Zapomenutý tampón a bazén. Hrozí infekce?

sfet
14. říj 2023

Dobrý večer přeji. Dnes se mi stala jedna věc, prvně v životě. Byla jsem plavat v bazénu v aquaparku a dávám si tampon. Dávám si ho vždy i mimo menstruace, trpím na výtoky a kvasinky a záněty, dávám si probioticke tampony Ellen, což mi radili i v lékárně. A zapomněla jsem si ho vyndat. Kdybych měla menstruaci, tak mě to napadne asi, ale já ji nemám aktuálně, nestíhala jsem moc, tak zapomněla. A měla v sobě 3 hodiny po. No hned vyndala, osprchovals, trochu mě tam jakoby svědí, asi hrozi nejspíš jen infekce, ne?

veronicka89
14. říj 2023

A pomaha to? Me to prijde tak nejak ten tampon ze nasaje dovnitr vsechny hnusy...

veronicka89
14. říj 2023

Jinak co by se melo stat ? Kdyz jsem na dovolene tak mam tampon dokud je ok ... takze 2h...3h...i dele ...takze nevim co resis ;)

sfet
autor
14. říj 2023

@veronicka89 tak je to speciální probioticky tampon, dražší od normálního a kolikrát ho vytáhnu spolu s výtoky, které by jinak šli ven do vody. Cítím se jistější s ním.

fyii
14. říj 2023

@veronicka89 nepomaha to. Zkousela jsem to taky a rozdil mezi normalnim minimalni.

hasara33
14. říj 2023

@sfet v první řadě bych radila vyměnit tampony za kalíšek, protože probiotický tampón asi neznamená voděodolný, takže ta voda se ti tam stejně dostane, kdežto s kalíškem ne......jinak já tyhle tampony neznám, respektive nemám vyzkoušeno, ale nemyslela bych, že 3 hodiny po koupání mohou něco způsobit 🤷 nicméně jestli jsi k tomu hodně náchylná, tak to asi možné je .... vyčkej jestli to přejde samo a pokud ne, zkusila bych něco z lékárny na kvasinky, protože svědění obvykle značí kvasinky 🤷

zelenaesmolda
14. říj 2023

@hasara33
Taky me hned napadlo,ze kalisek dava vetsi smysl

veronicka89
14. říj 2023

No jako ono ale kalisek chrani vstup dovnitr za cipek...ale podle me ty kvadinky se normalbe stejne spis drzi vepredu ..takze ten kalusek je taky na prd ...ja bych si mozna spis udelala nejakou krstsi jogurtovou sedaci lazen ...nebo jinou po bazene hned doma...

boruvkovykoblizek
14. říj 2023

Jsou tampony přímo do bazénu, které vodu odpuzuji, protože jsou napustene vazelinou. Takže i pokud zůstal déle, než by měl, asi bych se nebala. Ale normální tampony vodu nasakuji, takze tam si myslím, ze je i riziko infekce daleko vyšší než be, protože jak se psalo už výše, natáhne do do sebe všechny ty hnusy a to je přímo ráj pro bakterie a narušení poševní mikroflóry.