Argumenty lékaře, který je pro očkování - nepřesvědčil
Dnes soud rozhodl, že v demokratické svobodné společnosti není zásahem do svobody a práv rodičů, když je po nich vynucováno povinné očkování. Dokonce na jedniččce dnes o půl čtvrté proběhla debata, která mě teda zvedla ze židle. V podstatě bylo řečeno (i soudem), že v rámci ochrany veřejného zdraví většiny, je etické obětovat pár jedinců ,kteří to odnesou postižením, protože tuto možnost opravdu u některých "jedniců" připouštějí. Jsem teď vzteky mimo, takže nejsech schopná uvést jména diskutérů, ale pán obhajující očkování, místo argumentů chrlil vágní vatu, která opravdu neměla jedinou sémantickou jednotku, hodnou pozdějšího využití jako pádného argumentu.
Já nejsem ani zaástánce ani odpůrce očkování, ale snažím se už pár týdnů sehnat dostatek informací, abych se za pár týdnů, mohla zodpovědně rozhodnout, zda a čím očkovat své dítě.
Tuto diskuzi nezákládám proto, aby se znovu omílaly argumenty z podobných diksuzí. Zakládám ji proto, abyste se (prosím smysluplně, ne demagogicky či slaboduše) vyjádřili k následujícímu odkazu na rozhovor s lékařem, který měl vyvrátit argumenty odmítačů očkování a uklidnit rodiče, které například vylekaly názory dr. Elekové. Opravdu by vás tento rozhovor (diskuze) uklidnil??? Už jen kolik konkrétních případů (dotazů) mu poslali rodiče dětí, které evidentně zůstaly postižené (ale dle lékaře jen náhoda, že se to projevilo zrovna 3 dny po očkování..) V jednom případě dokonce sám už neví a přiznává, že zde už by o následek očkování jít mohlo a že by dál očkovat nedoporučoval. No mě tento rozhovor "fakt uklidnil" a hned "mám jasno". Taky to na vás působí tak objektivně profesionálně uklidňujícím dojmem pod návalem faktů?
Zakládám, otvírám diskuzi, ale musím se jít uklidnit, protože nutit někoho k něčemu s rizikem (prokázaným), že bude mít postižené dítě, je na mě moc.
chyba jak blazem mysleno Kýžený nikoliv tížený 🙂)) ach ten mobil 😖 😠
My jsme měli živé vakcíny povoleny až od 2 roku a jsem za to ráda, dnes očkují miminka již po porodu, ale dříve se očkovali děti prý déle po porodu, ale určitě to není dobré z očkováním přehánět a dát jen na jednoho lékaře, já jsem přemýšlela nechat syna oočkovat proti klíšťatům, ale neurolog mi to rozmluvil, že byli u dětí špatné reakce, tak jsem od toho upustila, takže každý lékař jiný názor!

Přímo moje znama je Magistra a jeji manžel dětský pediatr naočkovali sve dite (chlapečka) ve 3 mesících hexou+prevenarem opravdu myslicí si že dělají nejlepe ovšem chlapečkovi se rozjel pneumokok a to takovym stylem ze hospitalizace v nemocnici mesic .3 x umelý spanek+magneticka resonance a vyměna krve'! Nic mene mam v mem okoli jeste dve velmi spatne rekace na toto ockovaní.Ja osobne jsem zastance ruzumneho ockovani a ROZHODNĚ MOŽNOST VOLBY ČÍM BUDU OČKOVAT A V JAKEM SCHEMATU! Mé dítě jsem nechala očkovat ve schematu 2+1 pediacelem v 6-8 a 15 měsících. Mimochodem jsem sama byla na konzultaci u nejvyšších pro jihomoravský kraj a jasne byla recena jedna vec schema , že to co a jak jsme ockovali je šetrnejší a tížený efekt stejny. (zloutenku doočkuji cca kolem 12 roku). Pokud nejsou rodice lehkých mravu tak težko daná žloutenka se šíří pouze telním sekretem.
Ps. chlapeček samozřejmě nebyl nemocen