icon

Klasické schéma očkování - místo hexy - máte zkušenosti?

babuna
23. bře 2017

Zdravím, předem zdůrazňuji (obzvláště pro ty, které neumí číst) NECHCI ZDE PROBÍRAT ZDA OČKUJETE ČI NIKOLI - ANI ROZVÍJET TEORIE A HÁDKY NA TOHLE TÉMA ! ale chci se zde zeptat jestli tu není někdo, kdo si u dětského lékaře na vlastní žádost prosadil očkování dítěte ,, po staru,,.

Vím, že je to možné, platí se to a je nutné si zajistit vakcíny - ovšem potřebovala bych se zde zeptat někoho na jeho zkušenosti. Doktor mi potvrdil, že je možná tato alternativa, ale mírně řečeno se trochu kroutil ...

Očkovat svou dceru chci - zatím jej vzhledem k neurologickým potížím po porodu má odložené, proto hledám informace i o jiné možnosti než je hexa., neboť jsem se v nedávné době setkala s maminkou, jejíž dcerce se po prvním očkování (první dávka hexi) objevila epilepsie - vzniklá cysta v mozku se musela operativně odstranit.

Vzhledem k problémům co měla má malá (aktuálně má malá 7m) po porodu mám z hexi obavu a ráda bych se ji vyhla očkováním klasickým - po jednotlivých vakcínách...

Díky...

Strana
z2
verunka_korunka
25. bře 2017

@babuna nevim jestli ti to nekdo psal, ale nase je narozena predcasne, z neurologie odklad ockovani min do ukoncenych 6ti měsíců kvuli třesu ktery mela u kojeni a vypadalo jak nejaky epilepticky záchvat. Jako nedonosena ma misto hexy jen čtyřvakcínu infanrix hipp, ale pokud vim, prestala se vyrabet ke konci minuleho roku a ted uz je jen nejaka trojvakcina ale nevim nazev. Aktivni ockovani zloutenky a obrny jsou odlozena az po doockovani tohoto, takze nas to ceka az tohle léto kdy ji budou skoro 2 roky biologicky.

lamarcelita
9. kvě 2017

Můžu se zeptat Babuny, jak je možné sehnat trojvakcínu? Mně lékař tvrdí, že už není vyráběná.. děkuji. M.

babuna
autor
9. kvě 2017

@lamarcelita monovakcíny se nevyrábí - dle infa. Možná se pan dr. jen chce vyhnout práci to oni rádi ....

doncella
24. led 2018

@babuna chtěla bych obnovit diskuzi..nebo spíše se zeptat jak to dopadlo nebo jaka je aktualni situace...diky

babuna
autor
24. led 2018

@doncella ahoj nakonec to dopadlo tak, že malá dostala Hexacinu místo Hexi v září dostala první dávku a v listopadu druhou ... bylo to bez obtíží, bez horeček a pod. jen to místo vpichu bylo trochu zatvrdlé. Bohužel jsem v době kdy měla být očkovaná byla před a následně po operaci tak jsem to neměla sílu nějak řešit.

verinikki
24. led 2018

@astyna
Ten váhový limit je velice rozumný - co na to Dr, to jste si vymohli Vy nebo s tím přišla ona?

verinikki
24. led 2018

@babuna
Mohu se zeptat, z jakého důvodu jste se rozhodli pro to rozložení? Měla jsem za to, že nejhorší jsou právě nosiče a čím méně injekcí, tím lépe...my jsme proto volili hexu ve schématu 2+1...zdálo se mi z dostupných informací že je to nejmenší zlo. Děkuju

astyna
24. led 2018

@verinikki

Manžel pracuje ve výzkumu a pohybujeme se kolem lidí, kteří očkují v zámoří. Tam se to prý dělá tak klasicky, protože je blbost očkovat dle věku - některé dítě má 3kg, některé i těch 6 kg...Léky jsou přece taky na váhu 🙂 Takže to byl náš nápad - i u druhého syna jsme jeli od této váhy a bez problémů.

babuna
autor
24. led 2018

@verinikki já jsem chtěla klasické - rozložené očkovací schéma kvůli neurologickým problémům které měla dcera po narození. Naštěstí bylo očkování odloženo a navržena jiná vakcína než hexa - nedoporučoval ji neurolog ani dr. z rizikového novorozeneckého - chtěli jsem to prostě zkusit dát rozloženě. Malá byla očkovaná až ve 13m, měli jsme dobrého pediatra a ten doporučil hexacinu že je lepší a i dle odborných článků v lékařských časopisech dopadla také dobře ...

Strana
z2