Argumenty lékaře, který je pro očkování - nepřesvědčil
Dnes soud rozhodl, že v demokratické svobodné společnosti není zásahem do svobody a práv rodičů, když je po nich vynucováno povinné očkování. Dokonce na jedniččce dnes o půl čtvrté proběhla debata, která mě teda zvedla ze židle. V podstatě bylo řečeno (i soudem), že v rámci ochrany veřejného zdraví většiny, je etické obětovat pár jedinců ,kteří to odnesou postižením, protože tuto možnost opravdu u některých "jedniců" připouštějí. Jsem teď vzteky mimo, takže nejsech schopná uvést jména diskutérů, ale pán obhajující očkování, místo argumentů chrlil vágní vatu, která opravdu neměla jedinou sémantickou jednotku, hodnou pozdějšího využití jako pádného argumentu.
Já nejsem ani zaástánce ani odpůrce očkování, ale snažím se už pár týdnů sehnat dostatek informací, abych se za pár týdnů, mohla zodpovědně rozhodnout, zda a čím očkovat své dítě.
Tuto diskuzi nezákládám proto, aby se znovu omílaly argumenty z podobných diksuzí. Zakládám ji proto, abyste se (prosím smysluplně, ne demagogicky či slaboduše) vyjádřili k následujícímu odkazu na rozhovor s lékařem, který měl vyvrátit argumenty odmítačů očkování a uklidnit rodiče, které například vylekaly názory dr. Elekové. Opravdu by vás tento rozhovor (diskuze) uklidnil??? Už jen kolik konkrétních případů (dotazů) mu poslali rodiče dětí, které evidentně zůstaly postižené (ale dle lékaře jen náhoda, že se to projevilo zrovna 3 dny po očkování..) V jednom případě dokonce sám už neví a přiznává, že zde už by o následek očkování jít mohlo a že by dál očkovat nedoporučoval. No mě tento rozhovor "fakt uklidnil" a hned "mám jasno". Taky to na vás působí tak objektivně profesionálně uklidňujícím dojmem pod návalem faktů?
Zakládám, otvírám diskuzi, ale musím se jít uklidnit, protože nutit někoho k něčemu s rizikem (prokázaným), že bude mít postižené dítě, je na mě moc.
@marecekavendulka neres zastance ockovani, veri ze delaji pro svoji rodinu to nejlepsi a to jim vytykat nemuzeme. Bohuzel spravnych informaci je dost pomalu takze se nemuzeme divit ze ockovani ma jeste porad svoje zastance. Jinak doktori a vedci na zapadni polokouli uz prokazali ze ockovani zpusobuje autismus, a tentokrat je nikdo nastesti nezabil nez s tim vysli na svetlo, takze jedine dobre pro nas 😅
@mimiveru původně jsem se do této diskuze vůbec míchat nechtěla. Ale tedy tvůj příspěvek to je síla.... Je vidět že o očkování nic nevíš a takto bagatelizovat stav věci je šílenství. Kdo si chce očkovat starými vakcínami a malinkaté miminka prosím, je to jeho volba. Ale laskavě zde nešiřte takovéto bludy 😝
@mimiveru agresivní mi přišla věta :"a ted diskutuj,vážená". a vubec celý tvuj postoj,to jak jsi svuj příspěvek podala. pokud jsem jen špatně pochopila psaný text,pak se omlouvám.
Jen pro maminky, ktere se na zaklade nejakych vet o smrti a trvalych nasledcich rozhodnou neockovat, doporucuji zaradit se na FB do skupinky Neverim mytou o skodlivosti ockovania... Sice Slovaci, ale maji alespon FAKTA 🙂 prectete si i ostatni, dekuji 🙂
@dzungala 😀 dobře ty 😀
@dzungala jenom detail k tomu očkování. Ono se hodně rádo v souvislosti s očkování uvádí, že způsobuje autismus (i ty vyhrané soudy). Ale ono je to pravda tak napůl.... Samo o sobě to žádné očkování neumí. Ty děti to prostě mají v sobě a očkování to akorát rozjede. Bohužel je ale dost možné, že bez očkování by se to nikdy neprojevilo, ale nikdo to nemůže nikdy 100% říct. To samé je ekzém a další věci....
@mimiveru Priste nezakladej zadne diskuzni forum, kdyz nediskutujes a delas si z toho srandu. Ti muselo byt jasny, ze se ozve nekdo, kdo s tvym nazorem nesouhlasi. Pokud to neuneses, je mi te lito 🙂 kazdopadne si otevri tu stranku, co jsem sem davala.... Mozna ti to pak uz jako blaboly pripadat nebude 🙂
@mimiveru proč musíš někoho urážet? Já to fakt nechápu.... Píšeš že zakladatelka neumí diskutovat, ale sama nejsi lepší. A to že bagatelizuješ nežádoucí účinky, je věc další.
Na vlastní oči jsem toho viděla poměrně dost, protože se částečně dětmi po očkování v rámci celostní medicíny zabývám a věř mi, není to moc hezký pohled.
Já osobně si myslím, že bez očkování je to krok zpět, ale se současným systémem očkování jdeme o 2 kroky zpět. A teorii že vědomě obětujeme pár jedinců pro dobro lidstava fakt neuznávám. Nehledě na to, že hexa stejně skoro neúčinkuje, MMR na to není o tolik lépe, už ot jsou prostě přkeonané vakcíny....
@mimiveru Reaguji na to, že v Německu je 90 % naočkovaných bez nařízení. Popravdě si myslím, že by to bylo i v ČR. Protože většina lidí očkovat chce. Já i přes špatné zkušenosti s vedlejšími účinky vakcíny očkuji dál. Jen chci mít tu svobodu očkovat v upraveném schématu přizpůsobeném konkrétnímu stavu konkrétního dítěte. Pokud mi toto nemá být umožněno a musím jet striktně podle tabulek, tak to mi vadí. A takových je podle mě hodně. Z mého okolí odkládá očkování hodně lidí, úplně neočkujících znám minimum.
Ale ale, tak koukám, že do diskuse opět přispívá někdo jako dáma XY, leč v bleděmodrém. Musím říct, že tě @dzungala fakt lituju. Je smutné, když lidé neumí pochopit pravidlo "i když máš jiný názor než já, jsi ok a můžeme spolu normálně, bez urážení a slovních výpadů komunikovat". No, tak hodně sil. 😉
@mimiveru blábol to není.zeptám se znova:JAK a ČÍM může neočkované dítě nakazit očkované?

@marecekavendulka Ano, to je ta druha, o ktere pisu.. ;) ale co vim, vsude po svete se zkouma a zkoumalo, jestli muze ockovani zpusobit autismus a nikdy to prokazano nebylo, takze tomu moc neverim. A jsem agresivni v cem? Ze jsem te vyzvala diskutovat? Jedna maminka s nemocnym ditetem ma spast celou CR, aby se tu neockovalo??? Je mi to lito, ale to je asi tak vse...