icon

Hexa a Prevenar očkování. Dát najednou?

nany_
5. kvě 2025

Nemůžu se rozhodnout zda na první očkováni dát najednou hexa vakcínu a i prevenar a zda prevenar 13 nebo 20. Spise se přikláním k odkladu prevenaru na pozdější dobu.

slecnami
5. kvě 2025

@nany_ Nikdy bych dítě nedala očkovat najednou více vakcínami. A máme Prevenar 13.

cherie24
5. kvě 2025

@nany_ nikdy v životě bych nedala dítěti 2 očkování naráz. Je to záhul pro tělo i samostatně, natož dávat do malého těla 2 očkování naráz. To je vážně nezodpovědnost a hazard se zdravím. Starší dcera byla očkovaná jako miminko, měla i prevenar, zánět uší má x krát do roka, po každém očkování několik dní nežádoucí účinky. Mladší dostala první očkování až ve 14 měsících, MMR ve 3 letech, jinak nic. Všechno bez nežádoucích účinků, imunitu má lepší než starší.

janule0123
5. kvě 2025

@nany_ nekdo razí dat dve zároveň, ze se trápí jen jednou… ja raději detske rikala ze prijedu za mesic znovu … mam z toho lepší pocit… jsem klub ockovani, (vic se bojím nemoci nez případných NÚ), ale ockovani naraz se braním .. to fakt tam budu radsi co mesic .. jinak kamaradka žijící v zahraničí říkala, ze u nich standard praxe 2 vakciny najednou

lenerka1
5. kvě 2025

My máme jen povinná s odkladem a delší rozestupy mezi dávkami.

michaela666
6. kvě 2025

Když jsme se poprvé bavili u dětské o očkování, tak chtěla vědět co všechno budeme očkovat, aby naplánovala delší rozestupy.
Ona sama má zásadu, že dvě očkování najednou nedává.

biciklissie
6. kvě 2025

Vše jsem povinné jsem dávala tak, jak se dává. Jen jsem hlídala, aby děti byly zdravé. A vždycky zvlášť. Navíc mají pouze meningoka.

nany_
autor
6. kvě 2025

Děkuji 🙏

miryp
6. kvě 2025

Žádný příčetný lékař nebude očkovat dítě dvěma vakcínami najednou, protože i jedna povinná trojkombinace je nálož jako kráva.
A naše děti jsou očkované "povinnými" vakcínami podle individuálního plánu, který určuji já, nikoliv lékař. A nemají doočkovaná přeočkování v 5-6/10-11 letech, protože se držím zásady, že očkuji výhradně děti zdravé a v psychické pohodě, což v posledních letech prostě nejsou...

hennrietta
6. kvě 2025

Nechala jsem vždy podle očko schématu. Jen oddálila kvůli nemocem a nedávala 2 očkovací látky.
Z nepovinných jsem dávala a mám v plánu rotaviry, pneumokoky a meningokoky.

alice180
6. kvě 2025

Dle pokynů lékaře. Obě děti. Navíc rotaviry, pneumokoky a meningokoky.

verysucha
6. kvě 2025

Starší syn má hexu( první v roce a půl) a jednu dvavku mmr ( ve třech letech ). Další přeockovani neplánujeme. Mladší nema nic a ani nic mít nebude.
Když očkovat tak určitě zvlášť a jen zdravé dětičky 🙂

me_druhe_ja
7. kvě 2025

Dávala jsem dohromady oběma dětem a v pořádku. Každého věc. 🙂

vejuu98
3. črc 2025

@nany_ u obou dětí jsem dávala současně a nikdy žádný problém nebyl.Zvládaly to vždycky na výbornou ☺️

ladyjigsaw
5. črc 2025

@nany_ když y už očkovat, tak rozhodně ne více vakcin najednou. To ani žádný normální lékař neudělá. Jak byste pak věděli, na kterou je případná reakce? Starší jsou bohužel očkování, mladší už po špatne reakci na první hexu už nedostal nic. Až kvůli nástupu do školky MMR, po jedné davce protilátky neměl. Tak nedávno dostal druhou. Doufám, že nejmladsi dcera protilátky po první davce mit bude. Jinak nedostane nic.

marge_s
5. črc 2025

Zadny pricetny lekar blabla… dve najednou jsou take normalni, ve finale udajne mensi zatez, protoze se nestimuluje imunitni system kazdy mesic. V pribalaku si muzete pocist, jak to dopadlo ve studiich- castejsi je horecka jako reakce. Zjevne zadna varianta neni vylozene spatne, kazda ma sve vyhody i nevyhody. Ale tyhle kecy o nezodpovednych lekarich 🤦🏻‍♀️