icon

Lze odmítnout 2. dávku Priorixu?

gosa22
16. říj 2014

vyčítám si, že jsem dala malýmu naočkovat Priorix...osypal se a trpí na výkyvy nálad, už nechci další dávku očkování

Strana
z7
rebe
7. kvě 2018

@oveckaluky Tobě fakt připadá jako scifi a utopie, že jsou děti, které nejsou nemocné? A to jsi nikdy nepřemýšlela o tom, proč by to tak mělo být? Přirozený stav lidského těla je zdraví, to nemoc je něco nepřirozeného, ne naopak.

oveckaluky
7. kvě 2018

@rebe Ano, opravdu jsem ještě neviděla dítě, který by nikdy nemělo kašel ani rýmu 😉

rybamrazena
7. kvě 2018

Já bych vám i něco napsala, ale asi by mi zrušili účet 😂😂😂 Tak si jdu radši zapnout ČT1, potřebuju denní dávku lží, negativismu a zastrašování!

frufrunka
7. kvě 2018

Nečetla jsem předchozí diskusi, proto odpovídám rovnou k věci a na dotaz: Ano, jde odmítnout, otázkou je, jestli výkyvy nálad budou dostatečným důvodem. My druhou dávku dávat nebudeme, protože syn měl velmi závažnou reakci (dočasné ochrnutí, jen ležel a díval se prázdně před sebe, nefixoval ani pohledem, neudržel se na čtyřech, prostě ležící hadrová panenka, přitom před očkováním to bylo živé chodící dítě, které začínalo mluvit). Syn se z toho dostal, otázkou je, nakolik to zanechalo následky, těžko říci, v čem je jeho jinakost běžná a nebo to může být následek toho očkování. Nejsem proti očkování, mám tři syny, všechny řádně očkované, tato reakce se týkala nejmladšího, přesto se stalo. Takže zůstane u jedné dávky, příště by se z toho už dostat nemusel.

rebe
7. kvě 2018
englerova14
8. kvě 2018

@normalnimatka souhlasím, sami jsme příkladem, že očkování nemusí fungovat a že NÚ mohou mít trvalé následky. Starší syn byl řádně a v termínu očkován Infarix hexa, Prevenar 13, Priorix (bohužel stihl v té době podle starého očkovacího kalendář obě dávky). Zcela mu poslední dávka Priorix srazila imunitu na 0 ( prodělal bezprostředně po očkování pravé příušnice- prý, dle Mudr. to z očkování není, na pohotovosti nám potvrdili, písemně, že je). Od té doby, kdykoliv přijde do kontaktu s lidmi, je nemocný! Léčím se na imunologii. Dodnes špatně spí, budí se s křikem. Prvomatka věřila pediatrovi.
Mladší syn reagoval na každou hexu horečkami ke 40. Očkování jsem se snažila odkládat, ale paní mudr.na nas aktivně zavolala sociálku a nařkli nás že zanedbání péče o dítě. Řešili jsme právní cestou, nicméně mezi tím jsme dostali nařízení naočkovat povinným očkováním dle vyhlášky. Po Priorix se celý osypal, po těle ale i v krku a na jazyku, oteklý mu lymfatické uzliny na krku, oteklá mu varlata, zvracení, průjem, opět horečky, jednou jsme skončili na pohotovosti s 41! 10 dní encefalitický pláč trvající i 2 h v kuse, několikrát za den, dodnes se bouchá hlavou o zem, nedokáže spát v kuse víc jak 2h, celkové se povahově změnil.
A nejsem v tom sama, švagrové po MMR upadlo jedno dvojče do bezvědomí, leželi týden v nemocnici, druhý začal být po kombinaci hexa+Prevenar hyperaktivní a není schopen klidně spát (spí v posteli, na zemi, jednou prý i ve vaně).
Takže ockujte dle svého svědomí, já dobrovolně své děti už poškozovat nenechám.
Jinak vřele doporučuji knihu prof.Strunecké a Dr. Elekovou.

englerova14
8. kvě 2018

Ještě jsem nedoplnila, že staršímu synovi testovali i protilátky po očkování, byl během 6m 14x nemocen, z toho 4 byla nutná léčba ATB, zjistili, že nemá! protilátky na tetanus a pertusi. Takže počítám, že podobných děti běhá po naší republice víc. A co dospělí, co když třeba učitelka v MŠ není imunní na černý kašel, spalničky...a nakazí děti...toho se nebojíte?

englerova14
8. kvě 2018

Mmch víte, že naše vláda ví o falšování dát CDC, které zatajili vliv některých vakcín MMR (používaných i u nás). Zjistili, že tyto vakcíny mají vliv na CNS. Zvlášť silně reagují malý chlapci, kteří jsou vakcínou očkováni. Často je následkem autismus. Bohužel ač je zpráva již 3 roky stará u nás i na Slovensku a Polsku se vesele očkuje dál, ačkoliv byly vakcíny v Německu, aj.zapadnich zemích okamžitě staženy?

englerova14
8. kvě 2018

...jsme jako pokusní králíci

elu
8. kvě 2018

@englerova14 mužu se zeptat kojila jste a ta švagrová?...pro moji soukromou statistiku

englerova14
8. kvě 2018

@elu švagrová ano, jednoho do 2 let, pam um druhý nechtěl od porodu pít mm, byl na um. Já prvního syna kojila plně 3,5m, pak odstříkáváním 1m, mám léze, druhému jsem odstříkáváním 1,5 m, byl narozen 32tt, mléko se mi moc netvořilo, ač jsem se snažila ji všemožné podpořit

elu
8. kvě 2018

@englerova14 děkuji

rybamrazena
8. kvě 2018

@englerova14 A dr jste nežalovali, když je narozený předčasně? To bylo zjevně její pochybení,ne? 😠

englerova14
8. kvě 2018

@rybamrazena dr.odmitla, že by reakce měly spojitost s očkováním, dle právníka kde není důkaz, není zaloba- bohužel nás nenapadlo, když jim bylo zle, fotit. Na pohotovosti jen 1 jedinkrát jeden lékař potvrdil, že to po očkování je, a sice u staršího po Priorix, jinak jsme vždy narazili na neurčitou odpověď typu: paní dr.by určitě nedala nic, o čem by si myslela, že ublíží, paní dr.ma dlouholetou praxí, atp. A pak už jsme na to neměly nervy (a ani čas, kluci, resp.jejich zdr.potize nás zaměstnávají naplno). Přešli jsme jinam, kde jsme respektování. Upřímně by mě před 4 lety ani ve snu nenapadlo neockovat, nebo že může očkování něco špatného udělat, přišlo mi to normální, samozřejmé...

englerova14
8. kvě 2018

Jinak, co jsme se dozvěděli a odrazuje nás to, prý pokud se vede v ČR takový spor, většinou prohrají právě rodiče, lékaři se podpoří. Stát Vás donutí poškodit dítě, ale už nechce nést zodpovědnost za následky, výjimečně Vás nějak odškodní, ale to by musela být ochota stran lékaře

englerova14
8. kvě 2018

Zaslala jsem hlášení alespoň na SÚKL, ale to mi zpět ta zdravá usměvavá buclatá sluníčka nevrátí

zuzanasisko
8. kvě 2018

@normalnimatka Spíš by ti slušela přezdívka "naivnimatka" 🙂 Takovou tuberkulozou podaroval člověka domestikovaný pratur někdy v neolitu, protože mu značně nevyhovoval život s hubou uvázanou u žlabu. Je těžký být zdravej za takových okolností, že? A když nechceš za praturem pobíhat po savaně, abys ho podojila, tak musíš vymyslet, jak snášet jeho choroby.

guinea
8. kvě 2018

@englerova14 Poslala jsem ti SZ

rybamrazena
8. kvě 2018

@englerova14 SÚKL jsem posílala, dr nad tím mávla rukou. No, musím se do toho pořádně obout.

letadylkokane
Autor odpověď smazal
letadylkokane
8. kvě 2018

https://zpravy.idnes.cz/ockovani-spalnicky-leka...

Ale stejne se najde hromada bioekoezolesan, ktere budou do roztrhani sveho eterickeho tela proti ockovani bojovat.

englerova14
8. kvě 2018

@letadylkokane víte je to každého věc a soud, zda v očkování věří či ne, ale pakliže se postvakcinačni reakce dotkne Vás osobně, budete to chtít řešit a hledat proč a jak z toho ven. Já jsem také byla zastáncem očkování, dokud se mi nesesypaly obě děti. A mohu být ráda, že ne těžce. A pokud paní doktorka tvrdí, že za 20 let neměla jedinou vážnou
postvakcinačni reakci, těžko uvěřit, když nahlédněte do příbalových letáku... A zrovna MMR je známá a dokonce i výrobce uvádí možné reakce na CNS- viz encefalitický pláč, jenž způsobuje zánět mozku.
Nejsem bio matka, jsem ráda, že máme kvalitní lékařskou péči, ale sama jsem se přesvědčila, že ne vše, co lékaři nabízí je vpořádku.
Jak dlouhou vakcíny testují? Víte třeba, že slavné HPV testovali jen 3 měsíce? Že vakcíny MMR byly vyvinuty na uměle usmrcených lidských plodech? Že vakcíny obsahují stopy kuřecích embryí, ale i třeba mléčnou bílkovinu? A pak proč jsou děti alergické na mléko.
Stačí číst fakta, od výrobce, a zamyslet se.

englerova14
8. kvě 2018

Mmch srovnávat vakcínu s jahodou nebo paralelně je fór. Nejde o reakci na víry ve vakcině, ale na přídatné látky a zrovna MMR má hliníku požehnaně. A pokud jde o zpomalení PMV, chodím s ml.synem od narození na rehabilitace, takže jsem týdně v kontaktu s maminka mi dětí s poruchou PMV, nám se stalo po 3 hexe, že šel syn do regresu. Začínal pérování na kolinkach, po hexe +do 24h, vždy) dostal horečky a 2 týdny jen ležel na břiše a pásl jako 2 měsíce nazpět. Naštěstí se z toho oklepal. Ale znám děti, které spadly zpět a začínaly nanovo a ty týdny jim chybí.

rybamrazena
8. kvě 2018

@letadylkokane Koalice pro podporu očkování je nezisková nekomerčně orientovaná odborná skupina sdružující kvalifikované experty s mnohaletou praxí (opinion leaders), jejíž cílem je přinášet pravdivé a neskreslené informace o vakcínách a očkování.
http://www.koalice.estranky.cz/
Doporučuji přečíst i recenzi pana MUDr.Maďara, narozdíl od Strunecké uvádí fakta a zdroje - to nemohu říct.
https://www.ockovacicentrum.cz/cz/o-nas a nejen to - https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vys...
a teď pozor ... sídlo NEKOMERČNĚ orientované společnosti...tadá https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vys...

Jediným akcioářem je 8.nebo kolikátý nejbohatší Čechoslovák - https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vys...
http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=295727&SID=2&P=0
Myslíte si, že privatizace jsou čisté jak lilie? Že pan Chrenek k tomu ve svých 28 letech přišel náhodně? Že není jen bílý kůň nebo něčí slouha? Že ty peníze jdou jenom jemu? Že se tady pořádá hon na čarodějnice jen tak z plezíru? Že je tu MMR povinné, když třeba v GBR není a že jsou tam jiné náplavy? 😂
A ad ta slavná diskuze na idnesu - pediatři nepovažují za závažnou ani týdenní regresi dítěte po hexe (hadrový panák), takže věřím, že paní opravdu nezažila závažnou reakci. A můžete mi vysvětlit, proč jsem v den, kdy měla dcera dostat MMR, dostala já dotazník na PAS, kde se ptali a dceřiny projevy? Nebo jak jsem měla já nebo dr poznat, že už je v inkubační době 6.nemoci? Ještě, že jsem ta bioekolesana a osvítilo mě. Jen se musím ptát - pokud já jsem bioekolesana, tak co jsou pak ty ostatní? Líné ovce?

englerova14
8. kvě 2018

@rybamrazena dnes je medicína hlavně těžký byznys a my, ovečky, hloupé ne/dez) informované se vezeme (oslíčku otřes se)

englerova14
8. kvě 2018

@rybamrazena já jsem při druhé hexe dostala vynadano, že chci posunout očkování, když má syn rýmu, prý to není kontraindikace. Dotazník na PAS jsme nedostali a slyšela jsem o něm až zde😒

rebe
8. kvě 2018

@letadylkokane A teď si představ, že jsou dokonce matky, které si přejí, aby jejich dítě spalničky v dětském věku prodělaly, a příušnice a zarděnky tuplem. A vůbec to nemusí být ekobiolesany, stačí, že umí číst ve statistikách 🙂

barchen
8. kvě 2018

@rybamrazena Dotaznik PAS u nasi pediatricky vyplnuje kazdy rodic bez ohledu na ockovani.

mimiveru
8. kvě 2018

@englerova14 Na Idnesu je článek s doktorkou a ta píše, že hliníku je ve vakcíně minimum, více hliníku se do těla dítěte dostane kojením od matky 🙂

rybamrazena
8. kvě 2018

@barchen No, tak já jsem ho dostala v den, kdy měla být naočkovaná - na kontrole v 18 měsících. Pokud to mělo vzbudit mou důvěru, tak nikoliv. Vysvětlení žádné.

Strana
z7