Lze odmítnout 2. dávku Priorixu?
vyčítám si, že jsem dala malýmu naočkovat Priorix...osypal se a trpí na výkyvy nálad, už nechci další dávku očkování
@veronicka89 máš pravdu, jen bych to poupravila... naprostá většina populace má očkování a JE doočkovaná. akorát to očkování prostě a jednoduše funguje pár let, když vůbec zafunguje. akorát to průměrnýmu člověkoj asi prostě nedochází, no. ten se koukne na zprávy, jak za strašnou epidemii spalniček (která mimochodem je každoročně) můžou rodiče, který nenechaj očkovat svoje rodiče, a už viděj rudě a frontální mozek je vypnutej🙂))
@oveckaluky
ne, mluvila jsem samozřejmě o splaničkách. ale konkrétně vakcína na černej kašel je hodně špatně účinná, a pokud jo, spíš s přeočkováním, než hned tou první dávkou. takže je úplně jedno, jestli dítě očkovaný je, nebo ne. čk není prdel, ale opravdu nebezpečne je jen pro děti do jednoho roka.
protilátky samozřejmě sílí i s tím, jak se s těma breberkama setkáš, ale o tom většinou vůbec nemáš tušení, že s tím to tělo přijde do styku a ta imunita se zase posílí. ale to nemá co dělat s očkováním.
jn, mám docela přehled🙂)
@normalnimatka Když myslíš 😉
@normalnimatka Děkuji, jsem zdravotník, věřím sobě, svému nejlepšímu vědomí a svědomí, tomu, co vidím, zažiju, lidem z oboru, kteří mají několik dětí. Zprávy z netu nebo módní vlny jsou na posledním místě. To by se stejný argument dal použít pro ,,druhou názorovou stranu".
@bonavoxa a jen obyčejný fakt, že neockovane děti nebývají skoro nemocné naproti těm očkovaný vysvětluje jak?
@veronicka89 Nevím, ve svém okolí mám spíše očkované děti, které jsou běžně nemocné. Kašel, rýma, apod. Svůj dotaz směřujte nějakému odborníkovi v oblasti veřejného zdraví. Co vám pomůže odpověď na netu? Máte takovou zkušenost, podle ní se rozhodujete, tak je to v pořádku. K doměnkám není relevantní se vyjadřovat.
@bonavoxa to neni domnenka to je praveze fakt ktery byl dolozeny 🙂
...
To ja jen k tematu kde se tady opet haze ,, spina ,, na TY neockujici .
Ptz vetsina tech co ockuje si mysli ze my co neockujem si prectem par bububu clanku o autismu co strasne prastene eko bio zenske na netu napisou a tim to konci... A jeste se mame jako citit ze jefem v nejake modni vlne a ze jsme strasne cool.
Jenomze treba u mne to tak neni , ja zase pres odborne podlozene dukazy dosla k tomu ze 1.ockovani nepomohlo k vymyceni nemoci na ktere se ockuje
2.ockovane deti jsou casteji nemocne
3.vakciny zpusobuji vedlejsi ucinky
4. Lekari neradi zapisuji nezafouci ucinky a nejsou nekdy dokonce oxhotne je prisoudot k dane vakcine
5.kolektivni imunita nespociva v naockovani par procent populace (deti)
6. Ti co odborne prizpivaji k tematum neockovani neprodavaji zadne produkty ke zbohatnuti / oproti tem firmam ktere je vyrabeji a testuji - kterym jde o to aby lidi meli strach , ptz kde je strach tam se bude vice ockovat a taky jim pujde vice penez z prodeje vakcin...
7. Me dite a i neockovane deti z okoli jsou mene nachylne k beznym nemocem .
A vetsinou neznaji ani rymu kasel chripky a jine nemoce ...
Takze ne vzdy je to o tom byt cool a jedna pani na netu povidala ...
... tech proti faktu je urcite vice ktere me v dobe tehotenstvi a taky nadale dale utvrzuji v tom ze to delam spravne v mych ocich
@oveckaluky Matka, která leze s nemocným dítětem do poradny mezi miminka, je kr**a nebeská, ať už má dítě očkované, nebo neočkované. Černý kašel konkrétně přenášejí i očkovaní jedinci, pouze u nich nepropukne, takže o něm dlouho nikdo neví...
@veronicka89 Obě moje dcery jsou očkované. Starší měla ve svých sedmnácti letech ATB jednou, mladší dvanáctiletá dvakrát...asi jsem někde udělala chybu, možná je tedy nemusely mít vůbec...mladší tedy má astma, ale zděděné po mně. A oční vadu, po tatínkovi. Teda aspoň doktoři nám to tvrdí, tak možná to mají po očkování...no, ještě že to tak nestuduju 😀
@oveckaluky me meritko neni atb ... ale jak pisu vyse chripka kasel ryma apod ...na to snad nikdo nepise atb ne 😳
@oveckaluky jinak Vase 17 leta dcera byla ockovana jinyma vakcinama nez jake se ockuki dnes ...
@veronicka89 chtěla bych vidět dítě, které nemívá občas rýmu nebo kašel, ať očkované, nebo ne - to fakt nemůžete myslet vážně 😀
Zaujala me tu v diskuzi informace o homeopatikach k ockovani. Mnoho zen je presvedceno, ze homeopatika funguji. Tak me napadla otazka... Braly byste homeopatickou antikoncepci? 🙂
Nic ve zlem, jen se ptam 🙂
@oveckaluky treba to moje a ostatnich mych znamych ?
@oveckaluky vite ze Vase 1.dcera byla ockovana 18x ruznyma vakcinama samostatne kdezto dnesni deti jsou vetsinou ockovany pouze 8x vakcinami ktere ma byt proti vice nemocem najednou ?
@letadylkokane homeopatikam verim , ale smrtelnou nemoc bych s ni nelecila ... Tahle Vase jakoze otazka k zamysleni mi prijde uplne nelogicka ...
To jejako bych se Vas ptala po cem nemohou zeny otehotnet a maji zdravotni problemy? Po homeu nebo antikoncepci ?
@letadylkokane pokud mi po homeu prejde ryma ... Budu ji dale k tomuto ucelu pouzivat , nic vic nic min ...
@veronicka89 ta otazka je naopak zcela legitimni 🙂 Kdyz nekdo basti cukrovy kulicky a mysli, ze to leci, tak me napadlo, nakolik je o tom opravdu prescedcen, nic vic a nic min.
Lecena ryma tyden a nelecena sedm dni. Po homeo ryma urcite prejde. Stejne tak jako bez homeo. A garantuji, ze za uplne stejne dlouho 🙂
Me se ,, libi,, jak chteji lide ostatnim vymlouvat neco co vidi nebo zaziji na vlastni kuzi ...
Pokud vidim ze synovi ulevilo homeo na rust zoubku ...budu ji verit ... No ikdyz mozna to udelal placebo efekt ... Ptz bylinky a vse mozne nemaji prokazatelne ucinky ... Nedoporucuji se pit na urcite typy problemu caje a do kremu se nedavaji vytazky rostlin ...nene to je vsechno placebo ...
@letadylkokane zajimave ze se mi uvolni nos ihned po poziti cukrovych kulicek 😳
A hermankove homeo cukrovinky nastesti synovi jal chutnaly tak taky zabraly ... Jeste ze tak 👌
Dalsi vec je ta proc kdyz ja bastim super truper kulicky a davam synovi homeo gel , musim cist od takovych jako jste Vy komentare nebo polemizaci tohoto typu lecby / pomoci ?
Jaky to ma smysl ? A komu to ma pomoct ?
@letadylkokane nekdo Vam ty homea nuti? Nebo Bam nekdo odpira Vasi chemickou lecbu ?
No myslim ze k tematu a k diskutujicim uz nemam co prispet. . . uz to bude zase bitva dvou brehu 😉 a. To se mi vest nechce ...
@veronicka89 Bod 6 neni bohuzel pravda. Ti, co odborne prispivaji k tematu neockovani, to rozhodne nedelaji jen tak pro dobro spolenocnosti. RNDr. Strunecka,jeji prijem z prodeje knih ji nezivi, narozdil od homeopatik. To same i vetsina svetovych odborniku k tomuto tematu. Pokud si projdete vlastnictvi firem vyrabejicich homeopatika, budete prekvapena, k jakemu farmaceutickemu gigantu se dopracujete. Vyrocni a financni zpravy jsou k dispozici volne na internetu a vlastnicke struktury se daji dohledat. Vakciny nejsou hlavni business, pouze velice okrajovy. Vedou homeopatika, potravinove doplnky a volne prodejne leky. Vernostne karticky nabizeji lekarny k jakym produktum? Volne prodejnym, jako jsou probiotika, paralen, nurofen, vitaminy, homeo nebo k vakcinam? Proc je v soucasne dobe doporucovano kombinovat paracetamolum a ibuprofenum, kdyz podle vyhlasky ma ibuprofenum podhodnocene davkovani, bez paracetamolu nefunguje ale samotny paracetamol je spatny? A k tomu nezapomenout uzivat probiotika a homeo jako idealni a nejlepe dlouhodobou prevenci k ockovani. Pokud si ale nekdo i po zjisteni a overeni cisel bude myslet, ze vakciny zivi tento business, tak nechce videt realitu a radeji uveri nesmyslum, jelikoz, precist pochybny clanek v pochybnem mediu stoji min casu, energie i znalosti, nez hledat v cizojazycnich verejnych zdrojich realne informace a cisla.
@barchen ... To co jste napsala je bohuzel nesmysl, u vetsiny velkych vyrobcu jsou 1. Prijmy z leku na dychaci ustroji , pote ockovani a pote volny prodej leku na bolest , a kosmetika viz take zubni pasty apod ...
Mimo to absolutne nechapu vasi myslenku souvislosti neockovani a homeopatik.
Spise se mi zda ze zrovna tady na MK pouzivaji homeo spise ti co ockuji k dobremu pocitu ze kdyz uz teda MUSI , aspon chteji zmirnit priznaky ...
Ikdyz tomuhle tematu se teda moc nezabyvam ptz je to jakobych chtela troslu zlomeninu lecit naplasti ...nebo tak ....
@veronicka89 Podle profilu zijete v AT, predpokladam, ze nemecky umite, takze si ty informace muzete dohledat i v cizim jazyce. Neni to nesmysl ale realita podle fin.vykazu. Myslenku homeo a neockovani jste nacala Vy v prispevku, kde pisete, ze odbornici vyjadrujici se k neockovani jsou nezavisli, neprodavaji zadne produkty a jde jim o nase dobro. Ceska autorka knih a odpurkyne ockovani v CR je toho zdarnym dukazem. Vy neockujete, jelikoz nezijete v CR a vase zeme ma jinou vyhlasku. Brat anonymni vzorek z MK k tematu uzivani homeo je irelevantni. Ale cenim si Vaseho priznani, ze se timto tematem moc nezabyvate, jelikoz vsechny odbornice z MK ci podobnych stranek k ockovani/neockovani mely chemii a prirodopis naposledy na zakladni skole ale jejich vedomosti ziskani vysokou skolou googlovskou znacne prevysuji ostatne odborniky.
@veronicka89 To sice ano, ale myslím že s výjimkou obrny nikdy nedostala jen jednu, vždycky byly 2-3 najednou, a rozhodně nebyla jedna vakcína jen proti jedné nemoci 😉 a to, že Vaše Dítě nikdy nemá rýmu ani kašel, vám taky nebaštím, sorry jako...

@normalnimatka
Mmch, když zmiňujete spalničky - byla jsem očkovaná opravdu jen jako malá, a protože jsem teď těhotná, nechala jsem si dělat test. Nikdy jsem je neprodělala a přesto mám protilátky pořád...divný, ne? A je mi 38, tak to asi nebude "pár let a šlus"...ale s vámi nemá cenu cokoli řešit, vy víte vždycky všechno nejlépe (kolik vysokých škol máte, vzhledem ke znalostem snad ve všech oborech?) a přesto nejede vlak, že?
A k tomu "kýblu s*aček" - pokud by se to stalo mému dítěti, matku toho druhého normálně zažaluju. Fakt bych si negratulovala jako vy...sorry jako...