Lze odmítnout 2. dávku Priorixu?
vyčítám si, že jsem dala malýmu naočkovat Priorix...osypal se a trpí na výkyvy nálad, už nechci další dávku očkování
@barchen díky za Vaše slova, pod to se podepíšu 🙂
@normalnimatka - no nezlob se na mě, ale pravda obvykle bývá někde uprostřed, z očkování teda nejásám, ale zase neočkuj a má dítě těžký průběh nemoci s doživotními následky...já očkuju, ale odkládám a očkuju později a opravdu nejsem z toho moc nadšená, nicméně je to povinné, tak co s tím nadělám, dítě jsem do školky dát potřebovala, jako každá matka tady...pochybuju, že by nebezpečné očkovací látky aplikovali dětem celoplošně, to myslím, že by si nikdo nelajznul...
@normalnimatka - já si nevšimla, že se tady háže na neočkující špína...prostě opravdu, většina matek je nezodpovědných, posílají nemocné děti do školky, od toho nakažují pořád dokola děti zodpovědných rodičů, neznám dítě, které by když je v kolektivu pořád nestonalo, první rok je peklo, zdravé vyjímky jsou, ale to je zděděná imunita...no a co se týče očkování samotného, vím, že to je zátěž pro dítě, ano tělo se stím musí vyrovnat, kobinace více nemocí není moc ok, ale třeba jsem viděla nezodpovědné matky, které pošlou dítě s neštovicemi hrát si na dětské hřiště, takově matky pošlou děti ven i u nedoléčených horších nemocí...a ono ta imunita dítěte se zlepší v průběhu let, my třeba žijeme ve smogové oblasti, tak jezdíme do ozdravovny, ale třeba hodně nemocí dýchacího ústrojí je způsobenou spíše tou oblastí než očkováním...Přesto netvrdím, že očkování nemůže zůsobit vážné následky...pokud jsou extremní reakce, tak je v pořádku, že maminka dále neočkuje, ale zase a priori odmítnout, jen z principu, to asi taky není úplně ok...nejde říct co je lepší nebo horší, je to to tom se rozhodnout a pak nést následky za své rozhodnutí...
@normalnimatka "proboha, jak někdo ještě může vůbec věřit kecům o "kolektivní imunitě". kolik % si myslíš, že jako v populaci má protilátky? to nemá nic společnýho s tím, kolik % bylo očkovanejch. to očkování má samozřejmě omezenou platnost a někdy má až děsivně omezenou platnost! pokud vůbec někdy funguje. (pár let a šlus), takže žádná kolektivní imunita neexistuje. "
No ... já jsem začínala za komančů s tím, že jsem očkování neřešila, pak přišlo první dítě očkované ještě se rtutí jako adjuvans, pak se to zakázalo a doočkovávali ho už s oxidy hliníku, pak ty vakcíny začali vyrábět někde na Taiwanu, takže ty reakce podle toho u dalších dětí vypadaly a s doktorama nebyla řeč, takže se ze mě stal lídr antivaxu. Časem jsem ale dozrála ke střízlivějšímu postoji. Kolektivní imunita je samozřejmě umělý pojem, stejně jako je umělá ta samotná imunizace. Můžeš o tom polemizovat a můžeš s tím i nesouhlasit, ale faktem je, že se to tak dělá už pár generací a nikdo si za živýho boha netroufne říct ... je to na nic, zrušme to. Ani já bych nebyla ráda, kdyby se s tím ze dne na den přestalo, protože prostě nikdo nemá tušení, co by se stalo. Ale lze čerpat zkušenosti od veterinářů, kteří mají zkušenosti s velkými počty silně domestikovaných zvířat bez vlastními silami budované imunity a lze tedy předpokládat, že kdyby se očkovat přestalo, tak by většina té zchoulostivělé populace lehla s tím či oním bacilem a nebylo by dost práce schopných lidí, kteří by udržovali civilizaci v chodu a za pár dní by se to sesulo do propadliště dějin. Takže to je asi v kostce ta kolektivní imunita.
@marcicek84 Dcera chodí do školky druhým rokem a za tu dobu měla dva dny rýmu a jeden den horečku. Zděděnou imunitu rozhodně nemá, já s manželem jsme nachcípaní tak 80 % zimy. 😀
@rebe - moje je nemocná pořád, ale je to dáno smogovým prostředím a genetikou, sama já i manžel jsem byli jako malí hodně nemocní, tak nelze chtít zázraky, ale za to teď, jsme zdraví jako řípy, takže některé děti jsou náchylnější než jiné, to tak prostě je...
@marcicek84 Ano, je. Ale jsou děti, které tak náchylné nejsou. Podle průzkumů dost často ty neočkované nebo očkované později 🙂
mě by zajimalo,proč doktoři,lekarnici a politici očkují své děti, když vědí,jak škodlivé to je!!! ? 🙂
@kajalka - tohle vím bezpečně ze svého okolí a netají se tím...takže očkují...aspoň u nás ano 🙂
@marcicek84 to nikdo nemůže tvrdit, že po očkování je průběh nemoci "lehčí". jak to jako posoudíš? s rotavirama v nemconici končej očkovaný i neočkovaný děti. to bys musela vynulovat všecko, dítě neočkovat a zkusit nemoc proběhnout znova se zachováním ostatních vlivů. lidi jsou dneska obecně mnohem líp živený, na trhu lepší léčiva alternativní i ty ze západní medicíny. žet y nemoci jsou potenciálně smrtelný, fajn, to je i chřipka, žejo. mnohem moudřejší je starat se o imunitu dítěte clekově - a to tak, že organismus třeba nezatížim očkováním. a ano, ať už se ti to nechce věřit, očkování opravdu JE plný zabijáckejch sraček, ale dneska jsou lidi-děti tak odolný, že to opravdu viditelně sejme jen malou hrstku jedinců. většina má nějaký následky (horší imunita, za x let rozjetí nějakejch chronickej nemocí, autoimunitní poruchy, celkově taková krapet otrava organismu, poruchy učení...), který tomu nepřisoudíš, neobjevěj se hned atd.
@normalnimatka - zase nemůžeš všechno přisuzovat očkování, na to taky není studie, to jsou domněnky, jsou věci, které by se objevily i bez očkování, třeba já měla slouhý těžký porod, kdyby mě dítě mělo např. poruchu učení, může to být i vlivem tohoto, to fakt nejde říct, že jenom očkování, ale pravda ty průkazné studie chybí, byla pro to, je udělat, ať se ví jak to vlastně je, do té doby to jsou všechno spekulace
@elu - SPD jsou exrémisté a konspiranční teoretici...zde bych to nebrala jako bernou minci, ze svého okolí vím o lékarnici, dětské lékařce, o svém zubaři, dál jsem se neptala, ale o nich to vím, jelikož jsme při hovoru k tomuto tématu zabrousili...
@zuzanasisko kdyby se neočkovalo, lidi by neměli posarnou imunitu očkováním a se vším by se vypořádávali líp. pokud by se některý nemoci opět vrátili do standardního běhu dětskjech nemomcí - např spalničky, bylo by nám na světě líp.
@marcicek84 jo, tak y se to nedá spolehlivě prokázat. ale úplně stačí, když si uvědomíš, že pícháš do krevního oběhu hliník, což je neurojed, kterej dojede i do mozku.. když se tělo setkává s těma jedama přes dýchací ústrojí nebo přes trávení - tělo se s tím umí lí poprat - vyloučí to.
ale prostě těch poruch děsně přibejvá, spousta dětí má po očku viditelnej regres, a nidko nemůže říct, že se to úplně vrátí zpátky, protože vtom věku to prsotě nepoznáš, dítě to nějak dohoní a začne zase se líp hejbat, mluvit např., ale co se vyvrbí na poli psychomotorickejch dovedností těžšíh za xy let, to fakt nevíš. ale máš jasnej důkaz, že to to tělo nezvládlo. u jinejch dětí je zas jasně podělaná imunita, najednou dítě chytá jednu sračku za druhou a nemůže se z toho vyhrabat....apod. na to nepotřebuju studie, na to stačí pozorovat ty zkušenosti lidí.
no nic, končim, čas je drahej🙂
@oveckaluky podle vykazu firmy konkretne vudce na trhu vakcin treba GSK ano presne tak ... Nejvice obrat vytvari leky na dychaci cesty , na 2. Miste jsou vakciny a 3. Jsou zubni pasty kartacky a kosmetika ( odol oral- b, cortega apod) s temi volne prodejnymi leky na bolest a nemoce ... Pokud nejste schopna si tyto informace v jejich vykazen najit, nemusite je ale zpochybnovat 😉
@oveckaluky pokud si myslite ze je dite ktere nebyva nemocne scifi ..je asi neco spatne ne ?🙂 proc by musel mit nekdo rymu nebo kasel? To je povinnost ?
@englerova14 dobry den synovi je 5 a nastesti 2.davku odlozili. U dcery jsem podepsala u mudr papir,ze to odmitam. Ted ji budou 3 a jdeme teprve na to kvuli skolce. Verim,ze jak je vetsi,snad to tělíčko lepe zvladne. K tomu ji davam homeopatika. Pokud se vam to nezda,trvejte si na svem. A pripadne nahlaste i pediatra,ze vam nezanesl udaje do karty. Nemaji na to pravo. Radi vse tutlaji. Drzim palce.
@veronicka89 ne, to je opravdu utopie a na tohle téma nemá cenu se dál bavit, s vámi fakt neue 😉 mějte se 😉
@veronicka89 Nezlobte se, ale obrat není zisk. Tohle není slovíčkaření, tohle je účetní pojem. Asi víte, jak tyto informace hledat a možná v tom máte i nějakou zkušenost ale pokud má firma vysoký obrat, neznamená to, že z toho má i vysoký zisk. Častokrát firmy mají obraty z produktu někde úplně jinde než zisk z produktu, jelikož to je podnikání. Já chápu Vaše přesvědčení jakožto antivax zastánce ale neustále mluvit o tom, že zisky z vakcín jsou nejsupr business, je nesmysl. Jsme hodně nevděční a neuvědomujeme si, v jak úžasné době žijeme. Zdravotnictví na špičkové úrovni, které udržuje chátrající zdraví generací. Mužeme být rádi, jelikož naše zdraví se díky pohodlnému životnímu stylu rapidně zhoršilo ale případné epidemie jsou úspěšně potlačované. (tou epidemií nemyslím např. současnou formu spalniček)
@barchen urcite s Vami v posledni zprave s necim souhlasim, ale ten Fakt o ktery mi slo je ten ze farmaceutickym firmam jde predevsim o zisk tudiz je v jejich zajmu aby se ockovalo a take aby prodej vakcin nebyl na ustupu ale naopak stoupal. Ne ze pouze zisk z vakcin je nejhlavnejsim.
O tom ze lekari budou mene usilovat o prirodnim zpusobu lecby kvuli benefitum ktere maji od farm spolecnosti to je taky fakt.
Ale samozrejme kazdy at si hleda informace ktere jsou pro nej a jeho rodinu a okoli podstatne 😉
Me jde jen o to ze treba ja stojim o jakoukoliv lecbu / vakcinaci chemickou cestou az na poslednim miste ...
O ceskem zdravotnictvi se mi moc vyjadrovat nechce ptz ackoliv jsou leky a technika na celkem fajn urovni , co se tyka zdrav. personalu je teda opravdu co dohanet...
@veronicka89 Super, jste prvi uzivatelka tady na MK, ktera souhlasi, sice s mensi oklikou ale souhlasi s tim, ze vakciny nejsou zisk cislo 1 😁. Kazdemu podnikateli jde o zisk, tak jako kazdemu zamestnanci jde o vyplatu. Ale to neznamena, ze se nas nekdo snazi takhle vyhubit. Vyrobci potravin maji stejny cil ale proti glukozovo-gruktozovemu sirupu nebroji nikdo, hlavne ze detem odrovnava jatra. A reklamy na sladkosti bezi bez povsimnuti. Zakaz koureni vyvolava emoce a par dedku v senatu se nas snazi presvedcit, ze koureni vlastne tak hrozne neni. Je velika skoda, ze lidi jsou pohodlni hledat ty spravne informace, jelikoz je to narocnejsi nez klik klik na FB a sdileni nesmyslu.
@ahojcau A vy jste zas namasírovaná druhým extrémem. Když se tak bojíte, že mluvíte sprostě, tak si přeci nechte naočkovat svoje dítě a přestaňte poroučet, co má udělat každý druhý se svým děckem. Vakcína je dostupná, prostě naočkujte, a čeho se bát pak ne?? Nebudete muset nikoho urážet.
a vite co je na tom všem nejlepší...že ty firmy,co vyrabí vakcíny, vyrábí i homeopatika a přírodní doplnky stravy...jestli je něco hodně velký bussines tak právě přírodní produkty...proč jíst třeba semínka ostropestřce za par haleřů,když si můžete koupit stokrát méně učinné kapky za 500 ...takže argumentace ziskem proti očkování je pro mě úplně lichá
@elu Přesně tak, škoda, že takhle přemýšlí málo lidí 🙂
@oveckaluky a ty firmy velkou radost z aktivistů proti (řekla bych, že to snad i živí 🙂)...protože ti si navíc koupí ty homeopatika a vitamíny,aby zmírnili ty vedlejší účinky a firmy mají ještě víc a smějí se, že jsou lidé schopni si koupit za drahý prachy vodu, která jim teče doma z kohoutku
@elu Přesně, a přitom stačí trochu myslet a ne jen papouškovat, co si kde přečtu 🙂

@veronicka89 jako že se prodává víc vakcín než kosmetiky a zubních past? Tak ten byl dobrej, skoro jako ten s dětmi bez rýmy, nebo s 18 vakcinami vždycky jen proti jedné nemoci 😀