Očkování meningokok. Jdete?
Ahoj maminky. Očkujete?
@zdenamol budeme dávat bexsero, tak přibližně v roce a půl . Ve čtvrtek má poslední hexu a pak se uvidí. Ale nechce se mi do toho,pokud budou venku vysoké teploty
Chtěla jsem počkat až po druhém roce, méně vakcín a starší a odolnější organismus 🙂.. první Bexsero měl ve 2 letech a 3 měsících a teď kvůli koronaviru jsme byli asi před 14 dny na druhé dávce a koncem května jde na doočkování typu A+C..
Ne
Ne. Nevím, jestli se časem nerozhodneme jinak, ale zatím neplánujeme.
Ano budeme očkovat jak meningokoky tak pneumokoky ;)
@zdenamol ne
Ano,dali jsme po skonceni hexy.tedy ve 2.roce zivota.ale ted schvalili ze pokud naockujete v pul roce proplati vam to takze u dalsiho do otoh jdeme.preci jenom je to 10tisic na jedno dite...
Ano, kolem roku a půl. A potěšilo mě, že u dalšího to už bude zdarma😀
Zatím ne, ale uvažuju o tom (dětem je 5 a 6 let).
Ano, starsi (4r a 2,5r) uz maji oba typy, jeste jedna davka Bexseraa maji to za sebou. Nejmladsi ma 1r a ockovat teprve zacneme...
Ano budeme
Dcera má za sebou dvě dávky Bexera, teď další Nimenrix.. poslední nás čeká před 2 narozeninami někdy v říjnu. Peníze nerozhodují, tahle nemoc je smrtelná takže nebylo co řešit.
Děkuji za zprávy. Vidím, že celkem převažují maminky co očkují. My nakonec necháme taky naočkovat, ve dvou letech, tak snad to bude v pohodě.
muj prdola ma za par dnu pulroku.. tedy bych to musela stihnout ted... tzn ženy že pojistovna proplací celé dávkování????
@marketka_m pokud to stihnete do 6 měsíců, tak ano
hmmm tak ted nevim...ale ono stejne nez doktorka objedna vakcinu..to muze.e ockovat tak za tyden..a to uz malej bude mit 6 mesicu a nekolik dni a to mi jiz pojistovna neproplati
@zdenamol ano,obe dve vakciny
Ne a ani neplanuji
Zvažovala jsem. Dle ČSÚ onemocní meningokokem v ČR ročně asi 50 lidí, což je při přepočtu na počet obyvatel 1 člověk z 200 000. Podle příbalového letáku Bexsera je jedním z NÚ vakcíny Kawasakiho syndrom, což je život ohrožující stav - vyskytující se ve frekvenci 1:1000 - 1:10 000. Takže ne, neočkujeme...
Neockovala jsem a u druhého neplanuji. Mrzí mě, že finanční úleva je jen do tak nízkého věku dítěte, kdy je těch očkování tolik. A přitom po prvni davce mmr je dlouhá pauza, kdy by se to akorát hodilo. 🤔
Já si právě říkám, že náhoda je blbec no. Naočkuju bude mít reakci, nenaočkuju, když přežije budu si to vyčítat s doživotními následky. Pak si mám vybrat..ještě, že mám vždycky měsíc na rozmyšlenou. Podle čeho se řídíte a rozhodujete vy?
@jjasmina od mé kamarádky kamarádka s tímto bohužel měla zkušenost u svého dítěte..a miminko umřelo. Hodně jsem pročítala a nakonec jsem se rozhodla naočkovat protože si myslím že ten meningokok je dost zákeřný. Samozřejmě mám i kamarádky které neočkují a zdá se jim to zbytečné ale to je jejich věc. Starší dcera nikdy neměla reakci na žádné očkování, ta mladší teď zatím taky neměla ani horečky prostě nic.
@jjasmina přesně tak, co když zrovna my a pak si vyčítat, že jsem mohla naočkovat a ze strachu z vakcíny jsem to neudělala. Opravdu těžko říct, nejsem zastánce neočkovat, ani očkovat moc, ale je šíleně těžké vybrat jaká možnost je nejlepší. Spousty negativních názorů a informací je i o Hexe a přitom jen povinná. Obavy mám, ale očkovat budu. Snad to nebude chyba.
Me ju u lekare schovanou. Meoa ji dostat v lednu, ale furt se to kvuli nemoci posouvalo a pak v nouzovym stavu lekar odmitl veskera ockovani i poradny. Ordinpval jen pro nemocne. Dcera bude mit v cervenci 3 roky

@zdenamol A pokud ano, tak jaký věk je tak nějak ideální? Co myslíte?