Očkování nedonošených dětí

petule58
4. zář 2016

Ahoj holky, chtela jsem se zeptat na ockovani nedonosenych deti. Prdousek byl narozen ve 34.tydnu a trochu mne udivilo, ze se ockovani neposouva - jdeme v 9. tydnu. Chtela jsem se zeptat na Vasi zkusenost. Doktorka mi doporucovala dat mu vsechny ockovani najednou - hexavakcinu, Prevenar a Rotaviry, ale prijde mi to vsechno docela velka zatez pro toho naseho drobecka. V dobe ockovani bude mit 4,5 kg a zvazuji, ze Rotaviry vynechame a stale nevim, jestli hexavakcinu a Prevenar dat najednou. Dokonce mi to doktorka ani nenabidla, ze se ty ockovani daji rozdelit, ale dozvedela jsem se o tom v lekarne.....Dekuji moc

panickatlamicka
4. zář 2016

Smarja, okamzite bych od teto "dochtorky" odesla. Nejsem neockujici, ockuju s rozmyslem, ale narvat do nedonosence 3 vakciny? Urcite bych ocko odlozila a pokud chces dat i nepovinne, tak nikdy ne vic vakcin naraz. Plati i pro rotarix ( i kdyz je to na lzicku, furt je to vakcina).

panickatlamicka
4. zář 2016

Abych upresnila, ockuji pediacel, mmr nedavam. At nevznikaji zmatky.

astyna
4. zář 2016

tak tak - nejlépe vše najednou a není ten 9.týden nějak pozdě? Proč to nedala rovnou na první prohlídce 🙄 ježišikriste....pryč!

Já jsem domluvila na první očkování v 6 kg, manžel pracuje ve farmacii, tak jsem možná trošku víc zainteresovaná 😀 Dala jsem najednou Synflorix a Hexacimu poté, co byl očkován zvláště Synflorix, zda se něco objeví, nikdy nic 🙂 ALE syn je donošený!

verka4d
4. zář 2016

@petule58 Ty jo,to si paní doktorka troufá... určitě bych neočkovala. My teda děti necháváme naočkovat pouze povinnýma,o nepovinných ani neuvažujem. U nás se první dávka hexy dává nejdříve ve 3 měsících a i tu nám u jedné dcerky posunula až na 4. měsíc,protože měla malý váhový přírůstek a to byla donošená. Očkuje při minimálně pěti kilech. Jak píší holky nade mnou,hledala bych nového pediatra...

pav_la
4. zář 2016

Mám nedonosene děti. Dr. ockovala až po schválení neurologa, mnohem pozdeji. Sama by si to nedovolila. A rozhodně vždy pouze jednu vakcínu. Rotarix jsme nedali, ani nám ho nedoporucili. Od vaší lekarky bych se držela dál.

petule58
autor
4. zář 2016

Holky, diky moc....mne se to prave taky nezdalo... 😒

lajla
4. zář 2016

@petule58 bože😭😭😭 chce ho zabít,o nic jiného ji fakt nejde...to snad není možný...
Pryč od ní okamžitě a nahlásit!!! Dát si prvně písemné kdy co a jak chce aplikovat...
Pokud chcete očkovat tak co nejpozději,pouze 1injekci,zadne nepovinné... dítě musí být absolutně zdravé a všichni kolem také, schéma 2+1

horsiee
4. zář 2016

@petule58 U nás pouze hexa po třetím měsíci. Kdybych chtěla očkovat ještě něco navíc tak bych to dala určitě zvlášť a to máme zdravého donošence. Dr. je fakt divná, tak maličkaté miminko a takový záhul.

mika251
4. zář 2016

Tri vakcíny naraz, to je na kriminal. Urcite očkovanie odlozte aspoň na tretí mesiac a len jednu vakcínu. Očkovanie nepovinnymi vakcinami poriadne zvážte.

prostenika85
18. zář 2016

@petule58 Ahoj, mám doma taky nedonošeňátko (ještě větší než Tvé). U prcků se bere ohled na korigovaný věk, zvážila bych i odklad očkování. Osobně jsem prcka nechala očkovat jen Pediacelem (šetrnější varianta hexy) a to až po jeho 18ti měsících. Odklad byl i z důvodu výpadku vakcíny na trhu, ale byla jsem ráda, že máme čas navíc 🙂 Můžu říct, že z očkování jsem měla řádně nahnáno (bohužel v okolí vím o třech dětech s následky po hexe), ale po Pediacelu reakce absolutně žádná. O nepovinném očkování ani nepřemýšlím! Očkování mmr nám sama doktorka navrhla až ve třech letech. Na Tvém místě bych vážně uvažovala o změně doktorky 😉 Tři vakcíny najednou, nedonošenec a nepovinné očkování... To snad ani nemůže myslet vážně.