icon

Argumenty lékaře, který je pro očkování - nepřesvědčil

dzungala
23. únor 2015

Dnes soud rozhodl, že v demokratické svobodné společnosti není zásahem do svobody a práv rodičů, když je po nich vynucováno povinné očkování. Dokonce na jedniččce dnes o půl čtvrté proběhla debata, která mě teda zvedla ze židle. V podstatě bylo řečeno (i soudem), že v rámci ochrany veřejného zdraví většiny, je etické obětovat pár jedinců ,kteří to odnesou postižením, protože tuto možnost opravdu u některých "jedniců" připouštějí. Jsem teď vzteky mimo, takže nejsech schopná uvést jména diskutérů, ale pán obhajující očkování, místo argumentů chrlil vágní vatu, která opravdu neměla jedinou sémantickou jednotku, hodnou pozdějšího využití jako pádného argumentu.

Já nejsem ani zaástánce ani odpůrce očkování, ale snažím se už pár týdnů sehnat dostatek informací, abych se za pár týdnů, mohla zodpovědně rozhodnout, zda a čím očkovat své dítě.

Tuto diskuzi nezákládám proto, aby se znovu omílaly argumenty z podobných diksuzí. Zakládám ji proto, abyste se (prosím smysluplně, ne demagogicky či slaboduše) vyjádřili k následujícímu odkazu na rozhovor s lékařem, který měl vyvrátit argumenty odmítačů očkování a uklidnit rodiče, které například vylekaly názory dr. Elekové. Opravdu by vás tento rozhovor (diskuze) uklidnil??? Už jen kolik konkrétních případů (dotazů) mu poslali rodiče dětí, které evidentně zůstaly postižené (ale dle lékaře jen náhoda, že se to projevilo zrovna 3 dny po očkování..) V jednom případě dokonce sám už neví a přiznává, že zde už by o následek očkování jít mohlo a že by dál očkovat nedoporučoval. No mě tento rozhovor "fakt uklidnil" a hned "mám jasno". Taky to na vás působí tak objektivně profesionálně uklidňujícím dojmem pod návalem faktů?

Zakládám, otvírám diskuzi, ale musím se jít uklidnit, protože nutit někoho k něčemu s rizikem (prokázaným), že bude mít postižené dítě, je na mě moc.

mimiveru
Odpověď byla odstraněná
lenkavd
25. únor 2015

@mimiveru jak říkává můj táta, mne může urazit akorát inteligent 😉

jenny.kay
25. únor 2015

@mimiveru Ano, také jsem očkování "rozkládala" (mladší už nic nepovinného nedávám) a MMR jsme měli posunuté až teď ve 3 letech. Mladší jsem očkovala až někdy na půl roce a Pediacelem. ZATÍM tu ta možnost volby je a taky ji samozřejmě po svých zkušenostech využívám. Jenže s chystanou novelou by tomuto byl konec a to mi vadí hodně.

marecekavendulka
25. únor 2015

@mimiveru dobře,tak už jsi se pokusila pár lidí urazit,ale na otázku neodpovídáš.V čem je problém? Pokud odpověď nevíš,tak to normálně přiznej,za to ti hlavu nikdo neutrhne. 😉

dzungala
autor
Autor odpověď smazal
zuzanazari
25. únor 2015

Holky, můžu se zeptat, je mezi váma nějaká lékařka nebo zdravotní sestra?

kajalka
25. únor 2015

@zuzanazari Stačil by ti fyzioterapeut?

marecekavendulka
25. únor 2015

@zuzanazari jedna zdravotní sestra tu byla,ale ostentativně odešla 😀

lenkavd
25. únor 2015

@zuzanazari ano já jsem lékařka

zuzanazari
25. únor 2015

@kajalka To asi není úplně přesný 🙂 Protože teď se ,,neočkování" hodně probírá a diskutuje se o něm, tak by mě zajímalo, zda je výrazně proti i některý z lékařů... Osobně jsem se s nikým takovým nesetkala... Jinak sem k vám do skupinky úplně nepatřím, protože já s očkováním souhlasím... ale zajímají mě vaše názory, ale určitě bych brala spíš ty lékařské..... Dokonce jsem se s tím, že některé maminky nechtějí nechat očkovat dítě setkala až teprve před 2 lety, a docela jsem zírala, že vás je tolik....

marecekavendulka
25. únor 2015

@lenkavd promin,mimo diskuzi: (omlouvám se za OT) píšeš,že očkuješ jinak-šetřněji.Mohu se tě zeptat,jak? Ať mám zase další srovnání🙂my zatím neočkujem,ale chystáme se a právě chcem taky jinak. Díky za odpověď. 🙂

zuzanazari
25. únor 2015

@lenkavd A můžete mi jen tak ve zkratce napsat závažné důvody, proč jste proti očkování dětí? Děkuji Vám 🙂

kajalka
25. únor 2015

@zuzanazari Ano, vím o některých lékařích, kteří jsou proti, bohužel to neříkají veřejně. Ale ti, kdo veřejně vystoupili, jsou např. Eleková, Lebenhart, Mařádek, Mucha.

dzungala
autor
Autor odpověď smazal
marecekavendulka
25. únor 2015

@zuzanazari no,to,že očkuješ,tě nevyřazuje z nějaké skupiny.TAdy diskutují jak očkující,tak neočkující.Jde o to,jak se diskutuje. Ty jsi v pohodě,neurážíš,respektuješ.Tak to má být oboustranně.Pokud tayd bude maminka,která neočkuje a udělá agresivní výpad a urazí očkující maminku,tak se spíš zastanu té očkující,byt s jejím názorem na očko nesouhlasím. 🙂

dzungala
autor
Autor odpověď smazal
zuzanazari
25. únor 2015

Tak to jsem ráda, holky.... I když, abych byla upřímná, tak jsem byla v šoku, kolik maminek je proti... Ale určitě Vás pochopím, jakmile o tom zjistím více informací.....

brokovich
25. únor 2015

Já se musím fakt smát. Znám spoustu právníků, s toho pár naprosto výjimečných, další část schopných a další část naprosto neschopných. Ale protože i ti neschopní jsou JUDr., tak okolí si myslí, že ví o právu všechno. Pravda je taková, že neví nic, znají jen svůj obor, kterým se zabývají a i ten často velmi nedbale. Naproti tomu, pokud se někdo na vědecké úrovni bude zabývat konkrétním právním odvětvím, bude publikovat, bude přednášet na konferencích, tak už si o jeho úrovni můžu učinit trochu lepší obrázek, můžu s ním vědecky (budu-li vědátor na odobné úrovni) debatovat. To že je někdo MUDr. nebo fyzioterapeut opravdu nic neznamená. Až se mezi sebou budou o účincích očkování dohodovat dva vědátoři a budu mít dva protichůdné vědecké články, tak si budu dělat názory. Zatím existují jen vědecké články a proti nim pseudovědecké člániky (tj. články za vědecké se vydávající a všechno možné překrucující) a články "jedná paní Eleková povídala". Tož tak. 🙂 Nejde o to, kde je pravda, ale o to, že k tvrzení, že něco pravda není, je třeba důkazu, ne jen přesvědčení. No, však už jsem se rozepisovala, ale člověku to holt nedá a furt sem leze. 😀

dzungala
autor
Autor odpověď smazal
marecekavendulka
25. únor 2015

@zuzanazari hele ono se to zdá.. je hodně neočkujících rodičů,ale mnohem víc je těch ,co očkují jinak,šetrněji.a nebo očkují normálně dle O.kalendáře.

zuzanazari
25. únor 2015

@marecekavendulka Já patřím zřejmě k těm, co očkují dle kalendáře... Je pravda, že navíc jsem nechala malému očkování proti pneumokokovi....

lenkavd
25. únor 2015

@zuzanazari já ale nejsem proti očkování. Já jsem proti očkování tak jak se očkuje. Tedy zastaralé špatně fungujicí vakcíny plné hnusu - hexavakcína a proti očkovacímu plánu. Očkovat 2-3 měsíční dítě, u kterého navíme, zda je ok nebo není, těžce se poznávají následky a tak se dávají další a další vakcíny mi přijde šílenost.
A ty doktoři, ono nás je dost. Ale málokdo to řekne veřejně, ono to není bohužel tak jednoduché....
@marecekavendulka za mne je ideální po roce a půl vakcínou pediacel ve schématu 2+1 (odstup první druhá 2 měsíce, druhá třetí minimálně půl roku). MMR když to jde bych vynechala

dzungala
autor
Autor odpověď smazal
dzungala
autor
Autor odpověď smazal
kajalka
25. únor 2015

@brokovich Ale znamená. Znamená to to, že se setkávají s lidmi, co na sobě či svých dětech pocítili následky očkování. Tam je každá vědecká práce marná. A věřit studiím, které nebyly nikdy provedeny proti čistému placebu může jen blázen.

brokovich
25. únor 2015

@dzungala Prej "bobkovič". 😀 Holka, neblbni mi hlavu. 😀 Ráda přispěju do diskuse, ale práva mám v práci až až. A už se těším, jak budu na té mateřské a rodičovské "dovče" jen štrikovat a péct. 😀

zmrz_lina
25. únor 2015

@brokovich takovým odborníkem je pro mě např. RNDr. Strunecká, byť té se zas často vyčítá, že není lékař, přesto, že je biolog (zabývá se lidskými buňkami a vztahem různých chemikálií na ně apod., ne "lístkař" nebo "zvířátkomil"). Eleková je na mě taky moc "mimo", ale Strunecká je, podle mého názoru, člověk, který má k věci co říct. A i její knížky, když si je člověk přečte, nejsou PROTI očkování jako takovému, ale jsou pro uvědomělejší očkování.

brokovich
25. únor 2015

@zmrz_lina Díky, určitě se podívám, co píše. 😉

zmrz_lina
25. únor 2015

@brokovich za sebe, jestli mohu doporučit, určitě si zkus někde pořídit knížku Varovné signály očkování. Vysvětluje tam vše od základů, je to pro laika vysvětlené víc než dobře, ale bez zbytečného zjednodušování (které pak může sklouzávat ke zkreslování a "vytrhování z kontextu"). Ta knížka opravdu není protiočkovací, naopak spíše nabádá k tomu, aby lidi přemýšleli nad tím, co do svých dětí (a sebe) napíchají a kdy. Je tam spousta odkazů na další a další studie (zejm. cizojazyčné), které jdou "vygůglit". V nich si pak člověk může ověřit to, co ona shrnuje ve své knize.
Já sama očkovat budu, ale ne hexavakcínou (vadí mi tam žloutenka B - nejsem ani fetka, ani kurva, riziko nákazy u mého dítěte asi tak nula-nula-nic), ale Pediacelem a ve schématu 2+1. MMR budu odkládat do pozdějšího věku (počítám tak 2-2,5 roku první dávka).

zaludova
25. únor 2015

Nechápu, proč tu dokola řešíte očkování. Ta procenta máte téměř stejná na obou stranách. 99% dětí po očkování nic není a stejně tak se to 1% neočkovaných nakazí. 🙄 A od některých neočkujících mi to už připadá trošku jako fanatismus.

Strana