Očkování MMR a těhotenství

sluuniicko
26. dub 2017

Hezky vecer maminky.Mate nejake zkusenosti s ockovanim prvniho ditka mmr vakcinou,kdyz jste cekali druhe?My to odlozili po domluve s dr kvuli exemu a alergii s tim,ze naockujeme tesne pred skolkou,jenze skolka by mela byt od zari a ja jsem ted ve 12 tydnu.Vadi to nejak nebo ne,kdyz je to ziva vakcina?

gnozka
26. dub 2017

Řešila jsem ted to same a nase Dr je dost opatrná . Očkuje s rozumem a rikala mi , ze to neni problem kdyz jsem tehu .

viridie
26. dub 2017

@sluuniicko Ahoj.🙂 Myslím,že hodně záleží, zda jsi jako dítě měla zarděnky. Velice vzácně se totiž po vakcíně zarděnky u očkovaného dítě objeví a tím jste s miminkem v riziku. Nicméně největší riziko pro plod je v prvním trimestru, pak už by to mělo být ok. My jdeme s dcerkou na první dávku MMR, až budu ve 30tt, v třetím trimestru je riziko poškození již malé. Rozhodně je to pro mne lepší varianta, než tam jít, až bude doma novorozenec. Ale nervózní budu, o tom žádná.

lucinka58
26. dub 2017

Já to taky řešila se svojí pediatričkou a ona mi říkala, že je to živá vakcína a i když je tam prakticky nulové riziko přenosu na matku (potažmo na plod), tak mi očkování malého doporučila až po porodu. Takže mi budeme očkovat až ve 2 a čtvrt roku malého a čtvrt roku miminka..... Hlavní problém je u mě se zarděnkama, který jsem jako dítě neprodělala a bohužel pokud by se na miminko přenesly, tak by to mohlo mít fatální následky....

astyna
26. dub 2017

Nevadí, vždyt to ani to naočkované dítě nedostane. Jsou to oslabené živé viry. Viz Petřáš na vakciny.net, psala jsem mu.

Nicméně já budu stejně jako Lucinka58 očkovat až příští rok, ani ne tak kvůli těhotenství, jako spíš kvůli věku syna. Chci, aby byl starší než 18měsíců, co navrhuje doktorka. Obecně nevidím důvod, proč nyní očkovat. Já sama byla až ve 3 letech dle očkováku.

adypro
27. dub 2017

Mně doktorka řekla, že rozhodně očkovat dceru nemůže, když jsem těhotná, protože je to živá vakcína a není to na 100 % bezpečné, prostě malé riziko možnosti přenosu a poškození plodu je, očkovali jsme až po šestinedělí. Ale je pravda, že jsme neřešili školku. Byla jsem za odklad ráda.

gnozka
27. dub 2017

Tak ted babo rad , kdyz každy rika neco jiného .

sluuniicko
autor
27. dub 2017

Dnes jsem mluvila s detskou dr i s vedenim skolky.Snad to nejak zvladneme.Dekuji 🙏 🤗

astyna
27. dub 2017

@sluuniicko

prostup placentou nebyl prokázán, obecně se má za to, že ikdyž to dostane těhotná, placentou to na plod neprojde. ALE je znám jedne případ, kdy plod zemřel. Takže asi tak - náhoda je blbec a zrovna toho černého petra si vylosuješ ty.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru