Očkování dítěte proti klíšťové encefalitidě. Máte zkušenosti?
Syn 9 let má jít příští týden ale přemýšlím jestli ho mám očkovat bojím se aby stoho neměl nějaký vedlejší účinky byly ste taky ze svimi dětmi?
Mame ockovane deti ve 3 a 4letech, naprosto bez reakce.
Očkovali jsme prvostupňové školáky, bez komplikací.
@lujhu Syn byl ve 3 letech a bez vedlejších účinků. Víc se bojím následků encefalitidy.
Ne, nenechám své děti očkovat.
Sama jsem byla očkovaná a bylo mi potom velmi špatně. A dlouho trvalo,nez jsem se zase citila normálně. Pak už jsem se očkovat nenechala a dětem bych to určitě nedala.
V loňském roce jedna z dcer překonala virovou meningitidu, původce neznámý. Po 11 dnech v nemocnici, lumbální punkci, totální změně z usměvavé holčičky na letargickou hadrovou panenku atd. jsem byla moc šťastná, že se z toho dostala a když doktoři doporučili zaočkovat proti klíšťové encefalitidě, aby nedošlo k opětovnému zánětu v oblasti mozku, který by, ač způsobený jiným patogenem než loni, mohl být pro dcerku zničující, dávalo mi to velký smysl. Takže dcerka i její sestra - dvojče, už mají dvě dávky za sebou a teď e bude čekat přeočkování. Žádné vedlejší účinky jsme nezaznamenali.
Ani jedna z holek reakci neměla
Syna 5 let jsem nechala, protoze je hodne lesni zviratko a nosi strasne moc klistat. Zatim dve davky bez jakekoli reakce, nebyl ani unaveny.
srovnej si jestli se vic bojis vedlejsich ucinku nebo encefalitidy, jine reseni neni. Deti mam ockovane vsechny, zadne reakci nemelo. Na nejaka predchozi ockovani nejake vetsi reakce mel? Jestli ne, neni duvod to cekat tentokrat
U nás taktéž bez reakce, děti i my.
Děti jsem nechala očkovat ve dvou letech. Proběhlo to bez větší reakce a jsem za očkování ráda.
3 děti, bez reakce
Záleží, kde bydlíte - poté, co jsem v létě ulovila klíště i uprostřed města, jsem si uvědomila, že už je opravdu na čase naočkovat sebe i dítě. V lese se sice snažím používat repelenty a zase tolik jako dřív tam nejsem, ale stejně je taháme sem-tam oba a jsou i na chalupě na zahradě - a i v parku v Praze. Naopak sleduji vývoj kolem vakcíny na boreliózu a i tam je to ke zvážení, jak to bude možné.
srovnej si jestli se vic bojis vedlejsich ucinku nebo encefalitidy, jine reseni neni. Deti mam ockovane vsechny, zadne reakci nemelo. Na nejaka predchozi ockovani nejake vetsi reakce mel? Jestli ne, neni duvod to cekat tentokrat
@tereza0111 ne neměl žádné reakce

@lujhu
Syna jsme nechali naočkovat, kdyz mu byli čerstvě 3 roky. Žádnou reakci neměl.