Kvasinková infekce před a při menstruaci - jak se jich zbavit?

janca2000
16. kvě 2021

Ahojte. Jdu sem s problémem, který mě už nějaký ten měsíc trápí, a to (pravděpodobně) kvasinkové infekce před menstruací a během ní.
Nikdy jsem na kvasinkové infekce netrpěla a začalo to asi v únoru tohoto roku a pokračuje to s každou menstruací.
Nemůžu se toho nějak zbavit. Přečetla jsme si na internetu několik článků a tipů, co dělat - takřka vše dodržuji a stále se vrací.
Nosím pouze vložky, pravidelně je měním (v noci se to sice nedá, ale přes den max po 3 hodinách, i když mám menstruaci slabou), sprchuji se ráno a večer (mimo menstruaci jen jednou denně), celý život se tam dole správně utírám. Koupila jsem si v lékárně clotrimazol vaginální tablety a krém, kremem jsem i mazala partnera, ale stale se s každou menstruací infekce vrací. Taky už asi dva měsíce se po pohlavním styku jdeme osprchovat, abychom předcházeli problémům. Jinak partner žádné příznaky nemá.
Infekce vždy přichází tak 3 dny před začátkem menstruace a po celou dobu menstruace se mnou zůstává a pak je zas na několik dní pokoj.
Užívám hormonální antikoncepci (sunya) asi rok a čtvrt, nikdy jsem s ni problém neměla.
Budu ráda za tipy, co pomohlo vám a jak se infekci vyvarovat.

ema90
17. kvě 2021

@janca2000 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ Nikde nepisete o navsteve gynekologa.
Tim bych zacala.

majili
17. kvě 2021

@janca2000 na kvasinky pomaha omezit cukr a mne pomohlo jist co nejvice jogurtu a probiotika. Ale jak je v komentari vyse, chtelo by to urcite na gyndu, pokud se ti to takto casto opakuje.

vanda098
17. kvě 2021

Kamoske sa to robilo presne z antikoncepcie.. sla s tým na imunologiu, urobili jej stery, dali lieky a už je ok