icon

Pediacel, je už na trhu?

veri0007
17. led 2016

Ahoj maminky, ještě jsem v lékarně nezjišťovala, ale je už dostupný pediacel?

bizba
18. říj 2016

@josefina79 dobrý den, podařilo se Vám vakcínu někde sehnat? Nemůžu jí sehnat. Díky

josefina79
18. říj 2016

@bizba ano, ale bylo to už cca 10 dní zpět. Volala jste do BENU lékárny? Tam jsem to sehnala já, ještě minulé úterý měli na svém centrálním skladě.

bizba
18. říj 2016

@josefina79 Děkuju za tip.

josefina79
18. říj 2016

@bizba pak dejte vedet, zajíma mne, jak ta anabaze pokracuje

bizba
20. říj 2016

@josefina79 Tak nakonec se mi podařilo sehnat přes lékárnu v Ikemu. Měli pár rezervních na skladě. Jinak jsem zkoušela volat přímo do JK trading a prý, pokud se jedná jen o tu poslední dávku, mají jich pro tyto případy ještě pár na skladě...paní mi přímo dohledala, která lékárna od nich odebírá.

zabzulka
20. říj 2016

Tak náš mladý (18. měsíců)dnes dostal první dávku. Zatím vypadá dobře, uvidíme v dalších hodinách. Moje dr. Mi říkala, že u ní se čekatelky na pediacel daly spočítat na prstech jedné ruky. Byla informovaná že zase minimálně půl roku nebude, už ji párkrát volali z jiných ordinací, jestli ji nějaký nezbyl.

josefina79
20. říj 2016

@zabzulka MINIMALNĚ půl roku, jo? To je teda šílený.

t0mass
20. říj 2016

Doktora říkala, že Pediacel je už na trhu 🙂

bonulinka
20. říj 2016

@t0mass Od srpna byl, teď už zase není.

zabzulka
20. říj 2016

@josefina79 no to mi povídej, já si koupila raději všechny tři dávky

maiki1
22. říj 2016

Holky, potřebuji poradit. V pátek jsem si vyzvedla v lékárně vakcínu, že jí rovnou odvezu ke své pediatře. Co čert nechtěl, když jsem tam dorazila, bylo na dveřích, že pro vážné rodinné důvody ten den neordinuje. Takže teď budu mít vakcínu celý víkend doma v lednici. Je to velký problém? Máte s tím některá zkušenost? Bojím se, aby bylo vše ok...

alcar
22. říj 2016

@maiki1 nemelo by to nicemu vadit, vakcina by mela byt uchovavana mezi 2-8st. Umisti ji idealne doprostred lednice do nejake plastove krabicky, aby se uchovalo klima pri otevirani lednice. Dej do lednicky teplomer, monitoruj teplotu a kdyztak zreguluj lednici. 😉

maiki1
22. říj 2016

@alcar Díky za tip. 😉

alcar
22. říj 2016

@maiki1 s tema stupnema si nejsem 100% jista, tak se radsi podivej, co pisou na krabicce. 😉

juleth
22. říj 2016

@maiki1 U doktorky to taky měli v chladničce, koukni na příbalák anebo zavolej do lékárny...Určitě to bude v pořádku...

dankakotrbova
26. říj 2016

tak dnes jsem se dozvěděla, že hooodně dlouho vakcína nebude. Psali to ze Sanofi. Takže mám jednu dávku a můžu si s ní ...

rebe
26. říj 2016

V pondělí jsme byli u lékařky na prevetnivní kontrole, měli tam dopis ze Sanofi, že příčinou dalšího výpadku je to, že celá nová várka vakcíny, tedy cca 5000 kusů, byla rozebraná během dvou měsíců, oni tedy již další nemají a musí vyrobit další. Chlíbek na Očkování pro každého píše, že dodávky už nebudou obnoveny, což mi teda moc nedává smysl, jestli o ni byl takový zájem.

bizba
26. říj 2016

@dankakotrbova zkuste to přes lékárny nebo přímo JK trading, pro tyto případy mají pár vakcín stranou

juleth
26. říj 2016

@rebe Je to celé blbost...Nejasné informace byly už u minulého výpadku... Nechápu to, ale je to strašné...A´t je nebo není, s tím už se tu vyrovnáme, ale mají dávat takové info, aby po nich nezůstávaly rozočkované děti a pološílené rodiče...Je to strašná nezodpovědnost, jen nevím koho všeho...Distibutor, stát...

juleth
26. říj 2016

@juleth Ale pokud platí, že má distributor vakcíny bokem navíc, tak to se tedy poučili a patří jim má omluva 🙂

dankakotrbova
27. říj 2016

@bizba děkuji zkusím, tohle teda fakt nedali. Jen nechápu, když se s tím očkuje i v zahraniční, proč nejde nějakou část přebalit a poslat do ČR. Přece nemůže být jiná, než co posílají k nám

bizba
27. říj 2016

@dankakotrbova Všechno jde, ale museli by chtít. V UK tím očkují všechny děti místo hexy a výpadek tam nebyl.

tria002
27. říj 2016

Pediacel uz neni a ani nebude.

hz
27. říj 2016

@tria002 taky si to myslim.. konecna.

sweetest
27. říj 2016

@tria002 Však vyrábí novou vakcínu....

bizba
27. říj 2016

@sweetest Jakou?

belleelle
27. říj 2016

@bizba mají 2 šestivalentní (sanofi). Hexacima je u nás běžně dostupná.
Druhá, nová, Vaxelis. dle RNDr. Petráše by neměla být na českém trhu.

dankakotrbova
27. říj 2016

Hexacima je jen do dvou let, toi jsme prošvihli taky

dankakotrbova
27. říj 2016

a ted jsem se na Aveieru dočetla, že od 1.11. přestávají vyrábět Infanrix hib, co je má expiraci jen do 04/2017. Tak jsem fakt skončila s očko.

Strana