Očkování. Jakou máte zkušenost s nepovinným?

terr18
8. zář 2022

Ahoj malej čerstvě 4 měs o měsíc dřív narozený..první povinné očkování v pohodě a dnes prevenar a brečí..trošku otok u vpichu..horečka zatím nic (teď je to 7h od aplikace). Domluvili jsme se i na meningokok. Jakoi máte zkušenost s nepovinným očkováním? Já jsem to probrečela s ním..člověk neví, co jo trápí..

palja
8. zář 2022

@terr18 pokud brečí, může to i bolet. Dala bych něco na bolest, Nurofen čípek, Paralen... Pokud je místo více zarudlé, tak chladit. Dát studený obklad (ne ledový).
Mám dvě dcery, obě mají nepovinná očkování, prevenar, meningokoky taky obě vakcíny, někdy byly i horší reakce, ale nechci strašit. Všechno jsme zvládli doma s normálně dostupnými léky.

atraps
8. zář 2022

@terr18 nepovinne som nedavala...

hezz17
8. zář 2022

@terr18 nepovinne tbc, zloutenka, meningokok. Vsechno v pohode. Ale meli az jako starsi.
Chlad studenym kapesnikem a klidne neco na bolest.
Ted jsme byli s manzelem n klistovce a byla jsem docela prekvapena jak ta paze potom boli.

eithelwing
8. zář 2022

@terr18 Nepovinné mame meningokoky. Sestricka mi radila davat detem na misto vpichu obklad s tvarohem. U nas teploty nikdy nebyly, ale bolest toho svalu ano. Takže na noc klidně nurofen.

martulka88
8. zář 2022

Na otok obklad s tvarohem - dávali jsme 2-3dny. Ale i tak malému boulička odezněla až po 10dnech. Hexu zvládl v pohodě, ale prevenar byl tedy horší - měl dokonce i lehce teplotu, ale nemusela jsem dávat čípek.

katule1990
8. zář 2022

@terr18 Taky jsme dávali Prevenar i meningokoka (Bexero, teď jdeme i na Nimenrix). Po očkování měl vždycky horečku, ale to měl i po těch povinných. Po 2. dávce Bexera ho ten den hodně bolela noha. Ale všechno to jsou normální reakce, vždycky jsem z toho taky hrozně špatná, když vidím, jak mu není dobře a hoří, ale říkám si, že je aspoň vidět, že imunitní systém pracuje, vytváří protilátky a že se pak u každý případný horečky nemusím bát, jestli třeba nemá meningokoka, což je fakt hodně šeredná nemoc. Očkování má svoje rizika, taky jsem to zvažovala, ale chytit nějakou hroznou nemoc je pro mě riziko horší.

evsi88
8. zář 2022

My mame krome rotaviru vsechno - prevenar a nimenrix bez reakce, bexsero - hodne malou bolela ruka, ale s tim jsem pocitala a ted se chystame na nestovice a v zime na klistovku, tak snad to zvladneme dobre🙂

evsi88
8. zář 2022

@evsi88 jo a nejsem bezmyslenkovite ockujici mama🙏🏻 Mmr jsme davali po druhem roce a nechavam vudy delsi rozestupy mezi vakcinami - i ostatni nepovinne jsme dali az po 2 roce. Pro me je taky horsi riziko nemoci nez vakcina - samozrejme bych asi mluvila jinak, kdyby byla mala po kazdem ockovani jak hadrova panenka- nastesti to snasi velmi dobre

hasara33
8. zář 2022

@terr18 kromě rotavirů máme všechny a všechno v pohodě nebo třeba jen boule v místě vpichu či lehce zvýšená teplota

tasimia
8. zář 2022

@terr18 malá ma meninkogoky. Vše v pořádku, kupuji na očkování hydrogelovou náplast ;).
Bexero v pohodě, nimenrix měla asi den teploty. Ale zvládá to na jednicku.

veruuu_kubesovic
9. zář 2022

Vystacilo mi bohatě jen povinné očkování, proč dávat něco extra navíc...

jjasmina
9. zář 2022

@terr18 z nepovinnych jen neningokok, sice natekle místo vpichu, ale v pohodě. Kdyztak jsem dala Nurofen

sigyn
9. zář 2022

Davala jsem vsechno a kromě 2. Dávky bexera bez reakce. Max. Bylo dítko spavejsi.

cilkat
9. zář 2022

My máme z nepoviných jen ten Prevenar, ale u nás bylo důležité držet dlouhé odstupy dávek. Doporučené dva týdny zdaleka nestačily... Aby si neměl reakci, potřeboval tak měsíc a půl. A bylo jedno, že to byly jiné druhy vakcín.

vineta
9. zář 2022

Docela pomáhá místo vpichu rovnou přelepit chladivou náplastí (Dermaplic např.).