Argumenty lékaře, který je pro očkování - nepřesvědčil
Dnes soud rozhodl, že v demokratické svobodné společnosti není zásahem do svobody a práv rodičů, když je po nich vynucováno povinné očkování. Dokonce na jedniččce dnes o půl čtvrté proběhla debata, která mě teda zvedla ze židle. V podstatě bylo řečeno (i soudem), že v rámci ochrany veřejného zdraví většiny, je etické obětovat pár jedinců ,kteří to odnesou postižením, protože tuto možnost opravdu u některých "jedniců" připouštějí. Jsem teď vzteky mimo, takže nejsech schopná uvést jména diskutérů, ale pán obhajující očkování, místo argumentů chrlil vágní vatu, která opravdu neměla jedinou sémantickou jednotku, hodnou pozdějšího využití jako pádného argumentu.
Já nejsem ani zaástánce ani odpůrce očkování, ale snažím se už pár týdnů sehnat dostatek informací, abych se za pár týdnů, mohla zodpovědně rozhodnout, zda a čím očkovat své dítě.
Tuto diskuzi nezákládám proto, aby se znovu omílaly argumenty z podobných diksuzí. Zakládám ji proto, abyste se (prosím smysluplně, ne demagogicky či slaboduše) vyjádřili k následujícímu odkazu na rozhovor s lékařem, který měl vyvrátit argumenty odmítačů očkování a uklidnit rodiče, které například vylekaly názory dr. Elekové. Opravdu by vás tento rozhovor (diskuze) uklidnil??? Už jen kolik konkrétních případů (dotazů) mu poslali rodiče dětí, které evidentně zůstaly postižené (ale dle lékaře jen náhoda, že se to projevilo zrovna 3 dny po očkování..) V jednom případě dokonce sám už neví a přiznává, že zde už by o následek očkování jít mohlo a že by dál očkovat nedoporučoval. No mě tento rozhovor "fakt uklidnil" a hned "mám jasno". Taky to na vás působí tak objektivně profesionálně uklidňujícím dojmem pod návalem faktů?
Zakládám, otvírám diskuzi, ale musím se jít uklidnit, protože nutit někoho k něčemu s rizikem (prokázaným), že bude mít postižené dítě, je na mě moc.
a tech videi mam spoustu...me by dlouho trvalo to psat...se 4ma moc nezvladam
@lajla díky,pak kouknu 🙂
@marsrutka Prosím, odejdi z této diskuze nebo zkus pozměnit styl, jak se vyjadřuješ. Nyní nemám na mysli tvé myšlenky, postoje a názory, ale způsob, jak je prezentuješ a jak reaguješ na ostatní. Každá z nás mám možnost se rozhodnout podle sebe, ale nikdo z nás nemá právo urážet ostatní provokativním způsobem. Děkuji za pochopení.
@marecekavendulka Nevadí, když se odbočí od tématu, důležité je, když je téma potřebné, užitečné a diskuze je živá.
@dzungala gratuluji a hodně zdraví miminku i tobě 🙂
... a nic se nedozvíme, jestli bylo miminko narozené v termínu, bylo i předtím zdravotně úplně OK, jak proběhl porod a dny po něm, čím bylo dítě krmeno (MM, UM), jak bylo léčeno, atd, atd., atd., tolik věcí mohlo přihoršit ... plus je prokázáno, že očkovaní mohou být skrýtými přenašeči (čili právě ito, že se rodiče a okolí nechali očkovat, mohl být zdroj).
Nic, co by mě osobně přesvědčilo pro očkování, negativa vakcinace vnímám po našich zkušenostech jako větší riziko.
umřel někdo po očkování? nebo někdo umřel protože očkován nebyl?
co takže?
Miminko nemohlo být řádně naočkované,protože bylo příliš malé. To je jako bych řekla,že 2 měsíční dítě zemřelo na záškrt a dávala to za vinu neočkování. v tak malém věku prostě děti nejsou plně doočkované a ti rodiče,pokud propagují očkování pro těhotné,tak to jen svědčí o jejich absolutní nevědomosti. A mrzí mě,že se nechají takto využít k propagandě. Ve mně to vyvolává smutek nad smrtí dítěte,která je vždy hrozná,ale nic víc.
Nemá smysl vůbec reagovat na někoho, kdo popírá úmrtí po očkování.
@marecekavendulka no jenže ona v tom článku žádá, aby se očkovaly těhotné ženy, asi aby bylo dítě už rovnou "naočkované". já bych se jako těhotná nenechala očkovat ani za nic, nehledě na tom, že by to na nějakých těhotných museli otestovat. 😠
Přála bych vám vidět mého syna jak vypadal v patnácti měsících po naočkování vakcínou Priorix!!
A čistě můj názor: rodiče naočkovaných dětí se bojí dětí nenaočkovaných nebo naočkovaných jen částěčně. Dle krevních testů - moje částečně naočkovaná dcera má dostatečné protilátky proti nemocem obsažených v povinných vakcínách. Můj syn, který je proočkovaný více než dcera, hexou dokonce kompletně, protilátky nemá..
Takže moje otázka zní: Kdo kontroluje plně proočkované děti, zda mají protilátky a zda nejsou naopak rizikové oni pro nás (pro nás, co nemůžeme být ze zdravotních důvodů plně proočkovaní)??!!
@very To je právě ten vtip. Povinné očkování je tu proto, aby děti, které být očkované nemohou nebo u nichž se nevytvoří protilátky, nebyly ohrožovány dětmi, které očkované nejsou z rozhodnutí rodičů.
Celá diskuze kolem očkování vznikla hlavně proto, že svědci úmrtí na nemoci, které dnes známe jen podle názvu(díky očkování!), už tu povětšinou mezi námi nejsou nebo je málo posloucháme. Ještě v generaci našich prarodičů se na ně běžně umíralo a nebo byly trvalé následky a pokud bude přibývat rodičů, kteří odmítají naočkovat svoje děti, se zase na ně bude umírat.
To dite ockovat nemohli i kdyby chteli, ockuje se az ve 3-4 mesicich. Chytl to od dospelaka, to je jasny, takze nabadat by meli k ockovani dospele populace, pokud by to melo davat smysl
Tusim za tim kampan, namirenou na tehotne. Produkt bude ockovani v tehotenstvi/pri jeho planovani. Cilova skupina jsou budoucí matky, ktere si to ze strachu nechaj napichat ve velkym. Jen doufam, ze jim to nebudou pichat az v tehotenstvi, ale predem. To by bylo tuktuknacelo.
zajimave: u nas se to ockuje v 9. tydnu, na vsech zahranicnich webech o tehle kauze pisou, ze to lze nejdriv ve 4 mesici
Díky synovi jsem byla nucena dohledat a zjistit mnoho informací..
Normální rodič, asi hned s miminkem nejezdí "po světě"..maminka se s miminkem teprve sžívá..takže bych neočkovala hned hned, ale nejprve bych každé jedno dítě nabrala na imunitní testy..samozřejmě peníze pro stát navíc.. A pak bych roztřídila děti v pohodě očkovatelné a očkovatelné s rizikem.. Můj názor, který si držím několik let..
@very To je sice rozumné, ale je to stejné, jako by se každá mladá žena, než začně brát antikoncepci měla otestovat, jestli nemá vrozenou poruchu srážlivosti. Ale nedělá se to, nejsou na to peníze, lidi radši trvají na Paralenu na recept(a nejradši by na recept i kapky do nosu) než aby zaplatili 20 korun a ty peníze se utratily za něco užitečnějšího.
@juliemedvedova Já nechci odporovat.. Máme hemofilii v rodině.. , ale tyto dvě věci nejsou totéž.. Antiko není životně důležitá, očkování v některých případech ano.
Ale chápu argument o těch lécích..je to tak, ale z důvodu, jak se v naší zemi žije..
@juliemedvedova Tak mi řekni, proč se povinně nepřeočkovávají dospělí? Proč jen děti? Dospělých je mnohem víc a je tedy větší šance, že se od nich děti nakazí. Nemá tu tvá teorie (či obecně teorie o kolektivní imunitě) docela mezery? Jakto, že mezi dospělými neřádí např. záškrt, či neprobíhají epidemie černého kašle?
@betelgeuzz vsak jo,presne tak jsem to pochopila.je smutne,ze je x veci nedoporucovanych tehotnym,ale ocko mezi ne nepatri.

ikarkulka @marsrutka "Zkratka neverim tomu ze zdrave telo s vyvazenym imunitnim systemem by si nedokazalo poradit se vsim co mu prijde do cesty" Tak na co tedy očkování? To byla citace jedné tady proti očkování, ta věta je jasný blábol