem se štítnou žlázou problém neměla, až teď. Máte podobnou zkušenost? Jak probíhala léčba a jak dlouho vám trvalo než se zadařilo otěhotnět?

hojda
3. čer 2015

Já doporučuji se podívat na tradiční čínskou medicínu, která to umí srovnat přírodní cestou.

pavlisek1511
3. čer 2015

ahoj, já jsem měla také špatnou štítnou žlázu hlavně hodnoty TPO a trvalo rok než se to podařilo léky srovnat. Jde o to, že trvá než se nastaví správná dávka léku, začínala jsem na malých dávkách a postupně se to zvyšovalo a zvyšovalo a také je problém najít endokrinologa, je jich málo a mají dlouhou čekací lhůtu. Jo a k miminku jsme se dopracovali až za další 3 roky, ale to asi nesouvisí se štítkou. Tak hodně štěstí, Pavlína

misaskul
autor
4. čer 2015

@hojda Čínská medicína? A kde se o tom dozvím víc?
@pavlisek1511 Ano, čekací lhůty skoro 2 měsíce (v našem případě)...

minerva
4. čer 2015

Objednej se na endo, dostaneš léky, hladina se postupně sníží. Ničeho se neboj. Já otěhotněla po pár měsících.

zo_ja
4. čer 2015

Návštěvu endokrinologie neodkládej, u špatné fce štítné žlázy hrozí rané potraty (nemusíš ani vědět), nižší IQ mimnka (ne třeba dramaticky, ale prostě o pár čísel nižší než by mělo, kdyby bylo vše ok, což je škoda), a může být problém donosit.
Záleží na hodnotách, toho, jak lékař trefí dávkování a reakci těla. Otěhotnění problém být nemusí, ale je určitě lepší, když se začne před tím, v někt. těh. mají něk. ženy větší výkyvy a hůř se pak diagnostikuje, jestli je to rekací na léky nebo vlivem hormonální hladiny v těh.
Určitě zachovej klid, se štítkou má problém dnes skoro každej, a je lepší, když se to řeší včas.

misaskul
autor
4. čer 2015

@minerva Jsem už objednaná, děkuji.
@zo_ja Také díky za názor (uklidňující), o těch potratech v souvislosti se štítnou žlázou vím, četla jsem si o tom už něco málo. Také si myslím, že je rozhodně lepší řešit to rovnou, než bude pozdě. Jen ta čekací doba skoro 2 měsíce je nešťastná... ☹

hojda
4. čer 2015

@misaskul Zadej si do google třeba TCM Bohemia. Nám to pomohlo na kašel, jinak by měla malá už kortikoidy. Ptala jsem se tam I na štítnou žlánu a prý to umí těmi bylinkami upravit, snadnějí jde pokud je činnost zvýšená, ale umi I tu sníženou, jen to trvá delší dobu.

misaskul
autor
4. čer 2015

Je tu ještě někdo se stejným zdravotním problémem, kdo plánuje založení rodiny????