HPV - očkování chlapci. Zkušenosti?

plamenek
15. zář 2021

Vaše zkušenosti? Synovi bylo dnes doporučeno dětskou lékařkou při prohlídce ve třinácti letech.

zuzkasim
15. zář 2021

Já to pojala tak, že jsem se snažila hochy poučit, co všechno se dá pohlavním stykem přenášet. Ať si dobře rozmyslí, kam ho jednou strčí. A že jejich předchozí chování může mít čistě teoreticky vliv na zdraví jejich budoucí ženy. Pokud budou po mě s mužem, tak se HPV oni a jejich ženy bát nijak zvlášť nemusí🙂 I z toho hlediska, že očkování je účinné pouze vůči některým kmenům, jsem do toho nešla a nepůjdu asi ani u dcery. Ale děti potřebné informace dostaly, pokud se v budoucnu oni sami rozhodnou jinak, bránit jim nebudu.

malenka3
15. zář 2021

@zuzkasim tomu nerozumím 🤔. HPV nezáleží úplně na tom, kam všude ho strčí. Stačí jeden sexuální partner a je vymalováno, v populaci je bohužel HPV rozneseno dost, není to tak úplně pohlavní nemoc jako kapavka.
Takže pokud nebudou sexuálně abstinovat, což si asi nemyslela, tak jim jakékoli zodpovědné chování nebude moc platné za předpokladu, že se nepotkají dva sexuálně neposkvrnění jedinci a zůstanou spolu na celý život.

janedv
15. zář 2021

@plamenek ja to sem zrovna nedavno davala, hyla jsem prekvapena (neznala), ze se ockovat muzou i muzi. Az budou dcera a syn v potrebnem veku, budu ockovat.

@zuzkasim kazdeho rozhodnuti, prosim neber to jako vymlouvani nazoru nebo nuceni ockovani. Ale nemas pravdu v tom, ze staci si hlidat partnery - ono hpv se nemusi projevit, takze nemusi vefet, ze ho maji a prenaseji dal. Nemluve o tom, ze hpv muze zpusobovat neprijemne az zle nemoci i u muzu. Opakuji, prosim neber to jako agitku k ockovani, spis sdileni prave ziskanych informaci.

zuzkasim
15. zář 2021

@janedv Já tohle vím, primárně mi šlo o ten počet partnerů. Ale jak říkám, každého věc, nejstarší je už ve věku, kdy můžu počítat s ledasčím, kdyby se sám rozhodl, že očkování podstoupit chce (a předpokládám, že stále žádnou partnerku neměl), bránit mu nebudu. Ono není potřeba dělat to v těch 13 letech, ale v této době se o tom informuje a dává se první možnost.

console
15. zář 2021

@plamenek nechala bych ho naockovat. Ja ted nechala dceru, ale ne tou vakcinou zdarma, ale priplatila jsem si 2tis a na dalsi davku zas 2tis. Ta od statu neni proti tem nejcastejsim kmenum. Je to jen na tobe…ja s rakovinou del.cipku mam zkusenosti a neni to vubec jen o vernosti atd atd. Ale je to jen muj nazor, na ktery se ptas a je mi jedno, co si kdo mysli. Uz jsem vyslechla, jak je to zbytecne atd atd…at si kazdy dela po svem.

plamenek
autor
15. zář 2021

@console díky za Tvůj názor. Nám paní doktorka řekla, že jsou tři druhy vakcín - dvě už prý starší, jednu proplácí celou zdr. pojišťovna, na druhou se doplácí cca 250 Kč a ta třetí - prý nejlepší, neboť je proti sedmi druhům - se platí celá, tj. 2x1750 Kč. Ono mi nejde o ty peníze, ale spíš o zkušenosti, názory ostatních maminek. Takže díky za odpověď!

aguu
15. zář 2021

@plamenek očkovat nenechám. Spis poucim.
Zajimavost, obřízkou se dá téměř vyhnout prenasecstvi HPV.

console
15. zář 2021

@plamenek nemas zac🙃. Moje doktorka je moje svagrova, tak ji dost verim a sleduji, co dava svym detem atd. Dalsi kamaradka je gynekolozka, tak si vzdy poskladam info od nich a nejaky svuj nazor…