icon

Očkování dítěte proti klíšťové encefalitidě. Máte zkušenosti?

lujhu
24. zář 2025

Syn 9 let má jít příští týden ale přemýšlím jestli ho mám očkovat bojím se aby stoho neměl nějaký vedlejší účinky byly ste taky ze svimi dětmi?

luhana
24. zář 2025

@lujhu
Syna jsme nechali naočkovat, kdyz mu byli čerstvě 3 roky. Žádnou reakci neměl.

kacka1994
24. zář 2025

Mame ockovane deti ve 3 a 4letech, naprosto bez reakce.

squezy
24. zář 2025

@lujhu taky mají synové. Ockovali jsme v 5,5 letech,oba bez reakce.

korin
24. zář 2025

Očkovali jsme prvostupňové školáky, bez komplikací.

petulkadodo
24. zář 2025

@lujhu Syn byl ve 3 letech a bez vedlejších účinků. Víc se bojím následků encefalitidy.

hennrietta
25. zář 2025

Ne, nenechám své děti očkovat.

palja
25. zář 2025

@lujhu máme očkované obě děti. Žádnou reakci neměly.

mafulin
25. zář 2025

Sama jsem byla očkovaná a bylo mi potom velmi špatně. A dlouho trvalo,nez jsem se zase citila normálně. Pak už jsem se očkovat nenechala a dětem bych to určitě nedala.

plea
25. zář 2025

V loňském roce jedna z dcer překonala virovou meningitidu, původce neznámý. Po 11 dnech v nemocnici, lumbální punkci, totální změně z usměvavé holčičky na letargickou hadrovou panenku atd. jsem byla moc šťastná, že se z toho dostala a když doktoři doporučili zaočkovat proti klíšťové encefalitidě, aby nedošlo k opětovnému zánětu v oblasti mozku, který by, ač způsobený jiným patogenem než loni, mohl být pro dcerku zničující, dávalo mi to velký smysl. Takže dcerka i její sestra - dvojče, už mají dvě dávky za sebou a teď e bude čekat přeočkování. Žádné vedlejší účinky jsme nezaznamenali.

michaela_pol
25. zář 2025

Ani jedna z holek reakci neměla

ondul
25. zář 2025

Syna 5 let jsem nechala, protoze je hodne lesni zviratko a nosi strasne moc klistat. Zatim dve davky bez jakekoli reakce, nebyl ani unaveny.

tereza0111
25. zář 2025

srovnej si jestli se vic bojis vedlejsich ucinku nebo encefalitidy, jine reseni neni. Deti mam ockovane vsechny, zadne reakci nemelo. Na nejaka predchozi ockovani nejake vetsi reakce mel? Jestli ne, neni duvod to cekat tentokrat

kolunka
25. zář 2025

U nás taktéž bez reakce, děti i my.

sdzu
25. zář 2025

Děti jsem nechala očkovat ve dvou letech. Proběhlo to bez větší reakce a jsem za očkování ráda.

antoinet
25. zář 2025

3 děti, bez reakce

merope
26. zář 2025

Záleží, kde bydlíte - poté, co jsem v létě ulovila klíště i uprostřed města, jsem si uvědomila, že už je opravdu na čase naočkovat sebe i dítě. V lese se sice snažím používat repelenty a zase tolik jako dřív tam nejsem, ale stejně je taháme sem-tam oba a jsou i na chalupě na zahradě - a i v parku v Praze. Naopak sleduji vývoj kolem vakcíny na boreliózu a i tam je to ke zvážení, jak to bude možné.

lujhu
autor
26. zář 2025
@tereza0111

srovnej si jestli se vic bojis vedlejsich ucinku nebo encefalitidy, jine reseni neni. Deti mam ockovane vsechny, zadne reakci nemelo. Na nejaka predchozi ockovani nejake vetsi reakce mel? Jestli ne, neni duvod to cekat tentokrat

@tereza0111 ne neměl žádné reakce