Maminky, měly jste reakci na Hexu?
Maminky ráda bych se optala měli jste reakci na Hexu pokud ano mohu poprosit jakou.Změnilo se chování Vašeho dítka.
Já osobně mám pocit,že muj syn 8m je od druhého dne jiný - agresivní ,plačtivý,hází hračky-nechce si hrát,do všeho kope ,majzne i mne ☹ motoricky jde k jedné straně toto dříve neměl ☹
@svetlus_pepca ok, to je Vaše verze,ja četla něco jineho...nechme toho ju, do SZ já nevidim,hezký vecer
@lajla Já právě nemyslela komentáře, ale počet souhlasných "to se mi líbí". Ale souhlasím, necháme toho. I vám hezký večer!
@viivienn Přesně jak píšete. Nezní to divně vůbec. Když syna očkovali, tak jsem do té doby nic moc nečetla jsem s tím vnitřně nesouhlasila - tolik chemie do tak malého bezbranného dětáťka. A však očkuje se, co se dá dělat. Bylo mi až špatně, když jsem viděla, jak mu to podávají. Nedá se na to zapomenout.
@svetlus_pepca sorry ale jste trapna...
@lajla nam napsal neurolog ukonceni ocka 😉 je to o lekarich
@katerinavackova A jééé, zas jedna se svým super názorem 😀 No a co??
@katerinavackova ano bohužel je...ale my neměli neurologické problémy, ale jiné..., nevadí , hlavně že už je dobře (mnohem líp)
@lajla taky nemela neurol.nalez 😉
@svetlus_pepca tady nejde o nazor. Ale na co si hrajete? Nikdo se Vas neprosil o hodnoceni cestiny ci jine... Nepreji Vam zazit si co my ci jine maminky a obavat se o zivot ditete. Asi mate hodne nudny zivot kdyz resite prkotiny jako matersky plural...
@katerinavackova Jasně, můžeme mluvit jak blbky, jen proto, že jsme na mateřský. V poho, si tak mluvte... Vy víte kuloví o mých starostech, tak si nechte soudy pro někoho, koho znáte! A to, že řeším svůj postoj k dítěti (to, že nepoužívám mateřský plurál) asi nebude nudným životem, že?! Rozhodně se tu zas nehodlám pouštět do diskuze s někým, kdo má potřebu mi předhazovat, co on chudák si zažil. Já to nedělám a u cizích mě to nezajíma. Takže si, prosím, diskutujte s ostatními na dané téma a nezabývejte se mým životem 😉 Díky!
Mrzí mě, kam se diskuze stočila. Já jsem chtěla jen upozornit na širší kontext - že se jedná o komplexnnější problém než že se zlé farmafirmy toužící po penězích spolčily s vládami, zdravotnickými společnostmi a pediatry po celém vyspělém světě, aby uškodily našim miminkům a měly dostatek pacientů i do budoucna.. A že hodné homeopatické farmafirmy se nám altruisticky bez nároku na zisk snaží zachránit zdraví a život..
Ad nevytvoření protilátek a onemocnění i u očkovaných: můžou existovat imunodefekty, které ještě nejsou popsané a tudíž nemusíme znát důvod, proč se někomu nevytvoří dost protilátek. A dále to můžou být i jiné enviromentální příčiny - vemte si, že generace našich rodičů nežužlala skoro žádné plasty. A určitě znáte ve svém okolí děti s jídelníčkem : chocapic, džušík, kapsička, brumík ... Z cukru prostě bílkovinu (=protilátku) nevytvoříte..
@psya
Ano, tato diskuze se opět zvrhla. Do nebezpečné a velmi omezené podoby.
Rodič je zodpovědný za zdraví svého dítěte, osobně vnímám jako velmi smutné, že v dnešní době není nejvíce slyšet střední rozumný proud, který zahrnuje zvážení negativ i pozitiv při očkování, aby se běžnému rodiči pomohl zorientovat.
Místo zatracování všech, co mají jiný názor, by se mělo spíše tlačit na řešení opravdových problémů souvisejících s očkováním.
Na jedné straně je tu státem nařízeného očkování, podmíněná lobby farmaceutů, vakcíny mají vedlejší účinky a další problémy, které nahrávají antiočkujícím fanatičkám, které kolem sebe šíří osobně zaujatÁ tvrzení a dogmata stylu - když jsem očkovaná a onemocním, tak očkování nefunguje.
Takže popořadě - plošná vakcinace představuje ochranu pro všechny, žijeme pohromadě, musí proto být něco jako společná ochrana zdraví, ale STÁT MUSÍ PŘEVZÍT ZODPOVĚDNOST ZA VŠECHNY, KTERÉ SVÝM ROZHODNUTÍM POŠKODÍ.
Lobby farmaceutických firem je velká, proč se očkuje v jednom státě nějak a vedlejším jinak? - MUSÍ SE VYVÍJET TLAK ODBORNÉ VEŘEJNOSTI PŘI SCHVALOVÁNÍ OČKOVACÍHO PLÁNU.
Vakcíny mají vedlejší účinky - jasně že jsou, to je realita, stejně jako u každého jiného léku! - JE POTŘEBA TATO RIZIKA JASNĚ SDĚLIT, PŘIJMOUT JE JAKO FAKT A NASTAVIT POMOCNÝ SYSTÉM PRO PŘÍPADNÉ POŠKOZENÉ.
Kontraindikace se zatloukají - očkování může být pro organismus oslabený, s genetickým zatížením, ovlivňovaným negativními vlivy prostředí samozřejmě rizikové, to však neznamená, že přímo může za nemoc - vyjma alergické reakce ji pouze popostrčí- není lehké si to přiznat, ale je to fakt.
MUSÍ SE REAKCÍM PŘEDCHÁZET - OČKOVAT UVÁŽLIVĚ, ŽÁDNÉ OČKOVÁNÍ PŘI NACHLAZENÍ, PŘI TĚŽKÝCH REAKCÍCH U SOUROZENCŮ, ATD.
@lajla
ad 1) na začátku jsem se vyjadřovala k této diskuzi. Mohu se zeptat, kolik znáte neočkovaných malých dětí, které přestály černý kašel bez toho, aby je křísili někde v nemocnici? Pokud vezmu do důsledku to, co hlásáte a s čím souhlasím, že každé dítě je jiné,že také na jedno přeživší o kterém se natočí reportáž by mohlo umřít deset jiných?
U dospělých situaci neřeším, stačí ATB...
ad 2) Je mi samozřejmě líto Vašich dětí a všech, které měly po očkování závažnou reakci, stejně jako všech dětí, které měly zdravotní problémy po píchnutí včelkou, požitím jídla, alergii na lék nebo po závažné nemoci. Bohužel toto Vás neopravňuje k tomu napadat jiné za jejich názor.
ad 3) Četla jsem si Vaše příspěvky a musím říci, že by mne zajímalo, zda máte základní vědecké povědomí o fyziologických procesech a imunizaci organismu. Z Vašich příspěvků je jasné že stavíte na osobní nešťastné zkušenosti a čtení materiálů typu Doba jedová (nic proti, ale autor je lékařka, která v knize uvádí jen to pobouřující).
To, co mne nutí napsat reakci na Vaše tvrzení a příspěvky je to, že se zde prezentujete jako vševědoucí pro dané téma - místo toho jsou to pouze nejhlasitější dogmatické výkřiky typu toho, že když je člověk naočkovaný a nemoc dostane, že je očkování k ničemu.
Už máme třetí očkování za sebou a bez reakce, vše v pohodě
Pokud mohu přidat své poznatky z lékařské přednášky, která prezentovala názory lékařů z vakcinologického kongresu, tak vakcinace určitě ano, samozřejmě se musí počítat s imunologickou odpovědí organismu, což jsou teploty nebo mírný otok v místě vpichu - to je ale kontrolovaná reakce organismu. V čem ale dávají imunologové zapravdu vystrašeným maminkám je to, že by se vakcíny neměly kombinovat v 1 den, protože to je opravdu zbytečná zátěž (třeba Hexa + Prevenar nebo Rotarix) A to že starší generace nemají protilátky je jen důsledek toho, že se dříve očkovalo více dětí z jedné ampule. To znamená, že ten první naočkovaný protilátky měl, ale ten poslední už ne, protože ten roztok jednoduše po několika perforacích "vyčáchnul" , ale to už se dnes neděje. A začínají se tu opět objevovat případy černého kašle, tubery a pod. Samozřejmě je to na svědomí každé maminky, jestli své dívko nechá naočkovat nebo ne... Pokud se ale rozhodnete neočkovat, zjistěte si všechna rizika a prosím ne z internetu, ale nejlépe od nějakého imunologa.
@verinikki myslím že jste si mě s někým spletla, nic nehlasam, nikomu nic nevnucuji...je to každého rozhodnutí a tak to má být
Ano po vl ZK a zvážení všech pro a proti jsem se rozhodla své děti nadále očku nevystavovat, k tomu nepotřebují žádné chytré knihy, stačilo mi vidět doma a mít dcerku neustále na jipce...pokud Vy máte na to jiný názor a své dítě nadále ockovala je to vaše rozhodnuti, pouze jen Vaše
Vy s námi nebydlite, o dcerku jste se nestarala,lecbu nezaplatila...a to ani doktoři
Děkuji
Neprijato😉
samozřejmně každý si to vykládá jinak a věřím, že děti s rozočkovacím kalendářem přijati někde nejsou. Je to smutné a asi těžko mají maminky zastání..... Holt je na každém z nás, jak se rozhodneme a co považujeme dle svých názorů za správné vůči našim dětem jak s očkováním 🙂
@verinikki rozdil mezi atb a ockovani u miminek a deti je ten,ze ocko vam narizuji. Navic vakciny v Cr a postkomunistickych zemi se davaji ve zbytecne mi velkych davkach a brzy...
@katerinavackova To neni jen v CR a postkomunistickych zemich. System na celem svete je provax. A velmi casto je tam ta dobrovolnost take doprovazena mnoha ale.
@pavses Jelikož předpokládám, že tomu rozumíte, chtěla bych se zeptat, jestli to, že se syn několik dní po Hexe třásl-něco podobného jsem pozorovala, měl-li někdo epileptický záchvat v začátku -tohle bylo méně a spíše jen hlava, ne končetiny. Mám to přičítat běžné nevyzrálosti nervového systému-byl bdělý, neusínal v ten moment. Ač hájím očkování u lidí i u zvířat, vrtá mi to hlavou. Možná i za cenu více injekcí by se mělo očkovat méně nemocí najednou. Nebyla by extra smůla, kdyby se imunit. systém normálně setkal s tolika infekcemi najednou? Jsme na to připraveni. Ano, nejedná se o živé látky, ale i tak.
Samozřejmě jsou i vyjímky, kdy děti mají větší komplikace než jen teplůtky a otoky. To by pak správně měl dětský doktor hlásit na hygienickou stanici rozložit další očkování jinak. Určitě to nahlašte pediatrovi. Jinak i my jsme měli docela velkou reakci, malý měl horečku, z ničeho nic najednou začal křičet ze spánku, místo vpichu měl dost oteklé, ale po dvou dnech to přešlo. Kdybych ale tehdy věděla co vím teď, nedopustila bych, aby dostal najednou Hexu i Prevenar. Moje pediatrička bohužel na tyto přednášky nechodí. Každopádně závěr je takový, že holt očkování nese určitá rizika, ale mnohem větší riziko je neočkovat. A měly by se jednotlivé vakcíny očkovat odděleně. Kdyžtak písněte do zprávy, je toho víc

@viivienn Jo, já vám to věřím. Máte asi stejné názory, možná zkušenosti. Prostě jste si padly do noty. Taky jsem si tu se spoustou maminek "padla do oka". S některými se scházím i osobně. Takže ano, podle sebe mohu říct, že tohle je fajn. Nechtěla jsem, aby na vás mé komentáře působily útočně. Rozhodně jsem to tak nemyslela. Stalo-li se, stalo se. Asi právě proto, že my jsme si do noty prostě nepadly 😉