icon

Očkování meningokok. Jdete?

zdenamol
10. kvě 2020

Ahoj maminky. Očkujete?

Strana
z2
zdenamol
autor
10. kvě 2020

@zdenamol A pokud ano, tak jaký věk je tak nějak ideální? Co myslíte?

amazonkajanik
10. kvě 2020

@zdenamol budeme dávat bexsero, tak přibližně v roce a půl . Ve čtvrtek má poslední hexu a pak se uvidí. Ale nechce se mi do toho,pokud budou venku vysoké teploty

hobie
10. kvě 2020

Chtěla jsem počkat až po druhém roce, méně vakcín a starší a odolnější organismus 🙂.. první Bexsero měl ve 2 letech a 3 měsících a teď kvůli koronaviru jsme byli asi před 14 dny na druhé dávce a koncem května jde na doočkování typu A+C..

krupka3
10. kvě 2020

Ne

mourovatakocka
10. kvě 2020

Ne. Nevím, jestli se časem nerozhodneme jinak, ale zatím neplánujeme.

goovana
10. kvě 2020

Ano budeme očkovat jak meningokoky tak pneumokoky ;)

martiniquest
10. kvě 2020
lolam10
11. kvě 2020

Ano,dali jsme po skonceni hexy.tedy ve 2.roce zivota.ale ted schvalili ze pokud naockujete v pul roce proplati vam to takze u dalsiho do otoh jdeme.preci jenom je to 10tisic na jedno dite...

emamaira
11. kvě 2020

Ano, kolem roku a půl. A potěšilo mě, že u dalšího to už bude zdarma😀

jaja01k
11. kvě 2020

Zatím ne, ale uvažuju o tom (dětem je 5 a 6 let).

kejt29
11. kvě 2020

Ano, starsi (4r a 2,5r) uz maji oba typy, jeste jedna davka Bexseraa maji to za sebou. Nejmladsi ma 1r a ockovat teprve zacneme...

meganx
11. kvě 2020

Ano budeme

laja64
11. kvě 2020

Dcera má za sebou dvě dávky Bexera, teď další Nimenrix.. poslední nás čeká před 2 narozeninami někdy v říjnu. Peníze nerozhodují, tahle nemoc je smrtelná takže nebylo co řešit.

zdenamol
autor
11. kvě 2020

Děkuji za zprávy. Vidím, že celkem převažují maminky co očkují. My nakonec necháme taky naočkovat, ve dvou letech, tak snad to bude v pohodě.

jjasmina
11. kvě 2020

@zdenamol My budem očkovat příští měsíc, to budou malé 4 měsíce.

ba2te
11. kvě 2020

@emamaira Zadarmo, ale jen pokud se 1. dávka dá do půl roku dítěte 😉

marketka_m
11. kvě 2020

muj prdola ma za par dnu pulroku.. tedy bych to musela stihnout ted... tzn ženy že pojistovna proplací celé dávkování????

jjasmina
11. kvě 2020

@marketka_m pokud to stihnete do 6 měsíců, tak ano

marketka_m
11. kvě 2020

hmmm tak ted nevim...ale ono stejne nez doktorka objedna vakcinu..to muze.e ockovat tak za tyden..a to uz malej bude mit 6 mesicu a nekolik dni a to mi jiz pojistovna neproplati

zelenaesmolda
12. kvě 2020

@zdenamol ano,obe dve vakciny

lachtanice86
12. kvě 2020

Ne a ani neplanuji

urtica
12. kvě 2020

Zvažovala jsem. Dle ČSÚ onemocní meningokokem v ČR ročně asi 50 lidí, což je při přepočtu na počet obyvatel 1 člověk z 200 000. Podle příbalového letáku Bexsera je jedním z NÚ vakcíny Kawasakiho syndrom, což je život ohrožující stav - vyskytující se ve frekvenci 1:1000 - 1:10 000. Takže ne, neočkujeme...

eithelwing
12. kvě 2020

Neockovala jsem a u druhého neplanuji. Mrzí mě, že finanční úleva je jen do tak nízkého věku dítěte, kdy je těch očkování tolik. A přitom po prvni davce mmr je dlouhá pauza, kdy by se to akorát hodilo. 🤔

jjasmina
12. kvě 2020

Já si právě říkám, že náhoda je blbec no. Naočkuju bude mít reakci, nenaočkuju, když přežije budu si to vyčítat s doživotními následky. Pak si mám vybrat..ještě, že mám vždycky měsíc na rozmyšlenou. Podle čeho se řídíte a rozhodujete vy?

laja64
12. kvě 2020

@jjasmina od mé kamarádky kamarádka s tímto bohužel měla zkušenost u svého dítěte..a miminko umřelo. Hodně jsem pročítala a nakonec jsem se rozhodla naočkovat protože si myslím že ten meningokok je dost zákeřný. Samozřejmě mám i kamarádky které neočkují a zdá se jim to zbytečné ale to je jejich věc. Starší dcera nikdy neměla reakci na žádné očkování, ta mladší teď zatím taky neměla ani horečky prostě nic.

jjasmina
12. kvě 2020

@laja64 Jako nedávám uplně vše, ale tohle se mi zdá taky vážné právě, takže naočkovat nechám. My byli včerana 1. hexe, malá byla trochu teplejší, ale jinak nic. Ano může tim byt postihnuto 1 dítě z 50, ale nechtěla bych, aby to jedno dítě bylo zrovna moje..

zdenamol
autor
12. kvě 2020

@jjasmina přesně tak, co když zrovna my a pak si vyčítat, že jsem mohla naočkovat a ze strachu z vakcíny jsem to neudělala. Opravdu těžko říct, nejsem zastánce neočkovat, ani očkovat moc, ale je šíleně těžké vybrat jaká možnost je nejlepší. Spousty negativních názorů a informací je i o Hexe a přitom jen povinná. Obavy mám, ale očkovat budu. Snad to nebude chyba.

jjasmina
12. kvě 2020

@zdenamol Ono by to kolikrát chtělo věšteckou kouli, aby člověk věděl.Těch očkování je hrozně moc a jen doufám, že vždy se rozhodnu správně 🙂 A přesně jak říkáte, zrovna to chytne a opravdu bych nechtěla žít s pocitem, že jsem tomu mohla zabránit a nezabránila

orisek56
12. kvě 2020

Me ju u lekare schovanou. Meoa ji dostat v lednu, ale furt se to kvuli nemoci posouvalo a pak v nouzovym stavu lekar odmitl veskera ockovani i poradny. Ordinpval jen pro nemocne. Dcera bude mit v cervenci 3 roky

beee88
24. kvě 2020

@jjasmina presne tohle dilema řeším.... Dat a bat se NU a nebo nedat a bat se ze to chytne 😭 to je pro me vzdy x bezesnych noci

Strana
z2