icon

Očkování mmr a nemoc

jana5382
Včera v 20:43

Dobrý den, dnes jsem se synem 3r. byla na očkování mmr. Tak dlouho jsem to strachy odkládala, ale teď se skrze školku rozhodla. Byli jsme dopoledne. Na večer syn začíná mít rýmu, je mrzutý, zřejmě bude i teplota. Očkováním by to ale být nemělo, když u této vakcíny jsou reakce až mnohem později. Měla jste to některá, že čerstvě po očkování dětí onemocněli? Mám strach, co teď od toho všeho mám čekat, průběh

zvalentova
Dnes v 06:58

a proč by nemohl? Bacil počká až po reakci z očkování? Pokud ho v sobě měl, tak to mohla vakcína jen urychlit. A zároveň to může být z očkování, jen dříve...

anonym_c30fbc
Dnes v 07:09

Jestli je to k očkování, nebo se mu rozjíždí viróza, ti nikdo neřekne, ukáže to čas. Reakce na očkování může přijít kdykoliv od okamžiku vpichu vakcíny do těla, nic na tom nemění fakt, že nejčastěji jsou reakce zaznamenávány až ve druhém týdnu. Každé tělo je jiné a jinak se vypořádává s tou kterou složkou vakcíny. Náš syn třeba reagoval od druhého dne, dcera od desátého.
Také mám k očkování dost specifický vztah a děti mají hodně individuální plán, ale když už jsem se rozhodla něco naočkovat, tak jsem nejprve zapracovala na vlastní psychice, abych děti svým úzkostným přístupem neoslabovala v době, kdy potřebují veškerou energii jinde. Děti jsou jako houby, všechno z nás čerpají, včetně stresu. Z tvých diskuzí je navíc cítit, že úzkostná nejsi jen v otázkách očkování, ale je tam ta zátěž hlubší. Bylo by fajn s tím pro dobro dítěte i své vlastní pracovat.

tattiana9
Dnes v 07:36

Může se stát, že to souvisí i s očkováním. Jak to teď vypadá? Nejlepší bude, když zavoláš lékařce a řekneš jí, jak je na tom syn, ona poradí, co bude nejvhodnější.

jana5382
autor
Dnes v 07:47

Má rýmu, v noci měl 38,5 dostal nurofen a zatím bez teploty. Volala jsem se sestřičkou a říkala, že to mám zatím léčit jako běžnou virózu a při zhoršení se uvidí co dál. Ale ze očkováním by to být nemělo