Očkovaní MMR v době covidu. Jak to děláte vy?

27. lis 2021

Ahojky,
mám dotaz, pořád váhám a nemůžu se nějak rozhodnout.
V pondělí má být můj 14M syn očkovaný proti spalničkám, zarděnkám a příušnicím, tuším, že naše doktorka očkuje Priorixem. Už jsme tam měli být před měsícem, ale já to odložila. Tenhle týden jsme byli v nemocnici přes noc na plánované kontrole s narkózou a já nechtěla riskovat reakci. Včera nás propustili. PCR test jsme měli oba negativní, já jsem ještě očkovaná, syn měl Covid začátkem roku. Na pokoji jsme byli s neočkovanou paní, ale ona i dítě byli taky negativní. Pořád přemýšlím, zda jít v pondělí na to očkování, nebo doktorce volat, že to odložíme. Bojím se, jestli jsme nepřitáhli z nemocnice Covid, který se projeví až za několik dní. Na druhou stranu jdeme za doktorkou na polikliniku, kde bude dav lidí. Říkám si, že to můžeme o týden odložit, ale co jsem pochopila, tak počty nakažených a tím i riziko bude růst… Jak to děláte teďka vy?? Jinak máme zpoždění s očkováním, právě kvůli covidu ze začátku roku, takže o moc velkém odkladu nemluvíme…
Děkuji.

j.a.n.i
27. lis 2021

Klidně bych to odložila na pozdní jaro, ve 14 měsících mu nic neuteče.

olga_
27. lis 2021

Odložila bych i na mnohem delší dobu. Ještě před pár lety se očkovala první dávka i tak později.

te_reza
27. lis 2021

Počkala bych v klidu do léta.

jjasmina
27. lis 2021

Neodkladam, nakazit se může vždycky, dr očkovala v 1,5r a v pohodě bez reakce, ale každé dítě je jiné

j.a.n.i
27. lis 2021

@jjasmina No, takze v 18 mesicich... coz by zakladazelce vyslo na to pozdni jaro.

pipi_puncocha
27. lis 2021

My příští týden se synem na toto očkování jdeme, nemám z toho obavy, s manželem jsme očkovaní a naopak teď máme kontakty naprosto minimální, nejsou kroužky, nikam mezi lidi nechodíme, nicméně syn už měl 2 roky.

michelle_01
27. lis 2021

Bez nejakeho premysleni bych odlozila na jaro.. Nic mu neutece. Syn ma 18m, zatim mi dr ani o ockovani nic nerikala.. Pokud na preventivce ted rekne, budem odkladat.

marge_s
27. lis 2021

Odlozila bych, taky na jaro, kontakty navic a tak brzo po narkoze, at si odpocine.