Pediacel, je už na trhu?
Ahoj maminky, ještě jsem v lékarně nezjišťovala, ale je už dostupný pediacel?
@dankakotrbova - muzu se zeptat, jestli uz mas tu davku naockovanou? Shanim totiz posledni davku pro syna. Nemate prosim vas nekdo davku schovanou, treba i u doktorky, a rozmysleli jste si to? Dekuji
@ivik99 ahoj, jak na to spěcháte? Pokud neseženu, tak postoupím, ale zatím ještě zjistuji možnost stáhnout ze zahraničí.
Prymula napsal, že to sice není standartní postup, ale že je na lékaři, zda naočkuje.
@maiki1
@dankakotrbova - holky diky moc, dnes jsem jela pro jednu davku na otocku do Brna. Uff. Jsem rada, ze to dopadlo.
@maiki1 ja bych si ji vzala
@ivik99 kde jste vsude shanela? Jestli maiki1 mi tu jednu postoupí, tak pak budu jeste jednu potrebovat 😉
v Praze jsem uz nesehnala, zkousela jsem nemocnicni lekarny, Benu a Dr. Max. nemela jsem silu obvolavat vsechny lekarny v Prz. Koupila jsem na doporuceni z jedne skupiny v lekarne Brno Selska Obrany, chce to ale volat hned.
@ivik99 moc děkuji za radu, a potřebovala jste k tomu recept?
@ivik99 a jak jste převáželi, volala jsem mudr. a musí to být 2-8 C
@dankakotrbova - urcite musis mit recept, bez nej ti ho nedaji.
Normalne jsem to dala do chladici tasky s tema chladicima krabickama. V autobuse mit to dali i do chladiciho boxu. Tohle jsem nasla:
I když jsou vakcíny citlivé k teplotě a dennímu světlu, není nutné se obávat, že by během 5-12 hodin mimo lednici došlo k jejich poškození. Dojde-li k delšímu než 24 hodinovému porušení skladového řetězce (tj. mimo lednicovou teplotu, zejména v letním období), může být vakcína poškozena, a proto se doporučuje takovou vakcínu raději neaplikovat.
Autor: RNDr. Marek Petráš, Vakciny.net
@ivik99 jinak ti moc děkuji za info, dnes jsem byla v Brně a mám 🙂 převezli jsme v přenosné lednici
@dankakotrbova tak to je super, ze jsi taky jeste sehnala
@dankakotrbova taky tam jdu zítra hned ráno volat a věřím, že pořídíme. potřebujeme 2 dávky. v pátek pediatra naočkovala syna a dala mi recept, v sobotu ráno jsem u nás v lékárně zjistila, že už je problém. Měla jsem za to, že pro nás má pediatra komplet dávku na 2+1, mám takový vztek, že jsem nebyla prozřetelnější a nezajistila si sama hned 3. u nás už je to 2. pokus o naočkování syna (2 roky). po 1. dávce hexy strašná reakce. teď po 1. dávce pediacelu v pohodě, jestli se mi ho nepodaří sehnat, snad zešílím.
@dankakotrbova neříkali Vám něco v tom smyslu, že už je to poslední, co by měli na skladě?
@ezoterra pardon, že se ozývám až ted, tak nevím jestli je to ještě aktuální... paní říkala (ne moc ochotně), že mají ještě 40 dávek. A z jiné lékarny Benu, se mě ptala jestli jsme rozočkovaní, že na tyto případy mají nějaké zásoby, jinak ne.
@tria002 Infanrix , samotný obsahující antg. tetanu, záškrtu a Pertuse už byl před časem stažen z trhu, už se s ním neočkuje a ani nebude, nahradil ho Boostrix, nyní se stahuje Infanrix Hib, myslím bez náhrady a také Infanrix Polio ten bude též nahrazen Boostrix Polio, zůstává je n Infanrix Hexa a Hexacima...tedy z produkce GSK.
@martaa nezkoumala jste náhodou rozdíl mezi složením infanrixu a boostrixu? Jen by mě to zajímalo (a ted se mi to nechce hledat 😔 )
@dankakotrbova ne nezkoumala, nemám na to teď moc čas a dávat nebudu ani jedno tak mě nic nehoní 😉
@dankakotrbova dekuji za odpoved. mne v pondeli rano v Selske rekli, ze uz OPRAVDU NEMAJI. nevim, zda to byla pravda. nicmene jsem rozjela akci pres lekarnu Canadian Medical Care z Phy 4, jsou tam moc ochotni, pani mi zjistila, ze v pripade rozockovanych deti se postupuje takto: lekarna na zaklade receptu popta zbyle vakciny u distributora a ten postoupi poptavku vyrobci, ktery schvali, zda zbyle vakciny dodaji, pokud jeste jsou... (tento postup mi ochotne potvrdil i JK trading - distubutor). cekam tedy na vyjadreni...

@dankakotrbova ale infanrix bude porad. Jen bez přídavné slozky..