icon

Očkování MMR - nežádoucí účinky ve vztahu k věku atd.

danielama
15. pro 2016

Ahoj, chtěla by jsem vědět, zda skutečně ta dítka, která byla očkována až po druhém věku vakcínou MMR, měla menší výskyt nežádoucích účinků, než dítka očkovaná v dřívějším věku. Vím, že se to všeobecně píše, ale spíše by mě zajímali vaše osobní zkušenosti. A ještě by mě zajímalo, zda je větší pravděpodobnost výskytu NÚ po této vakcíně, když např. i po hexe byly vždy horečky (do 38,5) a nebo se to takto brát nedá? Mám totiž dcerku, které bude rok a půl a jsem rozhodnuta toto očkování odložit na co nejpozději, jen se asi za půl roku chceme pokusit o druhé miminko a nechce se mi tato vakcína dávat malé po dobu mého těhotenství a pak ani v době, kdy budeme mít doma novorozené miminko, jenže pak už by mohla malá v tu dobu začít chodit do školky a bez toho mi jí tam nevezmou,....tak teď vůbec nevím, kdy to nechat malé naočkovat. Moc se té vakcíny bojím. Děkuji za vaše poznatky.

Strana
z4
septums
18. pro 2016

@petseitz pokud chceš reagovat na to, co jsem napsala ja, tak si nejdřív přečti o čem byla řeč, ja nepravdy nešířim

patrusa
18. pro 2016

@petseitz je to otazka penez, my su treba opravdu nemuzeme dovolit platit soukromou skolku dele nez jeden rok :(

brendamonique
18. pro 2016

@lendulkam super, moc díky za názor. Také to tak máme v plánu - až těsně před nástupem. MMR se bojíme, už jen dle reakcí z okolí, proto oddalujeme jak to půjde, ale je nám jasné, že tomu neutečeme 👍

amazonka.k
18. pro 2016

@patrusa Chápu, tady u nás stojí třeba školka 10 tis. / měs. Jsem zdravotní sestra a stavíme dům, s dvěma dětmi je skoro nemožné to pokrýt...

zuzik85
20. pro 2016

MMR jsme posouvali obě dávky, první na 25. měs. se souhlasem dr., byli jsme nemocní...pak podle kalendáře se stejným intervalem další dávku, nebyl problém nikde, očkovací kalendář jsem našla zpětně o-ockovani.cz, stejné schéma jsme měli kromě těch posunů

danielama
autor
22. pro 2016

Maminky děkuji za všechny názory. Rozhodně jsem touto diskusí nechtěla vyvolat nějaké hádky, ač vím, že téma očkování je dost kontroverzní. Ještě jsem se chtěla optat - připravovali jste svá dítka nějak předem na očkování MMR - myslím tím třeba užívání homeopatik, zvýšit příjem vitaminu C, užívání Provakcinu,....apod.? A pokud ano, pomohlo to?

lajla
22. pro 2016

@danielama homeo se užívají až po, to jestli něco pomůže nelze říct, protože není srovnání

marcicek84
22. pro 2016

@danielama - na MMR jsem malou nepřipravovala, ale je to hnus jaké měla nálady, nespavost a problémy, dávali jsme ji koncem listopadu ve 26. měsíci, už se to ten 3. týden ulidnilo celkem, už je tohle jen někdy, tak snad do měsíce to bude úplně ok

lendulkam
22. pro 2016

@danielama Kamarádka dávala homeo a bez reakce. Já nedávala nic a taky bez reakce. Obě před školkou.

danielama
autor
22. pro 2016

@lajla
@marcicek84
@lendulkam Děkuji za odpověďi 🙂

juraj7777
Odpověď byla odstraněná
petseitz
4. únor 2017

@amazonka.k tak to je pochopitelné. Tady u nás jsou různé soukromé školky dotované z EU a da se sehnat za 5 tis plný provoz

petseitz
4. únor 2017

@patrusa tak to chápu
U nas je školka na celý týden soukromá dostupná za 5 tis dotovaná z eu. 10 k je síla cena:(

petseitz
4. únor 2017

@septums ja to četla a stojím si za svým 🙂

petseitz
4. únor 2017

@lendulkam ještě lze dát na detox čínskou medicínu. To máte štěstí.bohužel statistiky říkají ze 1 te 100 děti ma vazne NU.

petseitz
5. únor 2017

@septums ale ty nejsi zakladatelka diskuze a odbocujes od původního tématu kr kterému se s dovolením vyjadruji ja. Takzvane vykradas diskuzi někoho jiného. Znovu opakuji, ze by sis mela otevřít vlastní diskuzi, protože tato se týká CR. Na podruhé uz to pochopis?

petseitz
5. únor 2017

@danielam Tou čínskou medicinou se da připravit dobře tuším. Na toto téma je super skupinka na FB s názvem : Informované očkování. Zkuste tam získat podrobnější info.

petseitz
6. únor 2017

@smallinka ano..bohužel pro skolku povinná :(

smallinka
7. únor 2017

@petseitz no vůbec se mi do toho nechce....manžel má alergické astma a celkově slabší imunitu.....ale hlavně ta alergie...a mám podezření, že to má i dcera...lehce chrápě, občas má červený nosík a škrábe se tam....a této injekce se teda opravdu bojím. Kvůli dceři a taky manželovi, protože údajně plno dětských nemocí vůbec neměl a kdyby chytl spalničky tak teda nevim...

brendamonique
7. únor 2017

@petseitz Bohužel, nás to teď před nástupem do školky čeká :( první dávka - ta prý pro přijetí do školky stačí ? Už teď mám z toho noční můry. Člověk si pořád říká, jak ten malý zareaguje :(

travnulee
7. únor 2017

@petseitz můžu se prosím zeptat na zdroj té statistiky 1 dítě ze 100 má vážné NÚ? Děkuji. Také teď zvažujeme co a jak s očkováním MMR.

patrusa
8. únor 2017

Dala jsem ockovat dceru minuly tyden, ma 2 roky a 3 mesice. Vcera po 7 dnech vecer horecka a trvs celou noc :(. Otazkou je, zda je to tim ockovanim, protote syn je nemocny a ma atb. Ale i tak, druhou davku budu odkladat na neurcito.
Rok se mi darilo odkladat a vymysket, ale do skolky jit musi, takze to jinak neslo :(.

terry1512
8. únor 2017

Dcera očkovaná v 3 letech. 11 den po očkování horečky už 2 den,zarudlé místo vpichu, neskutečně umazlená. Takto ji neznám. Druhou dávku budu odkládat na co nejpozději.

brendamonique
8. únor 2017

@terry1512 Ach jo :( my budeme mít také 3 teď v létě, kdy plánujeme kvůli školce dát. 👎

terry1512
8. únor 2017

@brendamonique No vzhledem k tomu že pro příjetí do školky stačí první dávka tak druhou dostane až v ten nejposlednější možný termín.A doufám že bude ta novelizace a nebudeme ji muset dávat už teď ale třeba až v 7 letech.

brendamonique
8. únor 2017

@terry1512 jj já v to také pořád doufám. A za jak dlouho (nejzazší termín) po té první musí být ta druhá ? 👍

monnn
8. únor 2017

@brendamonique taky zatím odkládáme a myslím že po první dávce je druhá 6-10 měsíců,ale nejsem si úplně jistá,zatím nemáme nic....

kackakastanka
8. únor 2017

@brendamonique pravda je takova, ze prvni mas splneno pro skolku a tu druhou muzes odkladat, dokud budes chtit, nikdo te nemuze nutit, ale jinak je to tech sest az deset mesicu...

monnn
8. únor 2017

@kackakastanka tak to nevím,super informace 🙂

petseitz
10. únor 2017

@travnulee tuhle informaci znám z fb skupiny jde se sdrzuji lidé co mají děti s NU. Tam se to omyla poměrně často.

Strana
z4