Máte zkušenosti s očkováním Prevenar proti pneumokokům?
Zdravím všechny,
zajímalo by mě, jestli máte očkované děti proti pneumokokovým onemocněním.. PREVENAR .
Malému jsem tedy odkládala do půl roku i Hexa vakcínu. Ale nyní mě celkem dost vyděsil případ malé holčičky , která na to zemřela.
Prevenar nemáme. Ani nám doktor nenabízel.
@sorboni30 kdy jste prosím nechala očkovat dceru Hexou, v kolika měsících a tu druhou dávku? Zajímá mě to, protože druhá dávka nás čeká. Nechci ale očkovat najednou s Prevenarem.
První dávku dostala když měla bio 5 měsícu, korigo 2 mesice. Druhou dávku dostala o dva měsíce později. No a kvůli nežádoucím účinkům jsem to posunula..i když doktorka řvala (tehdy jsem ji řekla, že mě nezajímá, že ji nesedime v tabulkách, ale malá půjde na očkování až já řeknu, ne ona) Třetí očkování dostala přesně o rok později.
3. Října 2023 jsem zveřejnila na mém profilu koníka tabulku s očkováním a intervaly. Tak na ni koukněte.. 👍
@petulkadodo dcera píchala už 7 x uši. A to má 2 roky a 8 měsíců 🙈 Stihla to vše do jara letošního roku... Teď se zatim drzi 😶🌫️ Synové píchání uši neznají..
@petulkadodo kvuli zanetum stredniho ucha jsem deti nechala ockovat, protoze ja jako dite na ne trpela. Bohuzel oba dva uz meli zanety nekolikrat. U starsiho to zacalo ve 4 letech a u mladsiho v 5 mesicich. Jednou mi zastupujici doktorka pomalu vynadala proc jsem synovi nenechala naockovat Prevenar (byl mu cerstve rok a uz mel 5x oboustranny zanety stredniho ucha), tak jsem ji odpovedela, ze ockovany je a tim jsem ji zavrela pusu. Nasi kluci na to meli bohuzel smulu.

Ano, syn ji má. Já jako dítě měla neustále záněty průdušek a středního ucha, antibiotika pořád dokola. Spoustu toho způsobují pneumokoky, tak jsem toho chtěla syna uchránit. Jsou mu 4 roky a kromě 2 angín a neštovic nebyl nemocný. Žádné uši, žádné průdušky, max lehká rýma nebo zahlenění.