Zkušenost z lékařské pohotovosti: Neodbytné příznaky po kyretáži
Holky jdu se jen vypsat, postěžovat si na naše zdravotnictví a dušovat se ať se nikdy nikde nenecháte odbýt. Minulý týden jsem byla na kyretáži (miminko se přestalo vyvíjet v 8tt) ráno jsem šla na zákrok, odpoledne domů že je vše ok (i jsem se cítila v pořádku) a těšila se na velikonoce. O 2 dny později jsem z ničeho nic dostala zimnici a horečky a radši jsme vyrazili na pohotovost, kde mě prohlédli, nasadili antibiotika a poslali domů. Další den se stav zhoršil, horečky nešli srazit, začala jsem zvracet a dost mě rozbolel podbřišek a záda v oblasti beder. Vyrazili jsme znovu na pohotovost, kde mi sestra ve dveřích řekla, že je to jasnej Covid, že mě doktorka ani nechce vidět protože podle zprávy ze včera jsem zaléčená tudíž se nejedná o gynekologický problém ale o jasnej Covid a poslala mě domů. Po manželově naléhání nás vyhnala na interní pohotovost , že na gynekologii se mnou prostě nic dělat nebudou (aniž by mě kdokoliv alespoň prohlédl). Lékař z interní pohotovosti si klepal na čelo jestli jsou tam normální a měl asi půl hodinový rozhovor s gynekologii, kde si doktorka stála za svým, že to prostě nemůže být gynekologický problém. Tam mi udělali antigen který vyšel negativní a začal psát příjem, že si mě tedy nechají u nich na interním. Než to stihl dopsat, volala lékařka z gyndy, že mě tam teda holt přijmou. Po dost bolestivých vyšetřeních usoudila že je to na další revizi a to ještě tu noc. Lékařka a ostatní byli nakonec milí,ale pořád rozmlouvám manželovi sepsání stížnosti. Tak toť moje zkušenost.
Já bych to teda rozmázla, vždyť takovýhle přístup by někoho mohl taky stát život 🤨
Tak presne z tohoto duvodu jsem revizi odmitla a radeji to nechala na prirode. Predstava, ze mi vyskrabuji delohu a jeste me u toho nejak zrani nebo to udelaji blbe...ne, dekuji pěkně. Rozmazla bych to. A preji ti, at jsi v poradku 🤞
@zelenaesmolda
@klokanka31 já nevím holky, bude to slovo proti slovu, dokonce mi nedali zprávu z předchozího dne ani tu z interní pohotovosti, že je k ničemu nepotřebuji a oni si je tam založí a já neměla sílu se s nima hádat a už jsem chtěla vypadnout domů a mít klid.
@martiniquest no jelikož už bylo miminko bez srdeční akce 6 týdnů a nic se nedělo jsem už jaksi úplně neměla na vybranou a už jsem to chtěla mít za sebou abych si to v sobě mohla uzavřít.
Tak kdyz je tam zalozena a nakonec te prijali protoze to bylo nutne tak dukaz existuje ne?
No tak asi moc dobře věděli proč ti žádnou zprávu nedali. Ale stejně bych si stěžovala.
Ano, to je normalni. Telo vypuzuje mrtvy plod po cca 5-6 tydnech. Pokud nemas horecku/bolesti, je vse v poradku. Ale chapu ten aspekt uzavreni. Ja cekala jen tyden, neb jsem ho mela uz 4 tydny mrtve a nevedela to.
@zelenaesmolda jo tak to každopádně, mají to i v počítači všechno zapsané.
@klokanka31 já vím že tenhle jejich přístup nebyl v pořádku, ale mě se s nima už vážně nechce handrkovat, ještě si o tom promluvim s manželem protože zase na druhou stranu máte pravdu v tom že nékdo jiný tenhle přístup může odskákat zdravotně víc..
@martiniquest u mě se právě nic nedělo a bylo mi pořád tak strašně zle, že jsem byla fakt ráda že.mi s tím pomůžou... teď už se na to koukám úplně jinak, ale v tu chvíli to pro mě byla šílená úleva.
zprávu si můžeš vyžádat i zpětně, máš nárok nahlížet do své dokumentace..
Hlavně ať jsi brzy v pořádku, já to měla podobné, ale naopak mě na tu druhou revizi hnali až moc rychle a nakonec byla zbytečná, což tedy úplně za zlé na nikomu nemám. U tebe byl ten jejich přístup hodně špatný, ještě že si měla na interně zastání.
Určitě si stěžuj, tohle neni normální. Zpravy evidovane7 urcite6 jdou pro pojišťovnu, to bud v Klidu, zadarmo nic delat nebudou. Takový přístup gynekologie bych vubec nenechala být....jen do toho.
@klovalka Ale dobré si k tomu nastudovat paragrafy - mně takhle v nemocnici tvrdili, že pokud chci, tak si musím dát žádost a oni ji schválí a mají na to 30 dní a teprve pak se můžu podívat a případně si i něco ofotit. Už jsem to pak neřešila, hlavně ty největší problémy v té dokumentaci nebyly, jako: "Než půjdete za malým, tady si rychle sedněte, změříme tlak. Jéje, nemůžu najít dlouhou manžetu, to nevadí." Omotala manžetu kolem předloktí a naměřila šílená čísla a všichni se divili, že mám tak šílený tlak a v klidu běhám po oddělení. Pak jsem se začala měřit vlastním tlakoměrem a najednou to šlo dolů, tak mě napadlo zkusit omotat tu manžetu jen tak hala-bala kolem předloktí - a bác, přes 200.
@klovalka jojo vím ale musím podat žádost jak píše @merope
@eviicka doufám že teď už to bude ok a nebudu mít nějaký problémy do budoucna 🤔 asi doktor z interního lékařku trochu nahlodal když si to pak z ničeho nic rozmyslela 🤦♀️ no příště už vím kam určitě s problémem nejezdit.
@vendelinka08 to ano, ale jak už jsem psala bude to slovo proti slovu, nahraného nic nemáme a přece mě nakonec přijali, já nevím jestli se mi do toho chce pouštět 🤦♀️
@merope ano, musela bych taky podat žádost 🤔
A můžu se zeptat, v jaké jsi byla nemocnicí? Klidně do IZ. Tento přístup totiž dost odpovídá naší nemocnici, takže bych se nedivila 🙈
U mě bohužel po těchto dvou revizích čekala za půl roku ještě třetí (další zamlklé těhotenství), strach jestli budu pak v pořádku jsem měla veliký. Po plánované půlroční přestávce jsem znovu otěhotněla a i když mi bylo skoro 40, těhotenství a porod všechno bez nějakých problémů a komplikací. Jen mi prý ultrazvukem důkladněji kontrolovali placentu. 🙂
@nazka nebudu se nijak upejpat, byli to Domažlice 😶
@eviicka já teď nemám v plánu miminko, ale třeba za rok, dva už budu mluvit jinak, tak se budu modlit aby nebyli komplikace (srůsty apod), jelikož o rizicích nebo možných komplikacích nepadlo v nemocnici jedno jediný slovo, jakoby absolutně žádné neexistovali 🤦♀️
Ja bych se pustila, protože když jsem byla po revizi, tak doktor mě upozornil, ze kdyby byly horecky teploty, hned přijít a kontrola. Normálně to zanedbali, a ano slobo proti slovu. Tak he to vzdy. Nikdo so lredem nic nenahrává. Měli tě přijmout hned. Ja mela zvysenou teplotu, bolest zad, hned jsem dostala atb a kontrola
@vendelinka08 to bych netrvdila, ze si nikdo nic nenahrava. Já zapínám nahrávání vždy, když jdu řešit nějaký problém, ať pohotovost, nemocnice, úřad… je to tvoje ochrana, pak mas důkaz a ne slovo proti slovu. Ono se dá v pohodě i ta dokumentace zfalšovat 🤬🤬🤬
Pozor - žádost právě podávat nemusíš, to oni jen kecají. Ale teda na konkrétní "jak na to" bych se musela zeptat Ágnes Němečkové a lidem kolem spolků za práva pacientů. Protože takovéhle podávání žádostí je právě jiný způsob (mi přijde) pro vyjádření, že teda jako ti tu dokumentaci ukázat nechtějí, protože v ní jsou nějaké problémy.
@vendelinka08 mě bylo jak po revizi tak potom v pátek řečeno to samé, že kdyby se cokoliv dělo okamžitě přijet a pak mě v sobotu vyhodí bez vyšetření že je to Covid 🤮
@veroniquecz mě opravdu nenapadlo zapínat nahrávání, vůbec jsem netušila že to bude potřeba. Doufám že žádné příště nebude, ale kdyby náhodou tak tam už mě nikdo nedostane párem volů.
@merope aha.. takže ještě tahanice s tímhle.
Jestli to chce partner táhnout dál, tak ten spolek je tuším Juno a určitě ti rádi pomůžou, protože tohle je fakt nebezpečný úlet
Jako nešla bych do konfliktu s nějakou velkou nadějí na odškodné a podobně, ale asi je dobrý nápad nenechat to být. Budou to muset prošetřit, bude to pro ně práce navíc a nepříjemnost a možná (moooožná) si pak rozmyslí, jak se chovají k pacientům. A nebo taky ne. Ale neprojde jim to až tak lehce.
Hele na takovýhle věci se taky běžně umíralo. Mohla jsi se nechat odbýt, doma dostat sepsi a malá by byla bez mámy. Mě úplně děsí, co se ti všechno stalo, fakt mám pomalu denně slzy v očích, jak to čtu.
@merope děkuju mrkneme na to
@inssomnia ne to vůbec, jestli podáme stížnost tak jen pro to, aby se to nestalo někomu dalšímu o žádné odškodné nám nešlo a vlastně nás to ani nenapadlo.. upřímně když mě z gyndy vyhnali, chtěla jsem domů, ani na tu interní ambulanci už jsem nechtěla. Byla jsem strašně unavená, rozbolavělá a jediný co tak jsem chtěla být v klidu v posteli a spát. Děkuju manželovi že mě nakonec přemluvil a šli jsme tam, protože jak píšeš mohlo to dopadnout jinak no 🤷♀️
Jasně, to nebylo vůbec proti tobě, to jsem reagovala na komentář nademnou. Ona stačí jedna taková zkušenost a pak už je člověk obezřetný. Mě se to takhle už c krát vyplatilo. Proste doktor, nemocnice, úřad atd. Nahravam. Oni pak z lidi Radi dělají de*ily…. Držím pěsti ať je brzy lip 🍀♥️
A jinak ano, stížnost bych rozhodne podala. Mas FB? Je tam skupina, kde ti s ní pomohou. Už jen kvůli tomu, aby se to neopakovalo 🙏
@merope agnes už ne, ta už nemá s osvětou nic společného. Jediné Petra Langová.
@veroniquecz jojo koukala jsem na to, asi se na ně tedy obrátíme jestli dokážou pomoct.
@veroniquecz Tak já zase raději komunikuji s Agnes.
@merope tak po tom co předvedla teda fakt ne. 🙄🤦🏻♀️

A proc mu to rozmlouvas?Ja bych si stezovala