icon

Najde se vůbec nějaký zastánce povinného očkování?

baterie
20. čer 2015

Zajímalo by mě, když se dnes tolik mluví o škodlivosti očkování a spousta rodičů se rozhodne neočkovat a mají pro to dobré argumenty, jestli je někdo stejně radikální zastánce očkování a dokázal by dobře argumentovat, proč je lepší očkovat než neočkovat (a nemám na mysli argumenty typu - nás taky očkovali a nic se nám nestalo apod 🙂 ) Myslíte si, že případné nemoci jsou více nebezpečné než případné nežadoucí účinky? Moc děkuji za názory.

maxinkaa
6. srp 2015

Nechala jsem očkovat a nic hrozného na tom nevidím 😎

zuzineckah
6. srp 2015

@rybamrazena na to si odpovez sama, své zdroje znas nejlepe ;) ale pokud nekdo dokaze vypustit neco, co hranici snad až z konspiraci (snaha vyhladit 80% lidi 😀 ), tak jeho vedecký kredit bude nekde na urovni wikipedie 😎 pozvolna se nabizi otazka, komu by pak ty pharmahyeny pichaly sve vakcíny...

slunickova123
6. srp 2015

@zuzineckah preeesneeee, souhlas, moc moc to hroti, to neni zdravy ani na jednu, ani na druhou stranu.

mpbk
6. srp 2015

Já jsem rozhodně zastánce.

jakoubka
6. srp 2015

Nechala jsem jak povinně, tak i nepovinně a vše bez problémů 🙂

frankie
6. srp 2015

Já mám děti naočkované povinným očkováním a navíc dávám i nepovinná. Nikdy jsem neuvažovala, že bych je nedala očkovat.... Mám sousedku, která je proti všelijakému očkování. Malé sou dva roky a nemá jediné očkování. Jsem zvědavá, jak to bude řešit se školkou.

rybamrazena
6. srp 2015

@zuzineckah 🙂 Odpovím citátem, který řekl jeden chytrý pán - ten stejný, kterého pan V.Havel vykradl (to, že porušil Benešovy dekrety je, tuším, taky konspirace, že?) :
"Nejdřív tě budou ignorovat. Pak se ti budou smát. Pak proti tobě budou bojovat. Potom zvítězíš."

A prosím, už konečně nějaký skutečný argument. 😀

mishell56
6. srp 2015

No vzhledem k tomu, že můj syn měl po porodu stafylokokovou infekci budu ráda, když bude očkovaný, to utrpení už nechci, ani pro něj, ani pro nás.

misulinka44
6. srp 2015

@rybamrazena To už je dost, ty Vaše komentáře 😀 Nejste náhodou ze stejné ,,sekty,, která tvrdí, že boreliozu uměle vytvořili lidí aby vyhubili lidstvo, dále že antibiotika znamená anti bio čili proti životu, cili člověka pouze zabijí, že rakovinu vyléčí pouze homeopatie, chemo je hnus a zabije člověka na 100% ? Nic ve zlém, opravdu se na to ptám, protože napprosto stejné názory, i stejný citát... používá můj spolužák ze zš, který se bohužel k nějké sektě přidal a dopadl velmi špatně ☹

zuzineckah
6. srp 2015

@rybamrazena no, asi ti unikl fakt, že jediný kdo tady pořád má potřebu argumentovat si ty 😀 Já ti tvůj názor nevyvracím, jen se přitom dost bavím 😀

@misulinka44 tyhle antivax džihádisté, to je něco! Čekám, co přijde dál - vyhubení lidstva a pak asi odchyt mimozemšťanů, aby bylo do koho ládovat šmakuládní vakcíny 😀

rybamrazena
6. srp 2015

@misulinka44 Njn, kdo není ve stádu, musí být v sektě. Spolužáka v VŠ nemáte?

rybamrazena
6. srp 2015

@zuzineckah Ne no, ty nemáš argumenty žádné, proto nikomu nic nevyvracíš - jen se je snažíš shodit 😕

misulinka44
6. srp 2015

@rybamrazena pouze spolužačky🙂 Žádného kluka jsme zrovna ve třídě neměly🙂 Tady nejde o stádo... Vaše názory hraníčí s fanatismem. Já mám na očkování názor tak mezi nejsem striktně pro, ani proti. Již jsem se vyjadřovala někde dříve v této diskuzi.

rybamrazena
6. srp 2015

@misulinka44 Fanatismus je zaslepenost. Co je potom to, když někdo očkuje bez toho, aniž by si něco přečetl? A co říkáte na můj na názor na drogově závislé a politickou situaci v Řecku?

Snad se nad tím aspoň některé zamyslí, něco si přečtou (takže ten informovaný souhlas bude vskutku informovaný), posunou očkování a vyberou si vakcínu, která jejich dětem uškodí co nejmíň, ty nesmyslné vypustí úplně.....

evulina77
6. srp 2015

no před 14-ti dny si zarazila dcera na zahradě do nohy rezavý hřebík a díky očkování nemusela jet do nemocnice na tetanus, to je poprvé, co jsem byla ráda, že mám očkované děti. Jinak jsem spíš odpůrce očkování, dávám jen povinné a to ještě v rámci možností odkládám...

zuzineckah
6. srp 2015

@rybamrazena ja se nebudu poustet do debaty s nekym kdo se ohani takovymi nesmysly. Proto neargumentuji. Navic, ty bys urcite mela protiargument na vse 😎 ač nesmyslny, ale mela...

Nejak nechapu co ma Recko s ockovanim... nemela jsem tu cest precist si tvuj názor 😉

Pro klid tvoji antivax duse - syn dostal 1.hexu v 9 mesicich (má 2,5r.). MMR porad nemá a tak brzy mit nebude. Papir jsem podepsala, doktorce rekla svuj názor. Nemela nic proti. Narozdil od mnoha jinych je asi normalni. Zvažuji ockovani proti rakovine delozniho cipku pro dceru. Zakladala jsem tady na to diskuzi, radím se, premyslim.
Ale nejsem zadny fanatik, ani se po nocích nesprtam čísla, abych je mohla nekde predhazovat a delat z lidi pitome ovce, co jdou se stadem a hrde (a slepe ) se stavela na opacnou stranu barikady! Stejne jako ja nebo ty, má každý možnost rozhodnout se.

marketa11112
6. srp 2015

ano, ja.... a to mam nedonosene mimco... nemoci se bojim vic nez rizik... co sem ted lezou ti bezenci, tak ještě vic...

mishell56
7. srp 2015

@rybamrazena 😀 😀 😀 😀 😀 pardon, ale nad vašimi komentáři se dost bavím...lepší jak telka 😀 😀 😀

mishell56
7. srp 2015

@rybamrazena Mě by zajímalo co byste dělala, kdyby vaše dítě bylo přenašečem nějaké nemoci ( např. ty koky) a ve školce by se řízlo třeba o papír a nějaké jiné dítě by mělo třeba odřený kolena a teď vaše dítě by se dotklo tou ručičkou kolene toho druhého - co byste řekla rodičům? Vaší vinou by jejich dítě mohlo dostat sepsi, která je u dětí hodně riziková až smrtelná...vaší vinou by jiné dítě, které by nebylo očkované, protože by vám ta maminka uvěřila mohlo i zemřít a mimo jiné vaše taky kdyby to bylo opačně...já jsem očkovaná a kolem sebe mám jen očkované a nepřijde mi, že by jsme byli mrtvý 😲 😀

kajalka
7. srp 2015

@mishell56 A kdy naposledy jsi se nechala přeočkovat a na co? A když jsi u té školky - tam je personál přeočkovaný?

mishell56
7. srp 2015

@kajalka Nechápu o co ti de, ale budiž, před otěhotněním na klíšťatovou encefalitidu tak to jsem si dala přeočkovat, nicméně nechápu tvůj útok, zajímalo by mě co by paní dělala, s tebou to nemá co dělat...

kajalka
7. srp 2015

@mishell56 Nevšimla jsem si, že bych jakkoliv útočila, jen se slušně ptám, na co jsi přeočkovaná, pokud mluvíme o dětských přenosných chorobách, proti kt. se očkuje.

rybamrazena
7. srp 2015

@mishell56 Nedokážu se rozhodnout, jestli je ten váš komentář podobný víc

https://www.youtube.com/watch?v=EtB3yX6o5Hs

nebo

https://www.youtube.com/watch?v=kkVvPLXN2xo

Popřemýšlím a až se rozhodnu, tak dám vědět.

mishell56
7. srp 2015

@rybamrazena Takže jako vždy...náhodou Pelíšky mám ráda, je to dobrý český film 🙂

rybamrazena
7. srp 2015

@mishell56 Jako vždy co? Jako vždy jsem použila "argumentaci" , kterou se tu snažíte shodit výsledky výzkumů a názory (podložené!) vědeckých špiček, které se nebojí nedržet hubu.
Takže tedy odpovím otázkou: Co budete dělat, až vaše dítě, jakožto šofér, zabije něčí dítě, které poveze v autě, protože si prostě přihnul, i když se dušoval, a vy jste se za něj zaručila, že prostě pít nebude. A matka toho mrtvého dítěte vám uvěřila. Co té matce dítěte řeknete?
Očkovaní jsme byli (bohužel složení vakcín neznám, ale jsem přesvědčená, že nebylo tak agresivní - už proto, kam jsme v té době patřili):
4 dny - TBC
5 měsíců - záškrt + tetanus + dávivý kašel
7 měsíců - TBC
10 měsíců - obrna; - z+t+dk
12 měsíců - obrna
14 měsíců - záškrt
2 roky - obrna
3 roky - obrna
3 roky a 2 měsíce - z+t+dk
5 let a 3 měsíce - z+t+dk
5 let a 5 měsíců - TBC
7 let - TBC
13 let - TBC; - pravé neštovice; - obrna;
A pak už jen přeočkování na tetanus....

mishell56
7. srp 2015

@rybamrazena to nebyla žádná argumentace, nevadí 😀 😀 😀

mishell56
7. srp 2015

@rybamrazena Vaše otázka není totéž, záleží totiž na tom jak ho vychovám a když ho povedu směrem, že alkohol za volant nepatří pak tím snížím riziko, nicméně já se ptala na dětský věk, to že vy to špatně čtete za to já vám nemůžu, řidičák pokud vím mohou mít lidé od 18-ti let a to je taky na každého zodpovědnost, tudíž každý řidič nese zodpovědnost, ještě jsem neslyšela, že by za nehody mohli rodiče řidičů 😀 😀 takže opět úplně mimo téma, a eště k tomu tahle diskuze pokud vím není o alkoholu, ale o očkování...a neodpověděla ste na otázku - jako vždy se jí vyhnete a myslíte si jak všechny nepřečůráte, pokud hodláte ignorovat můj dotaz, bylo by vhodnější nekomentovat...toť vše

misulinka44
7. srp 2015

@rybamrazena Ano, dřív se očkovalo rozdělěně, ale častěji... Takže ve finále bylo těžkých kovů a všech ostatních nežádoucích látek mnohem víc, než ted, když se to píchne najednou. To že může být častěji reakce, je bez debat, záleží na imunitním systému jedince, ale těžkých kovů se do organismu dostalo mnohem více.

mishell56
7. srp 2015

@misulinka44 souhlasím...dnes je těžkých kovů všude hodně taky, kdyby se to mělo brát striktně tak by paní nesměla nic jíst ani pít, aby náhodou neměla v sobě nežádoucí látku...

kajalka
7. srp 2015

@mishell56 Tak si prosím vyhledej vstřebatelnost např. hliníku trávicícm traktem a pak, je-li dodán injekčně. Rozdíl téměř sta procent.. takže tento argument je totálně lichý...

Strana