icon

Maminky, měly jste reakci na Hexu?

viivienn
2. říj 2016

Maminky ráda bych se optala měli jste reakci na Hexu pokud ano mohu poprosit jakou.Změnilo se chování Vašeho dítka.
Já osobně mám pocit,že muj syn 8m je od druhého dne jiný - agresivní ,plačtivý,hází hračky-nechce si hrát,do všeho kope ,majzne i mne ☹ motoricky jde k jedné straně toto dříve neměl ☹

psya
Autor odpověď smazal
lajla
15. říj 2016

@psya ano je drahá...ale člověk si sakra rozmyslí, jestli nechá nadále své dítě v péči lékařů kteří neudělali jedem jediný krok dopředu v konkrétním případě a nechá mu nadále ničit játra...nebo zkusim něco jiného, ano.stalo to hodně...v tomto "závidim" Nemecku

viivienn
autor
15. říj 2016

@astyna No vidíte i s panem doktorem Petrášem jsem psala moc pomoci nemohl paní doktorka mi napsala vše od A až do Z .Kdybych jí neměla tak daleko již k ní jezdím se synem na homeopatika.Jediná mi řekla do telefonu napište mi o co jde pokud mohu pomohu a pomohla a takového lékaře si vážím 🙂 Této paní doktorce jde především o děti a klidné rodiče 🙂 Je to zlatý člověk pomohla mi zdravotně,citově i právně.Také mi pomohli maminky zde a toho si člověk váží je už málo lidí co mají srdce na pravém místě a pomohou neznámému člověku 🙂

lajla
15. říj 2016

@viivienn my jezdíme za naši 2 h ...jednou za čas se to dá a fakt to stojí za to!

viivienn
autor
15. říj 2016

@lajla No mi sedíme přímo na hranicích na výběžku ,,poslední barák v Čechách ,,a na Chodov ještě přes celou Prahu bych to nedala,ikdyž bych kvuli synovi měla ☹ Po velmi těžké dopravní nehodě,, paní přejela stopku a mi měli čelní náraz i s dětmi ,, dávám tak hodinu jízdy nevím zda to syn cítí,ale auto taky nemá rád.
Snad nový pan doktor bude také dobrý má 25 let praxi a je velmi alternativní když jsem se v ordinaci rozplakala už zoufalstvím během chviličky mně dal do pohody jinak mně z ordinace nepustí 🙂 A syn byl taky v pohodě jen se uculoval co pan doktor povídá to u té rádoby pediatričky plakal už mezi dveřmi
Uvidíme 🙂

veverka83
15. říj 2016

@lajla neprocetla jsem celou diskuzi, ale psala jste o alergii na mlecnou bilkovinu. Syn ji ma, nemame to teda nijak potvrzene, na zadnem vysetreni jsme nebyli, ale kdyz snedl neco mlecneho, mel silenou zacpu a cely se osypal ekzemem, hrozne se skrabal. Posledni dobou se mu to celkem upravilo a uz si sem tam jogurt dal bez nejakych velkych potizi. No a prislo dalsi ockovani a jsme tam kde sme byli 😞 teda krom zacpy. Je teda moznost neockovat v tomto pripade?

marunka85
15. říj 2016

@viivienn Dobrý den, co člověk to jiný názor. Náš syn měl reakci při první hexe - silný dávivý kašel, posléze nastaly problémy s vyprazdňováním - do té doby každý den, kojené, klidné, spokojené miminko - po nebyl třeba 14dní, hrozné stavy. Dle lékařky normální (nechtěla mě moc poslouchat), ale já měla pochyby a jsem ráda, že jsem poslechla svoji intuici. Vy jste máma a znáte své dítě nejlépe, dejte na své pocity. Mě všichni kolem dávala spoustu jiných vysvětlení, co by to mohlo být, ale já vnitřně nesouhlasila a jsem za to dnes ráda. Pomohla až paní doktorka, homeopatka, nebýt ní, tak má malý vážné potíže. Od té doby jsme s očko nepokračovali, byl to boj, ale nakonec jsme došli i s lékařkou k dohodě. Synovi bude 2,5roku má pouze očko na tři nemoce - dvě dávky, jiná vakcína místo hexy a jde to.
Čekáme druhé dítko a do konce prvního roku nic očkovat nebudeme. Každého je to svobodné rozhodnutí a všechny se snažíme dělat pro své děti to, co považujeme za správné. Pokud máte pochyby a myslíte si, že znáte příčinu věřte si, i když je to těžké.

astyna
15. říj 2016

@viivienn

Já jsem měnila pediatra hned 2x, protože první doktorka mi tak skvěle poradila, že jsem přišla o mléko. No nic, i její přístup - mám na každého 5 min a nashle, mluvil za vše.

Další - zase pediatr pro změnu - pomalu nic o kojencích nevěděl, to jsem i já věděla víc jen z diskuzí - např. o stolici kojence. Když na jednom vyšetření synovi naštípl sotva zahojenou klíční kost, bylo rozhodnuto.

Nyní chodíme k doktorce, která vše nechává na mě. I očkování - prý řekněte si, až sama budete chtít, dítě bude min. měsíc zdravé, bez váhových výkyvů, od min. 6 kg váhy s ideálním přírůstkem. Donošený byl, takže v tom problém nebyl. Zde jsem spokojená.

lajla
15. říj 2016

@veverka83 spíš jsem měla uvést intolerance laktózy...a mnohem horší je alergie na vejce u očkování
Bohužel co píšete není z hlediska dr kontraindikace k očkování, ani kdyby se intolerance potvrdila z testů... dítě by muselo utrpet anafylaktický šok, otok jazyka atd...a stejně by Vám nabídli očkovat znovu lec s nejvyšší opatrnosti
Jako matka se musíte rozhodnout sama,bohužel...je to těžký...jak jsem psala, nám bylo.dooruceno očkování za asistence nemocnice..co kdyby...no rozumný člověk je posle do patřičných mezí

leikkka
15. říj 2016

starší synek, po první dávce obrat o 180 stupnu ve všem - vše naopak, další dávky jsme pak odložily a oddělili hexu od prevenaru. Od roka měl atirespirační záchvaty, přisuzujeme to hexe, užili jsme si dost. U mladšího jsme první dávku odložili na dokončený 4 m, měl ji dostat dle nového systému dříve, reakce byly, ale ne tak razantní. Každé dítě je jiné. My jsme zastánci povinného očkování, všechna očkování jsme odložili na co nejdéle to šlo dle zákona, tak abychom vše splnili. Ale MMR jsme dali dle zákona až po 2 letech věku u obou kluků. A bylo dobře. Dostali ji až před vstupem do MŠ - na 3 letech první vakcínu a další pak dle schématu.

viivienn
autor
15. říj 2016

@marunka85 jako u nás doma manžel,synové mami co blbneš očkuje se tisíce dětí a já pořád nemám z toho dobrý pocit věřte mi prosím až když viděli dali mi za pravdu.
Věřím svým intuicím po porodu problém 3-7-10 hodina než mi ho dali byla krutá ,ale věděla jsem,že bude v pořádku ač z prvu nedýchal,pak pupeční kýla věděla jsem,že zmizí pak vodní kýla ,, rádoby pediatrička chtěla v 6m řezat,, bude to znít možná směšně,ale každý večer jsem kýlu ukecávala a ukecala do měsíce byla pryč 🙂 Jen s tím očkováním jsem to snad sama přivolala tím strašným strachem,ale ten pocit když syna očkovala taky to bude znít divně ,,ona mi vraždí syna,, jsem prostě nedokázala rozlišit zda jsem jen zmanipulovaná okolnostmi ,, co člověk slyší -čte,, nebo mám dobrou intuici. Už vím,že vždy mám poslechnou sebe 🙂

viivienn
autor
15. říj 2016

@astyna Ja jsem měla právě u 3 dětí super pediatra nějak mi prostě nedošlo,že v novém bydlišti tomu tak být nemusí ☹

viivienn
autor
15. říj 2016

Maminky mám ještě dotaz kolik z Vás co mají negativní zkušenost odeslalo hlášení o nežádoucích účincích nebo si je 100% jistá,že odeslal pediatr 🙂 Za každé očkování by to mělo být zvlášt 🙂A pokud jsou jiné měli by se popsat 🙂
http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2011_19.htm
Pokud nějaká maminka chce vzor prohlášení o tom,že nechce očkovat mohu poslat nebo prohlaseni rodicu (informovany nesouhlas s aplikaci vakciny)-2.uprava.doc na hexu 🙂

eviknufik
15. říj 2016

pridavam reakce, meli jsme 4 davky hexy, 1. byla asi ve 4,5 mesicich, posledni asi ve 14. mesicich. Vse bez priznaku, jen u posledni zvysena teplota. Jinak co se tyce farmakofirem, je to hnus, delam v jedne firme zamerene na cytostatika a ti imaginarne vyrabi sarze (jen na papire- jestli to delaji i ostatni tak potez panbu). Z toho duvodu se bojim hlavne MMr vakciny jak vsude ctu negativni reakce. Myslim si ze hexa je oproti MMr temer nic. Vse je svinstvo a jak se psalo, pediatri ockuji a nezajima je co bude pak. Moje dr nebyla vubec nadsena, ze jsme MMR posunuli az na druhy rok. Chtela to pichnout v 15 mesici (mesic po posledni hexa)

eviknufik
15. říj 2016

@leikkka muzu se zeptat jak to teda s MMr je? malý má za mesic 2 roky a tri dny pote ma jit na MMr. Dr rekl ze pokud pujde v breznu k zapisu do skolky, napise mu, ze neni radne ockovany :( (ma jen jednu MMR a pritom horni hranice stanovena neni, navic by jedna davka pro skolku mela stacit, nebo je jiz zmena?)

malva
15. říj 2016

@eviknufik Pro školku jedna dávka stačí, zde je odkaz na stanovisko MZ z loňského roku. Váš doktor toto stanovisko určitě dostal.
http://www.vakciny.net/AKTUALITY/MZDRP015XJ6W_(...

eviknufik
16. říj 2016

@malva děkuji za odkaz, to určitě využiji a první dávku ještě oddálím

svetlus_pepca
16. říj 2016

@lajla Si asi sedíte na vedení! Laskavě si přečtěte nadpis diskuze a mou odpověď. To, že jste můj příspěvek nepochopila, není důvod, abyste se do mě pouštěla! Za to já jaksi nemohu...

svetlus_pepca
16. říj 2016

@viivienn Mě nemusíš poučovat o tom, co je jinak, co je divné a co je traumatizující atd. Ani o očkování. Já sem reagovala na tvůj úvodní příspěvek, který má nadpis: "Maminky, měly jste reakci na Hexu?" Ne, JÁ jsem fakt reakci na očkování dítěte neměla. A protože z příspěvku je pak jasné, že se ptáš na reakce dítěte na očkovací látku, tak to je plurál. Nesmyslný mateřský plurál! Tvé zkušenosti je mi samozřejmě líto. Můj syn krom zvýšené teploty a spavosti první den po očkování jinou reakci neměl. Držím palce, aby bylo líp!

svetlus_pepca
16. říj 2016

@cheetah_ To je mi upřímně líto! Já jsem samozřejmě taky po každém očkování opatrnější, víc malého sleduju a tak. Takže nějaká reakce tam je. Ale tohle prostě byl typicky nesmyslně použitý mateřský plurál, který jsem nechápala nikdy a nechápu ani teď, když mám dítko. Maminky se snaží děti naučit kdeco, ale zapomínají na to nejdůležitější - vychovat z něj osobnost! Ale to jen mezi námi, to k téhle diskuzi nepatří 🙂

viivienn
autor
16. říj 2016

@svetlus_pepca Za názor děkuji 🙂 Ale zvýšená spavost mezi negativní a nežádoucí učinky bohužel patří ☹ Asi jste nikdy nečetla příbalový leták Hexy ☹ Takže raději plurál než neznalost 🙂 Děkuji líp opravdu bude protože jsem se teprve po této zkušenosti začala dopodrobna zajímat .Vám ze srdce přeji,aby Vašim dětem očkování prošlo vždy jen takto 🙂

tahejhula
16. říj 2016

@svetlus_pepca V danem tvaru to ani plural neni, kdyz uz se tu snazime chytracit, ze ano.
A co se tyce pluralu materskeho, patri mezi pluraly empaticke a neni na nem jaksi nic patologickeho. To by ovsem nekteri museli vylezt ze skorapky pocitu vlastni dokonalosti. 😁😉

tahejhula
16. říj 2016

Az nekdo bude pouzivat plural u maturanta, pak se podivim, u mimin a batolat bezne a neskodne. Ovsem na materskem webu je potreba se postrkat o kazdou cicovinu, ze ano.

svetlus_pepca
16. říj 2016

@viivienn Proč neznalost? Jistě, že jsem leták četla. Několikrát. A právě proto, že vím, že zvýšená teplota, spavost nebo třeba naopak nespavost, zhoršená nálada apod. patří k typickým reakcím na očkování (a to nejen Hexa), tak píšu, že já mám zkušenost jen s tímto... Ale tys prostě nepochopila, na co jsem reagovala. Já už nevím, jak ti to vysvětlit. Prostě na očkování dítěte jsem neměla reakci já, ale to dítě!!! Chápeš vůbec pojem "mateřský plurál"?? Ach jo...

svetlus_pepca
16. říj 2016

@tahejhula To tedy je 🙂 A tenhle tvar mluvy je nesmyslný, nikoli empatický. Co je empatického na tom, když dítěti řeknu: "Ale to jsme se pěkně vykakali!" To je fakt empatie jak stehno 😀 Krom toho je dle mého lepší dítě učit rovnou pojmy "ty" a "já". A ne mu cpát fo hlavy "my", když to vlastně "my" v tom pravém slova smyslu není.

tahejhula
16. říj 2016

@svetlus_pepca No, to neni. Mozna si o tom neco precti. Nic neni horsiho, nez delat chytreho a byt za debila. Otazka totiz ve sve podstate neni vubec pluralem, ale dotazem, zda mely reakci matky.
Empaticky plural ma sve definice a nepatri sem jen mluva matka-dite.

Za variantu autorského plurálu se považuje i styl, v němž je množné číslo použito jako inkluzivní plurál, čímž vyjadřuje solidaritu (sounáležitost) autora s adresátem textu, jenž je zahrnut do pojmu „my“, případně empatický plurál, v němž autor první osobou množného čísla vyjadřuje především adresáta sdělení a svoji účast s ním, nebo mateřský plurál, v němž matka popisuje adresátovi událost v životě potomka.

Toto použití je běžné u písemných i ústně předávaných návodů, instrukcí a pravidel (obsah sáčku vložíme na 10 minut do vroucí vody, zde nekouříme, teď se vyčuráme a půjdeme spinkat) a může nabývat i podoby „empatického my“ (Jakpak jsme se vyspali, pane Dvořáku?). Tento styl demonstruje účast autora (mluvčího) a jeho kladný vztah k adresátu sdělení; v některých situacích může působit i autoritativně (např. použije-li jej lékař k pacientovi), ironicky (Tak copak tady děláme, pane?)

Mene resit sve subjektivni bolistky a vice se zajimat. 😉

lajla
16. říj 2016

@svetlus_pepca Vy jste se musela někde řádně uhodit, v jiné diskuzí jsem si dokonce myslela,ze jste pod vlivem návykové látky...ale nevím no...asi sama jste "jiná" a s tím se nedá bohužel nic dělat😞

svetlus_pepca
16. říj 2016

@tahejhula To jste našla googlu?? 🙂 Představte si, že já fakt nepotřebuju poučovat o záležitostech týkajících se jazyka českého. Nadpis diskuze je nějak pochopitelný, ale jinak myšlený. A na to jsem reagovala. Jestli se to vám líbí, nelíbí, už přece není předmětem této diskuze 😉

svetlus_pepca
16. říj 2016

@lajla Nezlobte se na mě, ale to, že se moje názory neshodují s vašimi, ještě neznamená, že se budete snažit mě urážet. Každopádně už jsem si toho všimla, že vám mé názory nesedí. Ale zkuste připustit, že nemusíte mít vždy pravdu a mít ten nejlepší pohled na věc. Diskuze jsou od toho, aby se diskutovalo - aby se vyměňovaly názory, předkládaly argumenty, souhlasilo, nesouhlasilo. Ne k tomu, abyste napadala každého, kdo nesdílí váš názor!

tahejhula
16. říj 2016

@svetlus_pepca Jiste, clovek, ktery zna terminy, najde co potrebuje. Neni potreba byti encyklopedii. Lide, kteri neznaji ani ty terminy, mohou jen zvanit a zamenovat sve vlastni dojmy a fakta. 😉

Strana