icon

Argumenty lékaře, který je pro očkování - nepřesvědčil

dzungala
23. únor 2015

Dnes soud rozhodl, že v demokratické svobodné společnosti není zásahem do svobody a práv rodičů, když je po nich vynucováno povinné očkování. Dokonce na jedniččce dnes o půl čtvrté proběhla debata, která mě teda zvedla ze židle. V podstatě bylo řečeno (i soudem), že v rámci ochrany veřejného zdraví většiny, je etické obětovat pár jedinců ,kteří to odnesou postižením, protože tuto možnost opravdu u některých "jedniců" připouštějí. Jsem teď vzteky mimo, takže nejsech schopná uvést jména diskutérů, ale pán obhajující očkování, místo argumentů chrlil vágní vatu, která opravdu neměla jedinou sémantickou jednotku, hodnou pozdějšího využití jako pádného argumentu.

Já nejsem ani zaástánce ani odpůrce očkování, ale snažím se už pár týdnů sehnat dostatek informací, abych se za pár týdnů, mohla zodpovědně rozhodnout, zda a čím očkovat své dítě.

Tuto diskuzi nezákládám proto, aby se znovu omílaly argumenty z podobných diksuzí. Zakládám ji proto, abyste se (prosím smysluplně, ne demagogicky či slaboduše) vyjádřili k následujícímu odkazu na rozhovor s lékařem, který měl vyvrátit argumenty odmítačů očkování a uklidnit rodiče, které například vylekaly názory dr. Elekové. Opravdu by vás tento rozhovor (diskuze) uklidnil??? Už jen kolik konkrétních případů (dotazů) mu poslali rodiče dětí, které evidentně zůstaly postižené (ale dle lékaře jen náhoda, že se to projevilo zrovna 3 dny po očkování..) V jednom případě dokonce sám už neví a přiznává, že zde už by o následek očkování jít mohlo a že by dál očkovat nedoporučoval. No mě tento rozhovor "fakt uklidnil" a hned "mám jasno". Taky to na vás působí tak objektivně profesionálně uklidňujícím dojmem pod návalem faktů?

Zakládám, otvírám diskuzi, ale musím se jít uklidnit, protože nutit někoho k něčemu s rizikem (prokázaným), že bude mít postižené dítě, je na mě moc.

marecekavendulka
25. únor 2015

@pavlakosec je to určitě tvoje věc a tvoje právo. a zrovna tak by mělo být právo neočkovat. 🙂

marecekavendulka
25. únor 2015

@pavlakosec jakou zodpovědnost máš na mysli pro neočkující? a co třeba zodpovědnost státu za následky po očkování?co říkáš na fámy typu "neočkované dítě je hrozba ve školce apod.?" Jaké konkrétní následky neočkování tě donutily očkovat? 🙂

pavlakosec
25. únor 2015

Jsem pro neočkovat ale ať je v zákonu, že si rodiče ponesou následky, včetně hrazení péče při léčbě případného onemocnění, které propukne z důvodu neočkování. Bohužel lidé v ČR si jsou moc jisti bezplatnou zdravotní péčí, v Anglii a ostatních zemích si tohle více proberou. Tam si musí péči platit nebo se na ní více podílet. Jo a to TBC k partnerovi dotáhl Rumun, tam se neočkuje. Kamarádka si raději zaplatila toto očkování sama než riskovat následky.

pavlakosec
25. únor 2015

@marecekavendulka Třeba dětská obrna... O následcích domácích porodů se tady zmiňovat nebudu, to je na jiné povídání. Nejsem nějaká šílená máma, naše dítě se narodí v nemocnici, bude očkované a nebráním se diskuzi s lékařkou. Nenechám si jen tak něco vnutit. Jsem holt tvrdohlavá ženská.

kajalka
25. únor 2015

@pavlakosec Aha, takže následky za neočkování nese rodič a za nežádoucí účinky taky rodič. Jak spravedlivé 😵

marecekavendulka
25. únor 2015

@pavlakosec promin,ještě se zeptám znova 🙂 co říkáš na to,kdyby stát odškodnil vždy i ty,co mají následky po očkování? a jaké následky neočkovaných tě donutily očkovat? to máš na mysli jen to TBC o kterém píšeš výše? Já jsem totiž myslela,že nějaká maminka neočkovala,ty jsi viděla nějaký následek z toho..

marecekavendulka
25. únor 2015

@pavlakosec dětská obrna se u nás nevyskytla tuším od r.1951 (promin,ted nemám po ruce tabulku,takže možná pár roku přidávám-ubírám).

pavlakosec
25. únor 2015

Viděla jsem následky neočkování proti tetanu, obrně, žloutenka B taky není sranda. Ale nikomu neberu, neočkujte si, je to na vás. Já očkovat budu a nikdo mi to nevymluví.

pavlakosec
25. únor 2015

@marecekavendulka Je zajímavé, že u nás nám řekli doktoří, že pac.má následky dětské moz.obrny. Nemůžete věřit jen tabulkám. Podle těch bych taky měla brát na výplatu asi 20tis.🙂

pavlakosec
25. únor 2015

Prosím a už mě nekomentujte. Napsala jsem jen svůj názor. Nikomu ho nevnucuji. Příště raději budu držet pusu,jen mi to zvedá tlak a to je to poslední co teď s mimičem potřebujem.

marecekavendulka
25. únor 2015

@pavlakosec jinak máš mylné informace o tom,že v Rumunsku se neočkuje proti TBC. Rumunsko dokonce patří mezi státy EU,kde je veliká represe ohledně očkování.

pavlakosec
25. únor 2015

Tak asi špatná vakcína nebo taky nebyla jeho rodina očkovaná, protože to dotáhl sem. Už je zatím 7nakažených a oddělení TBC v okolí praskají ve švech.

marecekavendulka
25. únor 2015

@pavlakosec v pohode,já jen diskutuji. 🙂 neútočím na tebe. to si právě hned očkující maminky mylně myslí. Napíšou-očkuji.A když se začne diskutovat a tak trošku to dojde do fáze,kdy je víc těch argumentu pro neočkování,maminka usoudí,že je na ni utočeno za to,že očkuje. A je to škoda,pak taková diskuze nemá smysl. 🙂 Tak se měj,hodně zdraví miminku. 🙂

celaskon87
25. únor 2015

@anjelita Nechci se vyjadřovat o očkování-neočkování, ale myslím, že lékaři nejsou existenčně ani finančně závislí na tom, zda očkují. Existují i lékaři, kteří z povahy svého zaměstnání neočkují (vykonávají praxi v jiném oboru) a jsou také živi. Jinými slovy, nemyslím si, že lékaři očkují proto, aby z toho měli peníze.

katyxq
25. únor 2015

@pavlakosec dětská mozková obrna (poškození mozku) ale není dětská přenosná obrna (poliomylelitida, infekční nemoc) 😉 ... tetanus by mě zajímal, kdy a kde konkrétně jsi viděla, vzhledem ke statistikám, jsou to velmi vzácné případy (v jednotkǎch ze desítky let) a to obvykle u lidí v důchodovém věku

dzungala
autor
Autor odpověď smazal
dzungala
autor
Autor odpověď smazal
marecekavendulka
25. únor 2015

@dzungala na druhou stranu jsi nemohla verit,ze se obcas odboci😉

marecekavendulka
25. únor 2015

@dzungala na druhou stranu jsi urcite neberila,ze se obcas neodboci.

marecekavendulka
25. únor 2015

Aaa omluva.pisu pres mobil a fakt mi to blbne.ale urcite bylo pochopeno jak sem to myslela

dzungala
autor
Autor odpověď smazal
vercik83
25. únor 2015

@dzungala je mi líto toho dítěte i rodiny a také se samozřejmě bojím, že zrovna mé dítě by toto potkalo. Pan doktor ale neudává, že žádné nežádoucí účinky nejsou, případ, který uvádíš-velmi pravděpodobně se o následek očkování jednalo. Nemyslím si však, že by očkování opakovali potřetí pokud by stejnou reakci vyvolalo i druhé očkování, to musel být pako lékař. Tíže následků při onemocnění při neočkování mi však přijde horší než pravděpodobnost, že dítě bude mít takto silnou reakci na očkování ( teplota, neklid, spavost či nespavost mi nepřipadají tak zásadní).

mimiveru
25. únor 2015

Zajimave je, ze v Nemecku neni ockovani povinne a 90% je naockovanych 🙂

dzungala
autor
Autor odpověď smazal
anjelita
25. únor 2015

@linee statistiky i nezavisly studie exitujou a jsou volne pristupny, ale takovych veci je na ceskych webech silene malo, nejlepsi je hledat vysledky v anglictine. Celkove neockovany deti maji silnejsi imunitu, jsou mene casto nemocny a pokud onemocni vaznejsi nemoci, zdolajiji mnohem snadneji nez deti ockovany. Ockovany deti jsou taky nakazlivy pro ostatni jeste minimalne 3 mesice po ockovani.

dzungala
autor
Autor odpověď smazal
anjelita
25. únor 2015

Tetanus se rozvine jen pokud se rana do ktery se vir dostal zaniti tim ze se dlouhodobe prikryje, coz se bezne v dnesnich hygienickych podminkach nestava. Obrna se v mnoha pripadech neprojevi jinak nez obycejnou horeckou a prujmem, navic se da chytnout jen primym stykem s vykaly nakazenych, o cemz taky pochybuju kdyz uz nezijeme na ulici s krysama jako pred 200 lety, a zloutenka typu B se ockuje novorozencum ktery urcite sexualne promiskuitni nejsou a taktez si nepichaj nakazeny jehly do zil. Zardenky jsou ted silene propirana kauza, pritom je to jen obycejna vyrazka. V USA umre na zardenky 0 deti rocne. Na vakciny proti zardenkam v prumeru 108. Bohuzel to ze dite nema viditelny nasledky po ockovani neznamena ze zadny nema. Hlinik obsazeny ve vakcinach se uklada v mozkovy tkani kde spusti autoimunni destrukci. Vysledky jsou pak bohuzel videt az v pozdejsim veku.

mimiveru
25. únor 2015

@marecekavendulka Co rikam na ty tve "famy" ja? 🙂 Je spravne, ze neockovane deti nesmi do skolek... Ja sama bych byla proti. Ockovani neni zaruka toho, ze to dite chytit nemusi, ale ze nemusi mit tak silny prubeh. Nestojim o to, aby cizi neockovane dite nakazilo to me, o to nestoji zadna matka s mozkem v hlave 🙂 Jinak o nasledcich po ockovani - vim, ze tu jsou asi dve oficialne zname maminky, ktere maji problemy po ockovani a jednou z nich je treba dite, kteremu se po ockovani rozjel atop. ekzem. JENZE on ho mel v pidi mire i predtim. To je to, o cem se diskutuje - ze se neockuji zdrave deti a pak to ma dalekosahle dusledky! Pak je tu milion otazek, zda melo nejake dite po MMR vakcine teploty a jestli je v pohode a vsechno, co jsem precetla bylo naprosto ok, nikde zadne umirani, nikde zadne autismy proboha, jen zvysena teplota a treba otok kolem vpichu... Delat z komara velblouda vam jde a strasit budouci nebo nerozhodne maminky vam dela radost co ;) vloni zemrelo JEDNO dite a to ani ne ceskeho puvodu u nas v CR po pristehovani se na MMR. JEDNO dite! Kolik deti zemre denne na rakovinu, leukemii nebo pri automobilove nehode? Jsem rada, ze jsem kdysi zaklapla Pc a zacala premyslet hlavou a se svou Dr jsme malou naockovaly, nemela ani jednou jedinou! reakci! Takze diskutuj ted, vazena ;)

marecekavendulka
25. únor 2015

@mimiveru promin,na tvé urovni diskutovat nebudu.Diskutuji pouze s neagresivními jedinci.

marecekavendulka
25. únor 2015

@mimiveru jinak prosím,je zde maminka (ano,zde na koníkovi)jejíž syn má po MMR poruchu autistického spektra. Chceš vědět její nick,nebo nemáš odvahu její příběh číst? a čím nakazí neočkované dítě očkované? Vynech agresivní výpady.Pokud opět zareaguješ kousavě,tak s tebou končím debatu. Ono je to totiž skoro furt dokola:"neočkující jsou kravky,my-očkující máme mozek".Prosím-neurážej.!PS:Já očkuji-dávám pediacel,za měsíc jdem na první dávku.MMR nedáme.

Strana