Maminky, měly jste reakci na Hexu?
Maminky ráda bych se optala měli jste reakci na Hexu pokud ano mohu poprosit jakou.Změnilo se chování Vašeho dítka.
Já osobně mám pocit,že muj syn 8m je od druhého dne jiný - agresivní ,plačtivý,hází hračky-nechce si hrát,do všeho kope ,majzne i mne ☹ motoricky jde k jedné straně toto dříve neměl ☹
@svetlus_pepca já se vůbec nezlobim, naprosto beru jiný názor, ale ten musí byt vyjádřen bez posměchu, výsměchu a pohrdání, napsat své příspěvky jinak...neřeknu ani tuk
Hezký den
@svetlus_pepca - četla jste špatně není to typická reakce,ale nežádoucí učinek 🙂 Další nežádoucí účinky zahrnují:
Velmi časté (mohou se objevit u více než 1 z 10 dávek vakcíny):
• pocit únavy;
• ztráta chuti k jídlu;
• vysoká teplota 38 °C nebo vyšší;
• otoky, bolest, zarudnutí v místě vpichu vakcíny;
• neobvyklá plačtivost;
• pocit podrážděnosti, nebo neklidu.
Časté (mohou se objevit u méně než 1 z 10 dávek vakcíny):
• průjem;
• nevolnost (zvracení);
• vysoká teplota vyšší než 39,5 °C;
• otok v místě vpichu vakcíny větší než 5 cm nebo zatvrdnutí v místě vpichu vakcíny;
• pocit nervozity.
Méně časté (mohou se objevit u méně než 1 ze 100 dávek vakcíny):
• infekce horních cest dýchacích;
• pocit ospalosti;
• kašel;
• rozsáhlý otok celé končetiny, do které bylo očkování aplikováno.
Vzácné (mohou se objevit u méně než 1 z 1 000 dávek vakcíny):
• zánět průdušek (bronchitida);
• vyrážka;
• zduření uzlin na krku, v podpaží nebo ve slabinách (lymfadenopatie);
• krvácení nebo tvorba podlitin snadněji než obvykle (trombocytopenie);
• u velmi předčasně narozených dětí (ve 28. týdnu těhotenství nebo dříve) se mohou během 2 až
3 dnů po očkování objevit delší pauzy mezi jednotlivými dechy;
• dočasná zástava dechu (apnoe);
• otok obličeje, rtů, úst, jazyka nebo krku, který může být příčinou obtíží při polykání nebo dýchání
(angioneurotický edém);
• otok celé končetiny, do které byla vakcína aplikována;
• puchýřky.
Velmi vzácné (mohou se objevit u méně než 1 z 10 000 dávek vakcíny):
• svědění kůže (dermatitida).
Ještě někdo mi tu bude něco kopírovat k přečtení?? 😀 Já jen, že je to zbytečné, tak že bych vám kdyžtak doporučila něco, co by pro mě aspoň bylo nové a zajímavé...
@viivienn A podle vás nežádoucí účinek, který se objeví, není reakcí?? Jediný rozdíl je v tom, jak to podáte. Sérum nějak účinkuje, tělo nějak reaguje. Takže napíšu-li, že se objevil nežádoucí účinek zvýšená spavost, přijde mi to totéž, jako když napíšu, že na sérum reagoval zvýšenou spavostí.
@pajula123 Ano máte 100% pravdu a těžko se to ostatním vysvětluje,že člověk není eko bio matka 🙂
A celkově se na tom podílí i někteří pediatři ,,dítě bude mít teplotu a bude nevrlé,,o ostatním mlčí.Chápu,že každý lék má nějaké negativa,ale tohle je na mne moc a ještě když stát za nic neručí kladu si otázky proč.Když je to tak super proč stát nedá rodičum garence a naopak je vydírá pokutami na,které každá rodina taky třeba nemá.
Je to fakt hruza.
@svetlus_pepca proč nám Lžete potom...prvně jste psala že "Představ si, že já jsem žádnou reakci na očkování svého dítěte neměla!" Vaše slova...a pak pisete o spavosti atd....reakce může být jak pozitivní tak negativní,kdezto nežádoucí účinek je vždy negativní...ano Vás syn měl podle Vás pozitivní dobrou reakci, kdežto pribalovy leták mluví jinak
Nasi dcerce se 3x zastavilo srdicko. Vzdy po ockovani cca 2 tydny. Nez na to prisli trvalo to. Pozastaveno ocko. Prvni reakce po druhe davce hexa+pneumokok. Nepreji nikomu. Druha nebude ocko vubec
@lajla Tohle je neskutečný! To jste opravdu tak mimo?? Já jsem reakci neměla, syn ano. Já už fakt nevím, jak víc polopatě vám to napsat...
@katerinavackova ufff,to je hrozne...
@katerinavackova šílený😞😞😞
užíváte někdo v tabletách Vit.C? a znáte jeho vedlejší účinky?
PS: mě syn začal po hexe chodit, tzn. že mu hexacima v tom pomohla? 😠
@svetlus_pepca ano chápu, každopádně jsem dosud nevěřila jak neskutečně na lehkou váhu,berete tyto smutné skutečnosti, teď už chápu... bohužel
Ono to je totiž všechno se vším - stát se snaží přirozeně potlačit epidemie a s tím související pandemie z minulosti, kdy děti na příušnice a neštovice běžně umíraly a ani se předtím nekřtily, prostě až po nich se dítěti i dávalo jméno. Když se 50 % žen rozhodne neočkovat své děti, tím pádem ani sebe, to předpokládám, a zvýší se úmrtnost dětí v určitém věku, bude být na poplach WHO, co jsem udělali jako společnost špatně. Navíc může docházet k mutacím virů, protože budou mít větší živnou půdu. Stačí se podívat do minulosti, co vyhladilo skoro celý Řím - spalničky.
To jsou pouze moje domněnky, které mi vrtají hlavou. Také mi třeba příjde divné, že se nyní (zrovna nyní) začne rozmáhat černý kašel, když vakcíny se ukázaly jako neúčinné, pardon "se sníženou účinností" ... zajímavé.
@lajla Bezva, takže někdo se neumí vyjadřovat a z toho soudíte, že já beru očkování a jeho případné následky na lehkou váhu. Asi čtete mezi řádky někoho jiného. Ale to je jedno. Přiznejme si, že jsem vám něčím pořádně nesedla a to je celá podstata věci 😉
U nás vůbec nic, jako by očkovaná ani nebyla.
@svetlus_pepca vůbec ne...normální soudný člověk...by na to "měly" vůbec nereagoval a hodil to za hlavu...ale Vy nejen že musíte prudit sama se sebou, že jste NU neměla ale musíte dokonce v takové diskuzí rozebírat mateřský plurál, který stejně žádným není no...to je celá podstata...prostě jste měla dlouhou chvíli a musela začít rýpat, buďte ráda že jste Vy i chlapec v pořádku a to je vše...
@astyna 🙂 já to chápu je,ale opravdu divné proč najednou i tolik nežádoucích učinku u dětí ☹ Přiušnice se nebudou dlouho očkovat já je prodělala a s podivem lekařu dokonce 2.Nejstarší syn je měl také.
Ale zatím o MMR jsem se popravdě více nezajímala,ale co čtu je to snad ještě větší strašák než Hexa ☹
@katerinavackova opravdu strašné ☹
@lajla Čím dál líp 😀 Matka, která napíše, že její dítě bylo po očkování bez nežádoucích účinků, prudí. Až na to, že syn bez reakce nebyl. Vyberte si jiný objekt navážení, já v týhle diskuzi fakt končím...
@svetlus_pepca děkuji
@svetlus_pepca nebudte vztahovačná 🙂
Až budete šílená strachy o dítě a chtít se ihned na něco zeptat určitě budete přemýšlet jak se bude někomu líbit nadpis tématu 🙂
A pokud to budu pitvat do dusledku reakci na očkování jsem měla protože co bolí moje děti bolí i mně a to nemusím být,, mamynka,,
@viivienn Já nejsem vztahovačná. Ale paní už jsem svými názory nesedla v jiné diskuzi, takže asi tak... A jinak i tohle jsem tu už psala jiné mamince (to s vlastní reakcí na očkování dítěte). Ale ta pochopila, co tím chtěl básník říci. A já osobně, když kvůli něčemu šílím strachy, nehledám rady na internetu. Využívám jiné zdroje rad a pomoci 😉
@svetlus_pepca ale tam jste svými názory pobouřila všechny...jestli myslíte tu s tou mateřskou😉
A pokud si vzpomínám reagovala jsem pouze krátce dvakrát...protože to se fakt nedalo😞 narozdil od jiných maminek majících tendenci Vám vše důrazně vysvětlit jako ve škole...
Vůbec Netuším proč to sem tahate, to nemá s touto diskuzí nic společného...a jestli jste si nevsimla zase nejsem jediná kdo s Vámi nejde v jedné"lajně"... prostě by to chtělo víc soudnosti nic víc ...ale Vy jedete jak Vám s prominutím "huba narostla" bez přemýšlení jaké následky to může mít, bohužel
@svetlus_pepca jinak absolutně nic proti Vám nemám, neznam vás...buď máte opravdu jen jiné názory, nebo chcete být zajímavá...nevím no...ale každopádně Vaše příspěvky aspoň ve mě povětšinou budu výsměch a povýšení z vaší strany
@svetlus_pepca nevím onu diskusi jsem nečetla zde lajla nenapsala nic proti Vám co by Vás mělo vytáčet naopak 🙂 Váš styl psaní působí bohužel jakoby atačně aspoň na mne.Třeba to nemyslíte zle.
Tak to máte fajn já žádnou jinou možnost nemám než internet.
A jak jsem již psala maminky mi zde hodně pomohli a lajla především 🙂 Když mi bylo nejhuře měla pro mne milé slovo a plno info a to si člověk ukládá 🙂
@lajla Nepobouřila jsem všechny. Můj příspěvek sklidil celkem úspěch. Dokonce mi některé maminky poslaly soukromou zprávu. A víte proč?? Protože ne všichni mají sílu na takové debaty, ne všichni si dokážou za svými názory stát veřejně. A vždy bude jedna a druhá strana. Jedni se mnou budou souhlasit, jiní mi budou oponovat. A říct o někom, že má jiné názory... Všichni máme jiné názory. Nenajdete jediné téma, na něz budou mít všichni stejný pohled. Rozhodně se nikomu nevysmívám, ani nemám potřebu se povyšovat. Nic by mi to nepřineslo.

@svetlus_pepca Tve pripominky k nadpisu tez nejsou predmetem diskuse, pokud ovsem chapes, co je predmet diskuse.